måndag 31 mars 2014

3h på akuten

Då var det dags igen. Leo drog fram en stol till diskhon och stod och diskade. En tripp trapp stol, och till en början så stod han på den lägre "plattan" sedan så ser jag hur han ställer sig på den högsta "plattan" dvs ca en meter upp. Han lyckas därifrån ramla bakåt och landar på bakhuvudet. Allt detta på 0,2 sekunder så klart.

Han började skrika på en gång och var helt otröstlig. Efter ca 40min så kräktes han och efter det så ville han bara sova. Då började jag packa ihop en väska och så åkte vi in till Akuten. 

Vi lyckades hålla honom vaken och när vi kom ut till bilen så piggnade han till lite. 

Mycket folk på akuten som väntat, så det tog dryga 3h innan vi fick träffa en läkare. Vi nästan på väg att vända hem redan efter typ 45 min. Leo verkade pigg,  han pratade och var som vanligt, och kräkningen kunde ju lika gärna berott på allt snor m.m han svalt när han var så ledsen. Svårt att veta. 

Sedan så kan man ju inte göra så mycket åt en hjärnskakning.. Men OM det skulle visa sig hänt något allvarligt så skulle vi ju inte förlåta oss själva om vi inte kollade upp det ordentligt, så vi stannade så klart kvar.

Läkaren bekräftade det vi trodde. Allt verkade vara bra. Han kan mycket väl fått en hjärnskakning, för det var ett rejält fall. Men det kan man inte göra så mycket åt. Blir han sämre, börjar kräkas igen, eller får dålig balans osv så åker vi narurligtvis in igen, men just nu är det väldigt skönt att vara hemma.. Jag har bäddat till mig i Leos rum, så vi har lite koll inatt bara, sedan så får han så klart vara hemma i morgon och vila lite :) Pyret. <3


lördag 29 mars 2014

Lördag

Det var en halvstatlig natt inatt. Leo vaknade 2-3 ggr och jag kom i säng ganska sent i går kväll så jag var helt död i morse då Leo vaknade vi 06 (!) Så tidigt brukar han ju aldrig vakna, men om det händer så är det naturligtvis en helg ;-)
Lasse klev upp med honom och jag halvsov vidare till 09.

Efter frukosten åkte vi till Bauhaus. Jag avskyr ju våra bänkskivor i köket så idag gjorde vi om dom. På med dekorplast, och det blev faktiskt väldigt bra. Nya bänkskivor för 200:- ;-)

Före:

Efter;
Efter;

Efter Leos vila åkte vi till sjöarna i Sumpan. Länge sedan vi var där! Hängde en stund på lekplatsen sedan tog vi en promenad runt lilla sjön innan vi mötte upp Markus Lollo, och en kompis till Lollo, och så Lea så klart, för middag på Ekens :) 





torsdag 27 mars 2014

Trött och hängning

Idag var inte riktigt min dag.. Har haft en "oroskänsla" i kroppen hela dagen utan att riktigt förstå varför.. Känner mig trött och matt. Kanske håller på att bli sjuk igen, eller så är det en liten släng av "vår deppighet" som är på gång.. Vet inte varför men jag kan känna mig så otroligt låg och orkeslös på våren. Det går ju emot all logik när det blir ljust och härligt, men men, inget man styr över. 

Det är ju inte så att jag går runt och blir jättedeprimerad, men jag tappar liksom lusten till allt och känner mig lite likgiltig.. 

Jag vet att det går över, och jag har verkligen all anledning att vara världens gladaste! Familj och vänner brukar dock få mig på bättre humör :)

Humöret på våren har blivit mycket bättre sedan vi fick Leo också. Älskade lilla solstråle! 


Hur som helst så är det ju bara idag jag kännt så här, det kan precis lika gärna bero på att jag sovit dåligt eller att förkylningen är på väg tillbaka. Hoppas på en tillfällig svacka bara :-)

onsdag 26 mars 2014

Vår promenad hem

Leo skulle absolut INTE sitta i vagnen när vi skulle hem från fsk. Han skulle dessutom putta vagnen själv, allt var ok så långt..




