fredag 29 november 2013

Mammas tröja..

Smidigt att Leo kan ha mina kläder ;-)




Party

Festar till det så här på fredagskvällen ;-)


Så sjukt trött nu.. Dags att sova snart tror jag. Jo, idag så beställde jag mina nya glasögon! Nästan 6000:- gick dom på! Fan att man ska se så illa..det är inte bara jobbigt, det är dyrt också! Visst, nu valde jag inte billigaste bågen direkt, men man ska ju trivas med dom också.. Sedan så kostar det ju extra för mig att få så tunna glas som möjligt. Tror vi var uppe i runt 6,5 mm tjockt glas från början, men lyckades sedan hitta ett glas som var runt 5 mm, och det blir ganska så stor skillnad, men det blev såklart dyrare. 

Spännande iallafall! I mitten på nästa vecka är dom klara :)

Freeeedag!!!

Hurra!!!

En halvjobbig natt i natt. Leo sov jätteoroligt, och bajsade kl 03. Inte direkt den tiden man vill ställa sig och byta blöja..

Fick bli en liten sovmorgon i morse, så istället för att kliva upp 06 som det var tänkt, så sov jag till 07:15 och vaknade då av mig själv (?!)

Nu ska jag strax hämta Leo, och sedan ska vi åka och hälsa på Hanna och Winston. Spännande roadtrip ;-)

torsdag 28 november 2013

Bästa jackan!

Bästa huvan på min jacka! Det kan blåsa storm och det märks knappt här inne =D



Älskar lego

Tar en evighet att få med sig Leo hem från förskolan om han bygger med Lego. Tydligen hur kul som helst att bygga lego :)


onsdag 27 november 2013

Onsdag

Igår blev det ingen träning för jag jobbade över, men idag kom jag iväg! Var vrålhungrig så jg åt middag innan.. Stort misstag! Sprang 5km på löpbandet och sedan trodde jag att middagen skulle komma upp igen.. Trots det så blev det lite styrketräning också innan jag stapplade hem. Nu bonde! 

måndag 25 november 2013

Nu kör vi!

Nä, nu kunde jag inte hålla mig längre.. :)






Söndag

Blev inte så mycket bloggande idag. Typisk söndag i övrigt. Tvättat lite, städat lite.. Och jo! Jag ficksovmorgon i morse och sov till 10! Så skönt! 

Nu ska jag sova igen.. :) 



Leo har blivit väldigt duktig på att hamra för övrigt =D


lördag 23 november 2013

Bromma blocks

Blev en tripp till Bromma Blocks



Koja

När jag kom hem så hade Leo och Lasse byggt en koja :)




Skittelefon!

Efter ca tre km så la telefonen av, med 30% kvar av batteriet.. Suck! Jag kan inte springa utan musik.. Så då vände jag och gick hem. Men löpningen kändes bra! Lyckades hålla en bra tid/km trots att det var länge sedan jag sprang.. Kanske styrketräningen som gett lite resultat :)


Lördgsträning

Inviger mina vinterfodrade löpartights! 


torsdag 21 november 2013

Väggdekor

Beställde denna fina väggdekor till Leos rum




Bättre än att göra massor med hål för tavlor som jag en månad senare vill flytta på :)

Nya glasögon

Äntligen ska jag beställa nya glasögon, alltså vanliga glasögon.. Fick ju terminalglasögon via jobbet för inte så länge sedan, men jag behöver ju även ett par som jag kan ha hela tiden, istället för linser.. Dom jag har är alldeles för svaga, och sedan så gillar jag inte riktigt dom bågarna..

