torsdag 30 april 2015

Valborg

God middag med Lollo, Markus och barnen. Lea och Leo lekte fantastiskt bra tillsammans idag. Dom försvann in på Leos rum så fort dom kom och stannade där tills att det var dags för mat. Efter maten ville Leo visa Lea Polarexpressen ;-)


Strax före 20:00 begav vi oss till Skytteholmsparken, tillsammans med övriga Solna  


Leo var dock inte så intresserad av majbrasan utan ville gå till lekparken




onsdag 29 april 2015

Lycka!

Leo fick såpbubblor av min kollega Lena idag. Kul! 








V17

Hej och hå vad tiden går fort. Gravidhjärnan tänkte lite galet gällande veckorna. Leo är ju född i v 36, INTE i v 34. Så vi var inte halvvägs. 16+16 är ju som bekant = 34 och han föddes ju tack o lov inte redan i v 34 :) Tack Sofie för upplysningen ;-)

Hur som. V17 idag. Förkylningskrämporna hänger med. Snorig, ont i bihålorna, hosta m.m ingen höjdare men jag överlever ;-)

Mage:




Har ju fotat alla magbilder på kvällen, och nu ikväll vilar ett gäng rostmackor där inne också.

I morgon är det Valborg. Middag med Markus o Lollo m barn står på agendan. Trevligt! 


tisdag 28 april 2015

Skruvar hyllor

Hantverkarna är i farten igen ;-)




Mardrömmar?

Flera ggr inatt så vaknade Leo och var jätteledsen. Tillslut så gick vi och la oss instänger i gästrummet, och då sov han lite bättre. Jag vaknade dock i morse av att han lagt sig på tvären över sängen med huvudet tryckt mot min rygg. Vid 06 vaknade han och frågade efter välling för att sedan somna om så att Lasse fick väcka honom vid 07:30. Tröttmössa.


måndag 27 april 2015

Glad unge

Så lycklig över sin nya bil "Bärgaren" från Bilar. Woooow, var den först reaktionen!



lördag 25 april 2015

Lördag

I förmiddags så åkte vi till Mariefred för att gå på ej Hoj-loppis, efter det så så gjorde vi ett besök på en liten tågstation :)





När vi kom hem så tog hela familjen en tupplur ;-)








torsdag 23 april 2015

onsdag 22 april 2015

V 16

Idag går vi över till v16. Om denna bebis stannar där inne lika länge som Leo så är vi halvvägs nu! Galet.. Jag mår bra, eller jag mår inte alls bra egentligen. Jag är tok-förkyld och har ont i halsen, men det känns inte så graviditetsrelatetat...  Inga krämpor som har med graviditeten att göra har jag iallafall. Men jag har ju varit förkyld till och från i två månader, och idag så läste jag att det är vanligt att man får nedsatt immunförsvar när man är gravid, så det kanske är lite graviditetsrelatetat ändå... Jaja, hur som helst. Inga känningar av ichias eller liknande, så det är bra :)

Mage v 16






God morgon!

Vid 04 ville Leo kliva upp. När han inte fick det så ville han att jag skulle ligga och klia honom på ryggen. Vid 05 somnade han om och vaknade sedan igen 06:30 och tyckte att det var morgon. Gäsp. Tur att det finns smink ;-)




tisdag 21 april 2015

söndag 19 april 2015

Äntligen klara!!

Blev jättebra! 


Vi ska sätta några krokar direkt innanför dörren också, men inte nu. Nu ska vi sitta i soffan resten av kvällen.. Har verkligen hållt igång hela helgen! 

lördag 18 april 2015

Hej å hå..

Lasse har varit duktig och skruvat hela dagen. Snart har vi en ny garderob i hallen! 


Tandläkaren

Första gången hos tandläkaren idag. Dom hade öppet hus med fiskdamm och grejer, det var kul tyckte Leo. 

Mindre roligt inne hos tandläkaren. Dom ville räkna Leos tänder, men han vägrade gapa. Satte handen för munnen och skakade på huvudet. Ja, vad gör man då?? Man tjatar, försöker förklara, frågar snällt, tillslut så gör man ert försök att bara hålla fast om händerna, men nä. Tillslut får man en ny tid om en månad, och så gör vi ett nytt försök då. 




