torsdag 31 juli 2014

Tåg, tåg, tåg

Leo har blivit min personliga väckarklocka. Han vaknar 07, VARJE morgon. Mig gör det ju inget eftersom jag ändå ska upp typ då. Värre för Lasse som får kliva upp när jag går.. Men det är ju först runt 08, så det är ju inte så farligt.. Nästa vecka är det ju fsk igen, så det är väl lika bra. 

Leo fick förresten ett stort tåg av sina kusiner, och han ÄLSKAR detta tåg! 
Första kvällen gallskrek han när han var tvungen att släppa det för att gå och sova, och det första han gör på morgonen är hämta det tåget ;-)


onsdag 30 juli 2014

Dåligt bloggande..

I måndags så började jag ju jobba. Känns ändå helt ok, men hade så klart hellre varit ledig ;-) Dessutom är Lassea bror med familj här och hälsar på och jag hade ju velat hänga med på allt roligt som dom kommer gör/kommer att göra. 

Förhoppningsvis så stannar dom även över helgen :-)


måndag 28 juli 2014

Första dagen

Mjulstartade lite på jobbet idag. Närmare 90mail att ta itu med men eftersom det inte trillat in så många nya under dagen, och det har knappt ringt något, så har man kunnat beta av lite i lugn och ro ;-)

På eftermiddagen hade vi en tid hos logopeden med Leo. Vi satt mest på golvet och lekte :) Leo gick plocka upp grejer ur en tygpåse, djur, bilar, båtar, docka m.m och tanken var väl att han skulle berätta vad han tog upp, och det gjorde han också, på sitt sätt ;-)

Logopeden skrev upp hans ord, och vi ska göra samma sak nästa gång för att se om han användes samma uttryck för grejerna då (vilket jag är rätt säker på att han gör) vi har fått lite tips på hur vi kan hjälpa honom på traven också..

En helt annan sak apropå logopeden.. När vi kom in i väntrummet så satt det ett annat föräldrapar där, och deras sin log och sov i vagnen. Det första Leo gör är att han springer fram till pappan och ger honom en jättekram, innan han sätter sig på golvet nedanför och börjar leka med ett plastgarage. Han såg lite chockad ut, pappan alltså ;-) Hahaha. Söta unge!

söndag 27 juli 2014

Leklandet

Leo vaknade tidigt i morse och hade förmodligen inte riktigt sovit klart, för kl 10 ville han ha välling och gå och lägga sig igen. När han sedan vaknade vid 12 så åkte vi till Leklandet i Nacka. På väg dit så såg vi hur det mörknade p himlen och när vi sedan skulle gå 15m mellan parkeringsgaraget och entrén så regna det så mycket att vi fick vända om efter några meter. Alltså jag har aldrig varit med om sånt väder! Leo höll på att blåsa bort!! Lasse höll i honom, och när vi skulle in, tillbaka till garaget så blåste det så att Leo slog huvudet i dörren! Han blev så klart jätteledsen och samtidigt rädd för art det regnade och blåste så mycket. Minuter senare så började det åska. Blixtar och brak på en och samma gång så jag antar att den var precis ovanför. 

Vi stod och tryckte där i garaget i ca 15-20 minuter (tillsammans med några andra familjer som inte eller vågade sig ut) innan det värsta var över.

 Leklandet var nästintill folktomt, och var en jättesuccé :)












lördag 26 juli 2014

Vatten

Varför är det så roligt att leka med vatten??  :)


God morgon

Eller snarare förmiddag. Vid 7:30 väckte Leo mig. Hans nya grej, nu när han kan kliva ur sängen själv, är att ställa sig i dörröppningen till vårt sovrum och säga Heeeej :) Världens bästa! 

Efter frukost och lite tåg-lek så gick vi ut en stund. Eller vi gick till Ica, köpte en glass, åt den i skuggan och sedan ville Leo gå hem igen. Jag försökte locka med lekplatsen men nä. Tror han tycker att det är lite för varmt ute. Vi skulle ju kunna åka och bada, men det är ett sånt himla projekt att bada när man är ensam vuxen.  Typ en miljard ungar i poolen och då vill jag inte släppa Leo en sekund med blicken. Hönsigt? Jajamän. 

Vi kan ta badandet i morgon istället. Eller i kväll för nu är Lasse på väg hem :)


Snart är det lunchdags, men innan dess så solar jag vidare på balkongen ;-)

Leo har återgått till sina tåg inomhus.. 

torsdag 24 juli 2014

Badar

Så skönt att bada!






Fler bilder..

Lite mer bilder från Köpenhamn;

Vi var upp i ett torn. Blåste lite.

Klassisk Köpenhamnsbild ;)


Trötta tassar gick på fiskspa! Jag höll på att garva ihjäl mig! Lasse var lite coolare.










Hemma!!

Äntligen hemma! Leo stod och tittade i fönstret nr vi kom, och han blev så glad när han såg oss! :) Massor med pussar kramar och mer pussar! Skönt att vara hemma. Lasse åkte till Västervik i morse (för att köra lite hoj) så jag och Leo är ensamma två dagar nu. Nu på förmiddagen så har jag packar upp, och så har vi hämtat ett paket som jag beställt. Nya jympadojor och nya kuddfodral ;)


Och kuddarna..


