onsdag 29 maj 2013

Svåra val

Nu har vi blivit erbjudna en annan förskoleplats till Leo. Denna ligger lite närmre vår nya lgh, men fortfarande en promenad på ca 20 min. Skulle gissa att det dagis han har fått plats på nu (som ligger där vi bor nu) tar ca 30 minuter att gå till..
Huuur ska man veta vilket som är bäst? Förskolorna i Solna generellt har rätt dåligt rykte. För stora barngrupper, för lite personal, slitna lokaler m.m. Kul! Det är ju vårt (och alla andras också så klart!) barn det handlar om! Vad är viktigare?? Jag vill ju känna mig 100% trygg med den förskola han ska vara på...

Det dagis han har plats på nu, där har vi häsat på. Ganska slitna lokaler, ganska liten gård, men det är ju kanske inte sånt som är viktigt för barnen... pedagogen som vi träffade då,  känndes bra, men alla andra som jobbar där då? Åh, hur ska man veta??

Förhoppningsvis så kan Lasse och Leo hälsa på den förskola där vi blivit erbjuden plats, i morgon. Jag tycker ju att man får fatta ett sånt här beslut baserat på de intryck man får om amn hälsar på, och sedan gå lite på magkänslan. Lasse saknar magkänsla enligt honom själv...

Jo, de vi köpt lägenheten av har barnen på den förskola där vi nu blivit erbjuden plats. Jag ringde och pratade med henne och hon tyckte att den var bra. Inte jättebra, men bra. Hon tyckte att det saknades någon som driver arbetet, och att lokalerna kändes röriga och slitna, men hon kände sig trygg med att lämna sina barn där, och barnen verkade trivas. Men då är ju frågan; Hur är den förskola där vi nu accepterat en plats?? Man skulle ju helst vilja prata med någon som haft barn där också..

Lilla älskade Leo, tänk om vi visste var du skulle trivas bäst. För då skulle ju valet bli så mycket enklare.

1 kommentar:

  1. Eftersom du har begåvats med en magkänsla så ska du absolut också gå dit och titta och prata med personalen! Och ni kan ju gå dit flera dagar i rad om ni vill... Passa på att gå dit vid 16-tiden nån dag också, och haffa någon förälder på hemgång och fråga sånt som ni undrar över... Barn är väldigt anpassningsbara, så i det här läget är det viktigast att ni föräldrar är nöjda och känner er trygga med att lämna Leo där ;-)

    SvaraRadera