Nu stod valet mellan dessa;



Eller



Syns inte riktigt, men bågarna längst ner är typ randiga i färgen.. Och jag vill ha färgen på dom första, men bågen på par nr 2, och nu visade det sig att det fanns ett sånt par!! Med en veckas leveranstid innan jag ens får prova dom.. Sedan ska det ju beställas glas osv... Men har jag väntat så här länge så kan jag ju vänta några veckor till..




tisdag 19 november 2013

Spinning

55min spinningpass avklarat! Svettigt värre kan jag säga.. Förhoppningsvis så blir jag nu av med träningsvärken från passet med Linda, men i morgon är det dags igen.. Hua!

Det känns iallafall så skönt att ha kommit igång med träningen igen, och två ggr/vecka är en helt rimlig nivå! Då blir det av, och det blir bra kvalité på passen, dvs jag tar verkligen ut mig.. Annars är jag ju mästaren på fuskträning ;-)

Bilder från Skansen

Mia och Kalle hade med sig sin systemkamera.. Viss skillnad i kvalité jämfört med mina mobilbilder..


Läskigt tama ekorrar!


Leo vill bada med sälarna!


 
 




God morgon

Uppstigning 05:40 idag..


måndag 18 november 2013

FULLMÅNE!

Läste precis på Katrins blogg (katrinz.se) att hennes son hade vaknat mitt i natten och ville kliva upp.. Samma sak med Leo ju, han var ju också huur pigg som helst, och tydligen så var det fullmåne inatt! Normalt så brukar jag vara känslig för det (och sova dåligt) Svårt att avgöra hur jag skulle sovit inatt om inte Leo hållt mig vaken...

Kan ju vara så att han också reagerar starkt på Fullmåne. Lilla varulven. Det här ska jag komma ihåg att kolla nästa gång som han sover så här dåligt. Svårt att veta vad man ska göra åt det bara?

Tröttast i världen...

Fy vilken natt!
Vid 02-tiden så vaknade Leo, och var pigg! Han satt i sängen och lekte, oh så fort jag lämnade rummet så började han skrika och grina... så höll vi på i x-antal timmar. Vid 03:30 tiden så tig Lasse över, och vad klockan var när han väl somnade det vet jag inte.

VARFÖR blir det så här?? Känns som att han har 4-5 nätter i månaden som blir såhär, han sover jätteoroligt eller så vaknar han och är jättepigg mitt i natten...Jobbigt!

Vi borde ju verkligen sluta med vällingen på natten.. han äter ju ganska lite på dagarna, också får han välling när han vaknar på natten.. inte bra, jag vet. Men jag ORKAR inte ta fighten med dom nätterna det skulle krävas för att få honom att sluta med vällingen. Inte just nu iallafall.. får se om vi tar tag i det runt jul... Han kommer ju att få skrika och grina tills att han somnar om  så fall (självklart så sitter någon av oss med honom då också..)

Läggnigen i helgen har gått bra iallafall. Eller mest för att han har fått vara uppe en halvtimme extra, så när han väl gått och lagt sig så har han varit trött..

Kan det kanske vara något utvecklingssprång nu? Han har ju ett jävla humör och sover lite halvkasst..
Samtidigt så är han ju välrldens mysigaste när han känner för det =)

lördag 16 november 2013

Lördag, fortsättningen..

I morse kl 10 var det dags för ett pass med PT-Linda. Sjukt bra och jobbit pass. Hade träningsvärk redan när jag gick därifrån! Finns en viss risk att jag varken kommer kunna gå, eller ens lyfta armarna i morgon..

Efter lunchen så åkte vi till Skansen och mötte upp Mia, Kalle och Melker. Skönt väder och ganska lite folk där. Perfekt kombination för oss! 

Nu har vi precis ätit tacos och jag blir tokig på Leo, som kastar i väg maten!  När man skäller på honom (och tar bort maten såklart) så vägrar han att titta mig i ögonen, och håller jag fast ansiktet och vrider det mot mitt, då blundar han! 2 sekunder senare så försöker han med "mamma.." Och tittar jättesnällt på mig.. UNGE! Jag blir tokig på honom ibland! I övrigt så har han varit jättesnäll idag, och han älskar miniskansen med alla djur, byggnader och tunnlar.. Enda gången han krånglade på Skansen var när han ville bada med sälarna, men inte fick.

