fredag 30 november 2012

Nu har den kommit!

Varm å mysig :)

Fredag!

Småstressigt idag helt utan anledning egentligen. Tror det är babysimmet som ställer till det. Svårt att ha en tid man ska förhålla sig till. I vanliga fall är det inga problem, men just när det kommer till babysim så ska ju Leo gärna ha sovit, men inte nyss vaknat, ätit, men inte för tätt inpå badet. Så det blir lite mer pusslande på fredagar, men det går ju för det mesta bra.

Idag så fotades barnen under vattnet. Ska bli kul att se resultatet!

Somnade på två sekunder efter badet, hjärtat.



Julkort

Att fota barn till ett julkort var visst inte så enkelt...






Nu börjar jag..

torsdag 29 november 2012

Härlig dag

Vilket fantastiskt ställe! Lekhuset var hur bra som helst, och det blir nog bara roligare där ju större barnen är. Hit åker vi definitivt fler gånger!

Leklandet i Barkaby

Hej hej! Idag ska vi iväg på äventyr! Vi ska till leklandet i Barkaby. Tror det kommer att bli succé! Men först frukost och tupplur..

onsdag 28 november 2012

Mobil vs Kamera

99,9% av alla bilder här fotar jag ju med mobilen. Enklast så, men det blir kanske inte den bästa kvalitén. För några dagar sedan så dammade jag av vår kamera. Inte heller med den blir det någon toppkvalitet, men något bättre iallafall.

Busen fotad med vettig kamera de senaste dagarna <3

Jacka funnen

Har nu beställt en jacka som jag provade igår, den som var i fel färg.. Den jag provade var rosa, och jag känner inte riktigt för en rosa jacka, så nu beställde jag samma modell men en blå.

Ser ut såhär;

Pissväder

Alltså när tar regnet slut?! Igår så gick jag och grannen Mia till Bromma. Samma skitväder då och efter att ha blivit genomblöt om fötterna så gick jag till Ica och köpte ett par gummistövlar =D

249:-, som hittat!!

Jakten på jackan

God morgon!

Den här natten har också gått ganska bra! Tjoho!

Leo har precis påbörjat sin förmiddagslur och jag brukar vanligtvis också sova nu men när han vaknar så ska vi in till stan och luncha med en gammal kollega till mig och därefter ska vi på jackjakt så det är lika bra att jag håller mig vaken..

Jag behöver en vinterjacka! Jag hade en rätt bra jacka förra vintern, men den slängde jag i våras. Dumt.

Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag kastade en fullt fungerande och varm vinterjacka. Kan ha att göra med att jag hade den som höggravid och bara tanken på att använda den igen fick mig att vilja vagga fram.. och jag slängde den faktiskt inte i soporna utan i en container till Erikshjälpen så förhoppningsvis så värmer den någon.

Eftersom jag har typ noll och inga pengar alls får det bli en billig jacka. Den jag vill ha egentligen går på 5000:- vilket kanske inte är jättemycket, eller jo det är det, men inte om man frågar min syster.. ;-)

Igår var vi i Bromma och då hittade jag en jacka för 1999:- men då fanns inte färgen jag vill ha, så vi får väl se om den finns någonstans inne i stan.

Hej så länge!


tisdag 27 november 2012

Plötsligt så händer det

I natt så har Leo sovit bättre än han någonsin gjort under sina 10 månader. Han somnade vid 20:00, vaknade första gången 01 och åt lite lite välling, och sov sedan vidare till 05:30, lite mer välling och sedan uppstigning 07. Bara hålla tummarna för att han gör om detta!

måndag 26 november 2012

Trött

Det här med att jag är trött känns ju kanske lite uttjatat, men jag vet snart inte vad jag ska göra. I natt har vi haft en cirkusnatt igen. Leo somnade vid 19:30, vaknade igen efter någon timme men somnade om relativt snabbt. Sedan runt 23, så brukar han ju vilja äta. Vi försöker jobba bort det, men istället för att han ska ligga och gråta en halvtimme så har vi bestämt oss för att vi börjar ge honom hälften av den välling han brukar få.

Så, sagt och gjort, Lasse matade honom lite vid 23:30, och vid 00:30 hade Leo fortfarande inte somnat om.. han verkade vara jättepigg. Lasse testade att lägga honom i vår säng där han stökade runt i typ 10 min innan jag ledsnade och la honom i sin säng igen. Så fort jag lämnade rummet så började han stortjuta. Jag tänkte att han borde ju bli lite trött av det så jag gick och diskade lite (runt 00:45..) Efter några minuter så gick jag tillbaks och la honom ner och efter att ha hållit på så i tjugo minuter så började den lilla parveln att bli trött. Då stannade jag hos honom, sjöng lite, vaggade lite och tillslut så somnade han, och sov i EN TIMME. Då var det bara att upprepa samma procedur, och sedan sov han 30 min.

Gaah. Då var jag så trött så jag flyttade med honom till vår säng där han fick välling och somnade om igen. Sedan så vaknade han väl ca en gång i timmen tills att klockan var 05. Då fick han lite mer välling och sov sedan till 07:30, då Lasses klocka ringde. Gäsp.


Scones

Vi bakade scones igår till frukosten, och det blev en kvar. Inte så tokigt att börja måndagen med en lyxfrukost!

söndag 25 november 2012

Sovmorgon

Sov ända till 11:30 i morse.. Lyx! Men det behövdes.. Jag håller på att vänja av Leo att äta på natten, vilket innebär mer vakentid för mig. I övrigt så har vi inte gjort så mycket i dag. Lite hemmapyssel bara. Strax ska Leo sova och vi ska kolla på Solsidan :)

lördag 24 november 2012

Vilka är ni??

Antingen så är det nått galet med funktionen som räknar besökare eller så stämmer det att jag hittills idag haft 25 besökare, och igår nästan 40 st. Eftersom jag nästan aldrig får några kommentarer så undrar jag ju vilka ni är??! :)

Leo funderar också.

Finaste

Närbild

Om man tittar nära och noga så ser man en liten röd prick på min näsa, mellan ögonen.
Den syns knappt men ont gjorde det!

Leo tappade en bok, typ Stephen King, modell jättetjock, på min näsa när vi sovit nu på förmiddagen. Oklart om han gjorde det medvetet men jag misstänker att det var en hämnd för att jag försöker få honom att inte dricka så mycket välling på nätterna.

Okej, nu när jag skulle ta en bild på pricken så syns den ju inte. Men den finns där, och det gjorde svinont.

Ingen sovmorgon idag

God morgon! Kl 06 ville Leo kliva upp. Lääängtar tills i morgon, då får jag sovmorgon :)

fredag 23 november 2012

Jonas från chokladfabriken

Jonas kom på besök och hade med sig det här..

Äntligen helg

Nog för att dagarna numera ser rätt lika ut oavsett om det är helg eller inte så är det fortfarande rätt skönt med fredag, och sedan helg. Mycket beror väl på att Lasse är ledig och att vi är två som hjälps åt med Leo, och självklart att vi får lite mer tid att umgås också.

Idag har vi besökt ett till dagis som verkade bra. Helt ok lokaler, om än slitna. Bra gård och den personal vi träffade verkade bra.

På eftermiddagen var det dax för babysim igen. Tyvärr så hann Leo inte sova något innan, så det var en trött kille som plaskade lite.. i dubbla blöjor. Eller jag drog på honom en badblöja som jag fick av grannen, och sedan badbrallorna ovanpå det. Han har ju varit lite lös i magen så jag tog det säkra före det osäkra ;-)

Nu har jag stupat i soffan och strax kommer Jonas och hälsar på oss. Han jobbar på Marabou.. chokladfabriken alltså. Man kan ju hoppas att han råkat ta med sig något därifrån :)

torsdag 22 november 2012

Tadaa!

Här är det färdiga resultatet. Blev faktiskt jättegott! Man tärnar och steker osten, kokar pastan och blandar i paprikan med olja och allt.

Till och med Lasse som inte gillar paprika, tyckte det var gott!

Middag

Det här ska enligt syrran bli en god middag. Hoppas hon har rätt!

Promenad i regnet

Vi trotsade vädret och gick ut ändå. Halvvägs runt sjöarna i Sumpan så började det spöregna. Inte så värst spännande blogginlägg, men det blir tyvärr inte roligare.


Glader

Skittråkigt väder idag så vi har mest hängt inomhus, men vad gör det när man har en sån här glad kille som sällskap ;-)

onsdag 21 november 2012

Uääk..

Herrejisses vad jag är illamående! Middag och sedan ett spinningpass en halvtimme senare resulterar tydligen i att man mår rätt så kasst. Men oj så duktig jag känner mig som tränat!
Behövde på något sätt kompensera för att jag åt upp halva Leos paket med smörgåsrån tidigare idag.

Nu är det hög tid att sova och hoppas på att illamåendet ger med sig. Go natt!

Leo tio månader!

Hipp hipp hurra för världens bästa Leo som fyller tvåsiffrigt idag!

Vi mötte upp Erika och Alfred i förmiddags och styrde vagnarna mot Bromma Blocks.

Vi började med lunch men Leo, som i vanliga fall är ganska duktig på att äta, petade i sig tre skivor gurka. All mat som jag stoppade in i munnen spottade han ut. Förutom gurkan då, som han fick äta själv.

Sedan blev det lek. Dom har ett jättefint lekrum där som Leo stortrivdes i! Efter att ha röjt runt i ca en timme så stoppade jag världens tröttaste barn i vagnen åsså traskade vi hemåt.

tisdag 20 november 2012

Pepparkaksmüsli

Gör ett nytt försök på pepparkaksmüslin. Sist jag gjorde denna så brändes den. Hoppas på bättre lycka denna gång.

Styrelsearbete

Nu ska föreningen komma igång med sortering av matavfall. Leo är med och jobbar lite..

Naprapat

Jag har i flera år haft problem med rygg och nacke och jag tror jag provat det mesta. Jag har besökt sjukgymnaster, kiropraktorer, osteopater m.m. Det enda jag inte testat är naprapat, så nu har jag tagit tag i mig själv och bokat en tid hos en tjej jag fått rekommenderad. Hoppas hoppas hoppas hon kan hjälpa mig!

måndag 19 november 2012

Uppdatering.

Fyra bajsblöjor är nu bytta. Ska inte gå in på några detaljer.

Trötter

Idag så kom tröttheten ikapp mig. Känns som att jag skulle kunna somna gåendes! Ska försöka sova när Leo sover. Han har för övrigt nått tok med magen. Fått bytt tre bajsblöjor och duschat honom en gång för att allt inte stannat i blöjan. Tror det får räcka som beskrivning på hur förmiddagen varit.

Snaaaart ska vi sova. Längtar!