lördag 31 oktober 2015

Premiärturen



God morgon!


Lilleputten sussar vidare.. 

Natten har varit bra! Hon är lite orolig på kvällarna (slutat oftast med att hon bajsar 2-3ggr, så det är säker det..) men då börjar jag nojja mig för att hela natten ska bli jobbig, men än så länge går nätterna väldigt bra! Även om det blir sent. Senaste två dagarna har hon knorrat lite mellan 22-23, och sedan varit vaken en del och bara legat och tittat. Vid 01-02 tiden går det jättebra att amma och sedan lägga ifrån sig henne bredvid mig i sängen. Sedan så har hon sovit till 08-09 men några amningsuppehåll.



Ny kombo

Messmör och leverpastej på samma macka funkar bra tycker Leo..


fredag 30 oktober 2015

Favoritsysselsättningen


Så här vill hon ligga, antingen på mig eller Lasse. När hon inte äter vill säga :)

Tittar i kors

Det är så roligt med bebisar när dom inte lärt sig att fixera blicken och ögonen går i kors


Det har varit lite knorrande från vår prinsessa nu på kvällen, men jag tror vi fick förklaringen nu när det bara sprakade till i blöjan. 

Jag hoppas verkligen hon slipper allt krångel med magen som Leo hade! 

torsdag 29 oktober 2015

Förlossningsberättelsen


Övergravid, eller överburen som det heter om man ska vara korrekt, i vecka 41+5 började jag nästan att ge upp hoppet... Varje kväll de senaste dagarna hade jag haft regelbundna sammandragningar under nån timme varje kväll, men det hände liksom inget mer.. 

Vi hade under söndagen pratat om ifall farmor skulle stanna hos oss, eller sova hemma. Jag hade vid nått tillfälle under dagen också råkat berätta varför jag var så rädd för en ny blödning (vad som kunde vara värsta tänkbara scenario) Lasses mamma som lätt oroar sig, vågade hon inte åka hem, och det var ju tur det! 

På kvällen så börjar jag få regelbundna sammandragningar igen, men vid 23:45 så börjar dom kännas lite. Hela tiden ca 5 min mellan och vid 00 börjar jag misstänka att förlossningen startat! 

Tjoho! (Tänkte jag tyst för mig själv och lät Lasse sova vidare) vid det här laget så kändes värkarna så pass mycket att jag gav upp idén om att sova.

Vid 01:30 gick jag upp och skulle kissa och ser då att det rinner blod ner i toaletten! Paniiik! Jag blev så fruktansvärt rädd, men kunde på något sätt ändå hålla mig rätt så lugn.

Jag väckte Lasse och sa att "vi måste åka nu, jag blöder igen". Han flög upp ur sängen! Så klart. 

Medan jag ringde till förlossningen så tog han fram väskorna och pratade med farmor och inom 20 minuter så satt vi i bilen.

Vi kom till FL vid 02, och då sattes en CTG på en gång och lättnaden när vi hörde hjärtljuden går knappt att beskriva! Vid undersökningen kunde BM se att jag blödde, men att mängden var "ok". Jag var nu öppen 3,5cm. 

Vi blev inskrivna, man kopplade ny CTG, satte nål, tog blodtryck osv.. Sedan så var tanken att vi skulle försöka sova lite. Jag i sängen och Lasse i en sackosäck på golvet :)

Lasse slumrade nog till en stund, men för mig var det omöjligt. Jag kände ju varje värk, även om dom inte var så starka. Vid 05 ringde jag på BM, och förklarade att det var omöjligt att sova. Vi kom överens om att dom skulle göra en ny undersökning och om det inte hänt så mycket ville jag gärna ha någon smärtlindring så att jag åtminstone kunde vila lite.

Det visade sig att jag nu var öppen 4cm, dvs det hade inte hänt så mycket.

Jag bestämde mig för epidural, efter mycket om och men. Var lite rädd för den, men det visade sig vara helt i onödan! Vilken fantastisk uppfinning!!! ALL SMÄRTA FÖRSVANN! Jag kunde se värkarna på CTGn, men kände inget. Godnatt sa jag och sov till 08.

Strax efter 8, en ny undersökning, då var jag öppen 5cm. Började känna av värkarna igen, så då fyllde man på EDAn och hokus pokus var smärtan borta igen! 

Lite blåbärssoppa och nyponsoppa till frukost. 

