tisdag 31 mars 2015

Liggande lek

Verkar röra sig om ett flygplan som anfaller bilbanan. Och dinusaurier. Spännande!



söndag 29 mars 2015

Pizzabak

Det har regnat hela dagen! Så surt! Lasse är i garaget och jag och Leo har byggt Lego, lekt med Lera, sett filmen Bilar, sovit två (!) timmar och nu pizzabak :)




lördag 28 mars 2015

Emmas nya lya

Idag har jag och Johanna hängt hos Emma. Ätit kladdkaka, spanat in nya lägenheten och kollat på utsikten


fredag 27 mars 2015

Middag

Lasse hjälper Sanna att hämta ett soffbord från MIO. Jag och Leo ska äta hamburgare :)


tisdag 24 mars 2015

Bortglömt..

Ho ho. Jag finns här, men hinner inte riktigt blogga :) Eller hinner och hinner.. Jag prioterar väl annat ;-)

Vi var iallafall i Sundsvall i helgen. Supermysigt!

Har tyvärr inte så många bilder från helgen men här kommer några;

Leo somnade på två sekunder i bilen på väg upp


Lek med bilar. Mamma har ju sparat många av Sebbes gamla leksaker. Toppen tycker Leo!


Assistenten


Och så sov han på vägen hem igen..





fredag 20 mars 2015

Läkarbesök

Igår var vi som sagt hos läkaren med Leo. Äntligen en läkare som lyssnar, frågar och därefter svarar. Och som innan han berättade vad han trodde magproblemen berodde på, ändå tog prover på Leo för att först utesluta att det var något annan allergi.

Inget av testerna visade på någon allergi. Så skönt. 


Enligt läkaren så har Leo en väldigt känslig mage, och har förmodligen alltid haft det. Han dricker för mycket välling (en flaska på kvällen och en liten på morgonen) för denna känsliga mage. Rådet vi fick var att trappa ner (börja späda ut) vällingen, och försöka få honom att äta mer frukt och gröna grönsaker. 

Leo äter ganska bra med frukt/grönt m.m redan så jag tror mest det handlar om vällingen faktiskt. Tidigare har han ju druckit ännu mera välling.. 

Sedan tänkte jag att vi ska ge honom frukt istället för mackor till mellis osv.. 

Under en tid tyckte läkaren att vi ska utesluta laktos också, så att magen får vila lite. Kräkningarna trodde läkaren började som en magsjuka, som ledde till en förstoppning som gjorde tarmarna ännu mer känsliga så att han fortsatte att kräkas pga av det. 

Utslagen han fick på kunderna trodde läkaren var kopplade till någon infektion i kroppen (magsjukan?) som sedan huden reagerade på, för han har så känslig och torr hud.. Och jag köper denna förklaring. Framförallt eftersom läkaren tog sig tid att utesluta att det var någon annan allergi. 

Så vi ska lägga mer fokus på maten och hoppas att det blir bättre. Sedan sa läkaren att två dagar utan att bajsa kan vara ok, men absolut inte tre dagar. Efter tre dagar så är man förstoppad. Tack säger jag. Senast jag pratade med en läkare om detta så lät det som att 3-4 dagar inte alls var så farligt.. Samma läkare sa iof att kräkningarna förmodligen berodde på 5e sjukan.. (?) så vi har även fått något recept för att behandla en ev förstoppning på en gång. 

Nu ska vi packa lite efter lunch bär det av norrut :)

torsdag 19 mars 2015

Sjukstuga

Snart har hela denna vecka gått och det har varit sjukstuga här hemma. Jag har varit förkyld och haft feber måndag-onsdag. I onsdags em ringde fsk, och då var Leo dålig också. Tack och lov så har han piggnat till nu, för i morgon åker vi till Sundsvall! Tjo! 

Trött kille som vilar lite på armstödet på soffan.. Haha :)


Idag var vi till barnläkaren med Leo också, den tiden som jag bokade då han kräktes var och varannan dag i två veckor. Äntligen ett bra läkarbesök! Ska skriva mer om det senare. 



fredag 13 mars 2015

Lunchdags


Kräftsallad, med sojabönor, ost, avokado,  soltorkade tomater och keso. 

Frukost

Yummie!

Blåbärsyoghurt, kiwi och granola



Hosta

Inatt vaknade Leo och hans hals bara
pep och rosslade när han andades/ hostade. Otäckt! Gissade på det man kallar falsk krupp, och vi öppnade fönstret satte honom upp och efter en stund blev det bättre, men både han (och jag och Lasse) har knappt sovit inatt. Nu på morgonen är han pigg, men hes. Stannar hemma idag och tar det lugnt. 

Nu kollar vi på Phu 



tisdag 10 mars 2015

Helt slut!

Bodypump på lunchen och nu en 45minuterspromenad på kvällen. Promenaden var väl egentligen inte så nödvändig, men jag känner hur träningsvärken kommer smygandes från lunchpasset så jag tänkte mjuka upp benen lite ;-)

Ska snart gå och lägga mig. Väckarklockan "Leo" har ringt 06:00,+- 5 minuter i en vecka nu. Jag förstår inte hur han kan vakna mer eller mindre exakt samma tid varje morgon??! Mycket märklig.. 

söndag 8 mars 2015

Fruktstund



Helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Igår var vi i Bromma Blocks och fikade, köpte en hylla till Leos rum (bild kommer ;) och idag har vi mest fixat lite hemma. Jag har städat badrummet och Lasse har rensat sin garderob och Leo har lekt för sig själv mest hela dagen. 

Han har så roliga dialoger med sig själv när han leker, pratar oavbrutet och man förstår inte ens hälften av vad han säger..

Lite trist att vara inne på årets varmaste dag, men det blåste så sjukt mycket ute... Vi får ta igen det nästa helg :)

Nu sover One, som Leo kallar sig själv och jag och Lasse ska kolla på House Of Cards 

fredag 6 mars 2015

Spinninglunch

Jag och Jossan har avverkat 45 min spinning på lunchen! Inte det bästa passet kanske, men det känns riktigt bra efteråt :)

Nu blir det lunch framför datorn!



Thåström

Igår var det dags för konsert! Thåström på Annexet!!

Jag har inte lyssnat så mycket på hans senaste skivor så för mig var Imperiet låtarna de bästa, men många av de nyare låtarna var också väldigt bra.

Ååh! Ska försöka gå på konserter oftare, det är ju så sjukt roligt!!! 








onsdag 4 mars 2015

Typ rödhårig

Jag får ju alltid för mig att jag vill färga håret, klippa av mig det eller liknande varje gång jag går till frisören. 

Efter mycket velande i frisörstolen igår så kom jag och Lina överens om en varmare blond, MEN det kanske blev liiite rödare än jag tänkt mig!! Haha :) Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker...