söndag 30 november 2014

lördag 29 november 2014

Lördag

Glad kille på väg ut


Sötnöt


Vi var ute en stund på förmiddagen, sedan lunch och vila för både mig och Leo. Jag somnade såklart sent i går, och 06:45 ville Leo kliva upp. Nackdelen med att vara själv med Leo en helg är ju att jag inte får någon sovmorgon ( och att vi saknar Lasse såklart ;-) ) Efter vilan så släpade vi upp mer julpynt från förrådet...



När det började närma sig middag så bestämde Leo att vi skulle äta pizza. Pizza fick det bli. 

Medan vi väntade på maten så gick Leo fram och började med en gammal gubbe som satt inne på pizzerian. Utan att vara allt för fördomsfull så såg han ut att ha levt ett hårt med för mycket alkohol. Han upplevdes dock inte berusad. Leo gick fram och ville ta honom i handen, då tittade mannen först på mig och såg lite avvaktande ut. Sedan när han verkade se att det var ok så tog han Leo i handen och Leo började prata med honom (på ett språk som bara Leo förstår såklart :) Gubben sneglade då och då åt mitt håll men ju mer Leo babblade på desto gladare blev gubben. Lite fint ändå på något sätt. 

Sedan när vår mat var klar så vinkade Leo till honom och sa hej då typ 200gånger och han såg nästan lite rörd ut. 

Lilla glädjespridaren. 




onsdag 26 november 2014

Onsdagspromenad

Känner av halsen lite igen så jag ställde in dagens träning. Fick bli en promenad istället..


måndag 24 november 2014

Intervaller

Träning och intervaller. Hu vad jobbigt!

Uppvärmning 1km lätt jogg på hastighet 9. Därefter 1km på hastighet 12,5. Sedan jogg/ snabb gång på 8 i två minuter, sedan 1km på hastighet 12,8. Gång tre minuter och sedan en km till på 12,5.

Hade tänkt köra 4km men orkade bara 3.  Svinjobbigt! Lite bröst efter det innan jag gav upp. 

Gick hem och lagade soppa för i morgon kommer Ida på besök! Äntligen :)

söndag 23 november 2014

Söndag

Syrran och Danne stannade till på en fika innan dom åkte hem. Leo har tjatat hela helgen efter Sissiii :) Lycklig kille som sprang och mötte henne idag! 

När dom åkte vidare norrut så åkte vi till Ica Maxi. Vi, och övriga boende i Solna..
Äntligen hemma igen och nu tjuvstartar jag julpyntandet ;-)







lördag 22 november 2014

Ny hårfärg

Lite mer röd-blond, men ändå blond. Nöjd!


Lördag

Åh jag är så avis på alla som får springa Tunnel Run idag!!! Men jag får iallafall en date med min frisör. Inte så illa det heller ;-)


God morgon

Bananpankaka till frukost. Det var länge sedan!


måndag 17 november 2014

Sociala killen

Åh vad jag skrattade när jag hämtade Leo på fsk. Dom håller på att renovera en av gårdarna och idag hade det kommit några byggarbetare in på gården där barnen var. De flesta hade blivit lite tillbakadragna och sökt sig till pedagogerna, Leo hade däremot stegat fram till dom och ville skaka hand. Haha :) 

Och så berättade dom att häromdagen när dom haft en ny pedagog som vikarie, så hade Leo klättrat upp i hennes knä på samlingen, utan att någonsin träffat henne tidigare. 

Så otroligt nyfiken på allt och alla. Gulle. 




Tränat lite

Stel som en pinne efter i lördags så idag var det dags att försöka mjuka upp kroppen lite, men det var tungt. Väldigt tungt. 10an på löpbandet, 5km. Kändes som en evighet och jag fick kämpa för varje steg. Sedan lite magträning efter det. Det fick räcka.. 

Nu har jag lagt mig i soffan, ätit alldeles för mycket nötter så jag mår lite illa.. Och snart är det dags att sova. 


söndag 16 november 2014

Helgen

Måndag snart igen då :) Helgen har gått sjukt fort! I fredags kom Sebbe ner, Leo blev överlycklig! Vi kollade lite film och tog det rätt så lugnt på kvällen. I går sprang jag ju på fm, och på em så byggde vi vidare på Leos Legotåg ;-) och åt lite mat innan vi vinkade av Sebbe igen.



Idag sov jag till 10:30! Så skönt! Sedan så har vi grekat lite här hemma och efter att Leo vilat så åkte vi till Leos farmor och hälsade på sedan så storhandlade vi på Ica på vägen hem. Ja, det var väl typ vad vi hunnit med i helgen..  :)


lördag 15 november 2014

fredag 14 november 2014

Vill ha ett badkar!

