måndag 29 februari 2016

söndag 28 februari 2016

Helgen

Vi har tagit det ganska lugnt i helgen. Igår hjälpte Lasse farmor med någon byrå. Sedan var vi ute en sväng. Idag har Lasse och Leo åkt tunnelbana ;-)

Till veckan är det sportlov och Leo ska vara hemma måndag och fredag. Om alla friska så kommer nog Hanna och barnen på besök i morgon. Hoppas! 


Sedan ett försök till att fota båda barnen. Gick sådär ;-)






Mera mat..

Tacopajssöndag


fredag 26 februari 2016

Pizzafredag

Jag och Leo bakar pizza



Kanske inte dom vackraste. Men förhoppningsvis goda!


tisdag 23 februari 2016

Jätttejättetrött

Mellan 02-06:30 sov Ella inatt. Övrig tid var hon superglad och låg och "pratade" och visade inga tecken på att hon var trött.. Men det var jag. 

Hon sov väldigt mycket igår på dagen. Typ hela dagen kändes det som, så nu får det vara slut på sånt. Nu i em väckte jag henne när hon sovit två timmar. Det fick räcka. Sedan har vi hållt henne vaken mer än vanligt nu på kvällen så förhoppningsvis är det dags att sova snart. För alla.

Igår bad jag Leo passa Ella när jag gick på toaletten. Från att ha ignorerat henne fullständigt så fick hon fullt fokus. Fina storebror!


Idag var vi med Leo på BUP. Fick träffa en jättebra psykolog och jag och Lasse fick berätta om Leo. Han var också med, men satt och lekte under tiden. Om två veckor ska vi tilllbaka men utan Leo, så får vi se hur vi kommer att gå vidare sedan. Det är så jobbigt för nu har han själv börjat säga "Jag kan inte prata".. 

Vi vet dock inte om han säger så för att han ska "slippa prata". I bland märker jag på honom att han tycker det blir jobbigt när han inte hittar ord osv.. Men för det mesta så babblar han ju på och verkar inte bry sig så mycket om någon annan hänger med i samtalet. Får sån ångest över tanken att han ska må dåligt över att han inte kan uttrycka sig! Men han kämpar på, och vi också. 


måndag 22 februari 2016

Trasig

Tydligen har han ont både på näsan och fingret, men allt känns ju bättre med plåster ;-)


Så söt när vi kom hem från förskolan. I hallen när vi klädde av oss så säger han "mamma, tack för hjälpen hämtade mig från förskolan" Haha :) Ja, det var så lite så! 



söndag 21 februari 2016

Åkt tåg..

Lasse tog med Leo och åkte lite tåg idag. Först tunnelbana till Alvik och sedan tvärbanan tillbaka till Solna. 


Lycklig kille! 

lördag 20 februari 2016

Hej hej!!


Nu har mormor åkt hem. Leo ville så klart också följa med, men vi har försökt förklara att vi ska ses snart. Så mysigt att haft henne här!!

Nu laddar vi för Mello. Har köpt både glass och chips. Från och med i morgon blir vi hälsosamma (re) ;-)

fredag 19 februari 2016

Fredag!

Nu går vi hem!


Frånvaro..

Mamma är här och hälsar på. Därav frånvaron :)

Leo är ju överlycklig över att ha mormor här. Mormor ska göra allt. Klä på, läsa bok (mata?) leka.. Osv. Inte mamma, pappa bara mormor säger han. Jaha. ;-)

Han har gått på fsk som vanligt i veckan ändå. Vi hämtar ju honom vid 15, så dom har ju hunnit umgås ändå. Idag hade jag tänkt att han kunde vara hemma men då skulle dom få gå på teater i Solna C, så då är det klart han ska med. Dom skulle dessutom åka tunnelbanan dit. 

Annars har vi inte gjort så mycket i veckan. Promenerat, och ätit typ. Jag var hos naprapaten i onsdags. Välbehövligt! Nu har jag ett gäng övningar som jag ska göra och sedan ska jag tillbaka om ca 3 veckor. Nu ska jag bli stark i axlar och rygg! 

Vi ska strax gå och handla. Väntar baanpå att den här tjejen ska vakna. Hon har föresten namnsdag idag! Hurra! 


torsdag 18 februari 2016

Gulle

Någon har hittat sina fötter..




Piggelin

Somnar sist av alla på kvällen och vaknar först på morgonen..



Sedan så sov hon iof 4h i streck mellan 14-18, men ändå. Hon får gärna sova längre på morgonen istället ;-)


tisdag 16 februari 2016

Härligt!

Så skönt väder! Älskar sol! Nu tar vi en promenad och hämtar storebror. 


måndag 15 februari 2016

Godnatt

Leker med Leo

Jag ska tydligen vara Leo, och Leo är pappa. Till middag blir det äpplen och kyckling. 










