lördag 31 januari 2015

Fint hus

Kalas

Idag var det dags för kalas för Leo. Farmor, fastrar, Lea m. familj och Winston med familj. Inte så många barn men fullt tillräckligt ;) Leo sov dessutom aldrig middag så vid 16-tiden blev han ganska trött. Återhämtade sig en stund senare och fortsatte att röja gärnet. Har haft så fullt upp att jag helt missat att fota! 

Han fick iallafall en jätte söt kanin, vars mage man kan värma i micron så blir det som en värmekudde. 





Ett jättefint memory med Alfons, och massor med fina kläder. 

Vi bjöd på marängsviss, kakor, bullar, smoothie och rawfoodbollar 

Leo var helt slut efteråt


Lasse håller på att lägga Leo nu. Sedan har vi förtjänat ett glas vin!





onsdag 28 januari 2015

Namaste

Har varit på ett yogapass. Eller klass? Vet inte riktigt vad man säger.. Senast jag provade på yoga var för ca 8år sedan, när jag bodde i Uppsala. Passet då var på Friskis, mitt på dagen i en upplyst lokal. Självklart skulle man fokusera på andning och slappna av.. Jag blev istället stressad.. Haha :) Alltså jag är ju typ aldrig stressad, men det blev jag då.. Helt  upp och ner. 

Idag var det alltså dags för ett nytt försök (gillar tanken på yoga!) och det var så mycket bättre! Jag struntade lite i andningen idag, utan fokuserade mer på övningarna, och det gick så bra! Efteråt kände jag mig utsträckt liksom, och faktiskt lite trött i kroppen!! Det trodde jag inte att jag skulle bli. 

Sedan så var lokalen mysig, det gjorde nog också mycket. Så det blir nog mer yoga. Löpning styrketräning och yoga känns söm en bra kombo! 




måndag 26 januari 2015

onsdag 21 januari 2015

150121- Leo 3 år

Älskade unge.

3år idag. Du börjar bli stor nu.

Du är så snäll och omtänksam. Här om dagen när du och pappa satt i soffan så fick du en pepparkaka. Två sekunder senare så kom du tillbaka och frågade efter en pepparkaka till pappa också. Så gör du nästan jämt. Får du något, vill du gärna dela med dig.

Du vill alltid krama fröknarna och kompisarna innan du går hem från förskolan, och du har nyligen fått din första bästis. Luca.

Du är morgontrött och ditt humör när vi väcker dig är inte alltid det bästa. Tror du ärvt det från din pappa ;-)

Du ÄLSKAR tåg. Fortfarande.

Du har precis upptäckt böcker, och varje kväll så läser jag eller pappa några böcker innan vi lägger dig. Favoritboken just nu är "Leo går på pottan" och "En vit jul i Ankeborg".

Favoritmaten är hamburgare, eller "macka" som du säger eller pytt i panna med rödbetor.

Vi förstår dig när du pratar, bättre och bättre, och se senaste månaderna har det hänt jättemycket med din språkutveckling. Du pratar massor, och vi önskar verkligen att vi kunde förstå dina tankar och funderingar bättre, men det kommer.

Stort grattis på 3årsdagen, världens bästa Leo <3











Apropå morgonhumöret. Vi firar ikväll istället ;-)













måndag 19 januari 2015

Måndagsträning

6km löpband, första 5 med en hastighet mellan 10-12 och sista km jogg på 8-9an. Efter det utfall med hantlar, rygglyft och axlar. 

Nu har jag precis ätit tacogratäng, Och ska strax hoppa in i duschen . Lasse läser bok för Leo som snart ska sova och sedan ska ju äntligen fortsätta lyssna på Stalker (senaste Keplerboken) Köpte den på ljudbok när vi åkte upp till Sundsvall och har fortfarande några timmar kvar att lyssna. Så sjukt spännande!!

I brist på bilder så kan jag visa vilken snygg nessesär (ingen aning hur det stavas) jag fick av syrran i julklapp! 

 

söndag 18 januari 2015

Ny lampa

Svår att fånga på bild, men ett klart lyft från den förra. Typ 200:- Lagerhaus. 



fredag 16 januari 2015

Dagens frukost

Hemmabakat bröd utan vetemjöl från "Under vårt tak" och kokat vatten med citron och ingefära 


onsdag 14 januari 2015

Inte så illa

Trodde ju efter mitt senaste löppass att jag tappat all kondis, men idag så sprang jag 5km, visserligen på löpband, på tiden 27:28, så det kändes lite bättre. Senaste gången jag sprang, förra veckan, så hamnade nog tiden på dryga 31min.. sedan kan det ju absolut vara jättebra att springa 5km på dryga 31 min också, det är inte det jag menar.. (Man får ju utgå ifrån sina egna prestationer, och ha en rimlig målsättning utifrån det)

Så. Svammel svammel.. Roligare att springa idag iallafall. 

Efter 5km löpband så körde jag rygg, mage och rumpa. Dvs stående rodd, utfall och squats, och så den märkliga maskinen som påminner om en gyn-stol. 


Nu MAT och dusch.

Nya fina naglar

Nu har Giselle fixat mina naglar. Super nöjd! 



