fredag 27 februari 2015

Kusinerna <3

Godmorgon!

Leo har sovit jättedåligt inatt. Han har vaknat och grinat efter välling. Jag och Lasse turades om och till slut fick Lasse honom att somna om. Vi vill verkligen inte att han börjar dricka välling igen på nätterna! 

Nu ska tröttmössan åka till jobbet!


Ikväll kommer Sofie, Danne och Tilde! Tjo!

onsdag 25 februari 2015

Gym m.m

Veckan bara försvann! Dagarna har bara rullat på.. 

Idag blev det iallafall lite träning. 40min crosstrainer, har kommit på (eller med tips från Jossan...) den briljanta idén att kolla på serier i telefonen samtidigt! Svårt på löpband såklart men på crosstrainer funkar det hur bra som helst!! 

Efter kondition så låg fokus på armar och rygg/axlar. Lite halvt omotiverad idag, men det kändes bättre när jag gick hemåt.. Nya tag med träningen nästa vecka. I helgen kommer syrran m. familj så det lär ju inte bli någon hälsoweekend om jag känner oss rätt ;-)

Var föresten på 3årskontroll  med Leo idag. 17kg och 100 cm. Ett steg över "normalkurvan" på både längden och vikten, men absolut inget anmärkningsvärt. Han är lite längre än genomsnittet och normalviktig.. 

När vi var in på akuten när han kräktes som värst för dryga två veckor sedan, då vägde han 16kg. Han måste alltså gått ner ett kilo under dom veckorna som han var så dålig. Det är väldigt mycket för en sån liten människa på så kort tid!!

I övrigt så pratade vi om hans stackars mage så klart och BVC-sköterskan tyckte vi skulle ringa och försöka få en tidigare tid för utredningen, alt. vända oss till en privat barnmottagning (vilket vi kommer att göra) 

Vi pratade också om Leos tal. Det blir bättre och bättre men det går långsamt. Ordförståelsen är det dock inga problem med, och rätt var det är så kommer nya ord/meningar. När vi var påväg till BVC och jag skulle ta på honom skorna så säger han plötsligt "mamma, fel fot" och mycket riktigt så försökte jag sätta skorna på fel fot.. ;-)

När vi kom hem skulle Leo blåsa ballonger, gick sådär..





lördag 21 februari 2015

Köat på MIO

Skulle köpa ett bord på MIO för 299:-, det tog typ 2h. Saknade IKEAS ta-själv lager..

Men nu är bordet på plats. Lasse tycker  att blomman tar upp hela bordet. Förstår inte vad han menar...


Nu väntar vi på farmor och fastrar, sedan blir det Indiskt och Mello



fredag 20 februari 2015

Äntligen helg!

Första helgen på evigheter som vi är friska! Peppar peppar.. 

I morgon ska vi hälsa på våra gamla grannar dom köpt hus, förutsatt att dom inte åker in på BB innan :) Mia är höggravid och kommer föda när som helst! 

På söndag ska vi ev fira farmor som fyllt år. Skulle även vilja testa det "nya" badet i Sumpan. Dom har renoverat och precis öppnat igen. Allt Leo pratar om är att han vill åka tåg/buss till leklandet eller badet.. 

Pratade med syrran nyss och nu är Tilde en kräkis :( Håller tummarna för att hon blir frisk snabbt så att dom kan komma hit nästa helg!!! 

Nu ska jag och min huvudvärk vila lite i soffan. Har haft ont i skallen hela dagen, men efter min operation 2010 då jag åt åtta alvedon om dagen i flera veckor, så vägrar jag värktabletter.. 

Antar att huvudvärken är ett resultat av lite sömn så kanske jag borde gå och lägga mig, men 21:30 en fredag?? Tar emot lite ;-)

Go kväll!



Freeeedag!!!

onsdag 18 februari 2015

Äntligen lite träning

Känns som ett friskhetstecken, att jag äntligen kom iväg och tränade! Leo hade varit jätteglad och pigg hela dagen på fsk. Så skönt!! Hans dag fick ju inte den bästa starten heller.. Jag stod inne i badrummet i morse och så hör jag bara en duns, och sedan Leo som är jätteledsen. Jag springer in till hans rum och hittar honom liggandes på mage, nedanför sängen. Han har alltså på något sätt ramlat ur sängen. Inte första gången det händer heller, men nu hade vi ju dessutom tagit bort mattan (pga alla kräkningar). Jobbigt uppvaknande! 

Jo, gymmet då. 40 min crosstrainer, och sedan styrketräning. Mycket ben. Jag vet inte varför men jag tycker det är roligare att träna ben än armar, och jag tränar också hellre mage än rygg. Tyvärr. Rygg och armar är ju vad jag BORDE träna.. 

Ja ja, all träning är bra träning! 

Gymselfie ;-)


Nu dusch och sedan mera mat och Biggest Looser på tv :)



tisdag 17 februari 2015

En hel dag på fsk!

