onsdag 30 september 2015

tisdag 29 september 2015

Besök hos barnmorskan

Rutinkontroll hos BM idag. Allt såg bra ut och jag fick dessutom veta att läkaren jag träffade igår på spec. mödravården var samma läkare som förlöste kronprinsessan Viktoria. Håhåjaja! Kändis dr ;-) 

Tydligen en av de bästa enligt min BM som jobbat tillsammans med honom när hon arbetade på förlossningen för många år sedan. Känns ju tryggt! 

Nu ska jag strax hämta Leo! 

Köpte även hem lite tisdagsblommor..


måndag 28 september 2015

Nytt UL och besök hos spec. Mödravården

Så, så har vi varit på ett till UL. Moderkakan sitter inte lågt, och är inte heller föreliggande. OM jag får en till blödning så kommer dom att sätta igång förlossningen, om inte så väntar vi på att det startar av sig själv. Bebisen väger ca 3,5 kg nu :) 

söndag 27 september 2015

Söndag

Ingen bebis än.. Men en trevlig söndag iallafall. Vi har shoppat lite i Solna C. Lite lego till Leo, träningskläder till både mig och Lasse (Lasse ska ju springa tjurruset nästa söndag) så han har införskaffat sina första löpartights :) Jag köpte också nya löpartights, inte för att jag kommer ut och springa än på några månader men för min kommande hemmaträning. Jag är så sjukt peppad! 

Lagom till lunch så somnade Leo i vagnen, så vi passade på att äta lunch då. Under em så har vi byggt lego, och lekt kurragömma :)

Jag var i väg och handlade lite mat också, när jag kom hem igen så mötte jag dom här två


Som hade varit på picknick och kollat på tåg. Slapp söndag med andra ord.

lördag 26 september 2015

Lekparken

Medan Lasse springer i Ursvik så hänger vi på lekplatsen precis bredvid 




Fikapaus





Lördag

Leo vaknade vid 05 och hade lite svårt att somna om, men när han väl gjorde det så sov han till 09. Så vi fick lite sovmorgon iallafall.

Nu lek med tåg.


Och spring till vardagsrummet för att hämta fler bilar och tåg..











torsdag 24 september 2015

Mat i magen

Senaste dagarna har vi fått veta att Leo knappt ätit något på fsk. Oftast ingen lunch, och bara lite mellis. Igår kväll var farmor barnvakt då jag och Lasse var på föräldramöte, och då hade han inte ätit någon middag heller.

Min teori är ju ändå att om barn är hungriga, så äter dom. Det kan ju vara så att han håller på att bli sjuk, eller att det igår gjorde ont att äta (fläskläppen).. men när han även idag inte ätit på förskolan och åt typ två tuggor till middag innan han började gråta för att det gjorde ont i läppen.. då gör man ju vad man kan för att få i honom någon mat.

Så när vi torkat tårarna och Leo började fråga efter välling (förmodligen för att han var hungrig) så började jag försöka lista ut om det fanns något han kunde tänka sig..

"Vill du äta köttbullar?" - Näe
"Vill du äta en macka?" - Näe
"Vill du äta pyttipanna? - Näe
"Vill du äta fiskpinnar?" -Näe

Tillslut- "Vill du äta pannkaka?" - Ja! Pannkaka, sås! (med sås menar han grädde)

Leo har aldrig varit speciellt förtjust i pannkakor, tills att han för några månader sedan smakade mina bananpannkakor. Ännu bättre, dom är ju till och med halvnyttiga! :-)

Så då fick det bli bananpannkakor till middag, utan sås, för vi hade ingen grädde, men det gick lika bra ändå. Så ÄNTLIGEN fick han lite mat i magen, och inte så lite heller. Jag gjorde en smet på 2 bananer (ganska små iof) 2ägg, i msk mandelmjöl och lite mandelmjölk.