3m från grinden så börjar han springa med vagnen och springer takt in i grinden  och flyger bakåt (landar som tur var på rumpan) men lyckas på något sätt bita sig både i tungan och läppen! Ajajaj. Tårar och blod. Efter att ha tröstat honom och torkat bort det mesta av blodet runt munnen så fortsatte vi hemmåt, och han gick snällt bredvid mig tills att vi kom till en korsning och vi skulle gå hem (till vänster) men han skulle absolut hå in på Ica (som ligger till höger i korsningen) Med illvrål från Leo samtidigt som han slingrar sig som en liten mask försöker jag få honom att sätta sig i vagnen. Omöjligt. Han är fruktansvärt stark för att bara vara år! Efter en stunds kämpande så ger jag upp och han klättrar ur vagnen, sätter sig och gråter på gatan och pekar på Ica. Vid det här laget är jag typ genomsvettig, och jag ger mig. Fel kanske jag vet inte.. Hur som, så går vi in på Ica, Leo tar en korg och sedan strosar han igenom hela affären, pekar på mjölken, försöker lyfta på locken vid lösgodiset, sedan "hej då" till tjejen i kassan och så kunde vi gå ut igen.. 







Väl ute så fick han en banan och satte sig då äntligen i vagen (med lite protester men inte värre än att det gick att övertala honom) 

Alltså hur handskas man med en tvååring som tror att han bestämmer allt??!

Är vi bara hemma så går det ju att vänta ut honom, men ute, när det är omöjligt att få honom att sätta sig i vagnen? Visst kan man bära hem honom, men 14kg? Vet inte hur långt jag skulle orka...






tisdag 25 mars 2014

Aj aj, mina ben...

Förutom promenaden i morse så blev det en kombinerad jogg/promenad med Hanna nu på kvällen. Vi gick nog en dryg mil (runt Kungsholmen) men min telefon dog efter 8km så jag vet inte exakt hur långt det blev.. Men det känns i benen iallafall!

Var för övrigt en helt fantastisk solnedgång ikväll




Morgonpromenad igen!



Med en underställströja, tunnare jacka och gympadojor så gick det ännu bättre att gå. Hade med mig en ryggsäck med ny tröja och andra skor :)

måndag 24 mars 2014

Lasses jacka..

Åse, svårt att få Lasse att ställa upp och modella i jackan, men jag ska försöka få till det också!


Här är jackan på mig iallafall ;-) Den gör sig dock betydligt bättre på Lasse!


Killen i lådan

Lasse hade beställt en svinsnygg skinnjacka som levererades tidigare i em. Två sekunder senare så hade Leo flyttat in i kartongen


Morgonpromenad

Hej å hå!
Ganska precis en timme tog det att gå till jobbet...


Hade dock en alldeles för varm jacka på mig..

söndag 23 mars 2014

Matchande


:)

Promenad

När Leo sov middag så tog jag en promenad till jobbet. Ville testa gå den sträckan för att se hur lång tid det tog.. 

Från Rörstrandsgatan in till City så var det massor med folk efter gatorna så det tog väl lite längre tid än det skulle gjort annars, och tanken med denna lilla promenad idag var att jag tänkte gå till jobbet i morgon.. Runt 7:30 borde det vara mindre folk ute :)

Idag tog det iallafall 1h


Barnvakt

Hänger med dom här trollungarna medan Lasse och Markus skruvar hyllor i förrådet..

Vi kollar film, leker med bilar, bygger koja och snart blir det pannkakslunch :)








Möblerade om..

Leo tog sin stol och ställde framför tv och gick sedan och hämtade sin frukost och klättrade upp på stolen. Typ picknick.


lördag 22 mars 2014

Lördag

Idag blev det ett besök hos Markus och Lea och nu däckar jag i soffan framför Shrek på tv,  med min onda hals :(


Trött i morse ;-)


Vårfin



Leo och Lea fick varsin ask med russin. Smaskigt :-)








Födelsemärke

Leo har knappt ett endaste födelsemärke, men han har ett, på vaden. Det ser ut som ett hjärta <3


fredag 21 mars 2014

Husligt

Grabbarna som sköter disken här hemma..




Helg igen!

Skönt med fredag! Har tyvärr fortfarande ganska ont i halsen och Leo är jättegrinig så jag skulle inte bli förvånad om han blir sjuk :( mötte en förskolekompis till Leo på vägen hem, och han hade fått ögoninflammation nu också, och många var förkylda på fsk. Skönt med vår igen iallafall! 

Denna bild tog jag på väg till jobbet igår..


Och så här såg det ut i morse






onsdag 19 mars 2014

Onsdag

Nu är det nerförsbacke till helgen ;-) Igår så hade vi värdekedjeträff med jobbet. Supertrevligt och fast än jag var hemma vid 10 så känner jag mig ändå lite trött idag. Leo var inte heller någon solstråle i morse.. han kastade allt jag gav honom på golvet. Mackan, mjölken, sin lilla polisbil, Ipaden... tror han sovit lite dåligt de senaste nätterna.

