måndag 29 april 2013

Måndag

Har precis varit på ett X-fit pass på lunchen och nu ska jag peta i mig denna sörja ;-) Tonfisksallad, tror faktiskt att den smakar bättre än den ser ut!

söndag 28 april 2013

Middag

Idag så testade vi en ny Indisk restaurang. Alltså inte nyöppnad utan bara ny för oss. Maten fick godkänt av mig och Lasse. Leo älskade den!

Då var det dax igen

Leo är jättesnorig och hostar och nyser för fullt. Tycker precis att förra förkylningen gått över! Bara att ladda med näsdukar, höja upp sängen och hoppas att han kryar på sig snart! Vårt lilla pyre <3



Söndag

Startade dagen med lite löpning tillsammans med grannen Mia. Bra tempo
av oss idag tycker jag! Typ 1min snabbare/km än senast vi sprang.

lördag 27 april 2013

Utomhuslöradag

Idag tror jag vi varit utomhus nästan hela dagen. Lekt på lekplatsen, promenerat och bara hängt. Härligt. Nu så äter Leo sitt lördagsgodis (russin) framför tvn. Typ 2cm framför tvn =D Snart dag för honom att sova och för mig och Lasse att öppna chipspåsen och kolla på film :)









onsdag 24 april 2013

Oanad talang

Lyckades göra en fläta på mig själv! Har aldrig lyckats med det tidigare :)

Nytt mobilskal

Skalet till min telefon har gått sönder och på lunchen skulle jag köpa ett nytt. Kommer ut ur butiken med ett grönt (?!) skal. Vet inte hur jag tänkte riktigt..

Tidig morgon

Dom två senaste nätterna har Leo sovit jättebra! Han har vaknat vid 03:30 och druckit välling och sedan somnat om på en gång. I morse ville han dock kliva upp 06:00, dvs en timme innan min väckarklocka normalt ringer.. Så nu 07:05 är jag på väg till jobbet. Gäsp! Borde verkligen gå och lägga mig tidigare än vid midnatt..

måndag 22 april 2013

Måndag

Mat och träningsmässigt så har den här helgen varit helt katastrofal. Ingen träning, inte ens en promenad! Eller jo föresten, i lördags så blev det ju faktiskt en långprommis när Leo skulle sova men det tog jag igen med massor av godis på kvällen, och igår åt vi pizza och även en och annan glass :)

Så, idag var det dax att träna igen! 5km löpband på lunchen, tog ca 32 min. Ville verkligen springa under 30 min, men det gick bara inte.. Kycklingsoppa till lunch och sojakorv med råstekt potatis till
middag. Inte det bästa middagen kanske men gott var det!

Leo petade i sig tre köttbullar, en halv potatis och en halv kokt morot till middag :) Det går bättre och bättre med maten för hans del! Så länge han får äta själv är han nöjd och han börjar till och med hitta rätt taktik för att äta med en gaffel. Han upptäckte även ketchup idag och helt plötsligt var det inga problem att äta potatis..

Helgen

I fredags så var jag ju på middag hos Ida, i lördags så var Lasse ut med en kompis och igår så var vi jättetrötta :) Leo har sovit jättedåligt ända sedan i fredags och natten mellan lördag och söndag tror jag att jag fick sova ca 3h. Samma sak för Lasse natten mellan fredag och lördag.,Precis när jag höll på att somna så vaknade han och grinade. Jobbigt!

Vi hängde mest i soffan igår, men lyckades tillslut pallra oss ut i det fina vädret, gick och köpte glass och spenderade sedan någon timme på lekplatsen :)




lördag 20 april 2013

Lördagsmiddag

Ikväll är det Lasse som ska ut en sväng. Blev inte den lyxigaste middagen för mig och Leo men vi har det mysigt ändå :)

fredag 19 april 2013

Fredag

Har varit på en supermysig middag hos Ida ikväll. Ätit god mat, druckit vin och skvallrat massor! Medan tjejerna partajar vidare, så är det dax för mig att åka hem till mina älsklingar! Känns lite tråkigt att lämna mina fina vänner så tidigt, men jag kommer å anda sidan inte att vara bakis i morgon ;-)

Dagisplats!

Åh äntligen fick vi besked! Leo har blivit erbjuden en plats på den förskola som vi valt i första hand :) Den ligger på typ 3min promenad från där vi bor.. Dessutom har grannarnas lilla kille fått plats på samma förskola.

