fredag 29 april 2016

Majskrokspremiär

Igår testade vi en majskrok (med morrotssmak) Succé! Borta på typ 5 sekunder..





Fredag!

Efter en kortare promenad i morse så har vi mest hängt här hemma.. 


Tror Leo var runt 7-8 månader när han började krypa, undra om Ella kommer vara lite tidigare? Hon har redan börjat trycka sig bakåt..

torsdag 28 april 2016

onsdag 27 april 2016

Till Leo

Hittade detta på rea på Jollyroom. Leo kommer att bli överlycklig!! Och jag och Lasse också som slipper städa upp tågrälsen varje dag ;-)


Nöter vidare

Jag kämpar vidare med min 5kms runda. Nu kan jag springa den i "prat-tempo" på 6:30/km. Nästa steg är ju som sagt att få ner tiden och då blir det till att nöta lite intervaller, men jag blir lite feg... Ska till naprapaten i morgon, för att mjuka upp ryggen lite. Blir så fruktansvärt stel i bröstryggen, där det låste sig fullständigt för några veckor sedan. Hoppas på lite bra övningar som jag kan jobba vidare med. 


Kikare

Stolt över sin egengjorda kikare








Dagens frågetecken

I morse när jag och Leo höll på att göra oss i ordning så säger han

-"Mamma, sluta dricka pappas kaffe. Bara pappa dricka kaffe"

Eh. Va? 

Hahaha :-) Nu ska jag och Ella ta bussen till Liljeholmen och sedan vidare Jossan och Valle. Så roligt!

måndag 25 april 2016

Något som saknas

Känns konstigt att gå ut utan barnvagn.. Som att jag glömt något (eller någon)

Nu ska jag äntligen klippa av lite av håret. Ett halvår sen sist! 


Update..

Mangorajadressing och granatäppelkärnor funkar sådär tillsammans.

Lunch

Efter en promenad till fsk och sedan Ica Maxi är jag superhungrig! Kycklingsallad med massor med granatäpple ska bli gott! Bra med lite nyttig mat efter en massa skräpmat i helgen :)


Leo hoppade runt på statyn vid Västra skogen på väg till fsk.. När han såg den så sa han "Mamma, kanske leka lite?" Haha :) Ja, eller så kanske vi ska gå till förskolan sa jag.. 

Ja, men först MÅSTE jag leka lite, svarade han... 



Ja, måste man så måste man.. ;-)



söndag 24 april 2016

Åker buss

Leo har byggt en buss som han och Ella åker runt i ;-)




Kan själv

Tills att hon sträcker sig efter något...




Hagel..

Nyss började det hagla, Leo trodde det var snö och blev så glad att han pussade fönsterrutan. Gulle! Stackarn kommer ju att få vänta ett bra tag innan han kan åka pulka igen ;-)


lördag 23 april 2016

5km

5 km löpning. 32 min. Helt ok! Idag var det inte jobbigt, vilket i teorin borde innebära att jag kan springa snabbare, men det får ta den tid det tar.. Känns som att skaderisken är ganska stor för min del fortfarande. Lätt att jag glömmer bort att jag inte sprungit på över ett år. 

Men på sikt ska tiden under 25 min ;-)


Tidig kväll

Efter många nätter med dålig sömn och en jättegrining Ella i går kväll så gick jag och la mig med henne 20:45 (!) Så skönt! Ho. Vaknar fortfarande typ varannan timme hela nätterna, men somnar om ganska fort, men sjukt frustrerande! 

06, var det god morgon och bajsblöja, haha ;-)

Så nu sitter jag i soffan och kollar på reprisen från Lets dance 06:20 istället.. 

God morgon!


onsdag 20 april 2016

Efterrätt

Kycklingsallad till lunch och hemmagjord "glass" till efterrätt. Den här är så sjukt god!

Mixa fryst banan, hallon och mango. Tar typ 10 sek och smakar glass. Okej det tar lite längre tid om man måste frysa bananen, men om det redan är gjort så går det undan ;-)


Blåsigt!

Världens storm ute men ändå blev det en promenad på 1,5h tillsammans med en av Leos fsk-kompisars mamma. Kul att gå och babbla med någon :)

Nu kom vi precis hem, E sover och jag ska rensa en kyckling, sedan blir det lunch! 

