fredag 29 augusti 2014

Äntligen

Efter jobbet så hade jag tid för att färga fransar o bryn, och titta, jag har ju faktiskt ögonbryn! Haha :)


torsdag 28 augusti 2014

Oj då..

När jag mailar så har jag ju oftast ganska bråttom. Stavningen blir lidande så jag förlitar mig på rättstavningen i Outlook. 

Synd bara att min svenska blir rättad till engelska ibland, dvs å,ä,ö uteblir.

Idag fick jag ett mail från en kund att vi äntligen löst ett en jättegammal utredning som vi säkert jobbat till och från med i över 3 månader.. 

Som svar på det mailet skrev jag: "Åh, det var skönt att höra" varpå autokorrigeringen låter "skönt" stå som jag skrivit, men gör om Ö, till O i "höra"

Gissa vad det blir??! 

Pinsamt. Det är vad det blir.

Love smoothies


För att fortsätta på tråden om ytterst relevant information.. ;-) 

Numera kan vi köpa supergoda smoothies från caféet på jobbet! 30:- så inte jättebilligt, men ändå betydligt billigare än Blueberrys, och typ samma innehåll :)

Seriöst?

Finn ett fel.. 


Nog för att Aftonbladet inte levererar den mest grävande journalistiken, men att intstagram ligger nere ät det verkligen en nyhet?  

Vad blir nästa? Bug i Wordfeud? Hahaha ;-)



onsdag 27 augusti 2014

Plats 9!!

Som lag kom vi på 9 (?!) plats av 132 lag! Sjukt bra ju!


Finansloppet!


19:38! En förbättring mot förra årets 20:26 resultat och under 20min som var målet. Backarna är ju vidriga och på något sätt måste man ju förträngt dom eftersom jag anmälde mig igen i år.. Men nu är det gjort, och jag är nöjd!





måndag 25 augusti 2014

Jättejobbigt!

Alltså, jag fattar inte hur konditionen kan skilja sig så mycket från en dag! Svinjobbiga 3,5 km..


Och så spöregn på vägen hem. Toppen!

söndag 24 augusti 2014

Pysslar lite


Tjusigt! :)


Han far ju fram som en vilde lilla Leo, och idag så lyckades han på något sätt hyvla bort en bra bit med hud från sin stortå. Ajajaj! Och han slår ju i tån hela tiden så att det gör ont igen! Många tårar idag :(

Dags att packa träningsväskan inför morgondagen. Vi ska köra en testrundaninför Finansloppet som är på onsdag. Heja heja! 

Äntligen!

Nu har killen fått en stor säng! Han fick gästsängen, så nu måste vi skaffa en ny gästsäng ;-)


fredag 22 augusti 2014

7km

Då var det väl dags att ta tag i löpningen igen efter midnattsloppet. Nästan en veckas vila blev det och jag kände av ljumsken nästan på en gång. Jag sträckte ju den rätt så rejält i lördags (märket jag i söndags..) men det släppte efter några km. 


Nu i veckan väntar Finansloppet och nästa lördag är det tjejmilen, så än är inte löpsesongngen över ;-)

Nyfrisserat

Klippte och slingade igår. Håret känns jättekort ;-) men så mycket fräschare!


onsdag 20 augusti 2014

tisdag 19 augusti 2014

måndag 18 augusti 2014

Alltså Leo..

När jag hämtade Leo på fsk, fick jag höra att dom misstänkte att han hade stoppat en pärla i näsan. Han hade gått och petat, och pekat och blött näsblod. Fröknarna hade försökt titta, och dom tyckte sig sett en pärla. Jag ringde 1177 och fick rådet att åka till närakuten. Sagt och gjort, när Lasse kom hem åkte vi dit, väl förberedda med IPad, laddare, välling,  frukt, bok m.m. 

Efter två timmar fick vi träffa första läkaren, och vi hade långt innan kunnat se en pärla i näsan.. 

Jag fick hålla i Leo medans dom försökte ta ut pärlan med någon slags pincett, och som han skrek. Ingen vanlig gråt, utan ett panikskrik som jag bara hört en gång tidigare och då var han 4månader och läkarna höll fast honom för att ta ett ryggmärgsprov. Det lyckades man inte med då, och idag fick dom inte ut pärlan.. Han är stark för att vara så liten, vår lilla kämpe!

Med en remiss till öron-näsa-hals satte vi oss på vuxenakuten istället. Leo fick en glass när vi lämnade barnakuten, och det fick honom på lite bättre humör. 

På vuxenakuten fick vi vänta ca 30 min, och vi märkte att Leo fått mer ont i näsan efter försöket att få ut pärlan. Men när vi väl fick komma in på öron-näsa-hals så tog det typ tre minuter, så var den rosa pärlan ute :) Även denna gång så skrek och grät Leo i panik, men det gick fort, sedan var det över.

Vi fick sitta kvar en stund för att se att han slutade blöda. Sedan åkte vi till MAX och kött hamburgare.. Nu sover vår lilla hjälte och förhoppningsvis så stoppar han inga fler pärlor i näsan. 