Hans nya grej är att han tar lådan (en liten trälåda) med nappar från byrån bredvid sängen.. sedan leker han med dom på något sätt, typ plockar i och ur. Så allt jag hör är ljudet när han plockar med dom där napparna. Men hellre det än att han blir ledsen ochnågon av oss måste sitta bredvid honom tills att han somnar om, det har han skött själv nu och när man väcker honom på morgonen så ligger han ofta med den där lilla lådan bredvid sig, och en miljard nappar i sängen :-)

Jag hade egentligen ett PT-pass inbokat idag också.. velade in i det sista igår men tillslut så bokade jag av (måste göras 24h innan) min hals känns fortfarande inte helt ok. I natt så vaknade jag flera ggr av att det gjorde ont... sjukt tråkigt. Tänkte ev ut och gå eller nått i stället bara för att röra lite på mig, men nu är det snöstorm så vi får väl se...

Fiiint


Leos första egentillverkade halsband :)

tisdag 18 mars 2014

Klänning

När jag beställde skorna till Leo så slank det med en klänning från REAn också. Hoppsan! 


Idag är det jag som lämnar Leo, ska försöka väcka den lilla sjusovaren nu.. Hörde hur han låg och lekte vid 4-tiden inatt, så det kanske inte blir det enklaste...

måndag 17 mars 2014

Nya skor

Klart killen måste få nya skor till våren :-)


Snygga! Något för stora, men han hinner nog växa i dom till sommaren..


söndag 16 mars 2014

Dagens träning

Ja! Nu var det bara att rycka upp sig själv då.. Jag är en stjärna på att äta onyttigt när jag inte tränar.. Så nu i två veckor har maten spårat fullständigt.. Bara de senaste två dagarna har jag stoppat i mig en halv påse chips, en halv påse ostbollar, lite daim, och så mat utöver detta.. Och då är det ju inte direkt lax och bulgur som har serverats ;-) Ändring på det nu! 

Släpade iväg mig till gymmet tidigare. Började extreeeemt försiktigt med tanke på att jag fortfarande kan känna av halsen på morgonen.. Så löpband.

5min promenad med hastighet 7,5 sedan  ökade jag till 8 efter 5 min, sedan 8,5 efter ytterligare 5min..osv.. Stannade på 11, och backade sedan till 10,5 osv var 5e min tills att jag var tillbaka på 8,5 då stannade jag. Svettigt :)

God morgon!

Smoothie med apelsin, mango, banan och kiwi 

Jag har ju varit förkyld i snart två veckor, men nu orkar jag inte längre så nu friskförklarar jag mig själv! Tänkte även gå och träna senare..

lördag 15 mars 2014

I behov av en bra frisör..

Väntar fortfarande att skatbo-frisyren med en decimeter utväxt ska bli lite trendig.. Hahaha :) Måsta boka tid hos en frisör snart!!!


fredag 14 mars 2014

Lilla klumpedunsen...

Han hann precis tappa sin nagel från när han klämde fingret för någon vecka sedan, och nu var det dags igen för vår lilla ångvält att göra illa sig :( Han satt inne vid skrivbordet, sedan hör vi bara DUNS och ett illvrål.. När jag kom in så hade han ramlat ner från stolen och på något sätt landat på munnen.. Det blödde och det tog en stund innan vi fattade att det var läppen och inte tänderna som tagit stryk. Plutte. 


torsdag 13 mars 2014

Just det!

Leo sov ju från 20:15-07:30 inatt! Utan att vakna en enda gång! Hurra!! Vi försöker ju sluta med vällingen på natten och det är nog för tidigt att ropa hej ännu, men det går ju åt rätt håll iallafall... 

Heja Leo!


Här ska nallen få en ny blöja.. :)


Paket

Lasse fick en jättesnygg tröja från Bondelid och en tidningsprenumeration i födelsedagspresent. Så han blev glad :)


Hurra!!!

Idag fyller Lasse år och ska naturligtvis bli firad :)


Hittade inget kort för 36åringar så jag fick göra ett eget =D

Rosé

Inte bara rosévin som passar till våren/sommaren, även roséguld, och då även "fake rosé" ;-) Fyndade nya smycken idag på Ur&Penn!


Ny ring till mitt finger som är helt snett (!) 20:- och ett armband, även det för en tjuga!


OCH en klocka för 200:- 


Jag är ju mest för silversmycken annars, men det kan ju vara kul med lite variation :)