Vill så gärna göra om i vårt badrum och skaffa ett badkar istället för dusch

Ett sånt här från Ifö hade vi i vår förra lgh. Kan tänka mig ett likadant igen. Ganska så litet men det gör inget :)



Middag

Eller resterna av den ;-)


Pulled pork! Gott! 

Igår hade vi en värdekedje träff med jobbet. Först information och grupparbeten sedan middag och vin. Jag var hemma till 23, inte så farligt men jag känner mig ändå lite trött idag ;-) ska bli skönt med en hemmakväll och om några timmar kommer brorsan hit också! Till Leos stora glädje, och vår också såklart! 

Imorgon är det säga för årets sista lopp! Trodde ju att Hässelbyloppet skulle bli det sista, men nä. Lyckades anmäla mig till ett till, snöfemman! Som tur är har det ju inte kommit någon snö. Istället väntas 3-5 +grader och regn. Tjoho. 



onsdag 12 november 2014

Chokladbollar, typ.

När jag kom hem så blev det ett litet minibak. Vi köpte en ny mixer igår som jag var tvungen att testa, så det fick bli Leilas nyttiga chokladbollar. Gjorde ju riktiga chokladbollar i helgen, och inget utan socker kan ju mäta sig med dom. Men gott blev det iallafall!


Kvällsprommis


Halsen sätter fortfarande stopp för träning.. Då får man ta en promenad istället! 


tisdag 11 november 2014

I paketet...

Glömde ju att redovisa innehållet i Lasses farsdag paket, så här kommer en uppdatering på begäran ;-)

Hudvård. Han tvättar ju ansiktet med handtvålen..


Och en några par "pappa är bäst" strumpor :-)



Vab

Vab idag.. Leo som ade inte förän 23 igår. Han låg och vred och vände sig, och  var och varannan minut så han "aj".. Höll för öronen, tog på magen osv.. Jag låg bredvid honom i sängen tills han somnade men så fort jag klev upp så vankade han. Det slutade med att vi la oss i stora gästsängen istället, och få somnade han på en gång. Han har vaknat några ggr under natten, men mest för att kolla då att jag låg kvar :) Vi vaknade vid 7:45 och han är pigg idag, men snorig, och så blöder han endel näsblod. Lilla hjärtat. Nu har vi varit och handlat lite och det är snart dags för tupplur. 

Jag ska passa på att lägga mig i soffan och testa detta nya te 


måndag 10 november 2014

Hostigt

Vid 03:30 inatt så vaknade jag av att Leo låg och hostade.. sån där krupp-liknande hosta =( Varje hostning följdes av ett "aj" =( lilla plutt. Han fick lite Molliepect mot hostan och ville sedan att jag skulle sova bredvid honom, vilket jag gjorde.. tills han somnade iallafall. Vilket tog drygt en timme...

Först så tänkte jag stanna hemma och vabba, men ville först avvakta och se hur han mådde på morgonen. Oftas när han har hosta så hostar han ju bara på nätterna... Han fick sova tills att han vaknade av sig själv vid 08:40, och då ville han upp och leka så det fick bli fsk idag ändå ;-)


söndag 9 november 2014

Fars dag

Hurra för pappor idag! 

Leo verkar lagomt upprymd och leker vidare med sina tåg. Han fick en tidig julklapp igår. Nya delar till banan. Tror han hade glömt bort det när han vaknade i morse för när vi kom ut i vardagsrummet så pekade han på tågen, tog mig i handen och sån"åh, titta mamma!" Haha söööt! 


Lasse firar vi med sovmorgon (han alltså) och när han vaknar blir det scones till frukost och paket



Fotat med min iPhone 4.. Därav den dåliga bildkvalitén. 

Och min hals fortsätter att jävlas. Har inte några andra symptom. Jag är inte förkyld ens. Men sviiinont i halsen :( Buhu.. 


lördag 8 november 2014

Mot Solna C

Leo har packat två nappar. Ordning på killen.. ;-)






Trött på halsont

Nu har jag haft ont i halsen i över två veckor! Sjukt tröttsamt. Sov 11h hoppas det hjälper ;-) Grått och tråkig väder så idag håller vi oss nog hemma.. 

onsdag 5 november 2014

Läser

Fruktansvärt dålig uppdatering här.. Har lämnat in min telefon för lagning och har en tillfällig telefon.. Sedan har jag fastnat i en bok. Eller rättare sagt i två böcker, jag är just nu inne i andra boken.. 


Svinbra!