Är för övrigt trött idag. Ella vaknade 23, 01, 03, 05 och sedan kom Leo och väckte oss 07. Gäsp. 

tisdag 19 april 2016

Utslagen

Lilla hjärtat somnade i famnen. Nu sover hon oftast bara två ggr/dag. Allt ifrån 30min till två timmar på fm och sedan samma på em. Idag vaknade vi (jag sov också) kl 14 och då orkar hon vara uppe till ca 19, sedan är det god natt :)


Kladdig lunchdejt


Gröt gillar hon väl sådär.. Men mat går jättebra! Bäst är såklart fruktpuré :)

måndag 18 april 2016

Många steg idag..


Många steg har det blivit idag. Gick till Sumpan, sedan hem. Någon timme till innan vi hämtade Leo och sist men inte minst en löprunda nu på kvällen. Puh! Nu ska jag sätts mig och slappa i soffan! 

Röda ögon...

Kolla mina ögon.. 
Lite röda :(

Ellas ena öga rinner, så kanske har vi fått lite ögoninflammation? Håller tummarna för att det går över fort, och att Leo slipper det! 


Sitter på MVC och väntar... Ska på ett återbesök, sedan blir det promenad hem. 



söndag 17 april 2016

Helgen

Helgen har som vanligt bara försvunnit! Igår så var jag på gymmet och sedan åkte Lasse och Leo till XXL och köpte en pulsklocka till Lasse och en cykel till Leo.

Jag och Ella tog en promenad under tiden och köpte grejer till middagen. 
På kvällen åt vi hemmalagade burgare och kollade på Gladiatorerna.. :)

Idag har Leo cyklat på sin nya cykel och  Lasse har sprungit med sin nya klocka. Båda verkade väldigt nöjda.




På em kom min kompis Emma förbi och hängde lite med oss, och åt middag. Hon hade med sig jättefina tulpaner. 


Nu sover båda barnen, eller snart iallafall. Ella har precis somnat bredvid mig i soffan och Lasse håller på att lägga Leo.

Snart blir det lite serietittande. Började kolla på BOSCH i går. Verkar bra! 





lördag 16 april 2016

Träning och lunch

På väg hem med sushi efter ett svettigt pass på gymmet. Bra start på helgen!



tisdag 12 april 2016

Plockar mera blommor


Och minst en pinne ska med hem, varje dag. Kan snart anordna majbrasan här hemma..


Åka buss

Antingen ska han sitta längst fram eller längst bak. Aldrig med mig :)


måndag 11 april 2016

Älsklingar




Gulle!

Så fin med sina vitsippor och rödmålade naglar :)


Sluta amma?

Den här lilla huliganen bits! Hade det inte varit för att hon VÄGRAR nappflaska så hade jag nog övervägt att sluta amma nu för sjukt vad ont dom där små gaddarna gör när hon biter tag i bröstet!




Hon har iallafall blivit ganska duktig på att äta gröt, bara kanske 50% som hamnar utanför munnen ;-)






Tillbaka

Efter några dagars frånvaro så tänkte jag att det kanske är dags att uppdatera lite. I fredags så var vi och lunchade med mina kollegor. Alltid lika trevligt. Mindre trevligt att det började spöregna på vägen hem och jag inte hade något paraply med mig..

I lördags så tvättade vi och städade typ hela dagen, och igår var syrra och Danne förbi en liten sväng innan dom åkte hem efter en helg i Sthlm.

Så mycket mer har inte hänt, bortsett från att min rygg har gått sönder. Har så fruktansvärt ont. Det är som värst när jag står och ska lyfta något från maghöjd och uppåt. Typ Ella.

Det började i går. Efter att syrran och Danne åkt hem och vi (läs jag) ätit mängder av sockerkaka så kände jag att det var dags att röra lite på sig. Jag hade känt av ryggen lite på förmiddagen, men typ som att jag legat lite konstigt under natten. Jag sprang 5 km i lugnt tempo och det var inga problem, kom hem, duschade osv.. sedan efter några timmar så började jag stelna till i bröstryggen. Vanligtvis så brukar jag få ont i ländryggen, dvs den del som tar mest stryk när man har kassa magmuskler, men nu sitter det högre upp. Mitt på ryggen liksom och det gör fruktansvärt ont och jag hittar inget läge där dom musklerna slappnar av! Gaaah, blir tokig! Har till och med tagit en Ipren i hopp om att det ska lätta lite, jag som ALDRIG äter smärtstillande.

Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv. Och dricka kaffe.



onsdag 6 april 2016

Utvecklingssamtal

Det gick bra på fsk. Det är så roligt att dom också ser att Leo gör framsteg, både i tal och koncentration. 

Igår när vi ätit middag och Leo var klar så sa jag till honom att han kunde tacka för maten och tvätta sig, då svarade han "jag vänta du färdig" och det hör ju inte direkt till vanligheterna ;-)

Annars så avvaktar vi mest utredningen som ska göras på BUP innan sommaren, så får vi se om vi kan få lite tips och råd då. 

NU FINAL I SVERIGES MÄSTERKOCK! 

God morgon!

Eller förmiddag snarare. Vi har lämnat Leo och efter det varit till Ica Maxi och handlat lite.

Väntar på att Ella ska vakna så att jag kan dammsuga. Ja, så spännande är den här dagen.. Haha. Grått ute är det också.. 

Sovit dåligt senaste nätterna och i natt var inte så mycket bättre. Lillakruttan fick feber i går kväll och var som en rödblommig liten kamin. Hade ställt klockan på 07, men måste stängt av den för 7:30 vaknade vi ;-)

I em ska jag på utveckligssamtal på fsk. Har kanske något vettigare att berätta efter det. Så. Nu ska jag äta lite jordnötssmör. Hej så länge :)


tisdag 5 april 2016

Vår!!

Så härligt att det är ljust typ tills att jag får och lägger mig ;-) Äntligen behöver man inte skynda sig hem i mörkret efter förskolan. 

Idag gick vi till Pampasparken istället för att gå hem. Sist vi var där var typ ett år sedan, och Leo ramlade och slog sig illa. 

Han snubblade över ett rep och landade med näsan mitt på ett trappsteg. Han var helt blåslagen över näsa och ögon i flera veckor så efter det har vi liksom undvikit den parken.

Leos kompis Helge m familj bor precis bredvid, så dom gå ofta dit, och idag gjorde vi som sagt dom sällskap. 


Finns cyklar man kan låna, väldigt poppis! 


Repen som Leo snubblade över sist...


Men det gick bättre den här gången ;-)


Innan vi hämtade upp Leo så var vi på BVC. Det var dags för mätning, vägning och vaccination för Ella. Stackarn. Vaccinet alltså. Hon blev så klart medan över att bli stucken, men det gick över ganska fort. Nu på kvällen har hon varit lite små ledsen och kännts lite varm så vi får se hur det går inatt. Köpt hem alvedon i fall att det skulle behövas. Just nu så sover hon iallafall. 






måndag 4 april 2016

Hej då gymmet!

Var precis och sa upp mitt gymkort. Är ju där kanske två ggr/ månad och då blir dryga 400 ganska mycket att betala. Kostar ju 200:-/per pass typ och det är det ju inte riktigt värt. Nä. Nu får det bli löpning och hemmaträning istället! 


söndag 3 april 2016

Grattis Hanna!

Idag har vi firat min fina vän Hanna som fyllt år!

Det bjöds på superglad tårtor och jag åt alldeles för mycket :) 

Härligt gäng! 


lördag 2 april 2016

Vila och träning

Jag var sååå trött i morse! Senaste nätterna har jag sovit dåligt så nu har sömnstressen kommit. Så när jag ska sova så ligger jag och blir sjukt stressad över att jag måste somna.. Så frustrerande! Somnade kanske vid 00:30, och E vaknade bara en gång under natten men 06 tyckte hon att det var morgon. Efter en stunds snurrande i sängen och ett blöjbyte så somnade hon om i ca 30 min.. 

När Lasse och Leo klev upp 7:30 så gick jag och la mig igen och sov till 9. Sedan ville Ella äta och sova så då sov jag dessutom med henne till 12 (!). Efter det kände jag mig utvilad iallafall ;-) så pass utvilad att jag kände för att träna lite! Har ändrat mig igen ang löpningen och tänker nog börja ändå. Men försiktigt.

Så ca 15 min jogg och sedan 15 min promenad blev det idag. Lagom ;-)