Nu ska jag sätta mig i soffan och med tanke på träningsvärken så blir jg nog kvar där resten av kvällen.


Öde.. :)

Lördag


Som sagt, ingen kan göra allt, men alla kan göra något..


torsdag 14 november 2013

Kampen fortsätter

Nu ikväll så la jag Leo vid 20:15. Han följde med till sitt rum men ville fortsätta leka så då lyfte jag ner honom i sängen. Efter typ 5min så började han grina och ville upp igen. Han fick komma upp eftersom jag tänkte att han kanske var bajsnödig, men nej, han ville bara fortsätta leka. Sedan vid 21-tiden så bar jag honom till sängen igen och ojoj vilka protester det blev! Han fick ligga och skrika i några minuter själv sedan så gick jag in och försökte lugna honom, lägga ner honom i sängen men han ställde sig upp och försökte klättra upp på mig. Tillslut så satte jag mig bredvid honom en stund, och när han både häspadr och grinade samtidigt så la jag ner honom igen och gav han vällingflaskan, då äntligen så tig han den, jag sa god natt och gick ut. Han drack upp vällingen och somnade. 

Kan det vara någon trots grej?? Känns ju så jobbigt om han ska vara ledsen när han går och lägger sig, samtidigt så måste han ju sova! Han jan ju knappast vara vaken till 21-22 varje kväll! Igår så somnade han vi 21:30 och sov iof Ella natten sedan.. Men ändå. Alldeles för sent för en liten skrutt att gå och sova så dags.. Frågan är om det bara är att fortsätta, och inte ge sig. Har vi lagt honom i sängen så ska han inte komma upp igen (om det inte är så att han faktiskt måste bajsa då..) 

Jag som tänkte att vi skulle köpa en vanlig säng till honom snart. Får nog vänta lite med det, för fördelen med spjälsängen är ju trots allt att han inte tar sig någonstans.. 

onsdag 13 november 2013

Är det nu det vänder??

Sedan lång tid tillbaka, så lång tid att jag knappt kommer i håg något annat, så har Leo somnat helt själv, på typ 5minuter. 

Vår "rutin" när vi lägger honom har varit att man säger till honom att "kom Leo, nu ska du sova" då följer han med in på sitt rum, vill släcka alla lampor och sedan så klättrar han själv ner i sängen, tar emot vällingen, och så brukar jag ge honom en napp i andra handen. Sedan så säger vi godnatt och går ut ur rummet. När han sedan har druckit upp vällingen så stoppar han in nappen och lägger sig och sover. Hur skönt som helst!! Samma process på helgen när han sover middag (minus vällingen då). 

Vi har visserligen kämpat för att komma hit. Provat diverse olika "metoder", eller vi gjorde egentligen vår egen "metod" som fungerade! 

Nu nojjar jag säkert i onödan, men det är bara för att jag plötsligt minns hur vi har kämpat för att få honom att somna själv.. 
Två nätter nu, nu ikväll och i måndags, så har Leo ropat och velat komma upp efter en liten stund. Båda gångerna har han få komma upp och båda gångerna har han bajsat efter ca en kvart.

Det kan ju vara så att han känner att han är bajsnödig, och vill komma upp, eller så testar han för att se om det funkar och så har bajsandet varit en slump. Jag vill ju så gärna tro att han känner av att han måste bajsa (idag sa han dessutom "Babba" vilket jag misstänker betyder bajsa.. :) Självklart så får han komma upp  i dessa fall, an ska ju inte behöva ligga kvar i sängen och vara ledsen om han är nödig, men jag är som sagt rädd för att han lär sig att han kan få komma upp igen, efter att han druckit vällingen... Han testar verkligen gränserna vad det gäller så mycket annat, så jag skulle inte bli förvånad om våra enkla sovrutiner kommer att förändras lite nu.. 

