torsdag 31 oktober 2013

Idag hämtade jag ett litet spöke..

Dom hade haft Halloweendisco på dagis idag, med popcorn och Halloweendricka :)







Sover gott..

Den här lilla filuren har hållt oss vaken mellan 03-05 inatt. Han har då sovit i 20-minutersintervaller. 

Nu på morgonen sover han så gott så. ;-)



onsdag 30 oktober 2013

Dåligt bloggande..

Dagarna bara försvinner och snart är det fredag igen! Just denna vecka så spelar det iof ingen roll för jag ska jobba både lördag och söndag.. 

Jo jag var ju och hämtade ut mitt gymkort i måndags, och fick en rundvandring på det nya gymmet. Verkar hur bra som helst!! Gymmet var jättefint och barnpassningen verkar hur bra som helst :) Vi pratade en hel del om min målsättning med träningen, och jag ser ju denna vinst som ett tecken på att det är dags att sätta igång ;-) 

Konditionsmässigt så ligger jag ju hyfsat till, bortsett från att jag nu inte tränat på tre veckor pga en förkylning, MEN det händer ju inget med min kropp utseendemässigt! Jag vill ju se mer vältränad ut (inga planer på att bli en bodybuilder, men skulle jag tappa några kilon så skulle jag ju inte gråta för det.. :) 

Så nu har jag min första tid inbokad med en PT på lördag morgon. Hoppas på att det ger mig den spark i baken som jag behöver! 

Nu blir det bonde, och fruktsallad. Älskar fruktsallad! 


Kiwi, mango och vindruvor. Gott gott! 



måndag 28 oktober 2013

Biten!

Leo har blivit biten på dagis idag :( Av ett annat barn så klart.. Vår snälla fina kille med världens härligaste kinder, och så har någon bitit honom där..


Efter att jag fått en redogörelse av vad som hänt så undrade jag ju VEM som bet honom, men det berättar dom inte, och när jag tänker efter så är ju det så klart rätt. Dom här barnen är ju mellan 1-3år, det är ju inte så att det handlar om mobbing direkt. Fick veta av fröknarna att dom har två barn på Leos avdelning som bitts, och självklart så pratar dom med föräldrarna till det barnet som bitit någon annan, men det finns ju faktiskt ingen anledning att berätta för mig vem det var. 




lördag 26 oktober 2013

Bläää

Blä för förkylningar ;-) 





Snörvel..

Tok förkyld :( Så tråkigt, och jobbigt! Så idag har vi tagit det ganska lugnt. En liten promenad till Solna C för att köpa fler vantar till Leo. Jag köpte ju ett par förra helgen, som nu är borta. Så typiskt.  Han hade dom EN dag på förskolan.. 
Han kan ju ha tagit av sig dom ute, men någon borde ju hittat dom på gården i så fall, eller så är det någon som har fått med sig fel vantar hem.. Kan ju hoppas att dom i så fall dyker upp igen, har som tur är skrivit namn i dom :) 

Sedan var vi en sväng till IcaMaxi och storhandade, vi och alla andra i Solna hade tydligen samma idé om att storhandlingen skulle göras på lördag em.. 

Nu ligger både jag och Lasse däckade i soffan. Jag kollar på"Så mycket bättre" på tvn och Lasse sitter med datorn och kollar på något program om robotar ;)


fredag 25 oktober 2013

Fredag!!

Så var det fredag igen! Känns som att veckorna består av måndagar och fredagar.. Allt där i mellan bara försvinner! Fullt ös på jobbet idag, igen. Önskar att jag orkade kliva upp lite tidigare på morgonen, så att jag kunde vara på jobbet vid sju istället för vid åtta, men jag kan verkligen inte! Jag är så sjukt trött på morgonen.. Och det blir ju inte bättre av att jag är förkyld igen :(

Jag var ju sjuk förra helgen, något piggare måndag-torsdag, och igår började jag känna mig sämre, lagom till helgen. Typiskt. 

Ikväll så har vi gjort pizza här hemma, så gott! Nu blir det Idol och julmust :)

Leo har föresten lärt sig att stänga och låsa badrumsdörren... Och han tycker att det är jätteroligt. Mindre kul för mig och Lasse. 

torsdag 24 oktober 2013

Vikten på pumpan

Jag gissade som sagt på 4,73kg.. Pratade precis med Må Bättre, och fick veta att Pumpan vägde 4,74kg. Bra gissat av mig! =D

Jag vann!!!!!

I förrgår när jag var på Ica, så stod det en tjej vid ingången och frågade om jag ville vara med och tävla om ett års gratis träning på "Må Bättre" - ett gym som ligger 5 minuter från oss..

