måndag 30 november 2015

God morgon!

Sovmorgon för hela familjen idag. Ella sov dåligt igår på dagen, vilket jag tror straffade sig på kvällen. Hon ville inte sova, och blev jättearg när hon inte kom till ro. Leo var istället supertrottsig och fick gå och lägga sig tidigt (och somnade innan jag läst en mening i boken), men sedan så vaknade han när Ella var ledsen. 

Lasse och Leo la sig i gästrummet och jag gick fram och tillbaka med Ella i vårt sovrum. Vid 00:30 somnade hon äntligen och sov till 03:30, åt somnade om ovh sov till 07, åt och så sov vi vidare till 10. Skönt! 

Nu har jag precis ätit frukost och Ella somnade precis om igen ;-)


söndag 29 november 2015

Mustasch

Första advent. Mysigt!


Annars känns det ganska grått ute. Jag vill bara stanna inne och baka. Lussebullar och mera pepparkakor, göra knäck osv.. MEN, eftersom jag inte äter kakor eller godis, Lasse gillar inte saffran och Leo redan äter massor med pepparkakor eftersom vi bakar det 1-2ggr/vecka så känns det lite onödigt ;-)

Vi ska ju fira jul här hemma i år, men varken Lasses mamma eller systrar äter så mycket godis eller kakor heller. Få bli en nyttigare jul i år, så frossar vi nästa år istället ;-)

Tidigare när jag var mitt uppe i ett blöjbyte på Ella, så hör jag att Leo går in till vårt sovrum. När jag ropar på honom kommer han ut med handen över munnen..
-Vad har du gjort? Frågade jag
-Förlåt mamma.. Blev svaret. Haha :) Unge! 

Omöjlig färg att tvätta bort också. Lasse tyckte vi skulle fylla i den lite till en mer jämn mustasch.. Haha :)



lördag 28 november 2015

Mera pepperkakor

Lasse och Leo bakar.. 



Ella tar nappen lite bättre nu, och helt plötsligt somnar hon helt själv i babynestet. Fantastiskt!






onsdag 25 november 2015

Letar efter skatten..

Leo skulle absolut stanna ute och gräva i sandlådan. Han letar efter skatten..


tisdag 24 november 2015

Godissugen

Med tröttheten kommer godissuget känner jag. Jag skulle lätt kunna äta upp pepparkaksdegen som ligger i kylen. Eller kolakakorna i frysen. Att äta upp Leos Tom&Jerry-kex skulle också vara gott..

Men nej. Jag vill komma i mina kläder.. Det kommer jag inte att göra om jag äter massa skräp. Har nog aldrig haft sån här självdisciplin! Har nog lite att göra med att maten är det enda jag kan påverka nu, eftersom jag inte börjat träna. Mat äter jag ju såklart. Men lovade mig själv under de sista graviditetsveckora att sluta med godis och skräpmat. Det har ju gått jättebra, men nu börjar godissuget komma :)

Dom här räddar mina kvällar ;-)


Gott?

Efter middagen  försvann Leo in på toaletten och skulle tvätta sig, när han inte kom tillbaka efter en stund så gick jag för att se vad han höll på med. När jag kommer in i badrummet så står han och dricker vatten ur kranen och när jag frågar vad han gör så pekar han på dom här doftpinnarna och säger "blää" 


Tydligen inte så goda.

Trött

Vägrar sova inne så att jag kan få sova, men samma sekund som vi går ut, då passar hon på..


Jag är svintrött idag. Natten har väl varit ok, men hon är så täppt i näsan så att jag har haft svårt att sova bredvid hennes snarkande. Sedan vid 06 ville hon inte sova mer.. Hon har slumrat i 10-20 minuters intervaller fram tills när vi gick ut. 

Nu är vi hemma igen och Ella sover vidare i vagnen, så klart. Nu när jag vill att hon ska vakna ;-) Snart ska vi gå och hämta Leo och lite mat i magen på Ella skulle nog sitta fint innan vi går ut igen. 

måndag 23 november 2015

Fler fina presenter

Av Hanna fick Ella dom här fina


Nu har hon och Leo lika :)

Plutt


<3

Rolig måndag

I förmiddags så tog jag och Ella en promenad till Hanna och Wilgot. Där blev vi (jag) bjudna på en sanslöst god rödbetssoppa med ingefära. 

Ella tog en lur medans vi åt.. Skön sovställning!