Sedan började det hända grejer! På 2,5h hade jag öppnat mig till 8cm och  ny påfyllning av EDAn. Men nu hjälpte den inte längre! (Upplevde jag det som, men det var ju trycket neråt som ökat, och det hjälper den ju inte emot) Så här blev lustgasen min bästa vän! Nu blev värkarna riktigt jobbiga!! Hade kanske 6-7 svinjobbiga värkar, sedan kände jag att dom blev annorlunda. Vi ringde på BM, men hon var upptagen så det kom en annan BM (som var helt fantastisk), och det visade sig att jag på bara några minuter hade gått från 8-10cm, och nu skulle bebis ut!!!

Den nya BM frågade om jag ville ha en bäckenbottenbedövning. Ja tack! 

Sedan kändes det som att kroppen skötte allt själv. Jag andades lustgas i värkarna, kroppen tog hand om krystvärkarna, jag kunde släppa lustgasen mellan värkarna och lyssna på BM. Sedan kom hon ut! Världens finaste lilla (stora!) tjej! Kl 11:53

Skulle nog säga att det inte kunde gått bättre! Visst, det går ju inte att komma ifrån att det gör förbannat ont och jag hade ju hellre sett att jag sluppit blödningen i början, men det är ju helt galet vad kroppen klarar av.

Paket!

Lillasyster hade ett till paket från moster m. fam. som vi fortfarande inte öppnat. Men idag så!


Så fin body och mössa!!! 


Så bra knäppning fram! Jobbigt med kläder som ska över huvudet tycker vi.

Tuuuusen tack, igen :)


MVG

Lillan fick MVG på läkarbesöket. Hon vägde 4095g idag, så hon har inte tappat så mycket i vikt. Nu har mjölken kommit igång också så hon käkar förfullt! Gärna typ varannan timme, och ännu lite mer på natten. Hon har än så länge sina längsta sömnperioder mellan 04-08, då har som sovit utan matpaus. Välbehövligt för mig :)

Efter läkarbesöket åkte Lasse och handlade, och vi sov en timme. Verkar funka bäst att sova bredvid mig, och inte i babynestet en decimeter bort ;-)


Lasse har precis gått och hämtat Leo, så snart är hela familjen hemma igen!

Återbesök

Nu ska vi på återbesök. Glömde telefonen därför är det bara jag i hissen, har inte glömt bebis :)

Försökte fota magen så här 3 dagar efter förlossningen, men det är svårt att få till en bra bild. Ser fortfarande gravid ut, men mer som i v 30 typ.


Lilla plutten <3 





onsdag 28 oktober 2015

Fina blommor

Tack Lasses jobb för dom fina blommorna!


Det är verkligen bebisbubbla här hemma, men i morgon ska vi ut från lägenheten för första gången. Leo ska till fsk, och sedan ska vi på återbesök på BB. Just på grund av läkarbesöket så får Leo vara på förskolan, han har ju varit hemma i över en vecka nu så det blir nog roligt för honom att träffa kompisarna igen. 

Får se hur vi gör med fsk nästa vecka. Tror kanske han får gå några dagar och vara hemma några. Vi får se 


Vilat

Jag gick och la mig en stund och fick snabbt sällskap av en trött kille <3


Mysbebis!


Här hänger vi <3 

Jag ser ju inte ut att vara piggast i stan.. Men vad gör det när man får mysa med bebis!

Lasse och Leo gick ut en sväng. Dom skulle kolla på tåg och äta en korv med bröd OCH köpa med sig sushi till mig :) 


Första natten hemma

Första matten hemma har gått bra! Mycket bättre än natten på BB.

Vi kom i säng sent. Leo vaknade vid 23 och blödde jättemycket näsblod och var såklart jätteledsen. När han väl somnat om så gick vi och la oss. Lasse som med Leo i gästrummet och jag och lillasyster i vår säng. Mellan 00-03 så blev det väldigt mycket amning och 4 bajsblöjbyten (!) man har liksom glömt hur ofta dom kan bajsa! :)

Vi slumrade några gånger, men som sagt MYCKET ammande. 

Strax efter 03:30 somnade hon i babynestet bredvid mig och vi vaknade kl 7:45! Dryga 3h, vilken lyx ;-)

Känner mig ganska pigg just nu, men tänker att jag kan sova lite mer senare under dagen. 


tisdag 27 oktober 2015

Hemma

Liten björn på väg hem


Äntligen!!