Mycket prat om bajs i detta inlägg. Sorry, hoppas ingen läste och försökte äta samtidigt ;-)

Middag

Tomatsoppa och scones. Mumma!


God morgon från hissen


:-)

måndag 11 november 2013

Måndag

Måndag igen, snart är det helg.. =)

Igår så kom delar av vår föräldragrupp hem till oss på fika. Så mysigt att få träffas och prata lite. Alla goa ungar hade blivit så stora! Jag hoppas verkligen att vi fortsätter att hålla kontakten.

Efter att ha fikat typ hela dagen igår så åt jag och Lasse mackor till middag (Leo fick så klart vanlig mat) så idag känns hela megen som en degklump. Uääk. Träningen i morgon känns välbehövlig..


söndag 10 november 2013

Farsdag!

Vi firar Lasse med en ny kaffemugg och choklad. Tror jag måste köpa en likadan mugg till mig själv också.. Man måste trycka in en knapp för att dricka, så man kan i princip hålla den upp och ner utan att spilla, och så håller den värme i upp till fyra timmar. Finfint! :) 



Leo sov för övrigt till 8:45 (!) i morse. Han vaknade till vid 05:30 och drack välling, sedan så tog han sovmorgon, det tackar vi för! 

lördag 9 november 2013

Lördagsnöje

Lasse läser manualen till toaletten..


Leklandet

Nu på eftermiddagen åkte vi ut till Barkaby och Stor&Liten. HYSTERISKT med folk, nu börjar det i.o.f att minska lite.. Leo stortrivs iallafall :) 







Kan inte fatta att vi i princip hade hela stället för oss själva när vi var här senast (en vardag då jag var mammaledig..)


:)


Bloggen firar ett år!

Idag så är det ett år sedan jag startade denna blogg. Jag önskar verkligen att jag startat den tidigare! Jag har så otroligt dåligt minne och aldrig kommer ihåg när saker hände, årtal, månader m.m så för mig är det perfekt att kunna gå tillbaka och läsa om vad vi gjort, Leos utveckling m.m. När han blir större så får jag väl se hur det blir med bilder på honom här, men det är ju inte så att jag har flera 100 läsare, utan snarare runt 10st, och jag har nog hyfsad koll på vilka ni är ;) 

Idag så fick jag sovmorgon till 9. Jag skulle nig kunnat sova hela förmiddagen men bad Lasse väcka mig. Då har jag ändå fått sova tre timmar mer än vanligt och jag känner mig verkligen som en ny människa ;) Eller iallafall som en lite piggare människa. Har redan hunnit med att träna också. 5km löpband + styrketräning (mage, axlar och rygg)

Tjo! 



fredag 8 november 2013

Eh..

Köpte som sagt hem denna i förebyggande syfte, eftersom att det går löss på dagis


Läste på förpackningen först nu..Tar bort löss och gnetter (?!) Hahaha! Vad är gnetter???!




torsdag 7 november 2013

Hjälpredan



Träningsvärken från helvetet

Fy f*n vad jag har ont i ryggen idag. Träningsvärk så det är ju bra smärta, men jag känner ju mig het orörlig. Vaknade inatt så fort jag vände på mig..

Nätterna börjar bli lite jobbiga nu. Jag lägger mig för sent, men samtidigt så känns det omöjligt att komma isäng (och somna) tidigare. I går så gick jag och la mig vid 22, men somnade inte förän vid 23. 00:30 vaknade Leo och fick välling och en ny blöja. han har kissat igenom flera nätter senaste tiden, så nu byter jag blöja på natten i förebyggande syfta. Tror att det beror på (ja, bortsett från det uppenbara, att han dricker välling på natten och därför kissar mer) att han sover hopkrupen på knä. Han drar in bebeb under sig, vilket innebär att han lutar framåt när han sover... haha finfin förklarting!

