tisdag 29 april 2014

Provsvar

Jag är inte allergisk mot något! Haha :) Så skönt! Då är det bara en vanlig hederlig förkylning som VÄGRAR ge med sig... Men då hjälper det ju med vila och vatten iallafall ;-)


Duktigt

Leo har smörat och fixat sig en macka




Pollen eller inte?

Snart så vet jag!


Man kan tydligen göra allergitester på Apoteket. Jättebra! Inte helt gratis dock, men det är ju inte allergimedicin heller så det känns ju onödigt att knapra sånna om det är en vanlig seg förkylning. Så, strax dags för test!

måndag 28 april 2014

Sjuk igen??!

Jag orkar inte! Halsen kliar och näsan rinner.. Pollen el. Förkylning? Ja.. Det spelar väl egentligen ingen roll. Lika ovälkommet oavsett. Lasse har varit hemma idag med någon slags magsjuka. Inga detaljer på det, men jag hoppas att jag och Leo klarar oss :)

Leo har förövrigt vuxit massor på bara några dagar! Han pratar mycket mer (hade nästan börjar ge upp hoppet) sedan så när han inte vet vd han ska säga så är han duktigare på att visa vadhan  vill.. Så inte lika mycket "kastasigpågolvetochgråtaförattingen förstår" ;-) vårt lilla hjärta. 

Förra veckan när vi var på väg hem från fsk så gick han fram och spontankramade en liten kille som gick förbi, för att i nästa vända slå mig när vi kom hem och jag inte tog av mig skorna tillräckligt snabbt.., haha :) Så inte enbart härlig språkutveckling, utan även en hel del tvåårstrots. 

Nu är det dags att sova. Jag hade ju sett fram emot intervalllöpning i morgon, men vi får väl se hur det blir med det..

Jo! En annan grej..vi har ju varit ute en del i helgen och ansiktet har fått endel färg. Då tänkte jag att jag skulle jämna ut det lite och smörja in även armar och händer med brun utan sol. INTE en bra idé. Armarna blev ok, men inte händerna... Ser ut som jag glömt duscha sedan förra påsken! Nybörjarmisstag misstänker jag..Haha =D




söndag 27 april 2014

Städdag

Idag har vi krattat löv



Städdag med föreningen.. Sedan kom Hanna och lämnade Winston som vi hängt med idag. 

Nu på kvällen blev det en löprunda på nästan 5km, men jobbigt att andas, framförallt på utandning så jag misstänker pollen.. Eller dålig kondis, men så mycket sämre borde den inte ha blivit på en vecka ;-)


lördag 26 april 2014

Lördag

Efter en lunch på balkongen så sover nu Leo. Jag passar på att sola vidare ;) Känns inte lika mycket i ögon och hals idag men det blev ingen löpning i förmiddags ändå. Vet ju inte om det är en förkylning eller pollen..

När Leo vaknar så tar vi nog en promenad till Solna C. Killen slulle behöva ett par skor till och ev några byxor också.  
Kanske borde ta bort åkpåsen från. Vagnen också. Är ju ändå typ 20grader varmt nu.. Haha :)




fredag 25 april 2014

Som tröst

Så gick jag loss på nya cremer :) Har använt Leos Miniderm i ansiktet alldeles för längre, och när man fick dubbla bonuspoäng på NK så var det väl lika bra att passa på ;-)

Dagcreme och nattcreme! sedan fick man massor med roliga grejer på köpet! Yey!


Pollen

Björk verkar vara allergisk mot björk.. Typiskt.


Ögonen har gjort ont, halsen har känts konstig, jag har nyst och kännt mig jättetrött. Ger nu vika och inser att jag förmodligen liter av någon slags pollenallergi, för ca en timme efter att jag tagit en tablett så kändes ögonen bättre. 

torsdag 24 april 2014

Trötter

Skulle behöva kaffe via dropp större delen av dygnet nu känner jag. Så trött! Jag har gått och lagt mig alldeles för sent och så kan det vara en liten förkylning på gång. 

Igår tränade jag med Linda och det gick ändå helt ok! Passet bestod av mycket armar/armhävningar, planka, höga knän med maxtempo 30sek x 4 och så massa hopp upp på en låda ;-) Dvs fokus på överkropp och explosivitet/spänst. Jätteroligt pass! 

Min målsättning var att springa milen i helgen, men jag tror jag får minska distansen eller ställa in helt om halsen fortsätter spöka. 

måndag 21 april 2014

Lite bilder

Lite bilder från påskhelgen


Tröttmössa som aldrig vill vakna efter middagsvilan :)


På promenad med pappa 


Leo och mormor <3








Mot Sthlm igen

Efter en mysig helg i Sundsvall så rullar vi hemåt igen. Vi har laddat med kräkpåsar och handdukar i bilen ifall att.. 

Leo kräktes dessutom även inatt :( Han verkar inte vara magsjuk utan jag misstänker att han hade ätit för mycket. Innan han gick och och la sig så åt han två smörgåsar med pålägg och drack massor med vatten, och sedan en hel flaska välling på det. Stackare. Han grinade till men då Lasse var på väg in till sovrummet så tystnade han så Lasse vände. Sedan när jag skulle gå och lägga mig så kände jag hur det luktade kräk när jag öppnande dörren :( Bara att väcka honom och hoppa in i duschen.. 