Väntan är över, hon är äntligen här!! 

4290g och 53cm Gullplutt!!




Får skriva mer om förlossningen, mötet med storebror osv senare, för nu ska det bytas bajsblöja ;-)



söndag 25 oktober 2015

Söndag

Idag ska Leo på kalas hemma hos sin förskolekompis. Första daten utanför fsk! Stort! Så Lasse och Leo cyklade iväg strax före 14, och jag Sanna och Farmor stannade hemma och fikade ;-)

Nu är klockan över 17, och dom är fortfarande inte tillbaka, så jag gissar att allt går bra! Ska bli kul att höra hur dom haft det. Vi tänkte nog köra ett liknande kalasupplägg när Leo fyller år. Ett kalas för släkten mf, och ett annat med hans bästisar från fsk. Jag läste någonstans att man skulle ha samma antal gäster, som året barnet fyller. Alltså 4år = 4 gäster (barn) tror det kan vara ganska lagom ;-) Sedan finns ju alltid disskutionen huruvida man ska bjuda "alla" på avdelningen/klassen.

Där kan jag tycka att det blir stor skillnad på förskola och skolan. Nu går ju Leo med barn som är mellan 3-6 år. Stor skillnad på dessa barn och jag ser det som ganska naturligt att han umgås mer med barn i hans egen ålder. När han börjar skolan får man kanske tänka annorlunda. 

Och nä. Ingen bebis. 

lördag 24 oktober 2015

V42 (41+3)

Solig och fin höstdag, men fortfarande ingen bebis som vill komma ut..

Farmor hänger hos oss i helgen. Hade ganska regelbundna sammandragningar kvällen och natten mot fredag, så farmor har sovit här i natt.. Men nu har ju allt självklart avtagit.. :( 

Jaja, som mest 3dagar kvar nu, eller 4 kanske. 

Idag har vi iallafall kommit ut en sväng. 



Jag ser ju nästan lite solbränd ut mot det vita håret! ;-)


Nu passar snart inga kläder. Jag har två klänningar som jag kan ha, men att ta på mig strumpbyxor just nu är snudd på en omöjlig uppgift. 

Sedan har jag ett par mjukisbrallor som fortfarande passar och en kortärmad och en långärmad svart tröja. Det är allt. 




fredag 23 oktober 2015

Nöjd

Är man hemma med en tråkig mamma tre dagar i rad så får man kinderägg



torsdag 22 oktober 2015

Torsdag


Jaha, och vem kunde ha gissat detta? 
6 dagar kvar...

Idag är Leo hemma med mig. Tänkte att han får vara hemma i morgon också.. Inte för att jag är världens roligaste sällskap, men jag vågar inte riskera att han blir sjuk igen.. Sist han var magsjuk, så var han först hemma två dagar, sedan på fsk en dag, sedan började han ju kräkas igen, blev förstoppad och var dålig i två veckor. Vill helst inte hamna där igen...

Nu vill han iallafall äta. Lite välling och en banan i morse, och några tuggor på en hemmagjord hamburgare till lunch. Kände mig lite taskig när han frågade efter mera, men jag vågar inte låta honom äta mer.. Hamburgare känns inte som den mest lättsmälta maten så bättre att han får äta lite i taget av något han gillar..

Sovit har vi också gjort. Till 9 i morse, hela familjen var tydligen väldigt trötta! 

onsdag 21 oktober 2015

Allt bra

Allt såg bra ut på UL, så om ingen bebis behagar komma ut självmant så blir jag igångsatt nästa onsdag. 




Uppdatering

Stackars Leo... Som han själv brukar säga, och nu har det verkligen varit synd om honom. Han kräktes första gången vid 20:40-tiden i går kväll. Då gick han själv och hämtade hinken efter att ha klagat någon timme på att han hade ont i magen.

Sedan fortsatte det, en kräk i timmen till 00-tiden. Sedan lugnade det sig lite, men han har nog kräkts 3-4ggr i natt (eller det var ju mest vätskan som kom upp, men stackarn hade ju så ont i magen)

Lasse sov med honom i gästrummet. Jag har försökt hålla mig lite på avstånd, men det är svårt! Hade ju varit så typiskt om jag också blev smittad.. 

Vid 05, kom sista kräken och vid 07 hörde jag att Leo tassade upp och satte sig i soffan. Lasse gick sova vidare (jag har ju ändå sovit hyfsat i natt) och jag och Leo gick upp. Jag har inte vågat ge honom något att äta än, bara vätska typ var 15e minut, och än så länge har det gått bra! 

Vi har köpt några presenter från bebisen till Leo, men i morse fick han ett av dom för att han varit så duktig i natt. Ett av "Thomas och vännerna"-tågen, Percy (eller Buusyy) som Leo kallar det. Han blev så himla glad att jag blev alldeles tårögd <3 

Nu sitter jag på KS igen och ska strax göra ytterligare ett ultraljud. Detta UL är rutin när man gått en vecka över tiden, bara för att se all allt är som det ska. Får även datum för igångsättning idag, och om allt ser bra ut gissar jag att det blir nästa onsdag. 

tisdag 20 oktober 2015

Hahaha

Syrran målar upp en härlig bild inför förlossningen (det går löss på fsk..)  


Spänning i vardagen...

Fortfarande höggravid och Leo är magsjuk... 

Fortsättning följer.

måndag 19 oktober 2015

Måndag

102,1% av graviditeten har passerat och 6dagar sedan BF.. Uuuuuuut!!!  Haha :) börjar bli ganska less nu..

Ska till spec-mödravården om en timme. Tills vidare ligger jag i soffan och kollar på Scandal. Har avverkat två säsonger och är nu inne på tredje. Ganska bra! Samma manusförfattare som till Greys Anatomy.

Så hej så länge. 

söndag 18 oktober 2015

Mysiga höst!

Älskar hösten!


Haaalllååå, bebis??!

Hade ju verkligen önskat att bebisen kom i helgen då mamma var här, men nä. Trodde att det var på g! Så det känns lite som att ju lurade ner henne i onödan, men vi fick ju en mysig helg iallafall! 

Leo blir ju överlycklig så fort mormor (och morfar&farmor) är här såklart! Helgen har känts seg, tyvärr.. Även om den varit mysig!

Jag går verkligen och bara väntar och stundtals så känns det så hopplöst! 
Men det är bara att vänta vidare...

I morgon ska jag till spec-mvc igen, på tisdag till barnmorskan och på onsdag är det ev ett nytt RUL. Tycker kanske att vi kan hoppa över det eftersom bi redan gjort typ 10 ultraljud, men vi får väl se vad dom säger.. Så väntan fortsätter... Och nu saknar vi mormor <3


torsdag 15 oktober 2015

Lilla tjuven

När vi kom innanför dörren idag och Leo fått av sig överdrags byxorna så sa han "titta mamma" och började gräva i fickorna på sina byxor. Sekunder senare tog han fram denna;


-"Men Leo, elefanten ska ju vara på förskolan, den bor ju där"

-"Aa, Leo lånar den"

Jaha... 

måndag 12 oktober 2015

V39+5

BF i morgon! Kommer nog inte komma någon bebis i morgon, men man vet ju aldrig. I dag har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut, tur det! Jag skulle ju även fått en remiss till spec-mödravården för att prata om en ev igångsättning, men någon tid har jag inte fått så Eva ringde dit och huxflux så fick jag en tid i dag.

Så efter besök hos BM så var det bara att äta lunch och bege sig mot KS och spec. mödravården. Där träffade jag en läkare och vi diskuterade (eller jag berättade) om mina rädslor inför kommande förlossning. Jag är ju rädd för att jag ska börja blöda, massor, och sedan att allt kommer att gå så fort.
Jag vill ju att dom sätter igång förlossningen, men läkaren vill ändå att vi avvaktar då han tycker att riskerna med en igångsättning är större än sannolikheten att jag får en ny blödning. Jag har ju velat lite fram och tillbaka, men nu har vi bestämt att vi avvaktar, och gör en ny kontroll om en vecka om det inte hänt något innan dess.

Läkaren gjorde ett UL och allt såg bra ut. Sedan gjordes även en gyn-undersökning, där han konstaterade att livmordetappen är ca 3 cm, men relativt opåverkad. Något har ju hänt sedan senaste blödningen,  (då den var 4 cm) men inte mycket. Han gjorde även en sk. hinnsvepning, vilket kan trigga en förlossningsstart.

Så, fortsättning följer ;-)

Dagens mage;


söndag 11 oktober 2015

Fika

Så fina presenter!

Syrran o Danne som haft en Sthlms weekend var förbi en sväng innan dom åkte hemåt. Vi (bäbis o Leo) fick så fina presenter!

Världens finaste tröja till Leo (dålig bild dock)


Och sedan pyjamas och mössa till lillasyster



Det finns ett paket kvar till lillasyster, men det öppnar vi när hon är här!


Tuuusen tack för dom fina kläderna! <3




What to do???

Alltså, det blir mössa på, tills vidare. Vågar inte göra något mer med håret just nu.. 

Om några veckor blir det mörkare slingor, måste ringa Lina! Svårt att boka in en tid när man ska föda barn när som helst.. ;-)

Typ så här ser det ut iallafall, om nån vill skratta lite ;-) Blond, blondare och så...;


Med inslag av gult.. 

lördag 10 oktober 2015

Borde veta bättre..

Nu ser jag ut som en kyckling.. 


Lördag

Fick panik på min utväxt och måste göra något åt den NU. Hade tänkt vänta tills att mamma kommer ner i november, men mitt hår känns så dassigt och slitet så det går inte. Chansar på en drop-in tid i Solna C och håller tummarna för att det blir bra. Ska nog inte göra slingor, utan bara ljusa upp utväxten.. Mest för att spara på hårkvalitén lite.. Så vi får väl se hur detta går.. Har inte den bästa erfarenheten av drop-in frisörer.. 


torsdag 8 oktober 2015

Kreativt

Det som började med ett bråk över att han inte fick någon glass, och inte heller fick titta på Ipaden, slutade med att han gick in på sitt rum och efter en ganska lång tystnad kunde visa upp sitt nya bygge.. 



Som han själv brukar säga: "Titta mamma, Leo kan!" :-)

Inte illa

Ok, mina fötter är ju inte de vackraste, men att kunna måla tånaglarna i v 40 tycker jag ändå är en bedrift! 


onsdag 7 oktober 2015

V 40


Kom nu bebis!!

På väg hem..

Hämtar den här filuren från förskolan.



Det är så märkligt med hans mat & sovrutiner. Han äter alltid väldigt lite till lunch på fsk. Oftast inget alls, och sedan en smörgås eller lite fil till mellis. Idag hade han ätit jättemycket till lunch och inte somnat på vilan utan hållt igång, pigg och glad hela dagen. Märkligt eftersom att han vaknade 05:45 i morse.. 

tisdag 6 oktober 2015

Date m Hanna

Idag har valen släpat sig in till stan. Att gå till tunnelbanans gick rätt hyfsat idag, men hem var det hemskt. Foglossning och sammandragningar i ett. Kämpa!

Vi har iallafall varit och färgat bryn och fransar, och sedan ätit lunch. Lyxdag med andra ord ;-)

När jag hämtade Leo så gick vi via gården som tillhör hans gamla avdelning när vi skulle hämta vagnen. Så fort vi öppnade dörren dit så sprang Leo och kastade sig runt halsen på Nicole, hans gamla favvo-fröken. Så gulligt!! Även Emelie fick massor av kramar, så jag tror han saknar dom lite, även om han verkar stormtrivas på sin nya avdelning. 

Jag och magen. 7  dagar kvar till BF


måndag 5 oktober 2015

Måndag

Måndag igen och 8 dagar till BF. Inte för att jag tror att det är just den 13e som förlossningen kommer att starta, men man vet ju aldrig. I gissningstävlingen så gissar både jag och syrrans kille på den 6e, dvs i morgon, så vi får väl se ;-)

Idag har jag sovit, kollat på två avsnitt av Greys Anatomy, städat lite och sedan hämtat Leo. Foglossningen har varit helt ok idag, men nu på em har jag haft massor med sammandragningar, som inte gjort ett dugg ont, tyvärr. 

Hemmalagade köttbullar till middag


Ca 400g köttfärs, en hackad gul lök, ett ägg, lite ströbröd och ca två msk kalvfond. Liiiite salt och lite mer peppar. Blev jätte goda!! 

söndag 4 oktober 2015

Tjurruset

Idag har Lasse sprungit tjurruset. Så grym! 

Efter målgång



Nu ska vi fika lite innan mormor och morfar måste åka norrut igen




lördag 3 oktober 2015

Tapasmiddag

Idag har vi varit och handlat skor. Två par till Leo, nya gympadojor och ett par vinterskor, och ett par till Lasse.

Nu strax dags för tapas!