Efte några timmar hos Hanna så tog vi en promenad och hämtade Leo på fsk. Idag var första gången som Ella vaknade och gallskrek i vagnen och Leo ville naturligtvis inte klä på sig.. Svettigt :)

Vi kom iallafall ut till slut och gick hemåt, 

Sedan kom Ida och hälsade på. Så mysigt! Leo hade ju helst sett att hon vara lekt med honom, men vi fick lite tid var ;-) 



Barnen fick så fina presenter! Leo fick ett ritblock och pennor och Ella fick den här fina bitringen 


Ella har för övrigt varit på ett jäklahumör idag. Det är inte många minuter hon varit vaken och nöjd.. Utan i vaket tillstånd har hon mest gallskrikit, som tur är har hon sovit ganska mycket, men helst på mig då ;-)



söndag 22 november 2015

Söndag

Mamma och Lasse kom förbi innan dom skulle åka hem till Sundsvall igen. Då passade jag och Lasse (och Ella) på att åka till IKEA. Som alla andra i denna stad.. Vart kommer alla människor ifrån??! 

Hur som, nu har vi handlat lite smågrejer så som två nya nattlampor, ett nytt täcke till Leo, en korg till Leos garderob, en julgran (en liten rackare, så trött på våg gigantiska gran som aldrig får plats någonstans), värmeljus (såklart) och lite annat smått och gott. 

Ella skötte sitt första IKEA-besök exemplariskt. Hon sov från att vi klev utanför dörren tills att vi var hemma igen. Då var vi ändå på IKEA i någon timme, sedan åkte vi och köpte en "rattmuff" till barnvagnen, innan vi slutligen åkte och köpte sushi och åkte hem. 

Rattmuffen, som nog egentligen kallas "handvärmare" är en onödig pryl till barnvagnen som jag velat ha länge men dom är så onödiga, och onödigt dyra. Nu hittade jag en på Blocket istället. Så nu slipper Leo stå och slå munnen i handtaget på vagnen när han åker på ståbrädan :)

Så mysig! 






fredag 20 november 2015

Byggt ett hus!

Jag och Leo har fortsatt baka nu på kvällen. Eller baka var kanske att överdriva, snarare pyntat. Men jag satte ihop husdelarna iallafall :)


Leo tyckte att majoriteten av alla Non-stop skulle ligga i skorstenen..


"Snö" ska det så klart också vara!


Färdigt!


Känner mig så duktig som under snart 4 veckor inte ätit godis, chips, kakor eller något sånt. Bara mat och frukt. 

Så ikväll fick det bli en hemmagjord sorbet. Mixa fryst banan, mango och hallon. Lätt tinat så att det går att mixa ihop. Svingott!






Fredagsshopping

Pepparkaksbak



Nöjd på golvet.. :)



onsdag 18 november 2015

En skattkarta

Såklart.


Dagsutflykt

Så sjukt stort!











Onsdag

Här hänger vi..



Tror det blir en prommis till Mall of Scandinavia strax. Mest för att se vad det är för spektakel ;-) Måste köpa en overall till Leo också, men det tror jag vi gör i Solna C på vägen hem. För att stödja den lokala handeln :)

I morse vid 06 när jag var upp för att byta en blöja på Ella så såg jag att Leos dörr stod öppen. Han låg inte i sin säng och satt inte i soffan.. Han hade går in till mamma (mormor) i natt och lagt sig i hennes säng. Gullungen! 

tisdag 17 november 2015

måndag 16 november 2015

Tåg..

Den lilla sover och jag och Leo leker med tåg..



Snart kommer mormor! På väg hem från fsk så frågade jag Leo vem som skulle komma ikväll och han svarade "Tomten" så jag hoppas han blir lika glad över att se mormor ;-) Mycket prat om tomten nu.. Och det ska tydligen bara vara lego i paketen.


fredag 13 november 2015

Stora tjejen

Väger nu 4680g och mäter 55,5cm över marken. Följer sin lilla kurva jättebra. Det lilla matvraket <3. 3 veckor på måndag. Leo vägde 4100 vid samma ålder :)

BVC

Första besöket går bra än så länge 


Dags för BVC

Tydligen går det jättebra att somna i sängen medan mamman letar kläder i garderoben..


Jag har för övrigt inget som passar.. Alla preggokläder är för stora (som tur är) men det finns ju inte en chans att jag kommer i mina vanliga kläder och jag vägrar att köpa något nytt så länge jag har 10kg kvar att bli av med. Så länge går jag runt i preggokläderna, och ser ut som ett tält.


Snart dags att väga och mäta hos BVC. Vi ska flytta Leo till samma BVC också. Han har nu fått en diagnostiserad språkstörning. Vilket kanske inte var så jätteförvånande med tanke på att han snart är 4 år, och vi har fortfarande problem med att förstå honom. Jobbigt så klart, men vi ska göra allt vi kan för att hjälpa honom.