I vanliga fall brukar jag bara göra dom på ägg och banan, men jag testade att ha i lite mandelmjöl och mandelmjölk för att få dom lite "matiga"

Tog typ 5 minuter, sedan var alla pannkakor slut.

tisdag 22 september 2015

Klumpiga lilla Leo

Idag ringde Leos fröken till mig strax efter lunch. Hon skulle inte jobba hela dagen så hon ville berätta vad som hänt.. Att Leo hade ramlat igen. Och så klart landat på läppen, igen. Att hans små tänder klarat sig varje gång är ett under! 

Lilla älskade, en liten fläskläpp igen. 


V 36+6

På denna dag i graviditeten föddes Leo


Klockan 15:45


Lilla plutt <3


Lasse gissade ju BF för lillasyster idag. Man ska aldrig säga aldrig men jag är ganska säker på att det inte kommer någon bebis idag. Men snart hoppas jag! 




måndag 21 september 2015

Regn..

Dumt att inte ta med paraply när jag gick och hämtade Leo


Såg ut som jag duschat med kläderna på när vi väl kom hem igen..

söndag 20 september 2015

Hemma!

Fick åka hem nu efter lunch. Så skönt!! Har fått med mig någon slags medecin som är blödningshämmande, som jag ska ta om det börjar blöda igen (och så klart åka in till förlossningen också). Sedan ska jag ev till spec. Mödravården för ett till UL för att se vart moderkakan sitter..verkar vara svårt att se.

Gänget här har varit på promenad, ätit korv och lekt i Skytteholmsparken





Här hänger jag..

Allt ser fortfarande bra ut. Vi har gjort två CTG-mätningar nu på morgonen. På den första så sov bebisen, så den sa ju inte så mycket (mätningen alltså) På den andra så var det för mycket aktivitet så att det blev svårt att få till en bra mätning. Märkte att när bebisen snurrar runt allt för mycket så sätter sammandragningarna igång, vilket också registrerades av CTG maskinen. Två av dom gjort tom ont! Eller ont och ont, dom kändes.

Nu väntar jag på att läkarna ska ronda, vilket tar lite längre tid på helgerna.. Så det blir kaffe och Netflix så länge :)

Jo! Duschat har jag också gjort. Dagens bästa än så länge ;-)

Mitt rum..


Två sängar och egen toa. Lyx! 
På SöS fick jag ju dela rum så 1-0 till KS ;-)


Utsikt över Astrid Lindgrens barnsjukhus




lördag 19 september 2015

Gulle

Fick precis den här bilden av Lasse :-)


Inlagd igen..

Igår kväll kom mamma och Lasse (mormor och morfar) äntligen till oss :-) Det var en överlycklig Leo som sprang och mötte dom vid bilen. Sedan kollade vi på Idol och åt massa gott. 

Lasse och jag gick sedan och la oss vid 22:30 och kollade på ett avsnitt av Narcos. Under avsnittet så kände jag att jag hade lite ont i magen.. Svårt dock att avgöra om det var "bebismagen"'eller allt chips och godis. När jag sedan skulle gå på toaletten innan det var dags att sova, så märkte jag att jag blödde, igen. Mer denna gång dessutom. 

Så jag gick till mamma som jag tror precis höll på att somna och berättade vad som hänt. Efter ett samtal till förlossningen så tyckte dom att det var bäst att komma in för en undersökning. 

Så vid 00-tiden så begav jag och Lasse oss till KS. Blev snabbt omhändertagen och man satte ett CTG. Jag kände ju bebisen hela tiden så egentligen var jag inte så orolig denna gång. Nästan så att jag hoppades på att det var förlossningen som startat.

Efter lite undersökningar av barnmorska och barnmorskestudent så kom läkaren och gjorde en gynundersökning och ultraljud. 

Han kunde rätt snabbt konstatera att förlossningen inte startat (tyvärr) utan blödningen måste då bero på något annat, och eftersom att det var en "pågående" blödning så tyckte han att jag skulle läggas in. 

