torsdag 31 mars 2016

På promenad

För någon dag sedan fick Ella premiär-gå i gåstolen. Är medveten om kritiken som riktas mot dessa, men jag tror att så länge man använder dom med måtta så är det lugnt. Mer som en leksak liksom. 

Hon har ju inte direkt koll på hur hon ska ta sig fram, men hon gillar att stå en stund :)


tisdag 29 mars 2016

Hemma i Sthlm

Nu är vi hemma efter mästaren vecka i Sundsvall. Skönt att komma hem även om vi saknar alla där uppe! Jobbigast för Leo, han gillar verkligen inte avsked.

Resan gick bra. Matpaus på Mcd i Gävle, och ett stopp strax söder om Arlanda för att köpa vatten till Leo och lugna en gallskrikande Ella. När hon fått äta lite och sträcka på sig gick det bra sista vägen.




måndag 28 mars 2016

Lika?

Ella och Leo 5 månader..




Full fart

Vi känner oss som familjen virvelvind som far runt och hälsar på folk ;-)

Igår var vi hos pappa i Liden. Snowracer, skoter och korvgrillning stod på schemat. Jättsmysigt!

Vi lånade matchande overaller :)

Haha, bara husvagnen som saknas!




Trött kille i bilen på väg hem!






lördag 26 mars 2016

5 månader!

Kollade precis på datumet och insåg att det ju är den 26 idag! Grattis gullunge på 5 månaders-dagen. 



Du är så snäll och så lugn. Sover helt ok, dom flesta nätter. Alltid glad! Lilla hjärtat <3


06:40

 Är ju så bortskämd med Leo som gärna sover till 8- 8:30.. 

Här ska vi krypträna från 06:15
Gäsp. 

torsdag 24 mars 2016

På bussen..

-"Hej, jag vill betala en enkelbiljett"
- "Ungdom eller vuxen?"

Hahaha :) Dagens bästa!! 

Ut på äventyr..

Eller nä. Men ner på stan, och det var ju inte direkt igår som jag gick på stan i Sundsvall!

Jag och Ella ska möta upp syrran för att köpa en present till Sebbe. 

En av våra vagnar ;-) Hade glömt hur smidig den här är jämfört med Emmaljungan!




Trött människa nedan. Ella har varit vaken några timmar i natt. Tror det är tänderna som spökar. Leo har inte hemmet sovit något vidare. Eller han har nog sovit men han har pratat i sömnen typ hela natten. Superglad över att äntligen vara hos mormor och morfar :)



tisdag 22 mars 2016

Semester


Skrev detta igår, men det kom aldrig upp.. Gör ett nytt försök!

Nu tar vi påskledigt! Leo har räknat ner dagarna i över en vecka och i går så sa han "Mamma, nu räcker det med förskola" :-)

Ja, då hade han en dag kvar. 

Det blev en tidig morgon i morse. Vi hade tid för provtagning för Leo 8:15. Emla-plåstren skulle dessutom sättas i armvecken helst 1,5h innan. Leo som vi i vanliga fall får väcka vid 7:45, fick idag kliva upp över en timme tidigare. Han fick även kissa i en mugg i morse (för att vi skulle lämna hans urinprov) och det tyckte han var hysteriskt roligt ;-)

Själva provtagningen gick bra, även om han blev ledsen. Efter det tog vi tunnelbanan till fsk. 

Efter någon timme hemma var det sedan dags för nästa läkarbesök. Ellas tur denna gång. Hon har lite utslag som vi fick undersökta. Inget farlig, utan mest troligt eksem. Fick Mildison och Miniderm utskrivet, så nu ska det smörjas! 

I morgon ska vi äntligen åka norr ut! Som vi längtat!! Det var med stor omsorg Leo packade sin väska nu ikväll. 

Själv håller jag tummarna för lite mer sömn i natt. Ella var vaken och lite smågrinig mellan typ 4-6 i natt. Sedan som afe hon om och sov så gott när min klocka ringde 6:30. Jag fick till och med packa ner henne i vagnen i bara pyjama när det var dags att gå till läkaren.. 

söndag 20 mars 2016

Hallå hallå.