Efter en stund så ville han ha välling igen, så han fick typ en halv dl, och det fick han behålla.. Sedan vid 06 så drack hn välling igen, och det gick också bra, så jag håller tummarna för att det inte är magsjuka! 


torsdag 17 april 2014

Torsdag

Vi sov till 8:30, mycket skönt! Efter frukosten så passade mamma Leo och jag tog en liten joggingtur (Lasse jobbade)


Gick helt ok men av någon anledning så tyckte jag att det var motvind hela vägen! :)

Nu vilar Leo och mamma bakar sockerkaka. 

Lite andra bilder från dagen


Premiärturen på cykel. Vi hade tyvärr ingen hjälm med oss så det fick bli en kort/övervakad cykeltur :)



Mamma påskpyntade buskarna..






Äntligen framme!

Bilresan gick hur bra som helst! Fram tills att vi hade en km kvar, då spydde Leo...Som tur var så hade vi en handduk i bilen, så jag hann få fram den och den räddade mycket, men inte allt. Lilla hjärtat som kämpade för att hålla sig vaken hela vägen.. Och så blir han åksjuk :( Så in med honom i duschen så fort vi kom fram och sedan rengöring av bil/barnstol.. Men nu så är vi i alla fall framme :) 

Strax efter 23 somnade Leo. Innan det så hänvisa fika lite och Leo har upptäkt massor med nya leksaker ;-)

Nu är klockan 00:06, dags att sova!


Packad å klar..








tisdag 15 april 2014

Frånvaro

Här packas det för fullt! I morgon åker vi till Sundsvall!! Äntligen :) Vi har nog inte varit där sedan i somras så det ska bli jätteroligt! 

I morse blev det i alla fall en promenad till jobbet, i brist på annan träning 


lördag 12 april 2014

Kakor av questbars?

Smaken som fanns hemma var Jordgubbs/cheesecake 


En mindre blev gräddad. Leo hann tjuva en innan dom åkte in i ugnen


175grader i typ 8 min. Så sjuuuukt gott! 

Nu är det vår!

Då kan man byta ut mössan mot kepsen 


Vi åkte en sväng till Västberga i förmiddags. Lasse skulle prova nya hoj-skor. Sedan köpte vi med oss lunch och hälsade på hos Marcus och Lea. Leo och Lea börjar leka riktigt bra ihop! Tills att båda vill ha samma leksak ;-)

Det blev en promenad hem för mig och Leo, så fick Leo sova middag i vagnen. Innan han somnade så råkade vi hamna på Hemmakväll, så ikväll blir det lösgodis! 

När vi kom hem så la sig både Leo och Lasse i soffan. Rastlösa jag gick och tränade... 

5km intervaller. Tot 28min. Sedan armhävningar mot stång (som var höjd till ca 50cm ovanför golvet) och därefter squats(gissar vilt på stavningen ;) Hittade någon slags böjd planka att stå på så det blev jättesvårt. Haha :) bra balansräkning dock. 



Nu har vi precis ätit middag, så snart är det dags för godispåsen ;-)



Lördag

God morgon! Idag vaknade både jag och Lasse före Leo. Halv nio var klockan då han började prata för sig själv inne på sitt rum :)

Nu har vi precis ätit frukost och ska hitta på något att göra idag. 

Världens tråkigaste inlägg, men jag tänkte mest säga godmorgon :)


torsdag 10 april 2014

Pizza

Gjorde en så fruktansvärt god hemmapizza idag. Färdig botten på rulle, på med lite ketchup (som tomatsås) sedan stekt köttfärs, i med rivna morötter, majs och tacokrydda, också lite tomatskivor på det och in i ugnen i ca 15min. Voilà!


Sol!!

Äntligen bra väder! Då fick det bli promenad till jobbet :)


onsdag 9 april 2014

Supergod fisksoppa

Ingredienser

1 st hackad gul lök
2 st vitlöksklyfor
3 st normalstora morötter, grovt rivna
6 dl vatten
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 st fiskbuljongtärningar
1 paket kavli kräftost (400g)
2 dl créme fraiché
400 gram vit fisk, går bra med fryst fiskblock
salt, cayennepeppar
dill

Instruktioner

1. Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg. 

2. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna.

3. Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.

4. Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till.

5. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt. 

6. Lägg i dill. Smaka av!

7. Vill man göra soppan mer matig så lägg i lite frysta gröna ärtor! Vill man göra den lyxigare så toppa med några skalade räkor!

Receptet är skapat av: Smulan

Från Kokaihop



Onsdag

Blev lite träning idag också. Typ samma upplägg som igår. Intervaller 5km. Varvade hastighet 13,5 i ca 30sek och sedan ner till 10an. Sjukt jobbigt! 

