lördag 31 augusti 2013

Lördag

Efter en förmiddag i soffan, så blev detta en mysig dag på stan. När Leo vaknat då åkte vi och mötte upp mamma, Lasse och dess vänner inne i stan. Vi strosande i affärer, åt lunch på Vapiano och fikade i gamla stan.

Dåligt med bilder från dagen men jag fotade lite när vi satt och fikade, lite suddigt tyvärr.. 




31 augusti

Sista dagen på sommaren. I morgon börjar hösten.. oavsett väder så tycker jag nog att juni-augusti är sommar sep-nov är höst, i dec-feb är det vinter och mars-maj är det vår. Så nu vet ni ;-) 

Ja, hursomhelst i morgon börjar hösten och jag måste nog erkänna att jag tycket det ska bli ganska så skönt. 

Regnet öser ner, Leo sover, Lasse är och fixar med en ny cykel som vi har köpt och jag sitter i soffan och kollar på film. Skön lördag så här långt :)


fredag 30 augusti 2013

Morgonpromenad!

Länge sedan jag tog en promenad före frukost, men plötsligt så händer det! 


Nu ska jag duscha, sedan ska jag göra världens godaste frukost/lunch! 

torsdag 29 augusti 2013

In action

Hittade en bild från loppet :)



Känner av baksidan av låret idag. Tänkt försöka springa alt. gå i morgon så att jag blir varm och kan stretcha ordentligt. Blev väl si så där med det igår.. Kexchokladutdelning m.m kom liksom före! 

Lätt illamående nu. Har ätit upp ett halvt paket (utan att överdriva!) smörgåsrån. Ett litet paket, men ändå! 

Matmässigt så blev det lite fel idag, och då blir det oftast så att jag håller på att äta ihjäl mig på kvällen istället..

Jag åt alldeles för lite till lunch. Bara en stackars smoothie efter frisören. Sedan så var jag döhungrig när jag och Leo kom hem, så få fikade vi. Mackor och banan.

Sedan åt vi middag vid 18-tiden men då jag jag ju fortfarande mätt från alla mackor.. Sedan vid 20-tiden när Leo somnat DÅ är jag inte bara hungrig, utan så sjukt godissugen! 

En chokladboll, en glass, en pingvinstång och ett halvt paket smörgåsrån senare mår jag lite illa.. :/ 

Det hade iallafall gått helt ok för Leo idag. Han hade slumrat till i morse när han satt i knä på någon utav fröknarna. Men då hade dom väckt honom, och det var nog bra, annars hade det nog blivit svårt med eftermiddagsvilan.

Tydligen så vill han gärna sitta i knä, hålla handen m.m på fröknarna, och så blir han lite ledsen när dom inte kan vara med honom.. Och jag har funderat lite på hur han är här hemma och det stämmer rätt så bra. Han vill ju alltid vara där jag och Lasse är. Visst i kortare stunder så kan han gå och sätta sig själv och leka, men sedan så vill han gärna att man följer med honom, och gör vi inte det så blir han ledsen. Känns ju lite hårt att säga, men han måste ju lära sig att han inte alltid kan få all uppmärksamhet. 

Dom tyckte iallafall att han hade varit lite mindre ledsen idag, så det var ju bra. Hoppas morgondagen går ännu bättre! 

Sedan är det ju helg och på måndag så lär vi få börja om.. :) Nejdå. Det kommer förhoppningsvis bara gå bättre och bättre. Det måste det göra! 

Nu ska jag försöka sova! Kl är 21:30, kul tjej! :) men Lasse är i garaget och skruvar lite motorcykel, det är inget bra på tv, och jag har ju drygt 1,5års sömnbrist att ta igen.. Så god natt :)






Nyklippt


En halv decimeter kortare hår. 

Hos frisören

I morse vaknade Leo kl 06, fick välling i hopp om att han skulle somna om , det funkade, i 30 min.. så 06:30 klev vi upp.
Lämningen var lika jobbig som vanligt och nästa vecka är det Lasses tur. 