Strax ska Leo sova och när han vaknar så tänkte vi gå och bada

tisdag 22 juli 2014

Dag 2

Redo för dag 2 i Köpenhamn. Båttur, och Tivoli står på agendan 


måndag 21 juli 2014

Köpenhamn

Det är typ 200grader i luften men vi klagar inte :)


Pausar på en gräsmatta..


Vi fotar mest med kameran, men lite mobilbilder ska det bli!


Vi väntar

Planet skulle gå 12:30, men är ändrat till 12:10. Ibland är fet inte så dumt att alltid vilja vara ute i god tid ;-)


Mot Arlanda

Nu är vi på väg till Arlanda och Köpenhamn :)


Lite ont i hjärtat för Leo blev lite ledsen när vi skulle gå, men han kommer att ha så kul med mormor och morfar! Jag hoppas att dom får sova på nätterna bara.. Två nätter i rad har Leo klivit upp 05. I går tog det över en timme att få honom att somna om, men i natt räckte det med att jag sa att det fortfarande är natt, och frågade om han ville ha välling. Mmm, svarade han och gick och la sig igen ;-)


Mot Arlanda

Nu är vi på väg till Arlanda och Köpenhamn :)


Lite ont i hjärtat för Leo blev lite ledsen när vi skulle gå, men han kommer att ha så kul med mormor och morfar! Jag hoppas att dom får sova på nätterna bara.. Två nätter i rad har Leo klivit upp 05. I går tog det över en timme att få honom att somna om, men i natt räckte det med att jag sa att det fortfarande är natt, och frågade om han ville ha välling. Mmm, svarade han och gick och la sig igen ;-)


söndag 20 juli 2014

God sallad

Kyckling, kidneybönor, sojabönor, svartabönor, gurka, paprika och sallad. Åsså såklart mangorayadressing ;-)


Avnjuter detta i solen på balkongen :)

fredag 18 juli 2014

Gullunge!

Nöter vidare

Midnattsloppet närmar sig så det är bara att fortsätta springa.. 10 km, mestadels asfalt vilket kändes i knäna mot slutet. 

Måste hitta ny musik att springa till för snart så kräks jag på min låtlista..!


Bad

Idag åkte vi ut till Ingarö och badade



Leo ville själv lägga sig i vagnen, sedan somnade han och sov drygt en timme. 


Strand selfie ;) Köpte ny bikini på H&M för någon vecka sedan. 50:- som hittat!





torsdag 17 juli 2014

Sebbe!

Idag kom Leos största idol på besök. Min brorsa Sebbe :) Även kallad Bäbbe.


Ny kamera!

Vi har köpt en ny kamera! Viss skillnad i kvalitet på bilderna i jämförelse med mobilen..

Leo fick laborera med vår gamla kamera ;-)


Nyduschad 




Ett äpple ;-)


Och Leo igen. Vi jobbar på att lära oss hur kameran fungerar, men oavsett så blir ju bilderna jättefina ;-)






onsdag 16 juli 2014

Paket

Fick ett paket idag med posten. Ett superfint armband! Tack snälla Ulli :-*




7km

Satsade på 10km men skavsår och motvind gjorde att jag gav upp efter 7km


Blåsigt

God morgon! Nackspärren hänger kvar och jag dividerar med mig själv om huruvida jag ska ut och springa eller inte. Tror det kan vara bra för nacken (är inte jättestel längre) men det blåser typ storm ute :(

Tar en kaffe till och funderar vidare ;-)

Leo spelar PSYs låt Hangover på om och om igen och jag blir tokig! Kan vara den sämsta låt jag hört..



tisdag 15 juli 2014

Skön stil..

Vi har varit ute hela dagen och kom precis hem. Så nu har alla tre däckat i soffan innan det är dags att fixa middag



Ser ju inte så himla bekväm ut, men han verkar ju nöjd..

måndag 14 juli 2014

Regnig måndag..

Jag sov som en kratta inatt. Förmodligen pga nackspärren, för jag drömde att min operation i skallen var tvungen att göras om.. 

Lasse klev upp med Leo vid 8:30 och kl 10:30 (!) väckte dom mig, jag hade antagligen kunnat sova ännu längre också.. 

Förmiddagen för min del gick ju av förklarliga skäl ganska så fort, sedan sov Leo i nästan 3h så först vid 16-tiden tog vi oss ut genom dörren. 

Klippning av Leo stod på agendan och han var jätteduktig hos frisören! 




Kan inte förstå hur ett barn kan ha så mycket hår!! 



söndag 13 juli 2014

Nackspärr!

Kände det på gymmet. Hur jag sträckte nacken.. Typiskt! Nu har jag världens nackspärr :( Det blir värre när jag är stilla för länge så jag har fixat lite på Leos rum. Stackarn har ju sovit i sin spjälsäng fram tills nu. Eller, det är väl inget synd om honom för det, men det är ju jobbigt att behöva lyfta ur och i honom.. 

Vi ska såklart köpa en ny säng åt honom, men det får bli efter sommaren. Så länge så har vi satt en stödbräda på spjälsängen. 


Passade på att möblera om lite också, och Leo verkar nöjd :)


Nu äre VM-final. Och även om jag är ganska så ointresserad så kanska man ska kolla om så bara för allmänbildningens skull ;-)