måndag 31 december 2012

lördag 29 december 2012

Bebis Leo

Alltså ojojoj vad bilder vi har på Leo! Här kommer lite fler bebisbilder :-)











Nytt sömnmönster

Tycker mig ana ett nytt sömnmönster hos Leo. Somnar mellan 19-20, vaknar någon gång mellan 22:23-23:30 (dricker välling) sover sedan och vaknar någon gång mellan 03:30-04:30 (dricker välling) somnar om och vill kliva upp runt 06-07 tiden.

Får se hur länge det håller i sig. Varje gång vi tror att han har nya "rutiner" så ändras det. Förhoppningsvis kommer han bara sova bättre och bättre :)

Är så avundsjuk på syrran, lilla Tilde bara sover och sover, man har liksom glömt att det var så i början ;-)

fredag 28 december 2012

Lyxlunch



Inte så gosig

Sekunderna efter att jag fotade nedanstående bild så klängde Leo sig fast i mitt hår och vägrade släppa! Samtidigt som det gjorde svinont så kunde jag inte sluta skratta :) Tror inte han tog mina "aj aj" på allvar utan tuggade glatt vidare på mitt hår, som han krampaktigt höll fast.





Gos



Sandmannen

Vi har börjat lyssna på Sandmannen och eftersom jag alltid somnar så måste jag försöka lyssna ikapp nu under dagen. Måste bara få busen att somna först..

torsdag 27 december 2012

Hemma

Nu är vi äntligen hemma! Eller vi kom ju igår kväll, men nu börjar jag landa. Lasse jobbar idag, och jag försöker röja bland packning, presenter, leksaker m.m

Går långsamt framåt.

Bilresan hem var lite jobbigare än när vi åkte upp. Leo sov första två timmarna, men sedan var det gnäll i två och en halv timme. Inte så lyckat att åka bil med honom när det är mörkt ute. Då här han inget att titta ut på och kan inte leka för det är alldeles mörkt i bilen. Så, då har vi lärt oss det.

tisdag 25 december 2012

Utslagen <3



Snöbus

Krypa i snön var kul, mindre roligt att sitta i en snöhög..










Härliga jul!

I morgon är det dax för oss att åka söder ut igen. Tiden går alltid så snabbt hemma i Sundsvall och vi har haft en jättehärlig jul! Själva julafton firades hemma hos syster med familj. Leo var en riktig kämpe hela dagen. Trots lite sömn så var han så snäll och stupade strax efter åtta för att vakna någon timme senare då vi skulle åka hem. Vi hade gärna stannat längre men då han vaknade till så ville han inte riktigt somna om igen, tror det hände för mycket runt omkring.. Både jag, Lasse och Leo har fått så mycket fina saker, tusen tack för allt!!











lördag 22 december 2012

Stupar i säng

Leo måste haft resfeber igår. Först 22-tiden bestämde han sig för att sova, men vaknade trots det 06 i morse. Enda fördelen med att kliva upp så omänskligt tidigt var att vi strax efter åtta satt redo i bilen för att åka till Sundsvall. Leo sov typ en halvtimme, och vaknade strax före Uppsala, var sedan vaken och nöjd till strax före Gävle, då det blev högljudda protester.

Efter en paus och lunch på Max i Gävle så tänkte vi fortsätta norrut. Men nä. Då tog det stop! I ca 1,5h satt vi fast i bilkö på E4. Som tur var så sov Leo i en timme, och när han sedan vaknade så började vi sakta sakta rulla igen. Resan som i vanliga fall tar dryga fyra timmar, tog idag nästan sju timmar.

Vi stannade i Njurunda och fick bebismysa med Tilde innan vi fortsatte hem till min familj. Leo stortrivs! En klar favorit verkar vara julgranskulorna, kanske inte helt otippat ;-)

Strax efter åtta så stupade vår lilla stjärna och sover så gott nu. Jag har också krupit ner under täcket och kommer förhoppningsvis att kunna somna snart. Resan i bilder har sett ut lite så här;













fredag 21 december 2012

Bra natt!

Nu har jag lyckats ta igen lite sömn iallafall. Leo somnade vid 19-tiden, lite svårsövd men tillslut så däckade han. Han vaknade några gånger under kvällen, kändes som att han sov lite oroligt. När jag och Lasse sedan gick och la oss så sussade han å gott. Vaknade vid 23:30 och ville äta, och fick en ny blöja. Att byta blöja på natten är inget vi brukar göra, men vi tänkte testa om det hjälper för att få honom att sova bättre, eftersom han ganska ofta kissar igenom blöjan på morgonkvisten, och det är oftast från tre-fyra tiden som han börjar vakna ofta. Kan ju hoppas att det finns ett samband mellan att han vaknar ofta och blöt blöja, det är ju lätt att åtgärda i så fall.