God förmiddag!

Morgonenes hissbild i brist på annat... Längtar till torsdag och besök hos Lina, blir nog några cm av håret som ryker..


söndag 17 augusti 2014

Helt slut!

Jag har ju sprungit milen flera ggr i sommar men aldrig har jag väl varit så här trött dagen efter!!! Helt sjukt! Jag har iof kanske sovit 3-4h i natt, men det känns liksom i hela kroppen! Nu är det äntligen dags att sova igen :)

Sanna skickade några bilder från i går då vi var på Stockholms kulturfestival så här kommer ett urval ;)

Bajsbasket hos Sanna och Stockholms vatten




Sockervadd! Sannas som Leo fick smaka, han var dock inte så värst imponerad av smaken 


Jag fick ta över en stund ;-)


Bad i fontän












Loppet

Jag hade bestämt mig för att ta det lite lugnt. Försöka ligga på 6min/km typ.. Och jag hade ju hört talas om backarna! 

Starten gick, och första km var i lätt nerförsbacke. Jättetrångt och första km gick på nästan 7min tror jag. Sedan så började det lossna lite, och jag hittade ett tempo som kändes bra. Lite för bra nästan. När backen upp mot Sofia-kyrka kom efter ca 3km, så kunde jag relativt enkelt springa upp. Då kände jag att jag skulle kunna öka lite.. 

Så med en lite högre växel sprang jag vidare, utan att bli riktigt trött, så när det var två km kvar så tänkte jag att "äh nu kör jag!" Då kom backen upp till Mosebacke. Ganska lång och ganska brant.. Så det gick inte så bra att spurta där. Men väl uppe så ökade jag. Då var det ju i princip lätt nerförsbacke ända fram till raksträckan för målgången. Den raksträckan var dock betydligt längre än vad jag trodde.. Långt där framme såg jag målgången blinka, och då var det bara att bita i hop, för det var tungt! När jag äntligenn passerade målgången så kände jag hur det snurrade till i huvudet. Jag såg folk runtomkring dom mådde riktigt dåligt! MEN då var vi i mål!! Min tid stannade på 57:10, och hade jag vågat öka tempot tidigare så tror jag att jag kommit under 55. Det får kanske bli målsättningen på Tjejmilen, om jag får vara frisk.. 

Träffade en gammal kompis från Sundsvall också, så vi tog en långsam promenad till Runners corner där jag mötte ull Lasse och Markus. Dom gjorde ett helt fantastiskt lopp dom också! Lasse sprang på 58någonting och Markus på 59någontigt.. Sjukt bra jobbat!!









lördag 16 augusti 2014

Midnattsloppet

Ikväll är det dags! Jag startar i grupp 4b och Markus och Lasse i 3c, så min start är ca 20 minuter senare.

Jag fick sovmorgon i morse och vaknade kl 10. Välbehövligt eftersom jag verkligen inte är en kvällsmänniska. Jag är ju inte heller en morgonmänniska.. Jag är bara trött. Jämt. Förkylningen är bättre men jag är absolut inte helt frisk. Men så länge jag bara är snorig och täppt så känns det ok att springa. Jag har inte ont i halsen längre, utan är bara snorig. Självklart så räknar jag med att det blir tungt, men jag tänker ta det lugnt. Målet är att ta mig runt. 

Nu serveras det pannkakor här, och Markus och Lasse åkte precis iväg för att äta lunch. Själv åt jag precis frukost ;-)




fredag 15 augusti 2014

Lampa

Är på lampjakt till vardagsrummet.
Hittade denna och blev kär ;-)


Tre glasbollar, med rätt glödlampor i så tror jag det kan bli bra! Ska bara övertyga Lasse också :)

torsdag 14 augusti 2014

Torsdag

Idag var första dagen för Leo på nya förskolan. Han hick ju där en vecka innan sommarlovet, men då på en annan avdelning. Nu är dom äntligen på plats på den "rätta" avdelningen, med de pedagoger som kommer att jobba där. 

Allt hade gått jättebra idag. Han hade bara vinkat och sagt "Hej då" till Lasse i morse. Nytt för denna förskola är också att dom sover ute i vagnarna, men det hade också gått jättebra.

Nu i kväll så lämnade vi Leo hemma med mormor och morfar och cyklade till Hornsbergs strand för middag på Gotlands Grill. Supergott!!


onsdag 13 augusti 2014

Äntligen!

Snabbt gick det! För två dagar sedan beställde jag denna från printasquare.se och jag är suuupernöjd! 96 instagrambilder på en 50x70 poster. 



Lunch

Yoghurt (laktosfri) osötad och granola med kakao/Hallon. 


Känner fortfarande inga smaker så då kändes det onödigt med någon dyr köp-lunch ;-)

tisdag 12 augusti 2014

Kvällspyssel

Vi var på "inskolningsmöte" på nya förskolan nu
Ikväll. Kommer att bli hur bra som helst! 

Fick även en hemuppgift. Att göra en docka. Vi fick detta att utgå ifrån;


Inte en slump att jag  fick MVG i syslöjd Haha ;-) resultatet efter lite pysslande;


Dockan ska sedan med Leo till förskolan.. :)





måndag 11 augusti 2014

Lugg??

Ska till frisören nästa vecka. Känner för en ordentlig förändring, men eftersom jag lovat mig själv att sluta färga håret, och jag vill inte klippa kort, så återstår typ bara lugg.. Kan det bli bra? 

Ligger och googlar insperationsbilder. Svårt eftersom att alla bilder är modellbilder och alla är så sjukt stylade, men nått åt det här hållet?


Gammal bild på mig i lugg..där resten av håret tyvärr är uppsatt, svårt att se frisyren då. 


Får fundera lite. OCH kolla med Hanna. Hon bestämmer över alla mina "frisyrbeslut" (efter att jag blekte håret vitt och sedan färga det grönt, vilket slutade med ett panikbesök hos frisören och håret färgades rött.. ). =D


Vila och vatten

Idag har jag varit hemma från jobbet. Jag mår bättre än i helgen, men är fortfarande inte frisk. Sov till 12 idag, det säger ju endel.. ;-)

Sedan så hämtade jag Leo och vi var till logopeden. 3e gången vi var där och sista, nu på ett tag. Jag kommer att gå en kurs i september i "teckenspråk" och då är det alltså inte teckenspråk för hörselskadade, utan mer som hjälp för att komplitera talet. Kursen är bara för föräldrar, och så får vi hemuppgifter som vi diskuterar där. Kan nog bli bra! 




söndag 10 augusti 2014

Snorigt

06:30 vaknade Leo. Då tog jag mig honom till gästrummet och så låg vi där en halvtimme och kollade på film innan Leo klev upp. Jag låg kvar och somnade om, medans Leo lekte med sitt tåg. 45minuter senare så väckte han mig igen ;-)

Jag är fortfarande förkyld även om det är lite lite bättre. Leo börjar också snora, Lasse verkar ha klarat sig än så länge. 

Strax ska Leo sova igen, och i em ska vi hämta ut tröjorna till midnattsloppet. Lasse sprang 7km i går. Hejaheja! Medans han kämpade på i löparspåret så  hängde jag och Leo i skogen ;-)




fredag 8 augusti 2014

Hemmafix..

Tavlor uppe. Förstoringar från 2005 äntligen inramade!


Planterat om blommor


Jag borde ju vila. Är tok-förkyld sedan i morse, men jag fick äntligen lust att ta tag i lite grejer här hemma. Men nu ska det ätas glass i soffan! 


Parkera..

Tar det säkra före det osäkra när jag ska parkera.. Vill ju inte riskera att behöva trängas ;-)


torsdag 7 augusti 2014

Gaaaah!!

Det finns ingen som kan göra mig så glad som Leo. Det finns även få som jag kan bli lika förbannad på. Idag när vi ätit middag och han är lagom indränkt i spagetti och köttfärssås, så går jag in i badrummet för att göra ordning duschen så att Leo kan duscha. Samtidigt så passar han på att slänga sig i soffan och rulla runt... Kuddar, filtar, soffa m.m fullt med köttfärssås och ketchup. Svårt att vara pedagogisk och lugn då. 

I övrigt så håller jag på att bli förkyld. Passande med en vecka kvar till midnattsloppent. 


Skitdag.




onsdag 6 augusti 2014

Intervaller

Intervallträning. Svettigt värre! KAN vara så att jag håller på att bli förkyld också, förnekar det dock stenhårt ;-)


söndag 3 augusti 2014

Söndag

Nu har Markus, Åse och barnen lämnat oss och åkte hem till Skövde. Det är såå tomt här hemma!! 

I morgon väntar förskola, och jobb.. Tråk-vardag! Eller på ett sätt ska det bli skönt med lite rutiner. FRAMFÖRALLT när det gäller maten. Jag tror knappt jag kommer få på mig byxorna som det är nu..
Får bli klänning i morgonen ;-)

Näe men allvarligt, sjukt mycket skräp jag stoppat i mig de senaste dagarna, eller egentligen ända sedan vi var i Köpenhamn.. Men nu måste det blindring på det. Känner hur hela kroppen mår dåligt, magen känns uppsvälld. Nu blir det bra mat en bra tid framöver, och hårdträning inför midnattsloppet, finansloppet och tjejmilen! 



lördag 2 augusti 2014

Sol, bad och getingar

Bad på schemat idag. Först åkte hel ligan till Gålö för att sola och bada, men det var så fruktansvärt mycket getingar så vi åkte vidare till Årsta havsbad efter att Leo sovit middag. Men innan dess så hann både jag och Lasse bli stuckna. Jag på nagelbandet på långfingret, och Lasse bakom örat.. Nu typ 4h senare så pulserar det fortfarande i fingret. 


Tupplur i vagnen


Gålö getingbo


Årsta havsbad var betydligt bättre :)

Nu har vi precis ätit burgare från Max. De vanliga matvanorna återkommer på måndag.. ;-)