Helgen rusar förbi som vanligt! Igår var Hanna och barnen här hela dagen. Vi gjorde pizza och åt glass och lekte. 

Idag har vi inte gjort så mycket. Lasse har varit ute och sprungit. Jag körde lite hemma träning istället. Har backat bandet gällande löpningen. Vågar inte. Kollade på Nyhetsmorgon i morse och där avrådde man starkt från löpning så länge man helammar. 

Jag vill ju verkligen inte skada mig eller råka ut för framfall.. Så jag kan lika gärna vänta någon månad till..

Vi såg föresten idag att Ella fått två tänder!! Dom har precis spruckit igenom så att man känner dom lite med fingret. Men dom är nästan omöjliga att se, och ännu svårare att fota ;-)



Precis bakom mitt finger man man ana två vita streck ;-) Förklarar det massiva dregglandet den senaste månaden! 

Det känns ju så sjukt att hon håller på att få tänder! I mina ögon är hon ju nyfödd!! Att 5 månader kan gå så fort! Galet ju!

torsdag 17 mars 2016

Hungrig?

Allt ska in i munnen. Även Pingu.


Mysig dag!

Äntligen fick vi träffa söta Ebba! Så sööööt!! Och liten! Hon är en månad nu och nu är hon lika stor som Ella var när hon föddes ;-)

Efter lite bebismys hos Ida gick vi till Maxi och sedan kaffe i solen. Eller sol och sol.. Det blåste och var lite småkallt vid Hornsbergsstrand, men vi tog en promenad runt till Huvudstasidan och där var det lite varmare.




Ida var farcinerad över att det fanns djur på andra sidan vattnet ;-)


Hehe :)


Mellis


Mixat fryst banan med blåbär och en skvätt mjölk. Skivade bananer, jordnötssmör och kokosflingor. Så gott! Är helt besatt av jordnötssmör! 

Mitt glada sällskap



Idag har vi redan hunnit med ett möte på fsk. Jag sitter med i föräldrarådet, men tyvärr har jag inte kunnat vara med på ett tag. Men idag var det iallafall dags igen. 

Strax ska vi börja promenera mot Kristineberg. Vi ska ändringen få träffa lilla Ebba!! Ska såklart bli kul att träffa Ida också ;-)

Älskar vädret!




måndag 14 mars 2016

Trötta fötter..

Idag har jag gått massor.. Först till fsk och lämnat Leo, sedan en promenad på 45 min. Sedan till tunnelbanan ;-) sedan från Fridhemsplan till fsk, och sedan hem igen. Landar på närmare 20 000 steg enligt stegräknaren. Puh! 

Har dessutom brutal träningsvärk från joggingrundan igår. När vi var på väg hem från fsk, i nedförsbacke med Leo på ståbrädan och han ropar "fortare, fortare"  (han vill att vi tävlar mot Helges vagn.. :) då kändes det i låren! 

Idag har jag och Ella varit med Hanna och Wilgot. Lunch och promenad. Lagom måndagsaktivitet. I morgon ska vi på lönesamtal. 

Hej så länge! 

söndag 13 mars 2016

Löparåret 2016

Då har jag startat löparsäsongen 2016! Kroppen har ju känns bra en tid nu. Jag har gjort mina övningar. Både för bäcken och rygg m.m så jag kände att det var dags! 

Målet var att jogga i 30 min, och det gick alldeles utmärkt. Känslan i huvudet var att jag kunde springa snabbare, men det vet jag inte om kroppen gått med på.. 



Nästan 5 km! 


lördag 12 mars 2016

Mello-kväll med fastrar och farmor

Trött kille som somnade ståendes. Innan han slocknade var han arg på både mig och Lasse. Han och Lasse har varit ute några timmar och jag tror det gjorde att han blev helt slut (uppenbarligen) och med tröttheten kom det dåliga humöret..