Jo, i natt då. Mat och ny blöja vid 23:30, sedan så vaknade jag 05:30, satte mig upp i sängen och då vaknade så klart Lasse också. Oron kom krypandes, så Lasse gick och tittade till Leo, som så klart låg och sov. Han vaknade bara några minuter senare. Tänk om vi bara kunde lugna ner oss lite, tro på att han faktiskt kan sova bra ibland, och sluta peta på honom när han sover  =)

Elva månader!

Idag blir vår stjärna 11månader. Jisses vad tiden går fort! Leo är nu en kille som älskar att klättra över saker, öppna och stänga skåp och dörrar, pilla på små detaljer, bläddra i böcker och gå längs möbler. Han är en glad buse som sällan vill sitta stilla.







torsdag 20 december 2012

Pytte

Handlat lite till lilla pyret, som för övrigt nu går under namnet Tilde :) Alltså det finns så sanslöst mycket fina tjejkläder! Pojkkläder också, men det är något speciellt med små söta klänningar.. Om man nu får säga så i dessa "hen" tider. Oavsett kön som man nu väljer att klä med nedanstående outfit, så kan jag bara konstatera att det är sjukt söta kläder.

onsdag 19 december 2012

Nyvaken

Väckte precis Leo för att han inte skulle sova för länge nu på eftermiddagen, då la han sig och vilade på mattan istället :)

Vardag

Dagarna rullar på här hemma. Jag har haft några riktigt jobbiga nätter, och det har inte berott på att Leo sovit dåligt, utan det är jag som inte kunnat sova.

Så frustrerande att jag stundtals trott att jag ska bli knäpp! I går natt så grinade jag mig igenom halva natten för att jag var så fruktansvärt trött, men inte kunde somna. Så fort jag blundade och försökte slappna av så kändes det som att jag fick hjärtklappning och allt jag kunde tänka på var att jag inte kunde sova, och att Leo kommer att vakna snart.

I natt så släppte det äntligen och jag har kunnat sova, och somnat om efter varje gång Leo vaknat. Jag är fortfarande jättetrött men det är kanske inte så konstigt eftersom jag fram tills igår hade sovit ca 8h på tre nätter, men nu känner jag mig inte lika fumlig, skakis eller trög. Utan mer normalt trött.

I övrigt har det inte hänt så mycket här hos oss. Jag vill ringa syrran typ var femte minut för att höra hur det är med bebisen och vad dom gör. Jag sitter och tittar på bilder som jag fått på henne och längtar tills vi får ses! Hoppas bara vår lille prins inte blir sjuk. Han har varit lite småsnorig nu i några dagar, men inte alls hängig utan det är full fart som vanligt. I går så lyckades han välta en adventsljusstake som stod i köksfönstret. Den slog aldrig i golvet utan blev hängades upp och ner och slocknade. När jag sedan tände den så lyste den så starkt att man blir bländad och ser vita prickar efteråt om man tittar direkt på den. Mycket skumt.

tisdag 18 december 2012

Äntligen!

Äntligen så kom hon! Världens vackraste lilla tjej, och jag kunde inte vara en stoltare moster/syster!

Prinsessan föddes natten mot tis 02:43 med ett kejsarsnitt. Tydligen så låg hon med rumpan nedåt, vilket barnmorskorna som Sofie träffat på MVC missat. Huvudsaken är att allt har gått bra, och att hon äntligen är här!

Åh vad jag längtar tills på lördag när vi åker upp till Sundsvall!

måndag 17 december 2012

söndag 16 december 2012

Sömnbrist

Två nätter i rad har Leo sovit riktigt dåligt. Han vaknar vid 00-tiden och har inte somnat om förrän vid 02, vilket har inneburit att jag har sovit ungefär 02-04:30 och sedan en timme till när han fått välling vid 04:30. Kanske fått ihop ca sex-sju timmars sömn dom senaste två nätterna.

Sent i går kväll kom Lasse hem, han har varit i Skövde och hjälpt sin mamma att flytta upp till Sthlm, och nu på morgonen var han tvungen att åka och lämna tillbaks släpvagnen. Förhoppningsvis så kan jag sova några timmar när han kommer tillbaks.

Tredje advent

Nästa vecka vid den här tiden så är vi i Sundsvall. Åh vad jag längtar!

lördag 15 december 2012

Tomten

Nu när vi var på ICA så träffade vi tomten. Leo fick ett pussel och en clementin och blev jätteglad!


fredag 14 december 2012

torsdag 13 december 2012

Lucia

I morse klev Lasse upp med Leo vid 6:30, och jag fick inte bara sova lite till utan slapp dessutom byta nr1 i raden av bajsblöjor. Tror det blivit ca 4st totalt idag, varav han har varit tvungen att duschat efter två av dom. Misstänker tänderna, men han är samtidigt väldigt pruppig så jag vet inte.

Vi hade tänkt gå till Bromma blocks idag igen, men med den magen så vågade vi oss inte så långt. Det fick bli Solna Centrum, och luciafirandet där istället, tillsammans med Cissi och lilla Alexander.

Leo ville så gärna hålla Alexander i handen under luciatåget.. Och när han tog bort sin hand, så skulle han hålla i min. Vet inte om han tyckte det var lite läskigt :-)