onsdag 31 juli 2013

Ikea

Lampor, sekretär också nya kuddar. Blev ett besök på Ikea idag. 

Måste bara hitta några tavlor att ha ovanför soffan. Kanske något färgglatt, börjar bli väldigt svart/vitt/grått här :)


Löprunda

Höften kändes bättre idag så det fick bli en löprunda nu på fm. 


Att det ska vara så svårt att komma under en timme?! Men det gick ju bra iallafall :)

Nu blir det bananpankakor till lunch!


Sorglig matbild, jag vet! Haha :) Men dom är goda! 


tisdag 30 juli 2013

Middag på Piren

Har varit på middagsdate med min fina vän Ida. Härligt med kompisar som man inte behöver träffa varje dag, men när man ses, så var det som igår.. 

Åt en ljuvlig cesarsallad med räkor och massa chili, åsså ett glas vin och massor med skvaller på det ;-)

Tack för en mysig em/kväll! 


Nu ska jag bege mig hem till mina grabbar. Det stormar och ösregnar.. Mitt paraply lämnade jag i en sopkorg. Gjorde liksom ingen nytta ändå...



God morgon!

Leo sov till 09:30 idag! 
Han vaknade iof både 01, och vid 07 och drack välling, men ändå! Halv tio! Så skönt!


måndag 29 juli 2013

Ajajaj

Igår åkte Ulli, Henke o Molly hem, och i lördags så kom Lasse så nu är det bara vår lilla familj här hemma. Tanken var ju att Lasses bror m familj skulle komma upp, men nu har Noel fått vattkoppor.. 

Hade det varit när som helst annars så hade jag gladeligen smittat Leo, men nu skulle det krocka precis med dagisinskolningen :( Vem vet, han kanske kommer vara sjuk då iallafall men det känns ju dumt att planera för det.. Så typiskt! Hoppas på att dom kan hälsa på snart ändå!!

Jo, ang rubriken. Igår så sprang jag dryga 8km och efteråt så får jag så fruktansvärt ont i höftkammen (som sjuksyrran Ulli lärt mig att det heter, längst upp på höften) Kände av det sist jag sprang också men inte alls i samma utsträckning.. Kan det vara nya skorna??  Får prova springa i dom gamla nästa gång, bara det onda går över! Känns lite bättre idag, men det gör fortfarande ont :(

Jag som vill ladda inför Finansloppet och tjejmilen som närmar sig.. 

lördag 27 juli 2013

Skansen OCH grönan

På en och samma dag! Bra jobbat av mig, Ulli och barnen. 

Först Skansen, där det till en början ösregnade och åskade. Vi sökte först skydd i något slags växthus, och sedan på Lill-Skansen. Tror Leo är lite för liten för Skansen. Han tyckte det roligaste var en lucka som gick att öppna och stänga =D

På Grönan fick Leo åka karusell för först gången. Tror inte riktigt att han förstod det roliga med det ;-) Men han gillade att titta på alla karuseller och lampor!

Underbar dag! Vi gick hemifrån strax efter 10 och kom hem vid 18:30. 
















fredag 26 juli 2013

Bad

Idag så har vi varit på Huvudstabadet. Jag, Leo, Ulli, Henke och Molly. Har varit typ 100 grader varmt och vindstilla..







torsdag 25 juli 2013

18månaders vaccin


Då får man en present också.. :-)


Lunch

Bananpankakor! Yummie!


Nästan sovmorgon

Jag somnade 04 i natt! Fattar inte varför jag inte kunde somna.. Så fruktansvärt frustrerande!! Eller jag måste nog slumrat till lite till och från, men helt klart vaken större delen av natten.. Leo vaknade vid 04 och drack lite välling, sedan så somnade både han och jag och Leo vaknade sedan kl 08:45! Och då var det nog jag som råkade väcka honom när jag för typ tredje gången gick in och kollade så att han verkligen andades, inte kändes varm osv.. Snacka om nojjig mamma. Haha :-) 

Någonstans så är det väl epilepsin som finns i bakhuvudet.. Att han skulle kunnat krampa. MEN sannolikheten är nog väldigt liten för det. Han var väl trött helt enkelt! :-) Så i natt som van från 20:00-04:00 och sedan till 08:45! 

Som sagt, synd bara att jag inte kunde sova..

Stora killen

Sitter på en vanlig stol och äter frukost






onsdag 24 juli 2013

Det tar sig!

Nya skor gjorde susen ;-) 1min snabbare än senast!






Shopping

Två av fynden från igår



Ljusstake från Designtorget

Och en dörrmatta från Mio




Ny gäst ;-)

Nu har vi vinkat hej då till syster, Danne o Tilde och nu huserar istället Sebbe hos oss. 

Typiskt att det skulle bli jättebra väder nu när dom åkte, tidigare har det varit halvmulet och typ stormat. Nu är det helt vindstilla och tokvarmt. 

Nu är vi ute på lekplatsen, men det är nästan för varmt fast än att klockan är 15:30..


tisdag 23 juli 2013

Full rulle!

Har syster med familj på besök. Därav dåligt bloggande. På torsdag åker Lasse till Västervik och då kommer min kompis Ulli med familj och hälsar på. Sedan nästa vecka så kommer Lasses bror med  familj. 

Så kul med en massa besök! Håller tummarna för bra väder den närmsta tiden. Så mycket roligare att hitta på saker utomhus! 

Tidigare idag så har jag och syrran shoppat loss på stan och nu hänger vi lite på lekplatsen. 




söndag 21 juli 2013

lördag 20 juli 2013

5km och skavsår..


Sprang betydligt snabbare än senast, och dessutom med ett skavsår som gjorde svinont och som har blodat ner halva skon. 

Detta en timme efter en middag bestående av hamburgare och strips.. :-)

fredag 19 juli 2013

Fredag

Puh! Vilken dag! Frånträde i morse, så skönt att bara äga en lgh ;-) 

Sedan här jag grejat här hemma hela dagen, Lasse var tvungen att jobba lite och mitt i allt detta så har Leo varit supergrinig.. Ingenting har funkat för honom i typ mer än 2sek, sedan gnäll och så vill han att man följer med honom och gör något annat. Helst tror jag han skulle vilka vara i trapphuset hela dagarna och åka hiss (trycka på knapparna) och öppna postfacket.. Killen är helt ointressant av leksaker.. 

Nu ligger Leo och dricker välling och vi ska kolla på Mad Men. Så fruktansvärt bra serie! 

torsdag 18 juli 2013

Klart!


5km blev det. Hade nog orkat längre egentligen, och tiden blev rätt så kass men jag tog inte ut mig fullt heller. Fegade lite. 


Testade att maxa upp för en ganska lång backe, det var då pulsen gick upp till 182, och min maxpuls borde vara däromkring enligt nån uträkning jag kollade på. 

Egentligen så är kanske den genomsnittliga pulsen mer intressant, men den vet jag inte riktigt hur jag ska tolka. Måste läsa på lite :-) 



Då var det dags!


Tänkte försöka mig på ca 5km!

Yummie

Kan vara den snyggaste omelett jag gjort! Haha :-) 


Omelett med kalkon (tog något slags pålägg och strimlade) kan ha haft i för
mycket mjölk och för mycket salt, men annars så var det mumma!

Borde fixa

Leo sover, därav alla blogginlägg nu :-) 

Måste fixa till min tatuering! Jag är jättenöjd med den, bortsett "o":et
som ser slarvigt ut högst upp. Ojämn kant. Borde väl inte vara så svårt att ordna till kan man tycka. Frågan är bara vart man ska gå? Egentligen så borde jag väl gå tillbaka till han som gjort den, får se hur jag gör..


Träningsbloggen

Nu ska jag ta tag i mig själv (igen). Inga dieter (funkar aldrig på mig..) men bra mat och fram för allt TRÄNING! Ikväll ska jag börja springa igen. Nu låter det ju som att det var år å dar sedan sist, och riktigt så är det ju inte.. Var väl sisådär två-tre veckor sedan, och det låter ju inte så farligt, men sedan så har jag nog gått upp 3-4 kg, vilket gör det lite jobbigare att komma igång igen.. 

Har precis bläddrat igenom ett gammalt numrer av Runner's World för lite inspiration. Heja heja! Har ju dessutom pulsmätaren och "mobilarmbandet" som jag fick av Lasse som ska testas! 

Nu är det ju nästan så att jag längtar tills i kväll ;-)

Jo, matmässigt så har dagen än så länge bara bestått av frukost. Smoothie på mandelmjölk, yoghurt, blåbär och hallon. (Leo drack väl säkert upp hälften) och sedan en Falu rågrut till det. Och kaffe. Så. 

Bore dock äta lunch snart.. En omelett kanske? 

Trädgårdsmästaren