Nu har jag ätit upp resterna från gårdagens middag. En sjukt god fisksoppa som syrran tipsade om. Ska se om jag kan gräva fram receptet om någon skulle vara intresserad :-)

Kul på jobbet

Lånar denna bild från min kollega Annies Instagram. Idag bygger vi lego på banken! :)


Ny telefon

Hurra!!

tisdag 8 april 2014

Så sant så sant..

Haha :)


Fashion


Gummistövlar och löpartights. Snyggt! Haha :) 5km intervaller på löpband, lite rygg, och lite mage. Nu ska vi äntligen se fortsättningen av Game Of Thrones! 

söndag 6 april 2014

Helgen

Alltså årets segaste helg! Jag har varit så trött! Leo också. 

Igår så vaknade Leo vid 07:30, då klev vi upp och kollade lite på tv och åt frukost. Sedan vid 10, då ville han gå och lägga sig. Så jag la honom i sängen, också ville han ha välling, vilket han fick sedan så som han till 13:30 (!) Jag somnade också till mellan typ 12-13:30. Men Leo sov alltså 3,5h, och ändå var han trött vid 20:00 på kvällen. Lilla gubben :)

Samma sak i dag. Vid 11 tyckte han det var dags att sova middag, sedan så väckte jag honom vid 13-tiden för då skulle vi på kalas hos Winston som fyller 1år idag. 

Kalaset var jättetrevligt och när vi kom hem så storstädade vi lägenheten. Så skönt att ha det gjort :)

Ja det var våran helg det. Nu är det snart dags att sova igen. Hurra säger tröttmössorna :)

fredag 4 april 2014

Pension nästa

Vi ska ju som sagt flytta med jobbet och då behövs nya passerkort. När vi fotades så sa dom att vissa blonda såg ut att bli gråhåriga. En kombination av ljuset, blixten och vad vet jag.. Idag hämtade jag ut passerkortet. Hahaha :) Pension nästa! 


Intervall i backe

Fy f*n! Länge sedan jag hade blodsmak i munnen efter ett löp-pass. Intervall
i backe. Först jogg i typ 3km sedan spurt upp för en lååång backe, sedan gick jag ner och spurt upp igen, sedan ville jag typ kräkas, så då småjoggade jag hem. Tot 30min träning. Helt lagom en fredag ;-) 

Fredag

Känns lite konstigt med fredag eftersom jag varit hemma två dagar denna vecka, men det ska bli så skönt med helg!

Inatt så sov jag för övrigt 23-06:30 i ett streck. Länge sedan det hände :-) Vaknade i exakt samma position som jag somnade, så jag tror knappt jag rört mig under natten. det kan ju iof bero på att jag har brutal träningsverk i hela kroppen och armarna kan jag knappt röra.

Nu jobb!

onsdag 2 april 2014

Pussas!

PT- träning

Ikväll var det äntligen dags att träna med Linda igen och jag kommer ha sån fruktansvärd träningsverk i morgon. Vi kör mycket fokus på överkroppen, eftersom det är där jag är svagast. Sista kvarten körde vi bara armhävningar! Puuh! Tror det blev 45 armhävningar totalt . Eftersom jag inte klarar vanliga armhävningar så körde vi mot en stång, och ju lägre stången sitter desto jobbigare blir det så klart. Innan passet då blev det 30min jogg på löpbandet. Känner av mitt ena knä lite.. Det känns ju lite oroväckande, men jag fick lite tips på bra benövningar för att hjälpa att stärka musklerna runt knäna. Hoppas verkligen att det kommer att hjälpa!

Nu ska jag se finalen av Sveriges mästerkock :)

Feberfri

Leo sov jättebra hela natten och var helt feberfri i morse. Vi är hemma idag också men i morgon så borde han kunna gå till förskolan :)


tisdag 1 april 2014

Sjukling

Åh, nu vet jag inte om vi borde åka in med Leo till akuten igen.. Mitt logiska tänkande säger att det inte är någon fara, medans hönsmamman vill kolla upp honom. Han har haft feber till och från under dagen, och han är förkyld. Min rädsla är dock att febern ska vara relaterad till hjärnskakningen. Febern har varit uppe i 40grader idag, och då var han väldigt medtagen. Gav honom lite alvedon och då gick febern ner. När febern försvann så blev han lite piggare, men fortfarande ingen direkt matlust. OM febern skulle ha med hjärnskakningen att göra så borde det kanske visa sig på andra sätt också?? 




Tog en paus i detta blogginlägg och ringde vårdguiden. Dom tyckte inte att jag behövde oroa mig. Skönt. OM han skulle ha fortsatt hög feber i morgon tyckte han att vi skulle ringa vårdcentralen. Låter klokt. 

Nyklippt

Kapat ca 5cm och färgat/slingat lite mörkare.. Svårt att fånga färgen på bild!







Vab

Inte många timmars somn för mig inatt. Två totalt tre kanske. Jag sov på en madrass i Leos rum, mest för atthålla lite koll. Man jag vaknar ju allt, bara Leo vände sig i sängen så vaknade jag. Dessutom pratar han i sömnen på sitt Pingu-språk :) Jag hade en tid hos frisören i morse så Lasse var hemma i förmiddags och så åkte han och jobbade när jag kom hem efter lunch.