Tydligen så är det inte helt ovanligt att barn med språkstörningar även är extremt ljudkänslig, vilket förklarar en del.. 

Vi vill även tidigarelägga 4års kontrollen och utvecklingsbedömningen för att se om det är något annat som han behöver hjälp med. Vi vet att han behöver hjälp med språket och även att behålla fokus/koncentrationen när han ska göra något som han inte riktigt vill..

Av effarenhet vet jag ju att allt innom våren tar extremt lång tid och att man verkligen kan behöva tjata sig till hjälp. Så det är nog lika bra att börja nu. Önskar så klart att vi hade startat tidigare, men även om vi vetat att han är sen med att prata så vill man tydligen inte sätta någon "diagnos" innan en viss ålder då han ansetts vara för liten. Dumt kan jag tycka.


torsdag 12 november 2015

Nappen

Det ena barnet kämpar vi för att hon ska börja använda napp, och på det andra gör vi allt (eller ja, inte riktigt..) för att han ska sluta med napp. 

Nu sitter den där en stund iallafall :)



onsdag 11 november 2015

Skön sovställning?


Som att han ska klättra lite :) Gullplutten! Känns som jag knappt får någon tid med honom alls.. Lillasyster vill gärna amma/ använda mig som napp, mellan 19-22. 

Idag så sov hon en timme när vi kom hem från fsk, så jag fick hänga lite med Leo, men då är det ju samtidigt massa annat som ska fixas.. Mat bland annat. 

Jag vet ju att detta är tillfälligt, hon kommer ju äta mer sällan längre fram, men just nu saknar jag verkligen att hänga med min stora kille.


Äntligen har hon ett namn

Ella Sophie Björk <3


Ella är det namn som hängt med från början. Vi har testat lite olika förslag, men inget har liksom fastnat, så hon får vara en Ella helt enkelt, och Sophie efter min fina syrra.. 

Tvättat hela dagen..

Hej å hå. Lillan var lite knorrig mellan typ 04-06, inget gallskrik, men hon hade lite svårt att komma till ro. När hon väl somnade så sov vi till 9:30, så jag har känt mig rätt utvilad idag ändå.

Idag har vi tvättat. Hela dagen! Alla sängkläder, massor med kläder, filtar m.m. Bärselen funkar bra, hon somnade i den precis som Leo brukade göra. Önskar däremot att hon kunde ta nappen. Varje gång jag försökt så kollar hon på mig som att jag stoppat något giftigt i munnen på henne! Haha :)





tisdag 10 november 2015

Godkänt

Vi fick godkänt på höfterna, så skönt! 
Promenerade både till och från Astrid Lindgren, så promenader på tot 6km idag. Inte så illa!

I övrigt har det varit kaos har hemma i em. När vi var på sjukhuset så hade dom ringt till Lasse från fsk och berättade att Leo kliat sig i håret (går löss, det visste vi sedan innan..) och han hade fått det!!! Uuiäääk! Min största mardröm, typ. Magsjuka är iof snäppet värre..

Så Lasse åkte och hämtade honom och jag handlade lusmedel och kammar för flera 100kr på vägen hem. Så eftermiddagen har gått åt till att behandla och kamma hela familjen (förutom lillasyster, hon har ju knappt hår..), bytt alla sängkläder, tvättat mössor, halsdukar och kläder...

Att behandla och kamma Leos hår var ju inte det enklaste.. Han som avskyr att ens tvätta håret :-/ Men han var väldigt duktig. Gallskrik när vi skulle tvätta ur medlet, men jag hade inte räknat med något annat. 

Jag hoppas ju bara att han inte " smittat" sin kusin som var här i helgen.. Lasse har smsat iallafall och förvarnat. Sedan är det kanske enklare att behandla äldre barn, men ändå!! Håller tummarna för att hon slipper dom äckliga krypen.

Min bild av huvudlöss kanske var lite överdriven iof. Tror jag såg en lus på Leo, och den såg ut lite som en blomfluga. Men bara vetskapen om att man kanske har löss, gör ju att det kliar över hela kroppen!!

Nu är vi iallafall äntligen färdiga. Behandlingen ska göras om om drygt en vecka, men mest i förebyggande syfte om jag fattat allt rätt.. Vi kommer däremot att fortsätta kamma, varje dag. Läste att det finns någon spray också, som verkar förebyggande..måste skaffa!


Väntar på ultraljud

Nu är vi på Astrid Lindgren och ska strax göra ett ultraljud på lillans höfter. Jag är föddes något som kallas höftledsluxation (stavning?) och kontrolleras även barnen.