måndag 30 maj 2016

Sommar igen

Äntligen kom värmen tillbaka! Man kan gå i t-shirt och orm-brallor ;-) High-fashion delux..




Ella är fortfarande snorig, men glad.



söndag 29 maj 2016

Badat

Söndag = baddag för Ella. Borde nog börja bada henne oftare nu iof med tanke på hur kladdig hon blir när hon äter

Jag badade Ella och Leo badade tåget..






6 km

Älskar mina Vongo! Dvs löparskorna :)
Modellen heter tydligen så.

6km och det var så lätt att springa idag. Härligt med sånna pass!!




Morsdag

Söndag och morsdag. Ella firade med att hålla låda inatt, men Varken Lasse eller Leo verkar ha märkt av henne värst mycket. Jag fick sovmorgon men tänkte ändå ställa klockan på strax efter 8 så vi kunde äta frukost tillsammans. 9:30 vaknade jag och hade sovit mig igenom larmet. Trötter. Så skönt iallafall!! 

Fick en foamroller (stavas??), som jag önskat mig :) och tre trisslotter av Lasse och barnen. Sedan bakade jag (och Leo) en variant på kärleksmums. Sååå god! Hade tyvärr inte så mycket kakao hemma men det funkade ändå! 


Sedan har vi fixat färdigt i Leos rum



Det var städat ungefär lika lång tid som det tog gör mig att fota ;-) men det väl så det sk vara.





lördag 28 maj 2016

Det tar sig här hemma..

Nu har vi skaffat en ny lampa till köket och i morgon sk hyllorna upp i Leos rum




fredag 27 maj 2016

Nya löparskor!

Kanske inte dom jag valt om jag enbart skulle gått på utseendet men dom var överlägset skönast.


Trött tjej

Så går det när man legat vaken på natten och ändå ska upp 06


torsdag 26 maj 2016

Det tar sig...

En lite bättre dag idag. Spöregn i morse var iof inte så roligt. Var dessutom ute och promenerade i en timme så att E skulle få sova (eftersom jag inte kunde ta upp vagnen pga hissjäveln) 

Som en chock-rosa uppenbarelse vandrade jag runt i regnet..



MEN till min stora lycka var hissen fixad när vi kom hem igen!! Blev så glad att jag nästan fällde en tår! Livet kändes så mycket lättare.. 

Hahaha :)

Jo. Sedan så har vi varit hemma och grejat. Lite kaos här mitt i all omorganisation av rum osv men föehoppningsvis blir vi klara i helgen. 

Efter att vi hämtat Leo åkte vi till Logoped-Therese i Alvik. Där gick det bra! Hon märker också att Leo gjort stora framsteg både i tal och koncentrationsförmåga, även om det finns mycket kvar att jobba med. 

Vi ska fortsätta öva prepositioner, men även "hon och han". Just nu är alla "han", vilket tydligen är jättevanligt bland barn som har talsvårigheter, och "han" är ju ändå ett steg i rätt riktning.. Förut var alla "den" om Leo ville att jag skulle ta Ella, så skulle jag "ta den".. Och nu är hon som sagt "han" ;-) 

Vi ska också träna på plural. Han har ganska bra koll på "ar"-plural.. Men -er är svårare. Hand blir oftast "handar" böcker blir "bokar" men det är också vanligt tydligen. Och så "en" och "ett"..

Jag ska ligga på förskolan lite mer också! Jag vill ju att han ska få en resurs dit!! För dom har ju inte tid för Leo, att jobba med honom på det sätt han skulle behöva men jag tror det får bli efter sommaren. Då vet vi ju också vad utredningen på BUP landar i. 

Efter logopeden så åt vi middag på McDonalds :) Och när vi kom hem så gav jag mig ut på en 5km-rundan duggregnet. Lyckades pressa tiden ordentligt idag, även om jag gick ut alldeles för hårt. Tror jag sprang första km på under 4:30! Vid 3 km var det som att benen fylldes med cement.. Men jag lyckades ändå ta mig hela vägen till 5km och tiden blev dryga 27 min. Sjukt nöjd!



Den här lilla gullgrisen blir förövrigt 7 månader idag! Lillskruttan!!


Tror hon fått Lasses ögon!








onsdag 25 maj 2016

Hissjävel!

Alltså jag är så less på att vår hiss inte fungerar! I morse fick jag bära ner vagnen, i två omgångar.. Upp hämta Leo, och Ella.. Glömde så klart jackan till Leo, upp igen..

Sedan stanna ute tills att Ella sovit klart..visst i-lands problem, och det finns dom som bor i hus utan hiss osv osv.. Men jag är sjukt less på detta nu!! 

Var till Solna C idag och köpte mer färg. Nu har jag målat Leos tåg- bord. 

Annars har jag inte gjort så mycket idag.. Sov en stund med Ella på em innan vi gick och hämtade Leo. Han bröt ihop när jag sa att jag inte ville gå till lekparken (svinkallt ute) men det gick över i samma sekund som jag föreslog att vi kunde fråga om Helge ville följa med oss hem. 
Vilket han ville. Tur det! :-)

Dom har lekt hela em. Vi kom väl hem strax efter 15 och Helges pappa hämtade honom vid 17:30. Så några timmars lek blev det. Gick föresten och pratade lite med Helge när vi gick hem. När man pratar med något annat barn i Leos ålder blir det så tydligt med språkstörningen (Leo gick en bra bit framför oss..) Helge förklarade att han förstår Leo för det mesta. "När han säger kåg, så menar han tåg" så himla gulligt! Jag försökte förklara för Helge att Leo har lite svårt att uttala vissa bokstäver, och han tyckte väl inte att det var så märkvärdigt :-)

Och apropå språkstörningen så ska vi till logopeden i morgon. Nästan 6 månader vi var där senast så det ska bli intressant att höra vad hon säger.

tisdag 24 maj 2016

Det tar sig..


Tågbordet ska målas vitt, hyllor och tavlor ska upp. Och krokar. Sedan så är vi färdiga! 

Då ska vi väl ta tag i köket. Och klädkammaren. Inga kläder kommer vara i barnens rum. Leo får ha kvar garderoben i hans gamla rum, och Ellas byrå står just nu i köket :)


Så fin!!

Köpte denna i fredags och nu hat den börjat slå ut


Fail..

Vår hiss är trasig. Lagom roligt att bo tre trappor upp med två barn just nu. Visst skulle jag kunna bära ner vagnen, men vår gamla vagn står i källaren så jag har använt den nu.. Shit vilken skillnad! Kan inte fatta hur jag orkar släpa runt på bägge barnen i den. Det är ju jätte skillnad! 

Hur som. Tidigare idag skulle vi gå till Ica för att hämta ett paket. Bar Ella i bärsele och hade med mig diverse annat också. Sopor, skötväska (varför nu den skulle med..?) ner, släpa ut vagnen, ner med E som började bli trött.. Gick till Ics bara för att upptäcka att jag glömt avin hemma... Buuuhäää... Bara att gå hem igen. Köpte iof bananer. Haha :)

Vi ska göra ett nytt försök i em när E vaknat.

Filten ligger där för att suffletten inte ska solblekas.. Hahahaha :) Vad gör man inte för att ta hand om den svindyra vagnen
;-)


Fick föresten en fråga igår om jag fortfarande äter LCHF, och svaret är nej. Men jag äter mindre kolhydrater.. Typ ingen pasta, mindre bröd osv. Förutom på lördagar. Då äter jag vad jag känner för.. Vågen står stilla men jag tycker ändå att det känns som jag går ner i cm. 
Kläderna sitter bättre och bättre! Nu har det ju inte blivit några promenader med Leo hemma, men jag har målat. Det räknas väl också som träning! ;-)

Äntligen klar med målningen för övrigt. Är helt öm i händerna...

måndag 23 maj 2016

Nu Ella färdig..

På väg ut så ser Leo till att klä på Ella det sista ;-)




Målning pågår..

Leo hostade massor inatt igen, men efter hostmedicin så blev det bättre. Han fick även sova med öppet fönster, det gjorde susen! Han är ju inte förkyld utan hostan sätter sig på luftrören så att han får svårt att andas. I morse när han vaknade så frågade jag om han ville gå till förskolan eller om han hade ont i halsen. Svaret blev "Mamma, jag är jättesjuk" haha. Detta efter att han busat en kvart med Ella.. Han är ju jättepigg, men får såklart vara hemma. Han har nog ganska ont i halsen, även om han är pigg.

Så medan han lekte med Ella så hann jag med att måla en första omgång i hans nya rum. 


Ljusgrått. Leo ville ha ett grönt eller rött rum. Jag kände att grått var bättre ;-)




Leo ville ju såklart också måla, men efter att rollat typ 3ggr så tyckte han att det var tråkigt.. ;-)

söndag 22 maj 2016

Ursvik

Idag när Lasse skulle springa milen så följde jag och barnen med och hade picknick. Jag hade också tänkt springa idag, men vaknade i morse med halsont. Så typiskt. 

Leo tränade lite på utegymmet ;-)



Viktigt med återhämtning


Ella hängde så klart också med. Hade väl tänkt att hon skulle sova när vi kom dit, men icke! Så vi tog en timmes promenad hem istället så fick hon sova då.


Annars har vi inte gjort så mycket mer. Jag har sovit. Ella vaknade 06 (som vanligt) och vid 07 var även resten av familjen uppe. Vid 8 gick jag och la mig igen och vaknade vid 10, gick upp och hämtade Ella som började bli trött, sedan sov vi till 12. Lasse somnade en stund på soffan medans Leo kollade på en film. 

Vid 12 var alla vakna igen, så då käkade vi lite innan vi åkte till Ursvik. Ja. Det var vår söndag det ;-)

Jo. Lite spackling har jag hunnit med också! Så det går sakta frammåt med Leos nya rum! 

Nu ska vi se sista Hungergames filmen! Hyrde den och Star Wars igår. Star Wars såg vi i går kväll. Riktigt bra!





lördag 21 maj 2016

Renovering pågår..



Nu idag har vi handlat färg och börjat spackla fd gästrummet, som ska bli Leos nya rum när vi är klara, om 3-4 år.. Spackla och måla och greja med två barn, varav det ena vill hjälpa till med allt, det tar sin tid. 

fredag 20 maj 2016

Fredag!!

Vi tog en promenad till 4H gården efter förskolan.

Mer effektiv än en gräsklippare ;-)





Leo och bästis gungar






torsdag 19 maj 2016

Som sagt..

Segt som fan. Bara för att plåga mig själv lite extra så la jag på en halv km. 




Time to work out..

Så sjukt omotiverad, men det är väl bara att köra. Kommer inte sätta några hastighetsrekord idag gissar jag..


-1,5 kg

På en vecka har jag gått ner 1,5 kg. Faktiskt så att det känns på byxorna! MEN jag saknar frukt.. Gick precis förbi Hötorget dessutom. Mängder av god frukt.... Kanske får räcka med ev vecka av LCHF. Haha :) Vi får se..


onsdag 18 maj 2016

Snart 7 mån.

Nästa vecka blir den här sötnöten 7 månader. Nu sitter hon själv, men hon kan fortfarande ramla om hon försöker sträcka sig efter något som ligger för långt borta..

Annars så är hon nog lite frustrerad nu. Vill så gärna krypa, men kommer bara baklänges. Sedan tror jag att det är två tänder till på väg upp, vilket gör att hon tuggar på allt och alla..


Eftersom hon konstant är på väg att bita på något, så är munnen nästan alltid öppen.. Haha :)


Middag

Tyvärr har jag glömt vad jag åt till frukost.. Till lunch blev det rester från gårdagens middag, ganska lite dock. Så till mellis åt jag en PRO-pudding och till middag en fantastisk gryta.


Lasse frågade om det var en levergryta när han kom hem ;-) och jag håller med, den ser ju inte så aptitlig ut. Men sjukt gott! Egentligen görs den på fläskfilé, men idag använde jag kyckling istället. Sedan är det bacon, champinjoner, röd lök, grädde, Cremè Fraishe, soya, sambalolek, och köttbuljong. SÅ GOD! Googla himmelsk gryta för recept. Jag åt blomkålsris till. 

Har ju tänkt väga mig idag, men var så trött i morse att jag glömde det..

tisdag 17 maj 2016

5km

Det var ganska tungt idag. Sedan slog det mig att det var första löprundan utan så mycket kolhydrater i kroppen (även om jag åt sötpotatis till middag idag)


Första två km gick jättebra, men sedan kommer monsterbacken som tog knäcken på mig idag. Backen är nog närmare en km, och seg som f*n. 

Jaja. Nu är det gjort! 





Middag

Bladspenat, sötpotatis och kyckling.






Dag 7

Tänkte väga mig i morgon för att se om första veckan gett något resultat på vågen. Matmässigt så tuffar det på. Äter nog lite för mycket mörk choklad bara, men i övrigt har jag inget sug efter socker. Varken kakor eller chips, vilket är tur eftersom bägge delarna finns här hemma ;-)


Leos nya rum

Projekt renovera barnrum har sakta börjat. Med lite spacklande och ett färgprov iallafall. Tror dock att färgen blir för mörk.


måndag 16 maj 2016