onsdag 30 december 2015

Känslan..

Haha :)


Lek i Bromma

I eftermiddags så packade vi in alla barnen och åkte till nya Andys lekland i Bromma. Svinstort ställe som hade potential att vara hur bra som helst men som tyvärr bara upplevdes som som ok. Det var lite dåligt undanplockat på alla borden, urplockat i caféet och så. Men barnen hade så klart jätteroligt ändå!

Ella sov sig igenom hela besöket på 3h


Glasspaus





tisdag 29 december 2015

Full fart hela dagen!

Idag har det verkligen varit full fart! 

I förmiddags gick jag, Åse, Alva och Ella till Mall Of Scandinavia. Sedan några timmar strosandes där.. Packat med folk så klart! 



Sedan kom Lasse och Markus mamma och systrar till oss, vi köpte hem indiskt till middag och jag, Leo och Noel bakade en tårta eftersom Markus och Mari fyller år idag..

 
Proppmätt nu på mat och massor med socker.. 

Leo var helt slut nu på kvällen. Vi läste en bok sedan sa han "mamma, nu sova" och vände på sig och somnade.. 

Han pratar lite mer i sömnen nu när han inte sover med nappen. Nu när han som at så mumlade han något om att tårtan var borta.. Och i förrgår när han somnat på soffan och jag väckte honom så började han ropa "stoppa tåget.." Lilla hjärtat <3 




måndag 28 december 2015

Äntligen snö!

Efter en fm i Solna C med Ella så var det skönt att komma ut i solen och snön!




Lasse fick precis byta av mig eftersom Ella var hungrig. Nackdelen med vinter, svårt att amma ute. 

Nu sover Ella, Leo och Lasse är fortfarande ute och nu väntar och längtar vi efter kusinerna som kommer i em!





Läkarundersökning


Ella fick godkänt 

söndag 27 december 2015

Stor dag!

Leos kompis Helge är här, utan föräldrar. 
Stort för Leo, att ta hem en kompis :)





lördag 26 december 2015

2 månader

2 månader idag. Älskade plutt!


Du är oftast nöjd och glad. Ler och har precis börjat skratta. Du vill gärna sitta upp, och sover gör du bäst i min eller pappas famn, eller i babynestet. Du sover bra på nätterna. Inatt hela 6 timmar i sträck. Tidigare var du som mest aktiv på kvällen men numera verkar du som piggast på förmiddagen. "Prata" tycker du också om att göra, och du kan ligga länge och snacka om någon håller dig sällskap. Dom här två månaderna har gått alldeles för fort! Älskade lilla du <3

Promenad

Vi hann ut innan solen gick ner iallafall.


Matat fåglar. Hoppas deras små magar klarar mastigt fullkornsbröd bara! 


Väldigt hungriga


Och så stannade vi en stund på lekplatsen..



Hade felbedömt vädret lite. Två plusgrader enligt termometern, men nere vid vattnet blåste det jättekallt, så stackars Leo ville gå hem efter en stund och han tyckte väldigt synd om sig själv för att han frös..







fredag 25 december 2015

Hej då nappar..

Leo har ju varit utan napp länge, förutom när han ska somna eller är ledsen.. Och någongång i somras, när jag frågade om vi inte skulle kasta bort napparna så svarade han att tomten skulle få dom. Så sagt och gjort



Både jag och Lasse har nog funderat på hur detta skulle gå.. Och det visade sig gå hur bra som helst. Han somnade utan problem, och vaknade 8 i morse. Hurra! 

Räknar naturligtvis med bakslag om/när han vaknar på natten, men skönt att första natten gick bra!


....

Ja. På't igen bara..


Luftar oss lite

Jag och Leo (läs Leo) leker i sandlådan. Det blåset typ storm. Jättehärligt!


torsdag 24 december 2015

Julafton!

Oj vilken dag! Massor med mat, godis och julklappar! 

Leo var så förväntansfull när tomten skulle komma, och blev så glad när han äntligen kom!


Dom sista napparna fick följa med tomten..


Ella tog allt ståhej med ro..


Lyckligast blev han såklart över legot, som var det enda han önskat sig.





onsdag 23 december 2015

Snart jul!!

Idag har vi bara varit hemma. Jag, Ella och Leo. Gjort köttbullar, bakat kakor, städat och fixat Leos frisyr lite..

Nyklippt och nyduschad :)


Snart Julafton! 

tisdag 22 december 2015

Heeej!

Här var det klippt..





Han ser ut som ett helt annat barn! 


Bästisarna

Ljusare tider

Hurra, nu går vi mot ljusare tider! Helt ok med mörkret nu ändå.. Bebismys inomhus passar ju hur bra som helst nu, och snart är den tiden över.. På lördag blir hon ju två månader! 


Nu tittar vi på Nyhetsmorgon och jag hade väl inte tänkt göra så himla mycket idag. En långpromenad är allt som är planerat, och så ska vi hämta Leo 13:30. Tidigare denna vecka då det är "jullov". Visst hade han kunnat vara hemma, men han har så mycket roligare på fsk, framförallt eftersom bästisen Helge också är där idag. 

måndag 21 december 2015

Lillasyster

Idag har Leo börjat intresserat sig för Ella. Det kom från ingenstans och började med att han kom och frågade om han fick hålla henne, sedan har han gått och klappat på henne, gett henne nappen, varit med när hon skulle bada osv.. 

Två månader tog det alltså innan han visade henne lite intresse ;-)



Tyvärr jättedåliga bilder..

Måste föresten klippa Leo! Hans hår är ju helt vildvuxet.. Lilla troll! 


Bajs..

Alltså lilla älskade Leo, tänk om du bara kunde bajsa.. :( Nu hade det gått 5 dagar sedan Leo bajsade senast.. Han har inte klagat på ont i magen, men ändå, 5 dagar! Han fick Klyx förra onsdagen, då lossnade det.. Men inget sedan dess. Så nu ikväll var det dags igen.. Stackars barn! Känns ju som misshandel. Lasse får ju hålla i honom och jag ger Klyxen. Men efter några minuter kommer ju det värsta, han gråter och skriker och det är så hemskt! När han väl bajsat så blir han ju jätteglad igen, men är helt genomsvettig.. Stackarn!


God morgon

Här under ligger Ella och susar


Hon har samma grej för sig som Leo när han var bebis. Hon vill gärna dra ner något för ögonen när hon ska sova :)

Igår kväll somnade hon vid 23 och vaknade 04:45 (!) mina bröst höll på att sprängas då! Haha :) Skönt iallafall med så många timmars sammanhängande sömn för mig! 



söndag 20 december 2015

Godnatt

Bra natt!

Bara för att jag skriver detta så lär det ju bli tvärt om i natt, men igår somnade Ella vid 20:30 (i babynestet i soffan). Jag och Lasse kollade på Walking Dead till 00. Då väckte jag henne, bytte blöja, ammade och så somnade hon om och sov til 04:45. Ammade lite till och sov till 07:30, ammade och sov till 9.

Så skönt! 

Leo vaknadevid 03 av en mardröm så då la sig han och Lasse i gästrummet, och dom vaknade också vid 09. Nu ska vi äta en 4e adventfrukost :)

lördag 19 december 2015

Pyssligt



Gullpluttarna



Lasse och Leo har åkt iväg och handlat julklapp (till mig misstänker jag.. ;-) ..

Jag har slagit in julklappar och dammsugit. Ella har sovit. Lördagen än så länge..

fredag 18 december 2015

Fredag!

Återbesök på MVC idag. Sådan "efterförlossningskoll" allt såg bra ut ;-) och jag mår ju bra. Mycket bättre än när jag fick Leo. Då hade jag både ondare och mådde sämre psykiskt. Mycket hade nog med sömnbristen att göra. Att han hade kolik (light, men ändå..) och att amningen inte fungerade.. 

Många pratar ju om tvåbarnschocken, men det är ju ingenting jämfört med "enbarnschocken" ;-)

Vi höll på att försova oss dessutom, och då hade jag tid 10:45, det säger en delnom hur pass mycket ner jag får sova denna gång :)

Sedan har vi handlat och hämtat Leo. Nu lagar vi middag. Blir hamburgare idag. Smaskigt!

Sedan vill vi säga grattis till Tilde som fyller 3år idag! Hurra!!


onsdag 16 december 2015

Onsdag

I förmiddags tog vi en sväng till Solna C och handlade julklapparna till Lasse. Sedan hem en vända, och sedan ut på promenad. Halvvägs till fsk så ringde dom därifrån. Leo hade jätteont i magen! Han har ju inte bajsat på flera dagar, och jag och Lasse har hela tiden skjutit upp att ge honom Klyx, och tänkt att "Vi tar det i morgon om han inte bajsat" mest för att han inte har haft ont.. Vi borde ju verkligen inte väntat! 