Problemet är ju bara att vi har börjat fundera på att flytta! Åh ångest! Vi skulle ju så gärna vilja ha en fyra, med balkong, tvättmaskin, HEL kyl och frys (alltså inte bara fungerande, utan stoor kyl och frys ;-) ) Utan allt för mycket renoveringsbehov, och helst under 3 000 000:- Inga dåliga krav alltså, och vi vill ju gärna sälja vår lgh först vilket innebär att det finns en risk att vi inte hittar något boende som vi vill ha.. Dagens ilandproblem, jag vet.

En natt utan mat!

Plötsligt så händer det! När vi var på BVC så pratade vi endel om att få Leo att sluta dricka välling på natten (för inte alls så länge sedan så drack han dessutom två flaskor, men senaste tiden bara en)

I går kväll så somnade jag vid 21-tiden för jag var så sjukt trött, och Lasse var i garaget. Sedan så vaknade jag av att Leo grinade och när jag kollade på klockan så var det 00:30, Lasse låg inte i sängen och jag hörde att han gick in till Leo så jag trodde ju att han matade honom..

För en stund sedan så pratade jag med Lasse och han frågade om jag hade matat Leo inatt, Nää det trodde jag att du gjorde, svarade jag.. Men Lasse hade bara gett honom lite vatten. Så första natten utan mat!! Tjoho! En gång, ingen gång men nu vet vi ju att det går!

Leo sov alltså från 20:00 vaknade 00:30 och drack lite vatten och sov sedan till 07:30. Härligt!!

onsdag 17 april 2013

Just de!

Blev ju lite löpning ikväll också, heja mig =D Det var sjukt tungt och motvind mest hela tiden, sedan la min telefon ner så jag började gå efter dryga 4km. Att springa i motvind och UTAN musik kändes inte som ett alternativ..

BVC

Idag hade vi in tid på BVC. Förutom att väga och mäta så pratade vi endel om Leos mat och sovrutiner, igen. Det har ju varit lite si och så med dom bitarna ända sedan han föddes typ.

Det är oftast en kamp att mata honom och vi gör allt för att "distrahera" honom när han ska äta, med leksaker m.m men nu ska vi testa att låta honom äta mer själv, resultatet ser ni ju nedan ;-) Han gillar ju att sitta och peta med maten själv, problemet är ju bara att det blir ju inte så värst mycket som hamnar i magen, och när han tycker att han är klar så börjar han bara leka med maten istället..

Nu tänkte vi testa att låta honom äta själv medan jag och Lasse äter, och sedan mata honom om han fått i sig för lite.. Det som känns lite sådär med det upplägget är att han förmodligen kommer att få i sig lite mindre mat, och nu när vi vägde honom så hade han gått NER 1hekto sedan senast (som var för tre månader sedan) och han följer inte heller sin egen kurva.. Han har alltid legat lite över både vad gäller vikt och längd men nu är det bara på längden.

Jag är inte speciellt orolig egentligen över hans vikt, han är ju inte tanig direkt, men vi vill ju inte att han ska bli det heller! Men en viss del av viktnedgången kan säkert förklaras med att han var sjuk förra vecka.

Sedan så pratade vi även om sömnen och att vi kanske mer aktivt ska styra honom till att sova enbart en gång per dag och att det då ska leda till att han sover bättre på nätterna. Det händer ju ibland att han bara sover en gång under en dag, men det vanliga är fortfarande en timme på fm och en timme på em..

Sömnen på natten har ändå blivit lite bättre, iallafall vissa nätter., inatt till exempel, så vaknade han bara en gång och det var vid 03:30, annars så sov han från 20:00-07:30 :)

Han var så söt ikväll när han började bli trött.. Då tog han min hand och ville att jag skulle följa med till hans rum, sedan så ställde han sig vid sängen och sträckte upp armarna =D Gulle!

Framsteg

Några matbitar hamnar ändå i munnen :-)







tisdag 16 april 2013

Primadonna

Nybadad springer han runt med sin handväska :)

Strömlöst

Gör ett försök att sminka mig utan el hemma. Kommer med största sannolikhet att se ut som en clown idag.

måndag 15 april 2013

Måndag

Överlevde dagen tillslut.. Eller så farligt har det faktiskt inte varit. Jag har nästan aldrig ångest på söndagar för att man ska börja jobba igen. Visst är det underbart med helg, men jag gillar ju mitt jobb! Nu har jag börjat få lite ångest på söndagar bara för att X-fit passet närmar sig.. Haha :) Ytterst självvalt, men så fruktansvärt jobbigt!

Nu är veckans värsta träningspass iallafall avklarat och det känns bra! Tänkte försöka klämma in två löppass i veckan också..

Lite bitter är jag över att jag kämpar på med träningen och visst märker jag att jag både blir lite starkare och har fått betydligt bättre kondis MEN jag hade ju gärna sett att det syntes lite på vikten också, eller åtminstone att kläderna satt lite bättre, men NÄE.

Jag vet ju att förklaringen är vad jag stoppar i mig. Äter man en chipspåse på lördag och sedan springer 7km på söndagen så går det väl + - noll, förutom att man förhoppningsvis får lite bättre kondition då.. Men vafaan! Nu måste jag skärpa mig med maten..

Strax Biggest Looser! Blev så jävla irriterad förra veckan på hon som tillslut åkte ut. Hon var den största deltagaren och förmodligen den som behövde allra mest hjälp att komma igång med träning m.m, men att sitta och säga att man inte vill svettas, att det är äckligt.. då kunde hon gott lämnat sin plats i programmet till någon som verkligen var beredd att kämpa för en förändring!

Jag har FULL förståelse för att det måste vara fruktansvärt jobbigt och smärtsamt att träna när man är så stor, men man måste ju någonstans inse vad man gett sig in på och att man måste kämpa för att nå dit man vill..

Nu säger jag väl kanske emot mig själv lite med tanke på vad jag precis skrev om min egen träning/vikt MEN för det först så är MIN vikt inte något som gör att jag riskerar mitt liv, inte heller har jag valt att anmäla mig till ett TVprogram där det säkert fanns 1000tals andra sökande som skulle vilja få en chans att förändra sitt liv, och verkligen ge järnet!

Så. Då har jag fått ventilera lite ;-)

God morgon

Det regnar och är måndag på alla sätt och vis..

söndag 14 april 2013

Mera söndag

Efter min löprunda så tog Lasse med sig Leo ut medan jag putsade fönster 2/6 st i allafall, bytte gardiner och fixade lite.. Kan knappt minnas när jag var ensam hemma senast. Borde kanske slappat i soffan nu när jag tänker efter..

När Lasse och Leo kom hem så fick Leo lite mellis sedan gick vi ner till Sumpan allihopa.. Tänkte äta glass men det blev en wrap från Donken istället. Ja, det var vår söndag.

Cool kille



Söndag

Leo vaknade 06:20 i morse, tidigare än vanligt men det var nog bara för att jag skulle kliva upp med honom ;-) Efter frukost och lek så somnade han igen runt 9-tiden och det gjorde jag också.

Vid 10 vaknade både Leo och Lasse som väckte mig strax där efter.. Sedan frukost nr 1 för mig och Lasse och frukost nr 2 för Leo.

Tänkte först hoppa över löpningen idag och istället gå ut och gå med Leo, men jag tog mig i kragen och sprang 7km (!!) Inte i något jättetempo men ändå! :)

fredag 12 april 2013

Prickig korv

Verkar vara tredagarsfeber som Leo åkt på för nu kom prickarna efter ca tre dagar med feber...



Bra avslut på arbetsveckan

Det tog emot något fruktansvärt att åka ner på gymmet idag (ligger på våning -5 i huset bredvid där jag jobbar..) men nu är träningen avklarad och jag är äntligen på väg hem!

Fredag!

Äntligen fredag! Det har varit en låååång vecka.. Mycket jobb, sjuk Leo, lite sömn.. Ser verkligen fram emot att ta det lite lugnt i helgen! Om Leo är piggare i morgon så ska vi på dejt med föräldragruppen :) Hej så länge!

torsdag 11 april 2013

Styrelsemöte

Efter en lång dag på jobbet är det nu dax för styrelsemöte, jippi! Eller inte.

onsdag 10 april 2013

Någon det däremot är synd om..

Är vår lilla kille som tydligen får alla tänder samtidigt. Åh vad han kliar sig i munnen, gnäller och mår allmänt dåligt. Senaste två dagarna har han dessutom haft feber.

Helt slut!

