tisdag 31 december 2013

Dukat

Vår meny består av;

Förrätt: Kantarellsoppa
Varmrätt:  Tournedos med potatisgratäng
Efterrätt: Marängswiss 



Lockig

Håret blev lockigt :) fick en locktång av Lasse i julklapp, har inte riktigt lärt mig att hantera den så lockarna blev lite konstiga.. Lite 80-tals permanetaktigt, men det får vara så ;-)




Nyår!!

Smink på plats


Det här kan nog vara den bästa concealern jag någonsin testat. Den döljer allt ;-)


Leo är med och assisterar. Här är hans min när han vill lukta på något :-)



Gulle!









måndag 30 december 2013

Nöjd kille

Leo älskar motorcykeln på Ica-Maxi :)




Nyår i morgon!

I morse vaknade Leo 7:30. Skönt att han börjar ställa tillbaka dygnet. Tror inte han får sova lå länge efter lunch här hemma. Så klart att han inte kan sova på kvällen om han får sova 2h efter lunch. Igår så väckte jag honom efter 30min, och då ville han gå och lägga sig strax efter 20. Det känns ju lite bättre än 22...

Jag ska lyxa till det med ett besök hos frisören idag! Är nog nästan 5månader sedan sist så det känns välbehövligt. 

Sedan står handling av mat  tills i morgon på schemat och kanske lite träning också. Ska faktiskt bli skönt när nyår är över och man förhoppningsvis börjar äta lite vettigare mat. Chips och godis varje kväll är INTE ok. 

Fick föresten denna bild av Åse igår. 


Fina kusinerna <3



söndag 29 december 2013

Söndag

Jag och Leo tog en promenad till Agustendal och 4H gården. 
Vi har; 



Tittat på får.


Leo har jagat katten..



Gungat


Och matat fåglar (Leo matade mest sig själv..)








lördag 28 december 2013

Tack snälla!

Förut idag när vi var till Solna C, så hittade jag en jättefin kökshandduk med tillhörande grytlappar på Åhléns. Jag visade Åse som sa att "Åh, dom ska jag köpa till min kompis Camilla" Vad snällt tänkte jag! Sedan så var det jag (vi) som fick dom, som tack för att dom bott här! Haha :) Åh vad förvånad jag blev! 

Tuuusen tack!!! Älskar ugglor! 


Tomt här hemma

Nu är Lasses bror med familj på väg hem till Skövde igen. Det blev så tomt här hemma :( 

Idag har jag och Åse strosat runt i Solna C i jakt på födelsedagspresenter till Mari (Lasses syster) och Markus (brorsan) som båda fyller år i morgon. 

Markus fick en pulsklocka och en anmälan till midnattsloppet av oss (han ska springa tillsammans med Lasse) , och Mari en bok, parfym och ett par örhängen. Kändes som bra presenter :)


I övrigt har den här dagen gått så sjukt fort! Leo sov till nio i morse, och för första gången någonsin så har han varit vaken hela dagen. Det har gått jättebra! Han hade en liten dipp vid 17-tiden i samband med att han ramlade och blev ledsen, men sedan med lite mat i magen så var det fullt ös igen! 

Kl 19:30 kastade han in handduken, då satt han så här i soffan;


Tror inte vi får så mycket sovmorgon i morgon, men hellre att han vänder tillbaka dygnet. Senaste kvällarna har han ju varit vaken till 22-tiden (!)

Nu ska jag däcka i soffan och fortsätta frossandet av godis..


God morgon





fredag 27 december 2013

Smaskigt!

Leo fick tag på Noels strips..


Långpromenad på stan

Idag tog vi tunnelbanan in till stan, till Leos stora förtjusning :) 

Sedan var vi promenerat runt halva stan. Från Gamla stan, via slottet,upp för Drottninggatan, förbi riksdagen till Kulturhuset. Där tog vi en fika paus innan vi fortsatte Hamngatan ner till Nks julskyltning och sedan via Kungsträdgården till Biblioteksgtan och vidare till Stureplan och Sturegallerian :)


Slottet 


Biblioteksgatan 


Vätskepaus i Sturegallerian 



torsdag 26 december 2013

Hahaha :)

Åse, jag snor denna från din blogg, klockren!


Kräkmätt..

Alltså fy f*n vad jag är mätt.. Först middag från Lilla Rött, sedan fika, godis och nu en massa chips! Noll karaktär... 

Överväger att testa LCHF igen, men att minska fettmängden och äta grönsaker och frukt. Men bort från bröd, potatis, pasta och framförallt inget godis. Detta under en rimlig tid för att komma igång och äta lite bättre.. Nyårslöfte! Jag tillsammans med 90% av övriga befolkningen ;-) 

Annandagen

Idag har det varit full rulle hela dagen. Promenad till lekplatsen, fika i Solna C, lite shopping och sedan ännu mer lek hemma. Noel har precis gått och lagt sig, Leo som vaknade först kl 9 i morse håller igång fortfarande, men ska strax också gå och lägga sig.