Så i natt efter massor med undersökningar så lades jag in på förlossningen, fick någon blödningshämmande medicin. Infart satt i armen och satt på fasta (inte direkt ett problem så sent på natten) ifall att jag skulle behöva sövas. 

CTG när vi kom in


02:31 blev jag inlagd på förlossningen 


Jätte jätte trött..



Vi diskuterade och kom fram till att det var bäst om Lasse åkte hem och sov. Dels för att han är jätteförkyld, och sedan hade vi ju bara lämnat Leo (inte för att jag tror att han brytt sig om vi var borta, när mormor och morfar är på besök ;-)

OM det skulle vara så att jag skulle bli snittas under natten så skulle jag säkert sövas, och allt skulle gått så fort ändå. 

Jag somnade vid 04-tiden och blev sedan väckt i morse vid 8:30. Då märkte jag också att blödningen slutat. Vid 11-tiden fick jag ok på att äta igen och sedan så jag jag mest vilat och väntat. 

Jag har fått en till omgång blödningshämmande, och har inte haft någon fler blödning, men dom behåller mig för observation en natt till..

Flyttad från förlossningen till Antenatalavdelningen (Där det ligger gravida med komplikationer, men som inte har en "pågående" förlossning.


Jag känner mig mycket lugnare denna gång, än när jag fick blödningen i v 29. På onsdag så går jag in i v38 (37+0) och då räknas ju graviditeten som fullgången. Samtidigt så är det så klart oroande att aldrig få veta vad blödningarna beror på. Läkaren igår sa att moderkakan såg ut att sitta ganska lågt, vilket övriga läkare aldrig sagt. Dom har snarare sagt studen sitter högt.. Lite förvirrande. OM den sitter lågt så kan ju det förklara blödningarna, men det blir ju också en högriskgraviditet. Sitter den för "utgången" så kan jag ju inte heller föda vanligt, utan måste snittas. 

En del av mig önskar att dom bara skulle sätta igång förlossningen nu, alt snitta. Men det är så klart inte eller så bra. Men då skulle jag iallafall slippa oroa mig över att nått ska hända längre fram..

Tills vidare ligger jag här och kollar på serier på telefonen. Mamma, Lasse, Lasse och Leo var förbi en stund förut också. Så kul med sällskap en stund!! Leo tycker ju att det är roligt att åka till doktorn och han tog det väldigt bra att jag skulle stanna här. Lilla hjärtat <3

Så skönt att detta hände just precis när mamma och Lasse var här också, annars vet jag faktiskt inte riktigt vad vi gjort i natt, och skönt för Lasse att få lite avlastning och sällskap där hemma, nu när han är sjuk. 

Strax dags för middag här. Kanske får bli en repris från lunchen. Pannbiff med potatisgratäng. Helt ok, ganska gott till och med ;-)











torsdag 17 september 2015

Hellooo..

Börjar få till en fin rutin här hemma.. Kliver upp med Leo när han vaknar, typ runt 07, eller när han ropar "maaaammaaa"...

Klär på Leo, ser till att han kissar, borstar tänderna m.m. Sedan går Lasse och Leo till fsk vid 07:45-tiden och jag går och lägger mig igen.. Tar typ 5 minuter att somna om ;-)

Sover 2-2,5h (får ställa klockan annars skulle jag sova hela dagen..) och när jag vaknar blir det en kombinerad frukost/lunch. Sedan en dusch och lite städa/tvätta/diska och sånt roligt..

Sedan soffan och serier eller någon film. 
Brukar försöka hämta Leo vid 15:30 tiden och då går vi hem och lagar mat

Typ så. 


Inte så tokigt. 

onsdag 16 september 2015

36+0


I denna graviditetsvecka föddes Leo. Även om det nästan är en vecka kvar dit. (36+6) tror inte det kommer någon bebis än på ett tag denna gång.. Vore skönt att gå in i 37+0 iallafall så slipper vi förhoppningsvis tilläggsmatning, och att väcka bebis var tredje timme dygnet runt för att äta. Men mest av allt så klart så vill vi att allt bara går bra! 

