måndag 30 juni 2014

Nördar..

Lasse och Leo står och stirrar på damsugaren som far runt. Spännande tydligen.


Yum!

Kycklingwraps till middag.

Sallad, gurka, avokado, kyckling, sweetchillisås, balsamico, i tortillabröd. Superenkelt och jättegott! Vi åt samma sak igår men med halloumi istället för kyckling..





söndag 29 juni 2014

Lasses nya leksak

Här är Lasses (och Leos tydligen) nya leksak ;-)


En självgående damsugare. Så löste Lasse problemet med att det är tråkigt att städa.. =D 

Vad som ser ut som sol på bilden är bara blixten från kameran.. Vädret är grått och tråkigt. Vi har spenderat dagen inomhus. Lasse var iväg och köpte nya täcken och kuddar och nu har han åkt och tröttat bilen. Jag och Leo bygger lego varvat med tvättstugan.


På onsdag sägs solen göra entré. Vi längtar!


lördag 28 juni 2014

Sommar..

Nu är jag så trött det här pissvädret! Som alla andra så klart.. Hörde precis på nyheterna att det var varmare i södra sverige på julafton än var det var i norra Sverige på midsommarafton. 

Idag har vi iallafall varit och besökt Moa, 4 dagar gammal. Leas lillasyster :) så liten  och söt! Man har helt glömt hur det var när Leo var så liten! Det där med att dom vill äta var 3e timme, dygnet runt.. 


Leo ca 30 minuter gammal <3

2,5 år senare..







fredag 27 juni 2014

Jaaaa!!!



Ok kanske inte ser så överdrivet jätteglad ut, men jag här heeeelt slut! Ont i halsen, och haft en helt galen dag, MEN nu har jag semester i fyra veckor! Hurra!!!!

Leo är verkar vara lika trött som jag, så nu däckar vi i soffan en stund, och laddar inför semestern ;-)





torsdag 26 juni 2014

onsdag 25 juni 2014

Vissa rutiner sätter sig snabbt!

Igår var vi ute på gården en stund efter fsk. Även grannen och hennes två barn vad där. Grannes älsta son säger då något i stil med "mamma , kommer du ihåg att vi skulle få en glass idag". Mamman svarar att "ja, det har jag ju lovat så ni ska få varsin glass när vi går in.." 

Detta hör ju så klart Leo som då tar grannen (som han knappt träffat tidigare) i handen och säger "mo" (betyder kom) och drar henne mot dörren. Hahah, listig liten rackare! Hon frågar ju såklart om Leo också kan följa med och äta en glass, och då var det ju svårt att säga nej ;-)

Idag satt vi också i sandlådan en stund när vi kom hem. 15 minuter senare kommer grannen också hem, och när Leo ser dom så skiner han upp, säger "Heeej" och springer mot dörren. Jag frågar honom om han vill gå in och han nickar.. 

Sedan så tar vi hissen upp och på våning 3 (där vi bor) så kliver jag ur hissen, men Leo står kvar, pekar på grannen och säger något som ingen av oss riktigt förstod, men vi kunde ju gissa vad han hade tänkt sig! Dvs glass på våning 4.. Hahaha :) Idag fick det bli en glass hemma hos oss istället :)

Tyvärr så flyttar dessa grannar nu i helgen. Så synd! Kul för dom dock, som köpt hus. 






tisdag 24 juni 2014

Leo min Leo

Igår var det ju dags. Ny förskola! När Lasse lämnade så var hans tidigare "fröken" där, så lämningen gick hur bra som helst. När jag sedan hämtade honom så ville han visa mig runt och inte alls gå hem. Så det är ju ett gott tecken :)

Idag när jag hämtade så stod Leo vid en av grindarna (och hade stått där en stund och ropade efter pappa :( ) MEN det hade gått jättebra idag också. Han hade varit lite trött på förmiddagen, och höll på att somna vid lunchen, så han hade gått och lagt sig lite tidigare och sovit ganska så länge... 

När vi var på väg ut genom grindarna på hemvägen så följde en liten kille och en lite äldre tjej efter. Leo vinkade och sa "Hej då" och fick då en kram av den äldre tjejen. Då gav Leo den lilla pojken en kram, och tjejen fick både en kram och en puss :) Sedan fick Leo en kram till av den lilla killen. Ett riktigt puss och kramkalas <3 Så fruktansvärt söta! En av pedagogerna såg kalaset och berättade att Leo alltid är så snäll med alla och en väldigt omtyckt kille. 

Älskade unge <3




Tisdag

Tisdag, och jag och Ida masade oss till Rålis för löpträning med B.A.BY runners team! SJUKT bra träning! Intervaller kombinerat med styrketräning. 

Nu dusch och mat!


söndag 22 juni 2014

Barkaby

Vi och alla andra istan tyckte det var en bra idé att åka till Barkaby idag. Helt sjukt mycket folk, och självklart var Leo super grinig och började tok-skrika inne på IKEA när han var tvungen att sitta i vagnan..både jag och Lasse var helt svettiga när vi till slut kom därifrån. 

Vi fick iallafall med oss en pall till köket, en "förvaringslåda" till balkongen och lite andra smågrejer. Sedan så hittade jag det här fina brickbordet på Mio.


På rea dessutom. Hurra! 

lördag 21 juni 2014

Gårdagen

Vi kom hem vid 23:30 och Leo var fortfarande vaken då (!) Kl 9 var det dags att kliva upp nu på morgonen, men jag har en känsla av att det blir lång middagslur efter lunch för Leo :)

Vi hade jättetrevligt igår! Vi brukar fira hos Jonas och Petra, men i år är
som mitt i ett husbygge, så vi intog Jonas syster Karin och hennes man Eriks hus. Också på landet i Uppsala.