Självklart vill jag tävla, och själva tävligen gick ut på att gissa vikten på en pumpa. Jag jämförde pumpan med en nyfödd bebis, en ganska stor nyfödd bebis, så jag gissade på 4,73kg, och i går fick jag ett mail om att JAG VANN!!! ETT ÅRS GRATIS TRÄNING!!! Lasses första kommentar var; "Vad är haken?" Hahaha =) Ja, kanske är det en hake, jag vet inte... jag ska ringa upp dom under dagen så då antar jag att jag får mer information.

Gymmet har iallafall massor av gruppträningspass, gym och BARNPASSNING 6 dagar i veckan! Nu kan ju alltid Leo vara hemma med Lasse om jag vill gå och träna, men min tanke var kanske att Lasse också kan skaffa ett träningskort, så skulle vi ju kunna träna tillsammans någon timme på helgen, om Leo skulle gilla att vara på barnpassningen ;-)


Jag som aldrig vinner något!! Eller jo, jag har vunnit en falukorv på någon marknad för 100 år sedan och så har jag även ett svagt minne om att jag skulle ha vunnit typ 100 liter skoterbensin när vi var på en pimpeltävling, skulle gissa att jag var runt 10-11 år då, och hade mig veterligen inget behov av bensin, överhuvudtaget.

onsdag 23 oktober 2013

Ny smak

Pepparkaka! 


Faktiskt riktigt god, och den smakar verkligen pepparkaka! Kanske inte vad jag skulle välja att dricka om jag var riktigt törstig ;-)

tisdag 22 oktober 2013

Middag


Blir mannagrynsgröt och mackor till middag idag, känns som att det passar med regnvädret på något sätt.. 


måndag 21 oktober 2013

Ett år och nio månader..

I morse åker vinterjackan på. Det var -4grader och blåste ute, så det behövdes :) 


Dagen har sedan gått i 180! Jag har hållt i en utbildning för två av våra kollegor från Polen. Alltså, åh vad jag önskar att jag var bättre på att prata engelska! Jag vet att jag har en engelskautbildning som jag kan göra via jobbet, men jag har lagt den lite åt sidan fram tills årsskiftet, och nu ser jag faktiskt fram emot att få börja med den! 

Något helt annat.. Idag blir Leo ett år och nio månader! Om TRE månader fyller han TVÅ år! Galet! Vår lilla bebis <3

















söndag 20 oktober 2013


En till bild från mamma :)

Gamla bilder

Mamma skickade lite gamla bilder på mms :)


Vet inte hur gammal jag är här, 2,5 år kanske? 


Pappa, farfar, farmor, jag och mormor <3



Städdag

Idag så har vi städdag med vår Brf. 



Så sjukt mycket löv!




fredag 18 oktober 2013

Fredag!!

Så var det äntligen helg! Jag är helt slut!! Ont i halsen, huvet, fryser.. Behöver vila lite nu, nästa vecka är det fullt ös på jobbet. Igen. Vi har två veckor kvar på projektet jag är med i, och det känns verkligen att vi är på upploppet nu. 

Det är fler i familjen som är sjuk :( Leo höll på att somna i vagnen på väg hem och när vi kom hem sedan så verkade han piggna till lite, men han ville inte ha något att äta, vilket var första tecknet på att något inte stod rätt till. Sedan så la han sig på soffan och vilade.. När jag sedan satta mig bredvid så la han huvet i mitt knä och då kände jag att han var varm. 39,2 graders feber :( Lilla hjärtat. 

Dagen på förskolan hade gått bra ändå tydligen. Han hade ätit och sovit bra, och som sa inget om att han verkat hängig.

Nu när jag la honom i sängen så stoppade han bara in nappen och vände på sig för att sova, men eftersom han inte ätit så mycket till middag så fick jag i honom lite välling till slut. Han fick lite alvedon också, så jag hoppas han får sova ordentligt nu! 

Tror det blir en lugn hemmahelg för oss. Vila och lite mer vila. 

Nu Idol! 

torsdag 17 oktober 2013

God natt

Grannarna lär ju undra..

Lite då och då här man ju talas om att någon hittar sin bil uppställd på stenar och så är däcken borta. Undra hur vanligt det är att någon hittar en barnvagn uppställd på en plastanka =D





Punktering på vagnen

När jag hämtade Leo så märket vi att ena bakdäcket var helt platt. Suck.. Tur att Leo är stark :) Vi turades om att putta hem vagnen..






onsdag 16 oktober 2013

Sömn, mat med mera..

Onsdag. Snart är det nerförsbacke, som min fd kollega brukde säga efter lunchen på onsdagar. Dvs att helgen närmar sig ;-)

Jag är fortfarande hängig. Inte direkt förkyld, men ont i halsen, täpt i näsan och så blir jag anfådd om jag säger mer än tre ord på raken.. Jobbar dessutom till 19:30 ikväll. Heja Heja.

