onsdag 16 oktober 2013

Sömn, mat med mera..

Onsdag. Snart är det nerförsbacke, som min fd kollega brukde säga efter lunchen på onsdagar. Dvs att helgen närmar sig ;-)

Jag är fortfarande hängig. Inte direkt förkyld, men ont i halsen, täpt i näsan och så blir jag anfådd om jag säger mer än tre ord på raken.. Jobbar dessutom till 19:30 ikväll. Heja Heja.

Senaste nätterna har jag somnat som en klubbad säl, och vaknat med ett ryck när klockan ringt (med känslan av att ha sovit 5 minuter) Enligt Lasse så har jag börjat prata i sömnen också. Hahaha =) Får se det som en hämd för att han snarkar ;-)

Igår så var jag på ett "avstämningssamtal" på Leos förskola. Vi pratade lite om hur vi tyckte att inskolningen gått m.m. Dom säger att dom märker en väldigt stor skilland på Leo nu, jämfört med när han började. Till en början så grät han mycket på dagarna, ville ofta hålla någon i handen eller sitta i knä. Nu så är han ibland ledsen någon minut när vi lämnat honom (men oftast inga tårar då heller..) och sedan är han på bra humör resten av dagarna.. när det är dags för vila så går han och läger sig och somnar oftast utan problem, och han har blivit mycket bättre på att leka, och att leka själv.
Det värmer i mammahjärtat <3

Han älskar att måla, leka med vatten och att åka rutschkana!

Det som fungerar mindre bra är maten. Framförallt om dom får mat som Leo inte gillar, då leker han bara med maten.. stoppar maten i mjölken, mjölken i maten, mackan i håret osv... hemma har vi ju det problemet också, men kanske i lite mindre utstreckning efter som vi inte lagar mat som vi VET att han inte kommer äta. Sedan tycker han väl mer eller mindre om maten han får hemma ocskå, vilket märks tydligt på hur mycket som hamnar i munnen/ på golvet. Känns som vi försökt allt.. ger honom mindre mat, plockar bort när han börjar leka med maten, skällt på honom, försökt prata och förklara att man inte får kasta mat på golvet... osv osv. Tips mottages gärna på fler "lösningar" =) MEN vi verkar ändå att det går åt rätt håll.. men det går väldigt långsamt..

Har funderat lite på om det kan bero på att vi matade honom väldigt länge. Det var ju inte för än han började på dagis som han fick börja äta alla sina måltider helt själv. Detta har ju även inneburit att han aldrig fått kladda med maten riktigt heller.. Jaja, vi får fortsätta träna att stoppa maten i munnen och inte på golvet. för han är ju helt medveten om att han gör fel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar