tisdag 26 mars 2013

Packad och klar

I morgon bär det av till Sundsvall. Håll tummarna för en kräkfri bilresa! Nu blir det några avsnitt av Girls innan läggdags. Är helt fast i den serien, sjukt bra!

måndag 25 mars 2013

På prommis

Hittade denna bild på dropboxen (där alla bilder som jag och Lasse fotar hamnar)

Då kör vi igen då!

En månads träningsuppehåll men idag blev det lunchträning! Heja heja!!

Gullungen

I något för stor tröja





Hej och hå!

Att jag aldrig lär mig!! I lördags så fick jag för mig att bleka min utväxt själv. Det blev kritvitt och jag såg inte klok ut.. Då gick jag till IcaMaxi och köpte en mörkblond färg. Då blev håret grågrönt. Helvetesjävlaskit! Först tänkte jag låta det vara så, men natten mot sön så kunde jag inte sova utan låg bara och tänkte på den extremt fula hårfärg jag lyckats skaffa mig.

Så i går morse hängde jag på låset till Solna centrum och fick tack och lov en tid ganska omgående och när min blonda hårfärg redan var förstörd så tänkte jag att jag lika gärna kunde köra på en helt annan färg. Svårt att fånga på bild eftersom att det ser så olika ut beroende på ljuset, sedan är färgen väldigt ojämn, men det syns inte riktigt på bilderna







fredag 22 mars 2013

Hostan från helvetet

Nu har jag varit mer eller mindre sjuk i en vecka. Första dagarna var hemska! I måndags så var jag vaken typ 4timmar på hela dagen. Jag sov och sov och sov men kände mig aldrig piggare. Tisdagen var lite bättre. Då sov jag fram till lunch och var sedan så rastlös att jag städade skafferiet, kylen och städskåpet, och efter den bedriften gjorde jag bedömningen att jag var frisk nog att jobba i onsdags.

Det gick helt ok att gå till jobbet, men man känner sig ju alltid piggare hemma så lite kämpigt var det. Värt är hostan. Jag hostar så att det känns som att lungorna ska lossna. Johan som jag jobbar med sa att jag ska se hostan som bra magträning.. Har lite svårt att hålla med honom ;-)

Även Leo har varit/är sjuk. Även han med en sjukt jobbig hosta. Han hostar såklart mest på nätterna vilket gör att vi knappt får sova något. Han har haft lite feber till och från och är jättesnorig. Allt detta samtidigt som han håller på att få 4 eller fem tänder på en gång. Han här ju fyra uppe och fyra nere sedan tidigar, nu ser det ut som att han håller på att få alla kindtänderna samtidigt! Tandköttet är alldeles rött och svullet och man kan ana att fyra tänder tittat igenom tandköttet och att fler är på väg..

Stackarn är som en liten koalabjörn som bara vill hänga runt halsen på mig eller Lasse mest hela tiden.. Och han grinar för minsta lilla.. Stor eloge till Lasse som är hemma på dagarna och får höra ett mer eller mindre konstant gnäll.

Nu hoppas vi på att vi snart är friska för på onsdag så åker vi till Sundsvall och firar påsk!

måndag 18 mars 2013

Sjukstuga

Hej från sjukstugan! Nu har Leo också blivit dålig, feber och hosta. Stackars vårt lilla pyre!



söndag 17 mars 2013

Sjuk

Jag är sjuk :( Var nog redan lite småsjuk igår men försökte att ignorera det då. Igår hade jag ingen matlust, lite öm i kroppen och lite ont i halsen. Inatt har jag haft feber (som nu är nere på 37,9 med alvedon) hosta, ont i halsen och huvet och kroppen rent allmänt. Fy! Känner mig så ynklig.. Kan inte ens komma ihåg när Jg var sjuk senast. Var nog flera år sedan.. Har bestämt mig för att jag mår bättre i morgon! Så.

Tidigt

Normalt så sover Leo till 07-07:30 tiden. Men inte idag, idag kollar vi på Bananer i Pyjamas 06:15...



fredag 15 mars 2013

Fredagskväll

När Leo bossar över fjärrkontrollen så kollar vi tydligen på konståkning



onsdag 13 mars 2013

Jag och min vagel

För några dagar sedan så kände jag hur jag började bli öm under ögat, och igår morse när jag vaknade så var det en sorglig syn som mötte mig i spegeln. Ögat var uppsvällt och det såg ut som att någon stoppat en liten ballong under huden. I hopp om att någon i min bekantskapskrets varit med om något liknande så la ut en bild på Facebook och bad om en diagnos.