Jaja, hur som. Han drack välling vid 00:30 och jag somnade väl om 5 in senare, sedan så vankande han igen 05:50 och ville ha välling. Min klocka var ställd på 06:15, så då kändes det lika bra att kliva upp... (Leo drack sin välling och somnade om så gott). Sammantaget så har jag ju sovit ca 7h, men det är den uppdelade sömnen som tar knäcken på mig! Skönt att det snart är helg! (SOVMORGON :-))

onsdag 6 november 2013

Jättetrött

Jag har noll energi nu. Varken på dagarna eller kvällarna. Dessutom helt galet mycket att göra på jobbet, därav dåligt bloggande.. 

Igår kväll tog jag mig iväg och tränade. Ett cirkelpass på 55min. Fruktansvärt jobbigt, och jag har världens träningsvärk idag. Men det känns bra! 

Nu sitter jag helt däckad i soffan och slökollar på bonde :) 


Man har ju sett piggare ut...

Fy!!!

 
Denna har jag köpt idag och jag hoppas verkligen att jag slipper använda den! Det går lösa på förskolan :( Uuääk!

tisdag 5 november 2013

TISDAG

Hej och hå!

Alltså senaste dagarna har varit helt hysteriska. Ändå har jag inte jobbat i närheten av lika mycket som vissa av mina kollegor gjort...blev "bara" jobb lördag 13-19 och söndag 16-21 och nu följer en vanlig arbetsvecka.. igår jobbade jag iof 07-18, så det var ju inte riktigt en "vanlig" dag.

Nu har vi iallafall gått live med vårt nya system på jobbet, och det går helt ok och från och med idag så kommer jag att jobba mina vanliga arbetstider, dvs att jag hämtar Leo vid 15:30. Så skönt! Känns som att jag knappt har träffat honom på flera dagar!

Något annat det blir ändring på från och med nu är maten. Jag har verkligen ätit skräpmat i flera veckor nu! Slut med det från och med idag. Ikväll ska jag träna också. Heja heja =)

Skulle behöva ny insperation vad det gäller maten. God, hyfsat nyttig mat som går snabbt att laga och som Leo gillar. SKA DET VARA SÅ SVÅRT? :-) Skulle nog behöva skriva en matsedel för varje vecka.




lördag 2 november 2013

PT

Nu har jag genomlidit ett pass med PT-Linda. Sjukt jobbigt, men väldigt kul! Fick börja med att värma upp, sedan var fokus på styrketräning. Vi körde igenom hela kroppen mest för att testa lite. Kan återigen konstatera att min kropp är sne vilket innebär att min högra sida alltid får jobba mer. Får bli ett besök hos napprapat eller massör snart igen. 

Sitter och väntar på sushi nu, sedan hem, äta, duscha och sedan åka till jobbet. Det är min lördag det..  Hoppas på att jag får åka hem någorlunda tidigt ikväll iallafall. Hoppas hoppas hoppas.. 

Och vad mina armar skakar när jag skriver det här! Vågar knappt tänka på vilken träningsvärk jag kommer ha i morgon..




fredag 1 november 2013

Igång igen!

Igår så tog jag mig i kragen och gick och tränade! Jag börjar misstänka att anledningen jag känner mig "förkyld" är att jag blivit beroende av nässprayen igen.. Måste försöka sluta med den. 

Det blev iallafall 20min på löpbandet (dryga 4km) och sedan lite styrketräning. I morgon ska jag ju träffa PTn. Ser fram emot att få ett träningshema för när jag kommer in på gymmet och ska styrketräna så vet jag aldrig vart jag ska börja någonstans, eller hur mycket man ska träna varje muskelgrupp..

Nu blir det tacomiddag och sedan Idol. Leo får lite specialmat idag. Han gillar iof tacos men favoriträtten är nog ändå pastan med sås :) Helst färsk pasta ;-) 

Så han får färsk pasta med tacosås i stället.