Jag hade egentligen en tid hos Naprapaten i dag, men hon ringde och var hemma med sjukt barn, så då passade jag på att gå till en drop in frisör istället. Håller tummarna för ett ok resultat :) 

onsdag 28 augusti 2013

Tiden


20:26! Helt klart nöjd med tanke på dom hemska backarna :)

Plats 78 av 532 (av tjejerna) Inte så tokigt :)

Finansloppet

Så! Nu är det över! Sjukt jobbig bana med helt sanslösa uppförsbackar.. Vet inte riktigt vad det blev för tid, återkommer med den :-)




Onsdag

Leo vaknade 06 i morse, så han kommer att få en tuff förmiddag på förskolan :( Han har ju varit trött även när han vaknade vid 07:30.. 

Själv har jag pysslat lite här hemma. Försöker på lilla mr klåfingrig att låta bli saker som står framme, vi får se hur det går :)


tisdag 27 augusti 2013

Efter förskolan

Så gick vi ner till Pampas och matade fåglarna. Leo missuppfattade dock hela grejen och stoppade allt bröd jag gav honom i sin egen mun ;-) 



Dagen på förskolan hade gått ganska så bra. Han hade varit ganska ledsen under delar av dagen, men även stunder då allt funkat jättebra! Precis som jag misstänkte så blir Leo ofta ledsen om något annat barn gråter, sedan så tar det en stund innan det går över.

Bara hoppas på att det blir bättre med tiden!


Förskolelämning, kaffe och nummerlapp

Nu här jag lämnat Leo på förskolan. Redan när vi kom dit så blev han väldigt kramig, ville gärna hålla handen m.m så han förstod nog vad som var på gång. När jag sedan sa hej då, så satte han sig på marken och började gråta :(  Lilla hjärtat! Hoppas han får en bra dag iallafall. Igår hade han varit jättetrött på förmiddagen, så i morse fick han sova en halvtimme längre. Hoppas det hjälper! 

Själv ska jag dricka en latte och läsa Metro i väntan på att stan ska öppna så jag kan hämta min nummerlapp till Finansloppet.






måndag 26 augusti 2013

Kvällsrundan



Kände av höften lite på slutet. Tror jag får boka en tid hos naprapaten igen..

Måndag

Åh vad det gör ont i hjärtat att lämna Leo gråtandes på förskolan :( Jag stod kvar en stund nedanför backen men jag hörde hur han sprang mot grinden så efter en liten stund så gick jag. Skulle ju bara bli ännu värre om han fick syn på mig.. 

Hoppas verkligen att allt går bra idag!! Bläää vad det här är jobbigt...

söndag 25 augusti 2013

Helgen

Vi har tagit det rätt lugnt i helgen. Igår var Emma här och hälsade på, och idag så har vi fixat lite här hemma på fm, och efter att Leo vaknade på em så var vi till Solna C en sväng och sedan till Ica maxi. 

Ja. Inte så mycket att berätta om egentligen :) Nu är det dags att sova, i morgon väntat förskola för Leo, jobb för Lasse och jag har semester ;-) 

Jag och Lasse har precis suttit och kollat på gamla bilder på Leo.. Alltså han är ju drygt 1,5 år vilket inte är så lång tid egentligen.. Men oj vad det hinner händerna grejer!










Och så nu, stora killen som går på förskola! :)















lördag 24 augusti 2013

Finansloppet närmar sig..

Hade helt glömt bort att vi ska springa Finansloppet på onsdag! 3,7km så distansen borde ju inte vara några problem.. 

Testade springa den sträckan nu på morgonen. Gick ju jättebra! Slog nog PB på första km :) Men jag tror att jag gick ut lite för hårt.. Resterande 2,7 var sanslöst jobbiga..




fredag 23 augusti 2013

Spännande

Tänk om man själv skulle tycka att det var så spännande med tvättmaskinen :)


Fredag!!

Idag hade jag ett möte inbokat med min chef och då fick Lasse följa med Leo till förskolan. 

Sistnämnde firade att det snart är helg med att vakna 05, dricka lite välling och ville sedan kliva upp 05:45.

Detta resulterade i att han somnade i frökens famn, ute på gården nu på förmiddagen. Tanken var ju att han skulle vara där själv, tills efter mellis. Men nu skulle dom ringa om dom inte fick honom att somna igen efter lunchen så får jg hämta honom. Han kommer ju behöva sova en stund till på eftermiddag, men det är klart, har han sovit en halvtimme på förmiddagen så kanske det blir svårt att få honom att sova kring 12-tiden.. Vi får se..

torsdag 22 augusti 2013

Fullmåne!

Där är förklaringen till att jag somnade vid  04:30 i morse.. En oroskänsla i hela kroppen gjorde att jag bara slumrade lite ytligt, sedan var jag klarvaken mellan typ 02-04:30.. Var länge sedan jag reagerade så starkt på fullmånen men ibland ställer den verkligen till det för min sömn!


Bättre än väntat!

Var precis på väg genom grinden till förskolan då Leos ena fröken ringer. Hon berättade att allt hade gått bra! Han hade varit ledsen en stund, men sedan hade dom gått ut på gården och då hade Leo blivit glad och sedan lekt resten av förmiddagen. Sedan hade dom ätit lunch och då hade Leo suttit och gnuggat sig i ögonen. 

Då hade han fått gå och lägga sig. Han hade legat en stund på madrassen och sedan klev han upp och fortsatte leka. Då hade en av fröknarna satt sig bredvid honom på madrassen och då hade han tydligen somnat! Halleluja :)

Hon berättade också att han busat endel. Inte ville sitta stilla på samlingen osv, och hon tyckte att det visade på att han kändes trygg i sig själv.. Att han ändå var "som vanligt" fastän jag inte var där.. Lilla busen. Vi får jobba lite på att lära honom att sitta stilla.. :) 

Hej då..

Nu så har jag lämnat en gråtande Leo på förskolan för första gången. Fy vad jobbigt!! Han ska vara där ca 2,5h själv nu, och jag ska komma tillbaka till vilan i em... Lilla älskling! Hoppas verkligen att allt går bra.. Dom skulle ringa om han blev alldeles för ledsen och det inte gick över..

På vägen hem hittade jag dessutom hans ena napp som han måste ha kastat på vägen i morse.. Den var helt mosad. Då var det nära till tårar även för min del :( 

Alltså jag tror ju att han verkligen kommer att trivas när han väl kommer in i alla rutiner m.m men just nu känns det som jag helst hade velat vara hemma med honom tills han fyller 18 ;-)

onsdag 21 augusti 2013

Kvällslöpning

Trevlig löprunda med min
fd granne Mia. När vi började springa tillsammans i våras så tror jag vår "snitthastighet" låg på ca 7min/km och idag sprang vi på 5,44, och då tog vi inte ut oss fullständigt heller! Ser lovande ut för tjejmilen :)


Yes!

Idag så somnade han också, dessutom gick det betydligt snabbare än igår! Hurra! 


Matdags

Han är snabb på att sätta sig vid bordet är det är mat på gång! Sedan så äter han inte så värst mycket, men det är ju en helt annan sak..




Onsdag

Idag har det gått jättebra på förskolan! I förmiddags så var vi på gården och Leo lekte i väldigt långa stunder utan att kolla vart jag var. Men det är ju bara att konstatera att han gärna går sin egen väg ;-) När det var fruktstund och alla barn sitter vid bordet, så sitter Leo under bordet


I boden som är full med leksaker, så är det högtryckstvätten som lockar mest :)



tisdag 20 augusti 2013

Trött!

Det är svårt att hålla sig vaken när man ligger på en madrass och tittar på barn som sover :)



Men jag hade tänkt att jag skulle vara kvar här när Leo vaknar, annars kanske han känner att jag lurade honom till att sova och sedan gick! 
;-)

Förskolan

Jag har en känsla av att inskolningen av Leo kommer att ta längre tid än vad jag kanske trott från början.

Det känns otroligt skönt att jag är ledig även nästa vecka, så att vi inte behöver stressa med något. Däremot så kommer jag att lämna honom kortare stunder redan denna vecka, men det kommer att bli tufft, för både Leo och mig. 