Jag jobbar ju som dom flesta av de som läser detta vet, på en bank (eller rättare sagt finansbolag) och utöver min ordinarie tjänst så har jag ett uppdrag i bankens stödgrupp som tar hand om personal som blivit utsatta för rån eller någon annan typ av hot.

Bankrånen har ju minskat drastiskt de senaste åren och det var säkert två år sedan jag var iväg på någon incident, men igår när jag var på väg hem så ringde telefonen och jag fick veta att Nordea i Haninge blivit utsatta för ett rån.
Då var det bara till att kliva av tunnelbanan och sätta sig i första bästa taxi!

Jag kom till kontoret runt 16:30 och mötte upp en kollega från Stödgruppen och först vid 19:30 kunde vi lämna kontoret tillsammans med personalen.

Väl hemma så skulle morgondagen förberedas, anteckningar renskrivas, uppdatera HR m.m så klockan var nog 00:30 när jag väl somnade.

Klev upp 06 och har varit hela dagen ute på det drabbade kontoret och nu är jag så trött så att jag snart stupar!!

Inte för att det på något sätt är synd om mig men detta förklarar min frånvaro från min lilla blogg :-)

måndag 8 april 2013

Blöjfri

Nu ikväll när jag skulle byta blöja på Leo och ta på honom pyjamas, så fick han gå utan blöja en stund, inget konstigt med det, det gör han varje kväll..

Tack och lov är det dock inte varje kväll han sätter sig och bajsar på mattan! =D
Hahahaha :)

Först så märkte jag bara hur han satt på huk på mattan i sitt rum och att det var något som droppade, så jag trodde att han kissade.. Sedan när kom närmare så såg jag att det minsann var en liten bajs! Jag ropade på Lasse som satte Leo i badkaret medan jag försökte torka mattan..

Jag trodde nog det skulle komma lite mer men det gjorde det inte och jag tänkte inte så mycket mer på det.. När jag sedan skulle hämta en pyjamas i Leos rum så ser jag VÄRLDENS korv under fönstret!

Hahahaha! Att jag missade den! Tack o lov så låg den på golvet och inte på mattan så det var ju enkelt att plocka upp ;-) Men tänk om Leo hade fått för att ta upp korven! Eeeeuuuuue!

Hahahahaha :) Kanske det äckligaste inlägget i denna blogg ;-)

X-fit

Jag tror jag dör nu! Här varit på ett X-fit pass på lunchen och det var så sjukt jobbigt!! Nu ska jag försöka få i mig min matlåda men jag har på riktigt svårt att lyfta armarna så vi får väl se om jag måste be någon mata mig..

söndag 7 april 2013

Hurtig söndag

I morse så blev det 4,5 km jogg med grannen, efter lunch en timmes prommis med Leo och nu ska vi gå till Ica.. Börjar kännas i benen..

Leo har fått en ny och jättefin jacka! Köpte den på Råsunda barnkläder (begagnad) för 250:- och den ser helt ny ut!





Pissväder!

Man vill ju bara grina när man tittar ut..

Soffhäng



lördag 6 april 2013

Kvällsbad

Oj vilken dag! Leo vaknade som sagt ganska så sent vilket ställde till det lite för resten utav dagen. Vid 10:30 skulle vi vara barnvakt till Lea, som är fyra månader äldre än Leo. Hon går på dagis och brukar bara sova en gång per dag, och det någon gång efter lunch.. Så igår hade vi ju planerat så att vi tänkte att Leo får sova som vanligt mellan 9-10 och sedan tänkte vi ta en prommis men båda barnen när dom ätit lunch så dom skulle sova i vagnen på eftermiddagen.

Vår plan sprack ju eftersom Leo inte var speciellt trött vid 9, då han precis vaknat.. Vi försökte få honom att sova igen runt 10, men det gick inget vidare så när Lea kom vid 10:30 så hade han fortfarande inte vilat.

Ny plan blev då att hålla Leo vaken tills efter lunch. Han grinade sig igenom lunchen och slocknade i samma sekund som vi gick ut :) Tyvärr så sov han bara en timme så humöret har ju inte varit på topp nu resten av dagen men det gick! Nu kvällsbadar han och förhoppningsvis blir det en enkel läggning ikväll :)

Det gick för övrigt hur bra som helst att vara barnvakt till Lea. Sedan så underlättade det ju att hon gapar när man matar henne, ligger still när man byter blöja, och hjälper till när man klär på henne.. Till skillnad från vissa andra ;-)