Leo och Noel fungerar jättebra ihop och man märker att Noel förstår att Leo är yngre, och Leo vill så klart göra allt som Noel gör ;-)


Leo och Alva hand i hand :)


Kul med studsmatta! 


onsdag 25 december 2013

Tränat!

Helt otippat så pallade jag mig iväg till gymmet i förmiddags. 5 km löpband och styrketräning. Så skönt efteråt.. 

Nu ska jag fortsätta äta julgodis ;-)

Juldagen

Vaknade lika mätt som när jag gick och la mig igår.. Men en underbar julafton! God mat, trevligt sällskap, fina julklappar och en glad unge :) Vad mer kan man begära? ;-) 

Leo fick mängder med julklappar. Bl.a. Kläder, ett kök från Micki, en verktygslåda, tåg, en kassaapparat m.m. Favoritleksaken än så länge är nog köket, och tåget :)



Nu är Lasses brorsa med familj på väg hit från Skövde. Ska bli så kul att få ha dom här i några dagar! 






tisdag 24 december 2013

God Jul!!

Jag bakar och killarna bygger lego :)
I em kommer Leos farmor och fastrar hit och firar jul







måndag 23 december 2013

Älskade mormor

Natten till igår så somnade min fina mormor in. 90år gammal. Även om det var väntat eftersom hon blivit sämre och sämre sedan i somras så är det ändå fruktansvärt när det väl händer. Hon bor i Piteå, så tyvärr har vi inte träffats så ofta de senaste åren. Mitt första sportlov tillbringade jag hos henne, jag fick flyga själv vilket är något jag aldrig kommer glömma, varken flygresan eller lovet i Piteå. Hon bakade den godaste limpan och dom bästa jämtlandskakorna. Sedan så hade hon en fantastisk bilbana i plast som jag lekt många timmar med...

Fina mormor Elin, tänk om vi bort närmare varandra så jag hade fått mer tid med dig <3

Jag hade ett missat samtal från mamma i lördags förmiddag, och så fort jag såg det så knöt det sig i magen.. Det är så definitivt när det väl händer. Fina fina mormor, sov så gott. Vi saknar dig redan. <3






söndag 22 december 2013

lördag 21 december 2013

Trötter

Man blir trött av att skruva


Leo vaknade 08:30 i morse, så det var helt omöjligt att få honom att sova middag efter lunch.. Nu vid 15,tiden så slocknade han. Han får väl sova åtminstone en halvtimme. Tror nog att den här lilla räkan kommer att vända lite på dygnet under sin julledighet. Kvällsmänniska, precis som sin pappa <3



Här ska skruvas!

Lasse och Leo ska skruva ihop vår nya bäddsoffa. Lyckan i Leos ögon när Lasse gav honom en skruvmejsel var total! Han är så nöjd när han får hjälpa till, även om det innebär dubbelt så mycket jobb för Lasse ;-)




torsdag 19 december 2013

Jag lever..

Hinner dock inte med mitt liv just nu så denna lilla blogg har fått pausa lite. Återkommer när dygnet har 48h ;-) 


tisdag 17 december 2013

Tåg..

Leo är helt såld på tåg! 

Vill man att han ska sitta stilla en stund så är det bara att söka på "tåg" på youtube., så sitter han som klistrad framför datorn.. Regionaltåg, pendeltåg, tunnelbanetåg.. Det spelar ingen roll, alla verkar vara lika spännande.. 

"Titta!" Säger han när tåget närmar sig.. Och "hej då" när tåget är på väg bort igen. Om och om igen.. Sötnöt!!


söndag 15 december 2013

Söndag

Idag blev det en tripp till IKEA. Vi spanar efter en bra lösning med säng/bäddsoffa till gästrummet.. Tror vi har bestämt oss, men vi ska nog vela lite till. Fyndade dock annat smått och gott för runt 1000:- ;-)

Fortsätter att gå loss på väggdekorationer..


lördag 14 december 2013

På Ica...


Leo kör kundkorgen som om det vore en barnvagn, något mer svårstyrt men varför inte ;-)


Hallå, sa Leo i denna.. När han inte fick något svar sa han "Hej då" och gick vidare..


Mycket roligt på leksaksavdelningen


Trötta små ben vilar lite..



Coola killen som fick äntligen kan åka motorcykeln! (till Lasses stora glädje också tror jag ;-)




fredag 13 december 2013

Flytt

Nästa år så ska större delen av Nordea som jobbar inne i stan flytta till Lindhagen på Kungsholmen. Underbart tycker jag, för jag kommer att få en station att åka till jobbet! 

I onsdags så var vi där på besök.. Det är ju fortfarande en byggarbetsplats, men det ser ut att bli fint! Typ 8 eller 10 våningar, och nu minns jag inte om det var runt 2000 eller 3000 personer som kommer sitta där..