onsdag 17 april 2013

BVC

Idag hade vi in tid på BVC. Förutom att väga och mäta så pratade vi endel om Leos mat och sovrutiner, igen. Det har ju varit lite si och så med dom bitarna ända sedan han föddes typ.

Det är oftast en kamp att mata honom och vi gör allt för att "distrahera" honom när han ska äta, med leksaker m.m men nu ska vi testa att låta honom äta mer själv, resultatet ser ni ju nedan ;-) Han gillar ju att sitta och peta med maten själv, problemet är ju bara att det blir ju inte så värst mycket som hamnar i magen, och när han tycker att han är klar så börjar han bara leka med maten istället..

Nu tänkte vi testa att låta honom äta själv medan jag och Lasse äter, och sedan mata honom om han fått i sig för lite.. Det som känns lite sådär med det upplägget är att han förmodligen kommer att få i sig lite mindre mat, och nu när vi vägde honom så hade han gått NER 1hekto sedan senast (som var för tre månader sedan) och han följer inte heller sin egen kurva.. Han har alltid legat lite över både vad gäller vikt och längd men nu är det bara på längden.

Jag är inte speciellt orolig egentligen över hans vikt, han är ju inte tanig direkt, men vi vill ju inte att han ska bli det heller! Men en viss del av viktnedgången kan säkert förklaras med att han var sjuk förra vecka.

Sedan så pratade vi även om sömnen och att vi kanske mer aktivt ska styra honom till att sova enbart en gång per dag och att det då ska leda till att han sover bättre på nätterna. Det händer ju ibland att han bara sover en gång under en dag, men det vanliga är fortfarande en timme på fm och en timme på em..

Sömnen på natten har ändå blivit lite bättre, iallafall vissa nätter., inatt till exempel, så vaknade han bara en gång och det var vid 03:30, annars så sov han från 20:00-07:30 :)

Han var så söt ikväll när han började bli trött.. Då tog han min hand och ville att jag skulle följa med till hans rum, sedan så ställde han sig vid sängen och sträckte upp armarna =D Gulle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar