måndag 29 september 2014

söndag 28 september 2014

Helgen

Vi har mer eller mindre vänt upp och ner på hela lägenheten i helgen. Röjt, bytt plats på möbler, fixat och grejat.. Nu har vi ett rum kvar, där vi nu samlat allt som antingen ska slängas, eller ner i förrådet. 

Kaosrummet..



Hallen. Här stod tidigare två garderober. Det som är kvar här är målning (lutar åt ljus ljus beige) och så ska vi köpa en spegel som ska upp ovanför byrån.



En av garderoberna klämde vi in i vårt sovrum. Nödlösning så länge..


Den andra i Leos rum, men den blir kvar! Även om placeringen inte blev den bästa, men vi vill kunna utnyttja att sängen kan bli en dubbelsäng OM det behövs fler sängplatser någon gång..




Söndag

Fika hos Emma




torsdag 25 september 2014

Snart helg!

Torsdag och snart helg!! Wooho! Blev lite lunchbowling idag också. Haha:) lite udda lunchaktivitet kanske.. Vi jobbar i samma hus som Ballbreaker, och där ingår det en serie bowling när man äter lunch ;-)

Skitroligt! Lite surt dock att jag ledde bra länge och sedan förlorade ändå.. ;)


På eftermiddagen så var det dags för andra tillfället av kommunikationskursen. Idag så fick vi reda på lite mer om alla som var där. Eller dom som ville fick berätta. Var minst tre till som verkade vara lite som Leo. Som babblar på utan att någon fattar vad dom säger :)

Efter kursen åkte jag in till Åhlens för att löpa en taklampa. Och det blev verkligen bara en "taklampa" En lampa i en sladd. Inte så snyggt kanske, men just nu hår funktionen först. Det blir mörkare och mörkare och vi behövde en lampa i vardagsrummet.

Lite tvättstuga och bak av fröknäcke har jag också hunnit med :)





onsdag 24 september 2014

GODIS

Snart har det gått en månad och jag har inte ätit en endaste liten godis på hela September. Det har ändå gått bra, men nu är jag så fruktansvärt godissugen!!!!!


Gaaah! Några dagar kvar... Kämpa!

PT-pass

Med en seg huvudvärk gick jag till gymmet för ett PT-pass med Linda. Var lite svårt att köra fullt ut men det gick helt ok. Fick lite massage på slutet så huvudvärken gav med sig lite. Vi körde hela passet idag med kettelbells (stavas??) jätteroligt! Rodd, marklyft, benböj, sidolyft m.m. Ett klassiskt styrkepass. Det var verkligen vad jag behövde! Ska försöka klämma in ett löppass i helgen också, men vi får se hur det går.. 

måndag 22 september 2014

Träning

Släpade mig till gymmet efter middagen. 7km på löpbandet, 40, min 20 sek. Och lite plankan på det innan hemgång.

Hässelbyloppet närmar sig och det känns som att jag tappat formen fullständigt! Skärpning från och med nu.



Polarna

Så kul att träffa Linn och Erika igår! Känns som en evighet sedan vi satt på BVC med våra nyfödda små bebisar. Småkillarna har blivit så stora. <3

Kramkalas när grabbarna skulle åka hem


Sötisar!


Inatt vaknade jag vid 02-tiden av att Leo var ledsen. Jag gick in till honom och då låg han på golvet (?!) på mattan. Först så trodde jag att han ramlat ur sängen, men han var inte så ledsen utan låg mest och gnydde. När jag lyfte upp honom i sängen så somnade han om på en gång.. Så min gissning är att klivit upp/krupit ur sängen, och lagt sig på mattan och sovit vidare.. Haha :) Gulle! 


söndag 21 september 2014

Dålig natt

I morse 04:30 var det god morgon här hemma. Leo vaknade och hade kissat igenom blöjan (får skylla mig själv eftersom han fick dricka massor med päronmer i går kväll) sedan kunde han inte somna om. Jag låg och halvsov på soffan mellan 05-07. Självklart blir det så här baa för att vi är ensamma hemma. Natten igår var inte heller bra. Då vaknade Leo två-tre ggr. Gääsp. 

MEN idag kommer två mammor med barn från våg gamla föräldragrupp hit och hälsar på. Äntligen ska vi ses igen!! Ska bli jätteroligt!! 