16 veckor

Tänk att 16 veckor kan gå så fort! Snart 4 månader. Rullar från rygg till mage hela tiden, och har hon tur kan hon lyckas vända sig från mage till rygg igen, men oftast är det någon liten arm som sitter fast. Hon sitter ganska bra med stöd, eller som nedan, när hon håller i något/ någon. 






söndag 14 februari 2016

Träning och håravfall

Söndag. Man känner verkligen veckodagar på ett annat sätt när man är mammaledig med barn nr 2. I morgon är det dags att lämna och hämta på fsk igen..

I natt har jag sovit rätt kasst. E vaknade och var superglad vid 05. Somnade om vid 06 men hon måste ha drömt eller något för hon vaknade typ en gång i halvtimmen och var ledsen. Vid 8 vaknade Leo som kom och väckte oss andra. 

Sedan kom jag iväg och tränade. Kunde inte hålla mig längre utan var tvungen att testa att springa. Bara lite. Gick först med brant lutning på bandet i 10 min. Joggade 10 min (utan lutning, hastighet 10) och gick sedan med lutning igen i 10 min. Jobbigt! 

Lite magövningar och rygg innan jag gick hem och möttes av två gråtande barn och en lätt stressad Lasse. Leo hade ramlat ner från soffan och slagit huvudet i bordet, och E skulle sova.. Haha, inte så lätt ;-)

Har för övrigt börjat tappa hår nu. Massor. Vill nästan gråta en skvätt över det för mitt hår är så tjockt nu, men visste väl att det inte skulle vara för evigt..

lördag 13 februari 2016

Leo <3

Alltså hur söt är han inte här??! Min lilla bebis! 




Nu känns det ju som att han är tonåring.. Igår stod han och gormade om att han var så arg på mig. Oklart varför dock, och det gick över så fort jag frågade om vi skulle leka affär..

Nu ikväll har vi ätit indiskt och kollat på mello med Farmor och Sanna. Mysigt!

Lilla kaninen



Lasse och Leo har åkt iväg till Sanna, Ella  sover och jag kollar på Greys Anatomy. Skön lördag! 





fredag 12 februari 2016

Ny matta

Shoppat en ny matta idag. Den är smutsig enligt Leo, men jag tycker den är fin. 


torsdag 11 februari 2016

tisdag 9 februari 2016

Tanken var ju bra..

Middagen. Panerad hokifilé och broccoli med ost och vitlök. Låter ju gott! 



Har noll koll på torsk och när jag tog ut den ur ugnen så slog det mig att jag kunde tillagat den med stektermometer. Kollade temperaturen för att vara säker på att den skulle vara färdig. 110grader. Enligt Google så ska torsk ha en innertemperatur på ca 56 grader så ni kanske kan föreställa er hur saftig den var..? Haha :) Jaja, fisk är ju nyttigt oavsett.


Vaccination

Den här tjejen har fått vaccin idag. Både Rota och en hel drös med annat. Stelkramp, polio och allt det där som ingår i 3mån vaccinationen. Svinarg blev hon. Fullt förståligt. 6 710 g och 65 cm. Hon har gått upp ca 300g och vuxit 2,5 cm på 4 veckor. Hon hade halkat ner en kurva på vikten och ligger "en över" nu. På längden fortfarande "två över", så allt såg fin fint ut. 

Nu försöker hon äta upp en nalle..


Regnig morgon

Men vad gör det när man har ett blixten-paraply..




söndag 7 februari 2016

Pampas

Vi matar fåglarna, eller ankorna som Leo envisas med att kalla dom. Hungriga små rackare.




Nu ska vi hem och tvätta!


lördag 6 februari 2016

Mot Uppsala

Lunch på lokala korvkiosken och nu sover två av två barn gott i bilen. Vi är på väg till Uppsala för att hälsa på Jobas och Petra och spana in deras nybyggda hus som snart är färdigt.




fredag 5 februari 2016

Trött..

Kom i säng sent och så sov Ella halvdåligt, så idag är jag tröttare än på länge.. Var på KS i morse för att kolla upp utslag som E fått på kinden.

Fördelen med att vara med i en studie. Bara skicka ett Sms med bild och bli uppring av sjuksköterska och få träffa dr dagen efter ;-). Så klart inget allvarligt, men ändå bra att kolla upp. De ansvariga för studien vill att vi hör av oss vid prickar, utslag osv.. Så det är ju bra. 

Så idag gjorde dom ett pricktest för att kolla överkänslighet mot mjölk och nötter, men inget gav utslag. Så vi ska smörja lite med Mildison, och sedan Miniderm så borde det ge med sig. Denna bild tog jag igår, och det ser redan lite bättre ut..


Tröttmössan.. Roligt med sol iallafall! 


Nu gör vi helg!