söndag 31 januari 2016

Söndagsutflykt

Vi tog tunnelbanan till Solna C (det går ju
snabbare att gå, men Leo ville ju så gärna åka tunnelbana)

Tror rulltrappan är nästan lika roligt som själva tunnelbanan



Där så köpte Lasse skor, vi tittade lite i leksaksaffären och sedan fika på Thelins... 

Inget gnäll eller sura miner från Leo på hela dagen förutom när Lasse försökte sno hans semla ;-)

Lasse tyckte att dom kunde dela. Det tyckte inte Leo. 


Själv drack jag en latte, och Ella sov sig igenom hela utflykten..

Sista dagen i januari

Innebär ju också sista dagen med godisförbud... Som jag längtat, men just nu känns det ok. Kommer nog fortsätta ett tag till. Vägde mig i morse, - 4,5 kg sedan den 28e dec, så det var ju inte så illa! 

Kom precis hem från gymmet. Körde ett egenkomponerat spinningpass på 30 min, och så lite magövningar på det. Sjukt jobbigt! 


Nu ska det duschas. Sedan tror jag hela familjen ska ta och gå ut en stund.. Leo vill åka tunnelbana. ;-)

God morgon

Leo ska bjuda mig och Ella på frukost på sitt rum.,



Vi väntar med spänning.. 




fredag 29 januari 2016

Helge 4 år

I morgon är det dags för kalas igen.


Leo ritade en underbar "huvudfoting" :)

Middag

Wok in the making


Åt samma igår. Blev så gott att vi kör enfavorit i repris idag. Teriyaki-wok, skitgott!

Hahaha

Den här höll dom på att leka med när jag kom till förskolan. Höll på att skratta ihjäl mig! 


Trött..

Känner mig matt idag. Hade svårt att sova igår. Låg och tänkte på Leo. Ibland kommer allt över mig. Att han är så långt efter i talet, har så svårt att fokusera osv.. 

Jag oroar mig över vad som ska hända. Igår kväll var det så tydligt att han har så svårt med sitt fokus. Jag skulle läsa en bok men han ville läsa. Jag frågade om de olika bilderna, tex "vad gör dom här?" Och Leo svarar "ficklampa" för det är det första han ser på bilden.. Jag frågat igen och då börjar han stå på huvudet i sängen.. Jag frågar igen och då vill han visa bilarna på sin pyjamas. Ingen stor grej, jag vet. Men sedan på kvällen kändes det som att luften gick ur mig.. Det är ibland så utmattande att hela tiden kämpa med att få hans uppmärksamhet. Han pratar ju på, en del förstår jag endel inte.. Men just när jag vill prata med honom, då blir det så tydligt att man inte når fram. Det blir så svårt att veta hur mycket han tar in..

Min oro kretsar så klart mycket kring hans välbefinnande. Så länge han är glad, har kompisar osv så känns det ju bra. Men vad händer den dagen han inte kan vara med att leka, för att leken kräver kommunikation som han inte behärskar? 

Läkaren på 4års kontrollen höll med oss i att vidare utredning borde göras. Så nu är vi remitterade till BUP. Det känns jättebra, men att allt ska ta sån tid bara.. Månaderna bara försvinner känns det som.. 

Puh. Jaja. Vi kan inte göra så mycket i dagsläget, men ibland kommer allt bara över mig. Maktlösheten och all väntan.. Men huvudsaken är ju att han mår bra. Och det gör han ju.

Min skatt. Tänk att du är 4 år nu.



torsdag 28 januari 2016

Regn regn regn..

Idag måste vi ta oss ut. Trots vädret. Vi ska hälsa på mitt jobb. Tjo! Ska bli roligt :) Hoppas inte E gallskriker hela tiden bara.. Inte för att hon brukar göra det, men det vore ju lite typiskt.


Nu ska det drickas kaffe



tisdag 26 januari 2016

Lång dag

Kunde verkligen inte somna i natt. Tror klockan närmade sig 02 innan jag slocknade, och strax därefter vaknade Ella och var hungrig. Vi klev upp vid 07:30 och gick mot KS strax före 9. I dag var det dags för första kollen i studien som vi är med i. Prevent ALL. En studie för att motverka astma och allergier. Så idag på 3 månadersdagen var det dags att introducerade jordnötssmör! Lite lite fick Ella smaka, nästa vecka introducerar vi mjölk, därefter vete och sedan ägg. 

Vi träffade ett team av läkare och sjuksköterskor idag som gjorde alla möjliga tester. Känns tryggt.

Besöket på KS tog drygt två timmar så efter det promenerade vi hem igen, och hann vara hemma en stund innan vi hämtade Leo.

Isgata på väg hem idag.



Nu på kvällen har vi druckit te ;-)




måndag 25 januari 2016

Måndag

Idag har vi sovit. 

Klev upp vid 07:30, gick och la oss igen vid 9. Vid 10 vaknade Ella och var så ledsen! Verkar som hon hade ont i magen. Funderar på om det kan ha varit vindruvorna som jag åt igår.. Kan inte komma på något annat.. Vid 10:30 somnade hon om och sedan så vankade vi inte förrän vid 13. Skönt! Kan kanske bli svårt för mig att somna ikväll bara.., men ikväll kommer Sofie! Så det gör ju inget om jag orkar vara vaken längre än till 22 ;-)

Efter vår lilla sovmorgon så åt jag lunch sedan tog vi en timmes promenad innan vi hämtade Leo.


Han hade tydligen gjort en kullerbytta från soffan idag på fsk. Enligt Leo så hade Helge knuffat honom, men enligt fröknarna hade han lyckats på egen hand. Han och Helge var kompisar igen iallafall. 

söndag 24 januari 2016

Dagens tårta


Hoppas den blev god! Vaniljcreme och hallonsylt. Sofie, det ligger en bit i kylen till dig ;-)

Väntar på kompisarna

Idag har Leo kalas med sina polare Helge och Luka.

Jobbig väntan innan dom äntligen kom! 



lördag 23 januari 2016

Endorfiner

Första gången på gymmet på typ 10 månader!

Måste ju dokumenteras ;-)

20min crosstrainer 
10min rodd
3x 1 min plankan


SÅ UNDERBART ATT TRÄNA!

En helt annan träning.. Ella vände sig från rygg till mage idag. Hon är ju inte ens 3 månader! Leo vände sig första gången när han var runt ett halvår. Från mage till rygg har hon vänt sig ett tag, men ni kan hon tydligen snurra åt andra hållet också! Heja stora tjejen! 




God morgon


Den här tjejen tycker visst att det blir morgon allt tidigare..

Visserligen så sover hon i längre i streck också på nätterna. Igår sov hon från 19:30-22:30 vaken sedan till 23:30 och somnade och sov till 05:30. Åt och somnade om en timme, men sedan var det tydligen morgon. 

Länge sedan jag klev upp 6:30.. Gäsp.

MEN jag är rätt utvilad ändå. Jag somnade vid 00, och har ändå fått väldigt mycket sammanhängande sömn.. Och sedan tänkte jag sova igen när det är dags för nästa lur om en stund..




fredag 22 januari 2016

Tårtan..


Och jag gjorde det.. Åt tårta. Gott, men jag hade lätt kunnat vara utan den biten, så här i efterhand. Men men. Dumt att hålla på att ångra saker.. Jag är nyttigare idag istället. 




torsdag 21 januari 2016

4 år!

Idagblir Leo 4 år! Jisses vad tiden går fort! Min lilla bebis blir stor.

En kvart efter att han vaknat så ropar han från soffan "mamma, vad gör du" och samma sekund som han fick syn på mig började han prata om att baka tårta. 

Vi ska baka ikväll, men nu på morgonen fick han en liten tårta som jag gjorde igårkväll


Inte så imponerad av vår sång, men att blåsa ut ljuset gick bra ;-)


Lilla trötter..


Ikväll kommer farmor och fastrar och då ska vi äta pizza enligt Leos önskemål. 

Strax ska jag iväg till MVC. Måste bara väcka Ella som sover så skönt här bredvid..


Lillgumman har fått ögoninflammation :(





onsdag 20 januari 2016

Snart 4 år

Vi har en kille här hemma som fyller 4 år i morgon. Då får man en liten tårta till frukost 




tisdag 19 januari 2016

Heeeej!



Trött.

Ella har börjat stoppa händerna i munnen. Heeeela tiden. Så när hon ska sova och har nappen i munnen så petar hon bort den med handen för att stoppa handen i munnen. Sedan blir hon ledsen för att nappen försvinnner.. Haha :) Moment 22 liksom.

Hon har krånglat på lite med detta i natt så idag är jag trött. 

VI har också varit på 4års kontroll m Leo. Själva utvecklingsbedömningen. Gick bra men jag får nog sammanfatta det i ett annat inlägg senare. Nu ska vi snart ut på promenad men först mer kaffe..

 

lördag 16 januari 2016

Lördag

Idag har vi hemmatränat. Tanken var väl att jag skulle träna själv, men Leo var inte sen att hänga på. Mest skötte han musiken och bytte låt var 10e sekund.


På em blev det en promenad också. En timme totalt men jag gick in på Ica och Coop typ var 20e minut så att Ella inte skulle bli så kall ;-)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har mest hängt här hemma. Jag har börjat göra i ordning gästrummet lite. Det blir ju Ellas rum så småningom, men när jag sa det till Leo så protesterade han och hävdade att det var mormor och morfars rum.

Det rummet har för övrigt alltid varit jättekallt och idag så hittade jag orsaken! Vi lyfte in en byrå i rummet och när jag höll på att torka ur lådorna på den så känner jag hur det blåser i mitt ansikte. Förra ägarna till lgh hade en väggfast hylla bredvid fönstret och nu märkte vi att det är från dom skruvhålen som det blåset in (!), totalt 14 hål är det. Känns som att hålen går takt genom väggen, men det kan ju inte vara möjligt. 

I morgon ska jag försöka mäta djupet. Måste ju kontakta föreningen och kolla vad vi ska göra.. 

Nu är det dags att sova.



Det går frammåt

23e nov..


Idag.. (16e jan)





Morgonpigg...

Först av alla vaknade Ella. Iof kl 7:45, men ändå. Är det nu det vänder? Hon har lätt kunnat sova till 09. Snart kommer jag få sitta och leka vid 06.. Så var Leo iallafall. Ganska morgonpigg. Nu vaknar Leo oftast runt 8-8:30 om han inte vänlig väckt.

Igår somnade Ella vid 20. Vaknade 22 och åt. Sov till 03;30, åt somnade sov till 7 och åt. Slumrade en liten stund men vid 07;30 så var det godmorgon. Så jag ska absolut inte klaga. Leo har sovit sedan 21 igår, och nu är klockan strax före 8. Han fick feber igår kväll igen från att varit feberfri hela dagen. Konstigt..


fredag 15 januari 2016

Pyssel

Ella sover och jag och Leo målar. Samma som igår med andra ord.. Fast idag har vi tagit oss ut en sväng iallafall. En snabb promenad till Hemköp. Stannade inte ute längre än nödvändigt. Jag gillar ju vintern men nu räcker det. Är lite väl kallt. Kan det hålla sig runt nån minusgrad så är jag nöjd, men nu får det hellre bli vår! 



Mitt mästerverk! Haha :)




torsdag 14 januari 2016

Hemma

Idag är Leo hemma, så klart. Men febern har gått ner lite, så han är betydligt mycket piggare. Leo vaknade inatt vid 03. Jag väckte Lasse och bad honom gå till Leo. Lasse trodde det var morgon så dom klev upp och började äta frukost. En stund senare inser Lasse att klockan är typ 03:30.. Haha. Tog väl en stund, med sedan hade dom somnat om och sov fortfarande när jag och Ella vaknade vid 08. 

Nu är Lasse på jobbet och här hemma målar vi.



Och sprattlar på golvet 





onsdag 13 januari 2016

Sjukstuga..

Mamma skulle komma ner till oss i morgon, men hon är sjuk så det går ju inte. Lasse är förkyld men tanken är att han ska på kickoff till Paris fredag-lördag.

Nu har även Leo fått feber och ont i kroppen så jag vet inte om jag vågar låta Lasse åka. Jag försöker ju hålla isär Leo och Ella, och hon är ju inte så nära honom, men jag är ju det, och blir Leo sämre så tror jag inte att jag riktigt får ihop det. Fortsättning följer.. Krya på er alla sjuklingar <3

Snö och kallt

Idag stannar vi inne. Iallafall tills att vi ska hämta Leo. 

Svårt att fota den här tjejen i vaket tillstånd. Det sprattlas mest hela tiden :)


tisdag 12 januari 2016

Matlagningsassistenten

Känns som hon hela tiden försöker vända på sig, kommer bara halvvägs än så länge


BVC m.m

Idag skulle det mätas och vägas.

6200g och 62 cm. Stortjejen! Vi tog även Rota-vacinet (tror det heter så) mot någon slags mag-virus. Nytt i vaccinationsprogrammet. Ella slocknade efter besöket och jag gick en sväng i Solna C. Köpte nya reflexer till Leo. En sån liten lampa som man sätter fast på blixtlåset. Helge har en likadan så den gjorde succé hos dom båda när jag skulle hämta Leo.

Innan vi gick och hämmade storebror så tog vi en långpromenad på ca en timme. Skönt.

Nu har det för övrigt gått 12 dagar utan godis, kakor, chips eller glass (och då står det Ben & Jerry i frysen!, tack för att ni lämnade dom Åse. Jag var inte alls frestad att äta upp dom när sockersuget var som värst dag ;-)

Nu tänker jag faktiskt inte så mycket på det.. det som räddar mina kvällar är Pro-puddingen. Så sjukt god, och trixet är ju lite att inte bli hungrig. Då är jag körd. Eller kanske inte, men då blir det jobbigt iallafall..

Tror kanske jag ska våga mig till gymmet någon dag till helgen. Vi får se.

måndag 11 januari 2016

Varför?

Beställde en morgonrock från H&M, för vuxna. När jag får hem den så har den öron. Varför?? Haha :)


Hej måndag!

Vi sov till 9. Inatt var första natten som Ella inte somnade om på en gång efter hon ätit. Låg och sprattlade och babblade en bra stund. Så när det var dags att sova vid 10, så sov jag också och vipps var klockan 11. Körde ett lättare träningspass när vi vaknat. 

Squats m kettelbell  20st
Sving m kettelbell (har säker nått annat namn) 15 st
Sneda lyft med kettelbell (åt sidan) 15 st på varje sida..

Körde 3 varv innan Ella ledsnade. Men alltid nått! Det regnar ju ute så någon längre promenad blir det inte idag..

Duschat, ätit lunch och nu hänger vi i soffan. Ella sover och jag kollar på tv. 





söndag 10 januari 2016

Zzz

Slappar..

Lasse och Leo bygger Lego och har gjort det hela förmiddagen. Ella sover i mitt knä och jag kollar på Keeping up with the Kardashians :) Härlig söndag!