Senaste nätterna har jag somnat som en klubbad säl, och vaknat med ett ryck när klockan ringt (med känslan av att ha sovit 5 minuter) Enligt Lasse så har jag börjat prata i sömnen också. Hahaha =) Får se det som en hämd för att han snarkar ;-)

Igår så var jag på ett "avstämningssamtal" på Leos förskola. Vi pratade lite om hur vi tyckte att inskolningen gått m.m. Dom säger att dom märker en väldigt stor skilland på Leo nu, jämfört med när han började. Till en början så grät han mycket på dagarna, ville ofta hålla någon i handen eller sitta i knä. Nu så är han ibland ledsen någon minut när vi lämnat honom (men oftast inga tårar då heller..) och sedan är han på bra humör resten av dagarna.. när det är dags för vila så går han och läger sig och somnar oftast utan problem, och han har blivit mycket bättre på att leka, och att leka själv.
Det värmer i mammahjärtat <3

Han älskar att måla, leka med vatten och att åka rutschkana!

Det som fungerar mindre bra är maten. Framförallt om dom får mat som Leo inte gillar, då leker han bara med maten.. stoppar maten i mjölken, mjölken i maten, mackan i håret osv... hemma har vi ju det problemet också, men kanske i lite mindre utstreckning efter som vi inte lagar mat som vi VET att han inte kommer äta. Sedan tycker han väl mer eller mindre om maten han får hemma ocskå, vilket märks tydligt på hur mycket som hamnar i munnen/ på golvet. Känns som vi försökt allt.. ger honom mindre mat, plockar bort när han börjar leka med maten, skällt på honom, försökt prata och förklara att man inte får kasta mat på golvet... osv osv. Tips mottages gärna på fler "lösningar" =) MEN vi verkar ändå att det går åt rätt håll.. men det går väldigt långsamt..

Har funderat lite på om det kan bero på att vi matade honom väldigt länge. Det var ju inte för än han började på dagis som han fick börja äta alla sina måltider helt själv. Detta har ju även inneburit att han aldrig fått kladda med maten riktigt heller.. Jaja, vi får fortsätta träna att stoppa maten i munnen och inte på golvet. för han är ju helt medveten om att han gör fel.




Yummie!


Ett måste för alla som älskar surt :-)

tisdag 15 oktober 2013

Middag..


Kyckling, champinjoner och så denna; 


Hoppas att det blir gott, för jag är jättehungrig :)

måndag 14 oktober 2013

Snart dags att sova..

Klockan är bara 21 men jag funderar på att gå och lägga mig.. Halsen gör ont.. lite ont i huvet, frusen... Blää. Har inget vettigt alls att skriva här heller. 

Det blev spagetti och köttfärssås till middag och jag har aldrig sett Leo äta så mycket. Två portioner, och inte ett spår av mat på golvet ;-) 


Sötnöt! 





söndag 13 oktober 2013

torsdag 10 oktober 2013

God natt!

Har varit helt slut idag, fast än att Leo sov hela natten i natt också!! 06:45 hördes Mamma... Maaamma!! Inte ett pip annars på hela natten! :) Något säger mig att han kommer att vakna inatt, annars känns det lite för bra för att vara sant ;-) att jag har varit trött beror nog på att jag håller på att bli förkyld. Tyvärr.

Fredag i morgon! Så härligt!! På lördag ska vi ut på landet till Jonas och Petra. Dom bor ju grannar med en massa kossor. Ska bli så kul att se hur Leo reagerar när han få se riktiga kor! Nu, så fort han ser en ko på tv, eller på bild, så säger han Muuuu! Eller snarare Mooo.. Haha :) 

Mums!

Trött kille

onsdag 9 oktober 2013

Onsdag

I natt sov Leo från 20:00- 06:45 utan att göra ett ljud ifrån sig på hela natten. Blir alltid lika chockad när det händer! Jag själv somnade vid 23-tiden efter att ha kollat ikapp på nya säsongen av Greys Anatomy  som äntligen börjat igen...och fick alltså sova nästan sju timmar i sträck! Hurra!! 6:45 ringde Lasses väckarklocka, som väckte alla utom Lasse ;-)

Idag jobbar jag till 19:30.. lång dag! Var iallafall iväg och tränade på lunchen. 5 km på löpbandet, vilket tog 26 min och 40 sek =) Tror det är rekord, men samtidigt så går det inte att jämföra att springa på löpband med att springa utomhus.. Stor skillnad!

Nu ska jag fortsätta jobba.. och dricka te.





måndag 7 oktober 2013

Mer shopping

För några dagar sedan beställde jag en vinterjacka. Jag köpte en ny förra vintern men den är kort, kan vara skönt att ha en längre jacka också, framförallt när det är jättekallt. Tycker det är lite läskigt att handla via nätet, när man inte får prova, MEN det går ju alltid att skicka tillbaka. 

Idag så hade den kommit och den var perfekt! Lagom lång och stor härlig luva. Jackan är från Bondelid och har kostat ca 2200:- men på Lager157 fanns den för 800:- (!) 








Nya örhängen =)








Svårt att ta en bra bild..