söndag 30 augusti 2015

torsdag 27 augusti 2015

söndag 23 augusti 2015

Pyssel



Målat ramar, lagat spjälsängsskyddet, bytt matta i vardagsrummet, solat några timmar på balkongen, och strax middag med Hanna på piren. Man kan hinna med mycket på en söndag.. 








lördag 22 augusti 2015

Formex

Trötta fötter efter x-antal timmar på Formex-mässan

Mycket fint att spana på!















fredag 21 augusti 2015

Mage v 33

Ulli messade i förrgår och undrade om jag inte kunde skicka en bild på magen. Har ju ingen nytagen så jag fotade på toaletten på jobbet :-)

Så om det är någon fler som är intresserad, så är det alltså såhär jag vaggar runt nu för tiden




Doktorn

Inatt vaknade Leo med världens "krupp-hosta" han kunde knappt andas och han det lät som en skällande hund varje gång han hostade. Såklart jätteledsen också.  Varje gång han började hosta så ville han  upp ur sängen och gick omkring i lägenheten. Tror han blev rädd för att det var så jobbigt att andas. Vi öppnade fönster och balkongdörr och så la sig Leo i soffan och somnade om, men med väldig pipig andning.

 Sedan har han sovit jätteoroligt och vaknat 2-3 ggr med den där skällande hostan och pipiga andningen. I morse när han vaknade så vad han alldeles hes.. När jag frågade om han hade ont någonstans så pekade han på halsen (men sa att han hade ont i munnen) och att han ville gå till doktorn.

Jag ringde vårdcentralen och vi fick en tid på förmiddagen. Tror Leo börjar få rutin på det här med läkarbesök. När hon tog fram stetoskopet så drog han självmant upp tröjan.. Haha. Stackarn. Sedan ville Leo att doktorn skulle titta på min mage, och på mina skavsår på foten. Haha :) 

Det gick iallafall jättebra där, och vi fick både slemlösande och luftrörsvidgande utskrivet, så förhoppningsvis blir det en lugnare natt i natt. 

I väntan på doktor..


Vi är iallafall hemma i dag. Även om hostan/andningen är bättre på dagarna, så är han rätt så snorig. Tror inte han varit sjuk sedan i våras, så det ar väl inte helt oväntat i samband med förskolestarten. 

För att han var så duktig hos doktorn så fick han välja en leksak i Solna C. 

Valet föll på denna lilla affär i Lego som jag fått ägna halva förmiddagen för att få bygga ihop ;)



onsdag 19 augusti 2015

Onsdag

Lite körigt på jobbet idag, vilket resulterat i massor med sammandragningar. Konstigt det där.. Att magen liksom känner av att skallen jobbar. Haha :) Jag känner mig ju nästan aldrig stressad, men det spelar tydligen ingen roll. Får ta det lite lugnare i morgon helt enkelt. 

V 33 idag (32+0) Mår fortfarande bra. Lite trött på kvällarna bara. I natt så vaknade Leo vid 03 och var jätteledsen. Han drömde om en elefant som sprutade vatten.. Vi la oss i gästrummet och sov vidare, och när jag gick till jobbet vid 06:45 så bad jag Lasse lägga sig bredvid Leo. Sedan hade tydligen Lasse också somnat om och vaknat vid 7:45-tiden. Något senare än planerat, men Leo var ju glad över sin sovmorgon. 


söndag 16 augusti 2015

Skansen med Farmor

Bergbanan upp, nästan som ett tåg


Köra lite bil



Sedan Skansentåget...


Några djur hann ju med också.




fredag 14 augusti 2015

Jobb igen

Träffade en läkare i förmiddags. 

Hon undersökte och allt såg jättebra ut. Så det finns inte längre någon medicinsk grund för sjukskrivning (vilket jag håller med om) så om jag inte vill jobba heltid så måste jag ta av föräldradagarna fattade jag det som.. Och det vill jag ju inte, inte som det känns nu iallafall..

Så börjar jobba heltid igen på måndag. Får ta det lugnt helt enkelt.. :)


torsdag 13 augusti 2015

Hårt liv..


Vilar på balkongen idag. 


Blev tydligen en liten miss när jag skrevs ut från SöS. Läkaren sa att hon sjukskrivit mig till den 18e, men dag när jag skulle skicka läkarintyget till chefen, så ser jag att det står den 16e där. Vilket egentligen känns mer logiskt eftersom att det är på en söndag.. 

Ringde MVC och fick en ny läkartid, för en ny bedömning redan i morgon.. 

Min egen rekommendation, för mig själv, är att börja jobba lite från och med måndag..

Dr Leo håller med.


onsdag 12 augusti 2015

Tur till city

Leos fsk har stängt idag för planeringsdag, så Leo hänger hemma med mig.

Nu på fm har vi varit och införskaffat nya regnkläder till honom. 



Nu blir det vila på soffan en stund, blev en del promenerande, och sammandragningarna kom relativt ofta (gjorde absolut inte ont..) men när vi kom hem så fick jag någon slags molande värk i magen.. Tror absolut inte att det är någon fara, minns att jag hade liknande med Leo, men det var typ några veckor innan han kom, och det känns ju lite för tidigt med bebis än. V32 (31+0) idag. 


tisdag 11 augusti 2015

Hjälp i köket

Idag har Leo lagat maten;  pulvermos och köttbullar ;-)


Hej från soffan

Här har jag legat idag. Leo sov dåligt inatt, säkert alla nya intryck från dagen.. Så vi la oss i gästrummet i natt.. Leo somnade om på två sekunder, men jag kunde inte somna om! Så när Lasse och Leo gått till fsk/jobb gick jag och la mig igen, och vaknade 10:30 (!)

Sedan har jag legat i soffan och kollar på tv. Himla skönt ;-)

Nu ska jag strax gå och hämta hem Leo, och det började precis tokregna




måndag 10 augusti 2015

Hemma!

Dagen på fsk hade såklart gått jättebra! Han hade lekt mycket med en kille som han gått tillsammans med innan. Dom hade grävt ner och grävt upp bilar i sandlådan bra länge. 

När jag kom och skulle hämta honom så berättade han också att dom fått vattna blommorna med vattenslangen, lycka för Leo :)

Ingen blöja på hela dagen, och inget byte av byxor heller! Hejja Leo! Han somnade på vilan, vilket inte var så förvånande, och fått sova i ca 30 min. Tror kanske han kommer att behöva det, iallafall nu till en början. Kommer ju bli betydligt tidigare uppstigning på morgonen nu.. 

Nu är vi iallafall hemma hos tågen igen ;-)


Lämnat stor killen

Lite sur var han när vi gick in på förskolan. Blängde på mig och på fröknarna. Sedan när en av fröknarna frågade vart vi varit, så började Leo berätta om doktorn. Sedan gick vi in och tittade på hans nya avdelning, hans hylla och vart potta/toaletterna fanns. Sedan hittade Leo alla nya leksaker och upptäckte akvariet med fiskarna så efter en stund kunde jag gå hemåt utan problem :) 

Tanken är ju nu att han nu så vara blöjfri på fsk, glömde dock att säga att han behöver blöja OM han skulle somna.. Jaja, tog med massor av ombyten. 

Håller tummarn för att allt går bra idag

Godkänd

Hörselkontroll gick jättebra! Leo var så duktig och läkaren också :) Leo fick sitta med någon slags öronproppar i öronen, helt stilla och utan att prata i flera minuter, och det var inga problem! Sedan var det något instrument som blåste in i örat, för att mäta något med trumhinnan, det var inte heller några problem. Han fick även sitta med hörlurar på sig, och varje gång det kom ett ljud, skulle han stapla klossar på en pinne, gick bra det med. 

Sista testet gick ut på att Leo fick sitta med hörlurar framför två bildskärmar, en till höger och en till vänster. Sedan så kom det ett ljud i antingen höger eller vänster öra, och när Leo berättade från vilket håll ljudet kom ifrån, så visades en bild på skärmen på den sidan. Hejja duktig kille!! :) Precis som vi misstänkte är det inga fel på hans hörsel, skönt! 


God morgon

Frukost nu innan vi åker med Leo för att kolla hörseln 


söndag 9 augusti 2015

Jättetrött

17:15 är ju inte den bästa tiden för en tupplur när det är tidig uppstigning i morgon ;-)


Huvudstabadet

Vi avslutar Leos sommarlov på Huvudstabadet

Här liggen han och solar.. Hahaha :-) Skön min ;-)


Gounge! 


Sedan sen lunch på Max. I morgon ska vi till KS för att kolla hörseln på Leo. Får se hur det går.. Hat förklarat att dom ska titta i hans öron, men Leo envisas med att doktorn sök titta på min mage. Efter det så väntar förskolan. Ny avdelning, nya fröknar, men många av barnen är samma från förra terminen. Jag tänker att jag kan stanna en stund.. Han har ju ändå varit hemma 7 veckor nu, känns lite konstigt att bara vinka och gå nät han ska vara på ett nytt ställe med nya människor.. Nu när jag ändå är hemma så får det bli lite mjukstart :)



lördag 8 augusti 2015

Nyklippt


Några tårar, men det gick ändå bättre än hos frisören, så jag antar att det är jag som får fortsätta klippa i fortsättningen.. Lite ojämt, men men ;-)

Tågspaning och flyga drake

På väg för att spana efter tåg..




Och sedan flyga lite drake. Gick sådär, var typ helt vindstilla.. Men Leo sprang som en galning för att få draken att lyfta :)






Nyklippt

Hade en tid hos Lina i dag för att fixa utväxten och klippa lite..

Före:


Efter ;-)


Man ser nog ingen större skillnad. Hade inte så mycket utväxt eftersom håret var rätt så solblekt, men lite annan färg blev det kanske? Och så några cm kortare.