Råden strömmade in! Allt ifrån att det borde vara en vagel till att det nog var bäst att ringa 112 och be om en ambulanshelikopter ;-)

Jag övervägde en helikopter in i det sista :) men valde tillslut att gå in på första bästa apotek, självdiagnostiserade en vagel och köpte sedan någon slags salva som ska göra eländet bättre. Än så länge så gör salvan mest att jag ser väldigt suddigt, men det har inte blivit värre iallafall så det är ju alltid något :)

Lasses födelsedag!

Hipp hipp hurra för Lasse som fyller 35år idag! Min snälla kompis Camilla och hennes sambo har hängt med Leo ikväll och jag och Lasse har varit ute och ätit goda tapas och druckit lite vin!

Lite nervöst var det ju att lämna Leo eftersom att det händer så sällan att vi har barnvakt, men det hade gått jättebra och jag hade egentligen inte förväntat mig något annat.. Leo stortrivs med Camilla och Rickard och han brydde sig inte vare sig när vi gick eller kom hem igen :)

I födelsedagspresent fick Lasse en Fred Perry väska, en lattehållare till barnvagnen (från Leo ;-) ) och så har jag anmält honom och hans kompis Jonas till Midnattsloppet :-)

Han sa för några dagar sedan att han behövde ett mål med sin träning, så nu är han anmäld att springa i Augusti! Han trodde först att jag hade anmält honom till ett maraton (och såg lite orolig ut..) men Midnattsloppet är "bara" en mil, så det fixar dom ju enkelt ;-)

söndag 10 mars 2013

Kvällens middag

Blommkålsmos med parmesan, chillimarinerade qournfilé , smörstekt sparris och pepparsås. Gott gott!

Joggingrunda

Fick till en liten joggingrunda nu på förmiddagen. Snorhalt och ganska så kallt var det, men jag lufsade på en liten stund iallafall!



Mästerkocken

Leo lagar lite mat..





fredag 8 mars 2013

Fredag

Är sådär zombietrött idag... Allt liksom bara rullar på av sig själv och jag orkar inte tänka så mycket. Men det är nog dag att hälla i sig lite kaffe för detta är sista dagen på min ordinarie arbetsplats på ett tag. Från och med måndag så kommer jag att byta arbetsuppgifter för en tid framöver och det känns ju jättekul och samtidigt lite skrämmande. Så dax att vakna till liv nu!

Vattenkammat



torsdag 7 mars 2013

Humöret svänger snabbt..









Bra natt!

Det händer lite då och då nu, att Leo sover bra på nätterna. I går så somnade han vid 19:45 och sov ganska oroligt under kvällen, men när han väl somnade ordentligt så sov han till 04:30, åt välling och sov fortfarande när jag gick vid halv åtta.

Nu blir det favoritfrukost i repris!



tisdag 5 mars 2013

Sopbilen

Hittade en bild jag måste råkat tagit av misstag i bilen.. Men kan ana röran.

Tacogratäng

Sjukt god tacogratäng till middag!

Man steker färs (qournfärs i vårt fall..) blandar i tacokrydda och en halv dl grädde, sedan gör man en röra med 2.5dl crème fraîche, riven ost och hackade tomter, salt o peppar och gaggar ut ovanpå färsen och in i ugnen. Mumma!



Inget mera kräk!

Hurra! Nu borde kräkandet vara över tycker jag. Leo har inte spytt sedan 22:30 i går kväll, och nu är klockan snart 14. Då borde det gått över va?

Frågan är om det verkligen var magsjuka, eller om han kanske ätit något som han reagerade på? Hur som så är jag överlycklig över att det verkar vara över! Lite synd om Lasse bara som fått ta tag i dom nerkräkta sängkläderna/pyjamasen som jag slängde ut i en soppåse på balkongen i går kväll.. Lämnade in min jacka på kemtvätt i morse också, så snart borde vi ha ett hem fritt från kräklukt.

Förhoppningsvis inga fler inlägg om kräk nu ;-)

måndag 4 mars 2013

Kräk kräk och mera kräk

Först så trodde vi att det var åksjuka eftersom han inte kräkts något mer sedan vi kom hem. Han åt lite yoghurt och lite gröt tidigare, men nu en timme efter kvällsvällingen så kom allt upp igen.

Bara att duscha honom igen och bädda rent i sängen. Stackars plutt! Och stackars mig och Lasse också, kräks är typ det värsta jag vet!

Kräk

Och där kom andra kräken.. En timme kvar till Stockholm.. Vi kämpar vidare.

På väg mot Sthlm igen

Vi har haft en jättemysig helg och jag tänkte skriva mer om den senare. Nu så är vi på väg mot Sthlm igen och Leo spydde precis ner hela sig :(

Vi har stannat och bytt om på honom, torkat ut bilbarnstolstolen och sitter nu i en kräkluktande bil... Men Leo verkar glad iallafall och det är ju det viktigaste.

Håller tummar och tår för att det inte är magsjuka..

fredag 1 mars 2013