Efter en stående powernap är han nu vaken igen och vi inväntar fastrar och farmor för middag, mello och firande av Lasse som fyller år i morgon




Premiärtur

I nya bilbarnstolen! 


fredag 11 mars 2016

Gull-bebis

Alltså dom här kinderna!


Gullplutt! Nu tuggas det på allt som kommer i hennes väg.



MOS

Jag och Ella hänger i Mall Of Scandinavia idag. Älskar denna galleria! Haha :)

Shoppat present till Lasse som fyller år på söndag, men även lite påskpresenter. Nu somnade E och jag ska testa en sån här;




tisdag 8 mars 2016

Lunchdags..

Han känns ju rätt pigg ändå






Fortsatt hosta

Leo hostade knappt på hela dagen igår, men inatt var det dags igen. Lilla hjärtat. Hostan sätter sig på luftrören så han blir alldeles pipig när han andas och det måste så klart göra jätteont. Vid 05 tyckte han dessutom att det var dags att kliva upp. Tror Lasse kommer vara lite trött idag ;-)

Den här lilla lärkan har också sovit lite oroligt inatt. Håller tummar och tår för att hon slipper hostan! 


måndag 7 mars 2016

Mina fina!

Tänk att dom här två är mina! 








Ny vecka..

Då var det måndag igen. Sjukt vad helgen gick fort! Lasse var ledig i fredags så vi fick dessutom en långhelg. I fredags var vi på jakt efterrätt ny bilstol till Leo. Vi åkte ut till Barkaby och Babyproffsen.

Vi har bestämt oss för vilken det blir, men tyvärr var den slut i svart så förhoppningsvis finns den i butik igen i slutet på den här veckan. 

I lördags var vi mest hemma. Någon liten promenad blev det men annars en väldigt  lugn lördag.

Igår var vi bjudna till Kalle och Marie i Täby. Vi blev bjudna på mat och hade en jättemysig em.

Jo! Jag var iväg och tränade igår fm också! Så idag är träningsvärken brutal... Haha :)

Hiss-selfie på väg till gymmet..


I går kväll började Leo hosta. Vi har ju klarat oss bra från sjukdomar under Vabruari, men nu verkar det vara dags. Mest hosta än så länge, men han fick vara hemma idag. 

Jag själv nyser mest hela tiden.. Så det kan nog vara en förkylning på gång för min del. Tråååkigt :( 



fredag 4 mars 2016

God morgon fredag!

Dagen börjar med ett besök hos naprapaten. Smärtsamt men nödvändigt.


Senast jag var där så fick jag ett träningsprogram som jag kört i drygt två veckor. Spännande att se om det gett något resultat. 



torsdag 3 mars 2016

God morgon

När ståbrädan är trasig får man hjälpa till att putta syrran istället



Grå och tråkig dag. Jag vaknade flera ggr i natt av huvudvärk och den sitter till viss del kvar idag också. Enbart vänster sida och i bakhuvudet. Jobbigt!

En annan sak som skulle kunna bli jobbig är att Leo hävdar att han stoppat in en kula i örat. När jag tittat så kan jag inte se något, och det skulle kunna vara så att han har lock för örat och tror att han har något där inne.. Eller så har han petat in något som jag inte kan se. Fortsätter han klaga så får vi åka in till sjukan senare. Han ska ju på en läkarundersökning nästa vecka annars, så vi får be den dr titta noga i öronen :-)


onsdag 2 mars 2016

tisdag 1 mars 2016

När poletten trillar ner..

Leo har ju lite av ett eget språk ibland. Dom flesta uttryck har vi koll på men väldigt ofta har han slängt ur sig "siiiisuu" och jag har aldrig fattat vad han menat med det. Förän igår då Lasse berättade att han säger "tjusigt" haha :) Plötsligt var det mycket som klarnade! Som nyss när jag skalade en banan åt honom. Siisuu, tack! Sa Leo. Haha :)

Tydligen är det Lasse som säger tjusigt, har aldrig tänkt på det tidigare..