Nöjd över sin ballong iallafall.. 


torsdag 16 april 2015

Många steg idag

Promenad till och från jobbet, och full fart hela kvällen här hemma resulterade i många steg. Man ska väl gå va 10 000 stag per dag och enligt mitt Jawbone armband så är det så sällan jag når upp till det, så sällan att jag inte har på mig armbandet på dagarna (har det bara för att kolla sömnen). Men idag tog jag på mig det, och har ju knatat på en hel del.


Så klart helt onödig information egentligen, men lite kul att hålla koll ibland ;-)

Frukost

Tog en promenad till jobbet. Lite kallt! Svårt med jackor nu när det är 3+ på morgonen och 10+ på eftermiddagen...

Nu frukost.


Nya favoriten efter att vi var i Skövde ;-) Kvarg, skivad banan och cashewnötter 

onsdag 15 april 2015

Vecka 15, träning och gravidhjärna..

V15 i dag! 

Mår fortfarande jättebra, bortsett från att jag är helt täppt i näsan. Använder nässpray och har gjort det de senaste veckorna fast än att jag inte borde, men vad ska man göra??? Kan ju inte andas annars..

Jo, sedan har jag nog känt av ischias-nerven på vänstra sidan av rygg/rumpa, inte så farligt dock. 

Mage v 15



Den är betydligt större här än vad den normalt är på dagarn. En pasta pesto till lunch och en stor kyckling/hallumi wrap till middag huserar där inne nu också ;-)

Kom äntligen iväg och tränade idag!! 40min crosstrainer och lite styrketräning. Fruktansvärt välbehövligt!

Innan jag skulle gå hem från gymmet så slog det mig att mina nycklar var borta! 
Jag vet att jag hade dom på crosstrainern, OCH att jag hade med mig dom därifrån. Efter att ha letat vid varje maskin som jag varit vid och frågat i receptionen så började jag nästan ge upp hoppet.. Tills att det slog mig att jag hade torkat av crosstrainern med papper, och pappret slängde jag ju i soporna.. Där låg även nycklarna visade det sig ;-)


söndag 12 april 2015

Väntar..

Vi ska på kalas till Winston som fyllt två. Jag tog en promenad med Leo dit och tänkte att han kunde sova lite innan. Självklart somnade han typ 100 meter från huset där Winston m familj bor.. 

Tänkte låta honom sova lite ändå..så då är det väl bara att vänta :)


onsdag 8 april 2015

Leo ska bli storebror!

Nu tror jag vi har berättat för dom närmsta runt om kring oss, ialla fall för dom som brukar läsa här ;-) Så om det nu är någon annan som läser detta så har jag en glad nyhet! Leo ska bli storebror!!! Vi är såklart jätteglada och lite smått nervösa ;-)

Vi var på ett första ultraljud i dag, för det så kallade KUB-testet. Allt såg bra ut, så skönt! Hade det visat på någon förhöjd risk för Down syndrom så hade vi nog inte velat gå vidare med ett fostervattenprov, utan det hade mest varit skönt att kunna vara lite förberedd på vad som kan hända. 

V14 i dag! Lilla pyret <3 Beräknad till 13 oktober. Vi längtar! 


Magen känns redan gigantisk, men allt det går ju fortare med barn nr två sägs det.. 

Mage v 14+0



Jag har mått hur bra som helst! Inget illamående, jag har inte varit speciellt trött, inte ont någonstans.. De enda gravidsymptomen är väl att jag kissar typ 200ggr/natt. Och att brösten har fördubblats i storlek och gör lite ont. Men det kan man ju leva med ;-)



söndag 5 april 2015

Söndag

Idag har vi hälsat på kattungar till Leos stora förtjusning, och min ;-) Älskar kattungar!




Efter en stund blev Leo jätte trött och ville  absolut åka hem och sova. Efter tuppluren så åkte vi upp på berget och lekte på lekplatsen och grillade korv. Jättemysigt! 


 
I morgon är det dags att åka hem :( Vi har verkligen haft det så mysigt här!! Leo är som en svans efter Alva (som han av någon anledning kallar "Mimmi" med jämna mellanrum :) Som tur är verkar hon inte tycka att han är så jobbig som svansar efter henne  ;-)



lördag 4 april 2015

Skattjakt i skogen

Efter några ledtrådar så hittade alla barn sina påskägg :) Leo satt först och surade i vagnen men efter en stund var det full fart! 




Nöjd!



Påskpresent!


Från Lasse :)