Idag när alla barnen satt ute på en bänk och åt frukt skulle jag gå och hämta Leos solhatt. Då hade Leo slängt sitt äpple på marken och sprungit efter mig. När jag kom tillbaka en minut senare så stod han och storgrät! Lilla älskling! 

Det har ju aldrig varit några problem när vi lämnat honom till ex mormor/farmor eller när Camilla och Rickard varit barnvakt, men det är klart, då fick han ju 100% uppmärksamhet av den vi lämnade honom hos. Här är det massor med andra barn, många andra som gråter osv så det är klart att det måste kännas jobbigare. 

Försöker intala mig själv att Leo aldrig kommer att minnas sin inskolning på förskolan.. 

Inskolningen fortsätter

Igår var det dags att fortsätta inskolningen på förskolan. Det gick ok, men Leo ville absolut inte sova. Till slut så gav vi upp och gick hem. Då somnade han utan nappen i vagnen typ 30sek från dagis. Så klart.

I morse så väckte jag honom en halvtimme tidigare vilket resulterade i att han har varit lite smågrining hela fm, men skam den som ger sig!!


Nu ligger han här och sover med dom andra barnen :) 



söndag 18 augusti 2013

Personbästa?

Kan inte minnas att jag sprungit snabbare, eller iallafall inte de senaste åren :-)


Utvilad!

Åh vilken bra natt! Leo somnade visserligen lite sent, vid 20:30, men sedan sov han fram till 02, fick sin vällingflaska och somnade sedan om till 07:30! Egentligen så borde väl en bra natt betyda att han sovit hela natten, men med tanke på att han i veckan varit vaken 1,5-2h varje natt så känner jag mig härligt utvilad efter nattens sömn :) Sedan fick jag också sovmorgon eftersom att Lasse klev upp med Leo 07:30 

Nu laddar vi för löpning! 


fredag 16 augusti 2013

Jobbigt!

Oj så trögt det gick, men det gick! Lasse ska ju springa midnattsloppet i morgon (present från mig ;-) ) så jag sprang något slags "eftermiddagslopp" idag 


Laddar inför löpning

Med makaroner och ketchup! 
Leos rester.. 


Dag 3

Idag var det då tänkt att Leo skulle sova på förskolan.. Det gick inte så bra. Han ville bara fortsätta leka. Till hans försvar så sov han ju till 08:15 i morse så han var väl inte så trött. Inte heller när vi kom hem ville han sova utan stod och ropade "mamma" i typ en kvart och varje gång jag hick in i rummet så skrattade han bara :-)

Tror jag ska testa ta med lite välling till vilan på måndag. Det var några föräldrar som gjort det och det kanske är ett bra sätt att få Leo att lugna ner sig lite och förhoppningsvis sova. 

I övrigt så har allt gått jättebra idag! Jag har testat att gå iväg några ggr och det har funkat jättebra!

Lite bilder från dagen



















torsdag 15 augusti 2013

Summering

Måste sova nu egentligen.. Tre nätter i rad har jag varit vaken mellan ca 01-03, Leo har sovit jätteoroligt! Vet inte om det är fler tänder eller vad? Knäckande iallafall.. Också förskola på det, jag är helt slut! Det är nog Leo också, halv åtta ville han gå och sova :-)

Det har hur som helst gått jättebra idag! Jag hade dock missat att barnen inte skulle sova där idag utan först i morgon. Vi åt iallafall lunch där idag och det gick kanon! Leo satt så snällt på sin stol och försökte äta spagetti och köttfärssås med en sked. Det gick sådär... Det gick lite bättre när han fick en gaffel, men till slut så  åt han med händerna :)

Sedan fick jag kämpa för att han skulle håll sig vaken i vagnen de 10min det tar att gå hem, och när vi kom innan för dörren så gick han själv till sin säng. Tröttis! 

Några bilder från dagen




Del av lokalen, svårt att fota när man vill undvik att få barn med på bilden ;-) 
(Vill ju inte lägga ut bilder på någon annans barn här)


Lycklig kille har hittat knapparna på skötborden