Jag gör inte så mycket på dagarna. Sover lite, tvättar och städar, kollar serier och lyssnar på ljudböcker. En ganska behaglig tillvaro med andra ord :-)

Igår när jag skulle hämta Leo kände jag av foglossningen igen. Riktigt mycket. Knappt så att jag kunde gå! Tog mig typ 15 min att gå upp till vägen. Därifrån tog jag bussen en station, och när jag klev av bussen så kändes det bättre. Märkligt det där. Måste ju bero på hur bebben ligger i magen tänker jag.. (Fogarna fram som stökar..) 

Ny ska jag duscha och sedan ligga i soffan en stund innan jag går och hämtar Leo.

tisdag 15 september 2015

Leverans!

Sovit dåligt

Den här gullplutten har vaknat några ggr inatt... Tror det är mardrömmar i kombination med någon slags växtvärk (han vill att man blåser på fötterna?)

Svettig liten stackare




3 nätter..

3 nätter utan nässpray! Tjoho! Första två var värst, inatt kunde jag andas..


Min utsikt just nu.. Har planer på att slå på tvn, men inte kommit så långt än.. 

Igår testade vi att beställa mat från mathem.se, så idag mellan 8-15 kommer leveransen. Man kunde så klart välja en kortare intervalltid för leverans, men eftersom jag ändå är hemma, samt att under den tiden var det gratis leverans (dom levererar till någon annan i samma område) så valde jag det.. Miljövänligt och bra! 

Tycker inte att priserna var så mycket högre än på Ica, och dessutom så handlade jag bara det som stod på inköpslistan.. Så där blev det nog billigare  än om jag gått i en butik ;-)



måndag 14 september 2015

Shopping!

Min första dag hemma tillbringades i Solna C (får passa på medans jag är pigg tänkte jag)

Så idag har det införskaffats;
Förlossningsbindor
Värktabletter
Nya mjukisbrallor 
Två amningslinnen
Paket till Leo från bäbisen ;-)
Druvsocker (till BB-väskan)
Nytt regnskydd till vagnen
Nagelfil
Nappar


Ganska bra jobbat av mig tycker jag!

Nu lite mellanmål innan jag ska hämta Leo






söndag 13 september 2015

Avvänjning

När jag blev gravid så kom nästäppa. Sedan så blev jag förkyld på riktigt, en förkylning som höll i sig i två veckor! Jag började ju tyvärr att använda nässpray där någonstans.. Ibland på dagarna men framförallt på nätterna. Jag får panik om jag inte kan andas genom näsan! Men tyvärr så är ju nässpray beroendeframkallande.. Det vet jag ju. Efter som att jag hamnade där förra graviditeten också.. Minns tyvärr inte hur jag lyckades sluta, men nu är det dags igen. Att sluta alltså. 

Jag måste göra det nu för det kommer att vara omöjligt när bäbisen kommer, för då gör man ju allt för att få sova.. 

Nu har jag klarat första natten iallafall. Sjukt jobbigt och jag vaknade varannan timme av att munnen var jättetorr..men nu kan det bara bli enklare tänker jag ;-)




lördag 12 september 2015

fredag 11 september 2015

torsdag 10 september 2015

Rolig unge

Idag när jag ställde fram maten så tittade Leo på den, sedan på mig och säger "Tack mamma, det funkar" 

Hahaha :)


söndag 6 september 2015

Sebbe!!

Idag ringde brorsan och sa att han var i stan och undrade om han kunde komma förbi. Leo hoppade av glädje när jag berättade att Sebbe skulle komma och han sprang till dörren och tittade ut en stund. När jag sedan sa att det kunde dröja lite så gick han in på sitt rum, stängde dörren och några minuter senare hittade jag honom sovandes 



Och aldrig har jag sett honom vakna till så snabbt efter en tupplur. Sebbe väckte honom 15 min senare. Han spottade ut nappen och studsade upp och sa "Heeeej bäppe" Gulle <3


fredag 4 september 2015