Så snart ska det bakas lite ;-)

torsdag 18 september 2014

Hej å hå

Flängt runt halva stan idag.. Först till kontoret för att avverka ett telefonmötet. Sedan lunch inne i stan med en stor kund. Sedan tillbaka till kontoret, jobb någon timme inna jag packade ihop för att bege mig Alvik och första delen i kommunikations kursen för föräldrar till barn med sen språkutveckling. Sedan hem för att pussa på Lasse i dörren innan han skulle på kickoff med jobbet. 

Jo. Angående kursen.

Jag hade förstått det som att det var en teckenkurs. Det var så logopeden hade förklarat. Men det var mer en kommunikationskurs. Kan nog bli bra ändå! 

Hej från hissen i morse ;-) Eller Izzz som Leo säger..





Dimmig morgon

onsdag 17 september 2014

Intervaller

Igår (onsdag) var vi och sprang intervaller!

Gaaaah! Blodsmak i munnen typ. En runda på dryga 500 meter, två och två. Vila mellan varven. Totalt nästan 5km och totalt en tid på dryga 22minuter.. En snitttid på 4,40 per km! Hade aldrig pallat det om jag sprungit själv..






tisdag 16 september 2014

5km

Nu ligger tiden på 5km på 25:54!! Fruktansvärt jobbigt dock.. 


Åka buss..

Har hittat ett sätt att transportera Leo till och från förskolan utan att han bryter ihop för att vi inte går till tunnelbanan (som vi går förbi..) vi tar helt enkelt bussen!! :)  


Perfekt också att vi bara åker en station, så han får plinga på en gång. Hur bra som helst!


Den bortglömda bloggen...

Men heeeej! Det var länge sedan ;-) Eller egentligen inte, men det känns som jag knappt hunnit med mig själv sedaste dagarn.. 

I helgen var det val. Självklart röstade vi. Sedan blev det en shoppingrunda i Solna C, och efter det lite träning. 

Men för att återgå till valet. Herre jisses vad många idioter det finns i detta avlånga land. Hur faaan kan Sverigedemokraterna bli 3e största parti? 

En stor känga även till övriga partier som inte lyft SDs huvudfråga och tar den debatten. Och framförallt VARFÖR lyfter man inte frågan om integrationspolitiken? Människor i nöd behöver hjälp, hur hanterar vi det på bästa sätt? Jag menar något är ju riktigt rubbat när vi har utbildade läkare som kör taxi..

Visst jag förstår att det kortsiktigt kostar pengar att ta hand om människor som utan några större förmögenheter, flytt till Sverige. MEN jag är helt övertygad om man med rätt integrationspolitik kan både hjälpa dessa människor och tillsammans få ett bättre Sverige... Lite samma sak som med skolan. Det är på lång sikt man ser fördelarna med välutbildade människor... 

Fick höra någonstans att det var ca 10 000 sökandes till Lärarhögskolan och 11 000 sökande till Paradise Hotel. Heja Sveriges framtid! 

söndag 14 september 2014

Frukost


Yoghurt med Granola, kiwi och chiafrön. Smoothie men Apelsin, hallon och bladpenat (ingen höjdare tyvärr..)

fredag 12 september 2014

God morgon

Hälsofrukost! 
Yoghurt med Granola och chiafrön och ett glas spirulina. 


torsdag 11 september 2014

När Leo dukar..

Detta är tillbehören till dagens middag. Leo fixar, han har nämligen lärt sig att öppna kylen själv.


tisdag 9 september 2014

God natt

Alltid minst två plastgubbar i sängen, och en massa nallar.. Alla ska sova :)


Måndag!

Skrev detta i går kväll men det fastnade i internetdjungeln..


Spinning för första gången 100 år idag. Jag förstår varför jag inte gått tidigare.. Så sjukt jobbigt! 

Annars har det varit jobb, förskola, hämtning och matlagning på schemat idag. En helt vanlig måndag med andra ord :)

Och i vanlig ordning har jag varit jättetrött hela dagen. Det hör liksom till måndagar på något sätt..



Årets sista lopp

Idag så anmälde jag mig till 

Hässelbyloppet. 10km. Det får bli årets sista.. :)

Då har jag avklarat;

Vårstafetten
Vårruset
Blodomloppet 
Finansloppet
Midnattsloppet
Tjejmilen
Och förhoppningsvis Hässelbyloppet.