Idag har Leo gått hela dagen på förskolan utan magont eller något annat som ställt till det!! Hurra!! Vågar knappt tro på att han äntligen är bättre. Lilla skrutt.


måndag 16 februari 2015

TACK!


Jobbigt att få så fina presenter ;-)


Tack mormor, morfar och Sebbe <3 Leo har lekt med denna hela kvällen!




Ute en stund

Var som sagt ute en stund i förmiddags.. Körde lite bil



Sedan gick vi bort till järnvägen för lite tåg -spaning






Men alltså vad är detta??!

Så fort vi går ut så ser Leos kinder ut så här efter en stund



Det försvinner igen då han varit inne en stund och när jag googlat så är det "köldallergi" som känns mest rimligt, men hur mycket ska den här stackars kille behöva råka ut för egentligen :(


Än så länge är allt bra!

Jag håller alla tummar och tår för att han ska vara bättre nu. Inget magont sedan igår. 

Just nu sitter han och snackar i duschen :)


söndag 15 februari 2015

Present

Fick den här boken av Lasse idag :)


Målar lite

Stackarn kräktes i går kväll, IGEN. Och har haft ont i magen och bajsat jättelöst tre ggr idag. Men nu mår han bättre igen och vi passar på att måla lite :)







lördag 14 februari 2015

Hemma

Vi fick åka hem från sjukhuset mitt på dagen idag. Både jag och Lasse är förkylda så vi har turats om att vila. När vi kom hem så satt Leo under en filt i soffan, hade ont i magen och var helt kallsvettig. Var helt säker på att han skulle kräkas igen men istället så bajsade han två ggr. 

På en gång efter det så frågade han efter en macka, och sedan dess har han mått bra och varit som vanligt. Lite trött kanske,men det är ju inte så konstigt..






Började dagen på Astrid Lindgrens barnakut..

Inatt vaknade Leo vid 04 och klagade på magont.vid 06 så kräktes han igen. Det var blod i kräket och vi kunde inte avgöra om blodet kom från näsan (han hade blött näsblod under natten) eller om det kom från magen, så vi åkte in.

Man tog lite nya prover, och blodvärden var samma som i torsdags, så det tyder ju på att han inte har någon blödning i magen iallafall. Övriga prover såg bra ut. Socker, sänkan osv. 

Får en remiss nu för att utreda födoämnesallergier, så oavsett vad glutenprovet visar så kommer det bli en mer grundlig utredning.

Stackars älskade. 

fredag 13 februari 2015

Tack kusinerna!

Idag fick Leo ett paket från kusinerna i Skövde!

Denna bok, och ett tåg och en tågvagn (som jag tyvärr inte lyckats fota eftersom han vägrar släppa taget om det :) )

TACK!! 




Nya mattan på plats

Var snyggare på bilden på Mios hemsida, men den kostade ju "bara" 499:-, så vi behåller den så länge :)



onsdag 11 februari 2015

Varning för äckligt inlägg

Kanske borde varnat för alla kräkinkägg tidigare också, men bättre sent än aldrig..

Jo, Leos bajsvanor är lite oregelbundna. Han är ofta hård i magen och det kan gå 4-5 dagar mellan gångerna. Vi har sökt vård för detta tidigare, men aldrig riktigt fått någon. 

I går så ringde dom mig från fsk strax före lunch. Leo var jättehänging och klagade på att han hade ont i magen. 

Han hade precis somnat när dom ringde så jag hann gå förbi Apoteket innan jag hämtade honom. Han klagade på magont och när jag började tänka efter
så har han inte bajsat sedan förra torsdagen, alltså 6dagar sedan.. Handlade Microlax på Apoteket och åkte sedan och hämtade Leo. 

Han var verkligen superhängig och varnade ha jätteont i sin lilla mage som var alldeles spänd och uppblåst! Naveln var liksom helt platt som på en gravidmage. Hem, in i badrummet, Microlax i rumpan (inte så populärt) och sedan vänta. "Ger vanligen effekt inom 5-15 min" 

Efter två timmar lossnade det och Leo stod i en pöl av bajs (trots att han hade blöja på sig..)

Efter att jag duschat och sanerat honom så blev han mycket piggare och ville på en gång ha något att äta...

I morse hade vi iallafall en tid på VC och-element to en massa blodprov på honom (bla annat för gluten) om en vecka får vi svar på proverna och det är nästan så att jag hoppas att det visar på något, så vi kan få ordning på hans lilla mage <3

tisdag 10 februari 2015

Tisdag och träning!

Katastrofal helg rent matmässigt. Jag och Lasse har levt på rostade mackor, lösgodis, choklad, och chips. Hela kostcirkeln ;-)

Så idag var det tungt att ställa sig på löpbandet. 20 jogg sedan tog det stopp, i huvudet iallafall. Styrketräningen gick lättare. Ben i form av benböj, utfall och leg curl. Triceps och axlar och massor med mage! Plankan, situps m.m kände mig mör när jag stapplade hemåt efter dryga timmen. Skönt! 


måndag 9 februari 2015

Nässelutslag??