Karin och Eriks son Edwin hade massor med Brio-tåg så Leo var verkligen i 7e himlen :) Vet inte hur många timmar han lekte med dom där tågen..

Här är iallafall lite bilder från gårdagen


Yttepytte midsommarstång. 


Femkamp! (Som Lasse så klart vann)



Russinpaus i femkampen


Fika efter silllunchen


Såpbubblor!


Mer såpbubblor


Grillning


Korv med bröd


KORV med BRÖD :)

Nu blir det frukost!













fredag 20 juni 2014

Klara

NU styr vi mot Uppsala! 



Först ska vi handla


Vi är ansvariga för sallad, bröd och ost. Så nu går vi all in ;-)

Mot Uppsala!

Midsommar på landet, iklädd jeans och kofta :-)


(Vi glömde såklart inköpslistan, därför är jag nu själv i hissen.. ;-)

torsdag 19 juni 2014

tisdag 17 juni 2014

Tisdag och snart fredag igen

Snart var även denna vecka slut. Leos sista vecka på Utkiken (fsk) lite sorgligt ändå..

Idag när jag hämtade honom så sa han hejdå till alla, sedan så såg jag hur han stod och letade efter någon med blicken, så jag frågade vem det var han ville säga hejdå till, och Irene, en av pedagogerna stod bredvid, och svarade; han letar nog efter Luc och Christoffer.

Jag som trott att Leo hängde mest med som vuxna, blev nästan tårögd med tanken på att han har två kompisar :-)
Jag tror att en av dom dessutom ska börja på samma fsk nästa vecka. 

Efter middagen släpade jag mig till gymmet och löpbandet. 6km i relativt långsamt tempo (35min) vågar inte ösa på mer eftersom jag fått knölar på halsen igen (brukar få det när det är en förkylning på väg..) så vi får väl se hur jag mår i morgon. 

Fin!!!

Igår bästllde jag denna fina tygkorg. Perfekt för leksaker ;-)


söndag 15 juni 2014

På väg hem

Nu sitter vi på tåget söderut igen. Ska bli skönt att komma hem, även om vi haft det toppen i Sundsvall, men nu saknar vi Lasse <3


Går över förväntan att åka tåg :)


Kan ha mutat Leo med en klubba också. Den första han någonsin ätit. Den gjorde succé!




Studenten


07:00 på morgonen, varken jag eller Sebbe ser så pigg ut ;-)


Sofie gjorde världens godaste tårta!

Hurra!

Mumma!




onsdag 11 juni 2014

Middag

Med världens bästa kollegor :)


Onsdag

Snart semester!!! 

Igår så blev det 5km löpning på 25:44 (!) Tiden tar sig minsann! :)


Svettigt värre! 

I morse så var det jag som lämnade. Vi ska ut och äta med jobbet ikväll så då hämtar Lasse. Längtar tills att Leo byter fsk så jag slipper backen från helvetet.. Samtidigt så känns det ju läskigt! Hoppas han kommer att trivas! Han är ju verkligen en vanemänniska som märker på en gång om något inte är som det brukar vara. Bara det att dom sover ute i vagnar känns ju som en utmaning. För han ligger ju på gränsen till att kanske inte behöva sova på dagen.. Så vi får väl se hur det går...





tisdag 10 juni 2014

Snart ledig igen

Snart helg igen. Fullt ös på jobbet så länge så jag har inte hunnit med mig själv riktigt känner jag :-) Helgen som var, var hur bra som helst. Vi barnvaktade Winston på söndagen och sedan så kom Lasses syster Mari över en sväng. Igår höll förskolan stängt så Lasse var hemma.

Annars så packas det och fixas inför min och Leos tripp till Sundsvall på torsdag. Jag håller tummar och tår för att tågen går! Vill INTE åka buss i 4-5 timmar ensam med en vild 2,5åring...

lördag 7 juni 2014

Godis..

Fy vad jag mådde illa igår. Vi åt massor med godis, men egentligen så var det ju bara dom första typ 10, bitarna som var goda.. Kräkmätt när jag somnade och är fortfarande mätt.. Näe, så gott är det inte med godis!

Leo sov väldigt bra. Han somnade vid 20:45, vaknade 06 och drack välling,och somnade sedan om till 08:10. Lasse klev upp och sedan så väckte dom mig vid 9:30. 

Lasse ska strax iväg till Norrtälje och kolla på motorcyklar, och jag tror att jag tar med mig Leo ut en sväng. Nu ska jag rota fram lite frukost. 

fredag 6 juni 2014

Nationaldagen

Förmiddagen tillbringade jag i Solna C, och Lasse och Leo var ute och lekte. Jag ordnade med doppresent och lite annat. 

När Leo vaknade så åkte vi över till Markus, Lollo och Lea. Fullt ös hela eftermiddagen, och vi blev även bjudna på middag! Lyx :) 

Grillat kött, majs, m.m. Hur gott som helst! 


Lea och Leo


När vi skulle åka hem så blev det pusskalas ;-)


Fick tyvärr inte riktigt med det på bild..


Strax ska Leo sova och jag och Lasse ska äta godis (för första gången på över en månad!!) och kolla på Orange is the new black. Äntligen är säsong 2 här! 







onsdag 4 juni 2014

Blodomloppet


Laget innan start :)



Jag och Sivan är laddade =D



Efterloppetfoto.. 

Banan var uppmätt till 5,3 km och min tid landade på 26,59 sek. OM banan hade varit 5km så hade jag fått en tid under 26 min, vilket alltid har känns som ett omöjligt resultat, som jag egentligen nu har klarat! Jag är nöjd! Och trött.

Kul var det iallafall!