Känns som att jag missat ett lopp men kan inte komma på vilket.. Inte så viktigt.

 


söndag 7 september 2014

Veckoplanering

Alltså inte för att vi var jättesvårt att hålla koll på vad vi ska göra i veckorna, men jag gillar ju att visualisera allt :) Hittade denna "griffeltavla" på Granit. Den är som ett klistermärke, perfekt på kylskåpet!

Sedan att den döljer lite av vår fula kyl gör ju inget...



lördag 6 september 2014

Loppet

Fy faan va jobbigt det va! Och jag var kissnödig redan från start.. Jag kom till Gärdet typ 40min före min start. Irrade runt för att se om Nordea hade ett tält, hittade inget och började fundera på att ställa mig i den überlånga kön till baja-majorna. Efter lite velande insåg jag att det var lika bra, jag bar kissnödig. Synd bara på kön för då var det bara typ 3min kvar till start. När det var ca 6-7 min kvar till start så hade jag fortfarande ett 20-tal personer framför mig i kön. Helvetetsjävlaskit tänkte jag och lämnade kön.. 

Sedan fick jag ju naturligtvis stå och vänta några minuter när jag hade hittat min startgrupp, så jag hade ju hunnit kissa innan!!! Typiskt. 

Första 2-3km gick hur lätt som helst och jag blev förvånad över hur snabbt tempo jag ändå höll. Benen kändes pigga och det var bara att springa på.. Runt 4km så var jag så fruktansvärt kissnödig att jag nästan övervägde att ta en tur ut i skogen.. 

Vid 5km började huvudet att spöka, och jag kände att det var jobbigt. Men mest mentalt eftersom jag var halvvägs och det började bli lite jobbigt även för benen. 

Vid 6-7km så tänkte jag att jag skulle dra ner lite på tempot för att orka hela vägen, men samtidigt som jag tänkte så så började jag springa lite fortare. Det var som att huvudet och kroppen jobbade mot varandra. Jag var trött samtidigt som jag började inse att jag kunde komma under 55min som FAKTISKT var målsättningen som jag inte riktigt vågat tro på. 

Vid 8km så ville jag bryta loppet men lyckades på något märkligt sätt springa vidare.. Vid 9km passagen så började den lätta uppförsbacken från Djurgårdsbron upp mot Gärdet. Om det inte varit för all publik där hade jag gett upp och gått.. Men jag stapplade vidare hela vägen in i mål! Där fick jag en vattendusch i ansiktet (blomspruta :-) av någon som måste tyckt att jag såg trött ut och sedan äntligen en flaska vatten. Kan varit det godare vatten jag någonsin druckit! 

Tror aldrig någonsin jag sprungit milen på under 55min förut, men nu fixade jag det!! Tjoho! 


Precis i början av folkhavet. Tror det var 33 000 anmälda i år!


Trött tjej!








Mot tjejmilen!

fredag 5 september 2014

07:00

Är inte van att kliva upp så här tidigt! Sitter och väntar på flygbussen mot Bromma. 8:15 går flyget till Malmö där jag ska tillbringa dagen på kundbesök. Kul!! Bortsett från det här med att flyga..

Röd tröja som matchar dom röda ögonen..

God morgon!



onsdag 3 september 2014

September

Hej å hå så var det september. Trögstartat kan jag tycka.. Denna vecka har jag sovit som en kratta, haft apmycket att göra på jobbet och inte kännt mig helt frisk.

 Idag tog jag tag i mig själv, trotsade den eventuella förkylningen och gick till gymmet. År och dar sedan sist jag styrketränade så det lär ju kännas i kroppen i morgon. 

Har inte så mycket vettigt att skriva så jag går och fixar lite te istället ;-)

Leo ville inte vara med på bild idag..




måndag 1 september 2014

Tradera

Ännu ett Traderafynd. En jätteskön tröja från Dobber. 44:-


Bilar

Vet inte om det är för att han är van Stockholmstrafiken, men tydligen ska alla bilar stå i kö.. 

Söndag..

Igår så hängde jag och Leo med faster Sanna :) Lite lekplats och sedan mat på Lilla Rött i Sumpan