Efter snögubbebygget så gick vi till tunnelbanan och helt plötsligt såg Leos kinder ut så här!



Utslagen försvann efter typ 5 min.. Men obehagligt! 


Äntligen bättre!



"Har man ögon i pannan..?" 


Jo, det har man nog..





lördag 7 februari 2015

...

Tydligen så var det inte över. När Leo vaknade så var det dags igen.. Han låg i soffan bra stund efter det innan han piggnade till och vi fick i honom lite saft. Efter ytterligare en stund hämtade han en banan och åt halva. 

Nu för en stund sedan började han fråga efter hamburgare och strips, och vi gör vad som helst för att få i honom vätska och mat, så Lasse åkte och köpte ett Happy Meal. Leo gick verkligen fram och tillbaka här hemma medan Lasse var iväg, och frågade efter hamburgaren typ var 5e sekund. När han väl fick maten sedan och började äta så såg vi på honom att han mådde dåligt, men han ville ändå äta. Tillslut satt han med hinken i knä och åt strips. Så hungrig! 



Håller tummarna

För att magsjukan ska vara över nu.. 

Vet inte hur många maskiner tvätt vi kört de senaste dagarna, men det är väldigt många! 

Igår var Leo hängig hela dagen. Drack lite välling på förmiddagen, som kom upp igen. Lite saft under dagen. Klagade på ont i magen och somnade på soffan vid 16. Vi bar honom till sängen vid 18, och vid 19:30 kräktes han igen. 

Efter att vi duschat, vädrat, bytt sängkläder osv somnade han om vid 20:30 tiden och vaknade föst vid 04-tiden och ville ha välling. Istället fick han vätskeersättning, och sedan sov han vidare till 06:30.. Han sov alltså typ från 16-06:30. Hjärtat. Han var hyfsat pigg i morse, men nu vid 11 på förmiddagen ville han sova igen..håller tummar och tår för att han inte ska behövs kräkas mer!!







fredag 6 februari 2015

Utslagen



Sjukstuga

Ja, tydligen så var inte kräksjukan över efter 72 kräkfria timmar. I går på förskolan hade Leo klagat på att han hade ont i magen, men det gick ju bra där ändå. När vi kom hem så åt vi middag och någon timme senare så klagade han igen på att det gjorde ont i magen, så ont att han ville att jag skulle hålla min hand på hans lilla mage.

Någon timme senare så kräktes han. I soffan. Lilla hjärtat. Så ynklig. Han som verkligen avskyr att duscha också, det hade vi redan tvingat honom till efter middagen (med hårtvätt och allt), så det var bara att börja om med det...

Sedan somnade han och har kräkts en gång i natt, i hinken.

Sedan vaknade han 06:30 i morse och ville absolut ha välling, som han fick. Den kom upp igen efter en stund.

Vid 08 efter en ny dusch så gick vi och la oss igen  (Leo med lite feber). Sov till 10:30 och nu känns han mycket piggare. Han har fått i sig saft, Coca Cola, och en macka och allt har stannat i magen.

Om man nu ska se det positiva i detta får vi ju en anledning att köpa en ny matta till vardagsrummet ;-)

Är lite sugen på denna från Mio




Soffan klarade sig, denna gång :-)




tisdag 3 februari 2015

Kräksjuka

Igår när jag hämtade Leo så berättade dom att han inte ätit något på hel dagen. Varken lunch eller mellis. Vi åkte sedan iväg till logopeden (gjorde ett stopp på Pressbyrån där Leo fick välja vad han ville ha att äta, valet föll på en kanelbulle som han åt upp halva) 

Sedan vid middagen åt han inte heller något. När det var dags att sova drack han en halv flaska välling..och klagade på ont i magen. Började misstänka vad som väntade och tog bort mattan i hans rum..

Vid 01 vaknade han och ville att jag skulle  sova bredvid och hålla en hand på hans mage.... 03 kom kräken :( 

Inte så farligt ändå, men då hade han ju inte ätit nått på hela dagen.. Duscha, byta sängkläder osv, sedan somnade vi om. 

Vaknade vid 08:30 i morse och då frågade han efter välling, vilket han fick och den har stannat i magen.. 

Nu är klockan 10:30. Vågar inte ropa hej ännu, men han är pigg och leker som vanligt.. 

Han har helt missuppfatta kräkhinken ;)


Soffan i bakgrunden är klädd i filtar, i fall att.. :)



söndag 1 februari 2015

5 km på snö och is

Invigt mina nya broddar med en 5km-runda. Lite ovant men det funkar absolut! 


-1 och lite lätt snöfall var oväntat behagligt springväder