fredag 31 maj 2013

SÅLD!

Just nu sitter Lasse och skriver kontrakt på försäljningen av vår lgh!!! Eftersom vi tänkte ha visning när jag och Leo var i Piteå (nästa helg) så har Lasse en fullmakt från mig att skriva på allt i mitt namn.

Nu gick ju allt betydligt snabbare och jag sitter på jobbet och håller tummarna för att allt går bra.

Shoppingen

Jättedåliga bilder, men här är iallafall bytet från i morse



Morgonshopping

Var bjuden på H&Ms VIP-morgon. Dom bjöd på frukost och 20% på allt! Handlade tröjor och ett par shorts och skor till Leo. Dels så vill jag komma igång lite mer med träningen innan jag handlar något till mig själv, samt att jag gärna vill sälja vår lgh så man vet hur sommaren/hösten kommer att se ut rent ekonomiskt. Men en liten scarf fick det bli till mig själv iallafall ;-)

torsdag 30 maj 2013

Visningen

Visningen ikväll gick bra! Men känslan säger att vi inte kommer att sälja till någon av de familjerna som var här.. Men vi får se :-) Mäklaren hörde av sig tidigare och berättade att en tjej ringt och ville komma i morgon, tydligen så bodde hon inte i Sthlm, men ska flytta hit, och skulle hit i helgen då. Så hon ska komma och kolla i morgon, sedan så hoppas jag att det inte blir fler förhandsvisningar utan att vi kan ladda inför visningen den 9/6.

OM vi nu inte får ett bra bud av någon som varit på visningarna nu vill säga..

Nervöst!

Ikväll ska vi ha n förhandsvisning på vår lägenhet. Det är två familjer som ringt mäklaren och vill komma innan huvudvisningen nästa söndag. Man kan ju hoppas att någon av dom är intresserade, men det får vi väl svar på senare. Medans dom inspekterar vårt boende så ska vi bli bjudna på miggad hos grannen. Man tackar! :-)

onsdag 29 maj 2013

Nyklippt









Svåra val

Nu har vi blivit erbjudna en annan förskoleplats till Leo. Denna ligger lite närmre vår nya lgh, men fortfarande en promenad på ca 20 min. Skulle gissa att det dagis han har fått plats på nu (som ligger där vi bor nu) tar ca 30 minuter att gå till..
Huuur ska man veta vilket som är bäst? Förskolorna i Solna generellt har rätt dåligt rykte. För stora barngrupper, för lite personal, slitna lokaler m.m. Kul! Det är ju vårt (och alla andras också så klart!) barn det handlar om! Vad är viktigare?? Jag vill ju känna mig 100% trygg med den förskola han ska vara på...

Det dagis han har plats på nu, där har vi häsat på. Ganska slitna lokaler, ganska liten gård, men det är ju kanske inte sånt som är viktigt för barnen... pedagogen som vi träffade då,  känndes bra, men alla andra som jobbar där då? Åh, hur ska man veta??

Förhoppningsvis så kan Lasse och Leo hälsa på den förskola där vi blivit erbjuden plats, i morgon. Jag tycker ju att man får fatta ett sånt här beslut baserat på de intryck man får om amn hälsar på, och sedan gå lite på magkänslan. Lasse saknar magkänsla enligt honom själv...

Jo, de vi köpt lägenheten av har barnen på den förskola där vi nu blivit erbjuden plats. Jag ringde och pratade med henne och hon tyckte att den var bra. Inte jättebra, men bra. Hon tyckte att det saknades någon som driver arbetet, och att lokalerna kändes röriga och slitna, men hon kände sig trygg med att lämna sina barn där, och barnen verkade trivas. Men då är ju frågan; Hur är den förskola där vi nu accepterat en plats?? Man skulle ju helst vilja prata med någon som haft barn där också..

Lilla älskade Leo, tänk om vi visste var du skulle trivas bäst. För då skulle ju valet bli så mycket enklare.

tisdag 28 maj 2013

Blond igen!



Närsynt?

Undra om han ser dåligt?

Frisörbesök

Mitt i all lägenhetsstress så kom jag på att jag hade en frisörtid inbokad idag. Inte riktigt vad jag borde lägga pengar på just nu, men nu får det bli så. Behöver verkligen göra något åt min hårfärg och det var ex antal månader sedan jag klippte mig...

Kom och köp!

Nu ligger vår fina lgh ute till försäljning
http://bostad.lansfast.se/beskrivning.aspx?GUID=45DIITCUNKDHEO9E&typ=CMBoLgh&from=Hemnet

måndag 27 maj 2013

Kollar på tv

Här kan man ju också ligga och kolla på tv! Mer plats i soffan för mig och Lasse ;-)



Nödvändigt

Träningen har verkligen blivit lidande senaste veckan pga allt fix med lägenheten.. Och när jag inte tränar så äter jag sämre.. Och med sämre så menar jag inte mindre, utan mer godis, hamburgare, korv och pommes, kakor m.m..

Så nu ikväll när grannen undrade om vi skulle ut och springa så var det bara att ta sig i kragen och byta om. 5km i relativt lugnt tempo efter vattnet vid Pampas, och även om middagen stod mig upp i halsen så var det faktiskt rätt så skönt att röra på sig :-)

Jävla idioter!!

Inatt så hade någon tänt eld på Näckrosens förskola i Råsunda. Ett dagis som ligger bara en liten bit ifrån där vi bor, inte för att läget egentligen spelar någon roll, men det blir lite som med allt annat, ju närmare ens egen vardag det kommer, desto mer berörd blir man.

Det är så klart förjävligt även när bilar m.m. brinner, men ett dagis?! Tänker på alla barnen som haft sina saker där. Deras kläder, nallar, tecknigar m.m. som nu är borta, för att någon/några  idioter inte kan bete sig som folk. Jag blir så jävla arg att jag skulle kunna börja gråta!

Fotat!

Då var vår fina lägenhet fotad. I morgon får jag bilderna och jag hoppas verkligen att dom blir bra! Nu är det dax att jobba :-)

lördag 25 maj 2013

Det tar sig!

Nu pausar vi för idag och kollar serie istället!

Klätterapan

2 minuter senare så ramlade han så klart ner. Man kan ju tycka att han borde förstå att han inte ska klättrar upp där, men nä. 10 minuter senare ska han upp igen. Vet inte hur vi ska få honom att lyssna! Låta arg, bara säga till, ta bort honom därifrån.. Upprepa alla ovanstående en miljard gånger...inget hjälper.





Lyxmiddag



På Ica fick man smaka popcorn

Första gången Leo fick äta popcorn. Succé!









Pausar lite

Så härligt väder! Lasse är iväg och fixar lite mat, Leo sover. Bäst att passa på!

Fixandet fortsätter





Lördag

Leo undersöker på bakongen







fredag 24 maj 2013

Picknick i köket







Fredag

För att orka hela dagen..

Fredag!

Har nått fel på inställningen så att bloggen visar fel dag hela tiden, för så vitt jag vet är det fredag idag!!! Härligt! Efter jobbet så ska jag försöka hitta en liten vas som jag kan ha blommor i på köksbordet. Vill att den ska vara ganska liten och rund och i glas. Får se om jag lyckas hitta något liknande..

Sedan så kulle jag vilja köpa hem lite blommor redan idag, men det är nog bäst att vänta lite. Nya handukar skulle jag också vilja ha. Inget jättenödvändigt igentligen, men vi skulle ändå behöva det. Får hålla lite i pengarna tills vi vet om vi får sålt lägenheten =)

Hjälpredan

Lasse har döpt om Leo till Findus. Han tycker att han påminner och Pettsons katt som ska vara med överallt, även om han inte får plats så ska han klämma sig in i ett hörn och vara med och fixa och pilla på grejer :) Så här om dagen så fick han vara med och tejpa kartonger..



torsdag 23 maj 2013

Torsdag

Veckorna rusar verkligen förbi, och nu har jag bar sju arbetsdagar kvar att jobba innan jag är mammaledig igen! Det är ju väldigt skönt att jobba tycker jag, man har bara sig själv att ta hand om och man kan äta lunch i lugn och ro ;-) Men självklart så ska det bli jättekul att vara hemma igen!!

Första veckan hemma blir det fokus på att städa! Vi ska ju ha visning på vår lägenhet den 9e och 10e juni, och då är jag och Leo i Piteå. Det blir nog jättebra, eftersom att vi åker på fredag så kan Lasse fixa det sista inför visningen på lördag, och sedan är det inte någon liten vilde som röjer runt innan själva visningen.

Jag är fortfarande sjukt nervös över att vi inte ska få lägenheten såld, men jag börjar ändå känna mig lite lugnare. Igår när vi höll på att fixa och dona, så ser man ju att vi har en jättefin lägenhet bakom alla prylar, kläder m.m. som ligger överallt.

I helgen så ska vi;
-Köpa nytt soffbord (som är mindre och vitt. 199:- på Ikea, så det är ju ingen större utgift)
-Låna en tavla av Ida (Tuuuusen tack snälla du <3 )
-Köpa nya blommor till köket
-Köpa lite snittblommor till fotograferingen
-Byta duschdrapperi och badrumsmatta
-Fortsätta plocka undan grejer som vi inte kommer att behöva den närmsta tiden

Ja, listan kan nog göras ännu längre...

I veckan som kommer blir det som sagt storstädning samt att fönstrena måste putsas, samt att fixa lite andra grejer som inte kommer att synas på fotografierna, som till exempel att köpa en ny frontlucka till vår diskmaskin, för på den har träet spruckit, men det ser man inte om luckan är stängd.

Jag vet ju själv hur jag är på visningar. Jag öppnar ju skåp, kyl/frys, badrumskåp m.m. och inte för att det egentligen behöver vara städat invändigt i skåpen, så tycker jag nog ändå att det kan ge en bättre känsla för lägenheten om det är nogolunda ordning. Sedan så är det ju inte vår inredning som ska köpa, men ändå.. =)

Jag tycker ju att lägenheten ska se bebodd ut, utan att det är allt för mycket grejer framme. Sedan så ska det INTE stå en skål med citroner i köket! Haha =) Men en liten basilikakruka kanske kommer att smya sig in ;-)

onsdag 22 maj 2013

Fullt upp!

Först fullt ös på jobbet, hem för att träffa mäklaren som ska sälja vår lgh och sedan har vi röjt och grejat hela kvällen.

Shit vad mycket skit man samlar på dig! Merparten av allt kommer säkert att få följa med till nya lägenheten, även om jag älskar att slänga grejer... Lasse är inte riktigt av samma åsikt ;-)

Förhoppningsvis så ligger vår lägenhet på Hemnet i början av nästa vecka! Nu ska jag stupa i säng..

God morgon!

Leo kanske har förstått det här med att man ska sova på natten. 21-06 sov han, utan ett endaste pip. Hurra!!

tisdag 21 maj 2013

Fler bilder..









Lgh forts..

Jo, det är en 4a på 90 kvm, i ett jättefint och barnvänligt område! HEL kyl och frys (fullstora alltså) och tvättmaskin! Lycka!!!

Nu ska vi bara sälja vår lägenhet...ångest! Alltså jag har alltid tänkt att vi ska ha sålt vår lgh först, men då finns ju en risk att vi inte hade hittat någon lägenhet som vi vill ha. (Och dessutom har råd med!) och visst om det bara varit jag och Lasse, då kanske vi kunnat bo hos kompisar medan vi letade lägenhet, men det är ju inte ett alternativ när man har barn..

Men nu behöver jag ju inte fundera mer på det.. Nu har vi köpt en jättefin lägenhet!

Så nu vill jag be alla er (5-6 personer :-) som läser denna blogg, att hålla alla timmar och tår för att vi får vår lägenhet såld, till det pris vi behöver. Tack på förhand! ;-)

Vi har köpt en lägenhet!!!!

Helt galet! Här kommer lite bilder på vårt nya hem :-)