Fransk manekyr, med lite glitter på 


Vuxenpoäng

Är att åka till jobbet i ordentliga skor, för att sedan byta skor på jobbet ;)



tisdag 13 januari 2015

Middag

Spetskål stekt i olivolja (tack för tipset Ida :) och köttfärssås. Jättegott!! 


måndag 12 januari 2015

Kvällspromenad

Istället för gymmet så fick det bli en 45mimuters promenad i slasket. Jobbigt nog! Skönt att komma ut lite.. Blir ju bara en promenad till t-banan och fsk annars.. Och 15m till Ballbreaker på lunchen ;-)

Appro på fsk, Leos fröknar säger att dom tycker att det hänt så mycket med Leos utveckling de senaste veckorna. Han pratar mer, är mer delaktig i aktiviteter också har han och Luka blivit riktiga bästisar! Idag så hade Luka sagt till Leo "Du är min bästa kompis i hela världen" Så fint!!! Luka är lite äldre och duktig på att prata, och så fint att dom kan leka så bra fast än att Leo ligger lite efter men den biten. Har en känsla av att Leo är mer kommunikativ med kroppen istället. När vi skulle gå hem så sprang han fram till Luka, gav honom en stor kram och en puss på kinden. Sötnötar!

En månad utan socker


Japp, då kör vi. En månad utan socker, pasta, bröd, godis m,m från och med igår. Lite LCHF antar jag? Utan att jag egentligen kan "reglerna". Det har liksom funnits i tankarna sedan i höstas att jag känner mig sjuk när jag äter dåligt. Med dåligt menar jag mycket godis, snabbmat, kakor osv.. Såklart. Och hade jag kunnat äta som en vettig människa så hade ju det varit toppen, men det fungerar inte för tillfället. Att äta mycket skit fungerar ju när jag tränar som vanligt,
men det har blivit lite mindre träning också sista tiden, eftersom att jag känner mig sjuk... Men jag är ju inte sjuk. Jag har ingen feber, jag är inte förkyld. Utan jag har bara "ont" i kroppen. Så då testar vi att lägga om kosten lite tänkte jag. Övriga familjen äter ju som vanligt, och jag tänkte väl mest välja bort pasta, bröd osv, och mera grönsaker istället. Nötter istället för godis osv.. Får vi ser hur det här går. Jag har ju testat tidigare och VET att jag kommer att må bättre. :-)

Något helt annat, Leo fortsätter att fortsätta sova sig igenom nätterna. Hurra säger vi! 


söndag 11 januari 2015

Utelek

Förmiddagen spenderade vi inomhus, men efter att Leo vilat lite efter lunchen så gick vi ut en stund..

Blåsigt och snöigt..


Leo var lika glad för det och hade snöbollskrig med Lasse ;)










lördag 10 januari 2015

fredag 9 januari 2015

Bruka

På vår lilla tur inne i syn så hittade jag dessa fina på Bruka Design 




Zzz

Mitt sällskap tar en tupplur





Nu åker vi till Sumpan och hälsar på Lollo, Lea och Moa 



McDonalds

Vi lyxar till det lite på vår lediga dag :)


God morgon!

Ännu en natt som vi fått sova hela natten :) Skönt! Planeringsdag på fsk idag så jag och Leo är hemma. Han vill åka och bada, jag är inte riktigt lika sugen på det
;-)


torsdag 8 januari 2015

Natt nr 6

Hela natten igen! Vågar knappt tro att det är sant :) Det första jag hörde honom säga i morse var "Lasse borta.." Haha, Sötnöt! Det var Lasse som la honom igårkväll.. 

Idag slog jag för övrigt mitt bowlingrekord. Haha :) nytt pb på en serie är 133. Nördigt värre.. Haha! 



onsdag 7 januari 2015

Fäääärdig.

Så ja. 20 minuter pisstråkigt löpband.. Med en hastighet som varierade mellan 9-11. Samt 40 minuter styrketräning i form av benböj, stående rodd, och situps. Ibland är det bra tråkigt att träna.. Men alltid lika skönt när det är över ;-)


Hepp!

Otroligt opeppad inför träning..


Natt nr 5...

Kan knappt tro det, men Leo sov hela natten utan att vakna! Lite annorlunda iof då han somnade vid 22:45. 

Vi var ju i Uppsala igår och åkte hem vid 17. Bilen han väl rulla 2m innan Leo började snarka.. Så då sov han mellan 17-18 vilket gjorde att han var superpigg hela kvällen, men när han väl somnade så sov han ju :)

Lasse fick väcka honom i morse och det var en jätteledsen kille som blev lämnad på fsk i morse :( MEN det hade gått över snabbt och i övrigt hade det gått jättebra! Han hade ätit mycket både till lunch och mellis så det var ju bra, och när jag hämtade så ville han inte gå hem.. :)

Känns rätt skönt att få lite vardag igen faktiskt! Få se om jag kan klämma in ett träningspass efter middagen också ;-)
Jo, jag gick en fråga om vilka öronproppar jag sover med.

Har väl provat några olika men tycker att dessa är bäst än så länge :)


Har bara en öronpropp i ena örat, (den som inte är mot kudden..:) och då vaknar jag  om Leo ropar eller är ledsen