Jag hämtade hem honom och väl hemma så var han "ok", lekte och åt två päron. Sedan började han klaga på magen och sa att han ville åka till doktorn. Jag ringde Lasse som fick komma hem och det var nog tur det. Att ge honom klyx hade varit svårt ensam. Åh han blev SÅ LEDSEN! Lilla älsklingen! Efter några minuter så släppte det iallafall och, ja jag behöver ju inte gå in på några detaljer..

Skönt för Leo iallafall.

Nu på kvällen har vi haft besök av Kalle och Marie som ville hälsa på Ella och lämna julklappar till barnen. Leo fick öppna sin julklapp medan dom fortfarande var kvar. Roligast så. Han fick ett suuuperfint legotåg! Det legotåg han har, har han ju också fått av Kalle och Marie. Jag hoppas ju verkligen att han kommit över även detta till ett "bra pris" för dom här Legotågen är ju svindyra! 

Leo blev så klart överlycklig! 




tisdag 15 december 2015

Sjusovardagen..

I morse vaknade vi vid 7:30. När Ella skulle äta/sova vid 9 så la vi oss i sängen igen och hon åt, sedan somnade vi.. Vid 11:30 åt hon igen, och så somnade vi om. Klev upp 13 (!). Så skönt! 

Vid 14 tog vi en timmes promenad och 15 hämtade vi Leo. Så inte så mycket gjort idag :)

Gungade lite på vägen hem. I bebisgunga ;-)






måndag 14 december 2015

Måndagen så här långt..

Vaknade före Ella i morse och kände mig utvilad. Skum känsla!

Trots detta så stoppade jag precis in en kopp i micron körde den en minut och märkte sedan att jag glömt kaffet.. 

Har precis kommit hem efter en liten promenad i solen. Gick och postare ett paket och som vanligt satt en kvinna från Rumänien utanför butiken. Jag brukar alltid hälsa, men aldrig ge några pengar. Vet egentligen inte varför, men så har det blivit iallafall. Idag efter vi hälsat så sa hon "Bread... Baguett" och tittade på mig.. Av någon anledning så blev jag lite ställd och fortsatte in i butiken. Hann gå ganska långt innan det slog mig att det är klart att jag kan köpa en baguette till henne! Gick tillbaka till brödet och tog den största jag kunde hitta. 17:- inga pengar för mig, och hon var ju uppenbarligen hungrig.. Glad blev hon iallafall.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och äta lite mörk choklad och vara tacksam över att jag kan göra det.

Dagens Ella;




lördag 12 december 2015

En seger!

Ett par av mina gamla byxor på! Med lite högre midja så funkar det att stoppa in magen.. Haha :)



Nu känner jag att jag snart vill träna! Jag har knappt en muskel kvar på kroppen, och även om jag börjar komma i mina kläder, så vill jag känna mig stark! 

Kan bli en första fika idag! Dvs med pepparkaka eller något sånt :) 6kg kvar tills att jag väger som jag gjorde innan graviditeten, men det känns lite skitsamma.. Kan jag bara börja träna nu så struntar jag i vågen. Ska på efterkontroll på tisdag, så bara jag får ok från min barnmorska så sätter jag igång med lite annan träning än promenader ;-)


Frukost



-"Men Leo, vi dricker inte Cola till frukost"
-"Jo, till pappa"

Ah, ok. 

fredag 11 december 2015

Freeeeeedag!

Har hälsat på mina fina kollegor idag! Åh vad jag saknat dom :) Blev en snabb visit med lunch på Ballbreaker. Ella sov så gott men i samma sekund som jag fick min mat så vaknade hon såklart ;-)

På eftermiddagen var det lucia på Leos fsk. Förra året totalvägrade han ju, och blev så ledsen! Men i år gick det jättebra! Hurra!!

Ingen fara att vi skulle tappa bort honom i folkmassan efteråt heller.  Han gick max två meter från pepparkakorna ;-)






torsdag 10 december 2015

Paus

Vilar lite på vägen hem


Jobbig natt..

Svintrött idag.. Båda barnen tyckte det var en bra idé att vara vakna inatt. Jag gjorde misstaget att väcka Ella igår kväll vid 22, för att hon skulle äta en sista gång innan hon sov för kvällen. Det var ju bara det att hon redan somnat för kvällen, så när jag väckte henne sabbade jag allt.. Sedan var hon vaken till 01 och sov ganska dåligt resten av natten.

Leo vaknade 03 och tyckte att det var morgon.. Han skulle absolut inte sova mer så när jag klev upp vid 08:30 så sov både Lasse och Leo i soffan..så tillslut hade han ju somnat iallafall.

Två trötta.


onsdag 9 december 2015