onsdag 30 januari 2013

Matlagning

Leo får oftast (läs alltid) burkmat. Jag ser egentligen inga problem med det bortsett priset och möjligen utbudet. Nu är det ju inte så att vi blir ruinerade för att vi köper barnmat på burk men jag skulle våga sätta min högra arm på att det skulle vara bra mycket billigare att laga själv och nu när jag ska jobba, och Lasse vara hemma så kommer vi ju inte att bada i pengar direkt.

Billigare ja, förutsatt att barnet äter den mat man lagar, och så här det inte riktigt varit. Vid två, kanske tre tillfällen har jag försökt mig på att laga egen mat och varje gång har det slutat med att jag har fått slänga allt. Leo har toalvägrat äta det.

Innan jag fick barn så tänkte jag att "äter man inte det som serveras så får det vara" Nu gör jag vad som helst för att få parveln att peta i sig maten :) Det kanske i.o.f har att göra med att han fortfarande är liten, med större barn kan man ju alltid föra en konversation om att man bör smaka..

Jaja, hur som. Igår lagade jag köttfärssås. Jag själv äter ju inte kött, men jag har läst att man inte ska ge barn sojaprodukter, så därför fick det bli vanlig köttfärssås. Med pasta. Och han åt!! Vilken seger :) Jag kan ha mixat maten lite väl, men han kan ju vara rätt så kinkig vad gäller bitar i maten också..



tisdag 29 januari 2013

Vaccination

Idag så var det dax för spruta. Eller rättare sagt två stycken. En i varje lår :( Stackars lille Leo! Första gick bra, då var han mest irriterad över att jag höll fast honom, men den andra, då kom tårarna. Förlåt älskling! Sedan dess har han varit lite smågrinig men ingen feber än så länge. Nu har han precis somnat, tog en halvtimme att lägga honom! Så lång tid tar det sällan men nu är jag ju så trött att jag också vill gå och lägga mig! Klockan är 20:15 och jag vill ju så gärna kolla på Hollywoodfruarna kl21. Tändstickor kanske kan hålla ögonen öppna..?

Wooh! Kom precis på att jag har en påse chokladpopcorn =D Lyckan är total! Det är alltså popcorn som först är doppade i socker (tror jag) och sedan i choklad! Låter kanske lite mysko men det är fantastiskt gott!!

Taklampa

Efter runt fyra år i denna lägenhet så hänger det äntligen en lampa i vardagsrummet. Plötsligt så händer det.

måndag 28 januari 2013

Nedräkningen är påbörjad

En vecka kvar på min mammalediget. En vecka!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt.

På många sätt ska det bli kul att börja jobba, få vara lite vuxen och bara ha sig själv att ta hand om på dagarna, men jag kommer ju sakna ihjäl mig efter min bebis!! Jag kommer väl att vara hemma runt fem-halv sex på em/kvällen (och vissa kvällar runt sju) Leo lägger sig vid sju-halv åtta vilket innebär att jag bara kommer att få träffa honom några timmar varje dag! Hur står folk ut med det egentligen??! Att vara borta ifrån sina barn så mycket menar jag..

Nu är jag helt övertygad om att han kommer att ha det hur bra som helst med Lasse, och jag tror även han kommer att stortrivs på dagis när det väl är dax för det. Min ångest handlar nog mycket om att Leo snart kommer att ha ett liv som jag inte hela tiden är närvarande i. Det känns jättekonstigt! Vi har ju umgåtts mer eller mindre dygnet runt i ett år! Visst, jag är och tränar, träffar vänner m.m lite då och då, men det går ju inte att jämföra.

Ska ju vara hemma juni, juli och sedan ta hand om inskolningen i augusti också så det är inte riktigt slut på föräldraledighet än.. och det är ju knappast så att Leo kommer vilja hänga med sin mamma hela dagarna resten av livet, även om en del av mig önskar att det vore så ;-)

Morgonen i bilder









lördag 26 januari 2013

Uppföljning EEG/EKG

Igår så var vi och träffade Leos läkare på Astrid Lindgren för att få resultatet på EEG och EKG. Allt såg jättebra ut och nu får vi äntligen börja trappa ner medicinen. Det känns ju naturligtvis jättebra samtidigt som man nu kommer vara mer orolig över att han ska få ett anfall.

God morgon

Nu matar vi kossan och inbrottstjuven med ost

onsdag 23 januari 2013

Sötnöt

Alltså, jag är så kär i den här lilla filuren. Våran lilla skrutt!

God natt!

Dåligt med bloggande idag! Har inte hänt så där vansinnigt mycket spännande heller... Promenad i morse, -10 grader börjar helt plötsligt kännas helt ok eftersom jag har återfunnit mina skidkläder. Ärvda skidkläder från lillebror i stl 170 :) men dom funkar finfint!

Var ute och spatserade mellan 9-10, sedan vid 10:30 serverades det kaffe hos Mia en trappa upp. Lunch här hemma vid 12, tupplur med Leo 13:30-14:15, besök av pappas sambo Bettan vid 15. Middag vid 17 och träning kl 18. Så har denna dag sett ut :)

Var sjukt peppad för att träna, sedan ringer Anette från gymmet och berättar att jag är den enda som är inbokad på spinningen.. Vad är det med folk?!! Vad hände med nyårslöftet? Så, ingen spinning utan istället 5km löpband i lufsar-tempo. Hade verkligen behövt någon som sa åt mig att ta i lite, att kämpa lite hårdare!! Jag fusktränar lätt annars, men eftersom jag fortfarande har träningsvärk från tabatan i måndags så känns det ok ändå.

Nu ska det sovas. Go natt!

tisdag 22 januari 2013

Mums med köttbullar!









2 timmar!!

I snart två timmar har han sovit! Har nog inte hänt de senaste 10 månaderna iallafall..

Tråkig tisdag

Efter en helg (och måndag) fylld med kalas och besök så känns denna tisdag extremt tråkig.

Pälsade på mig själv och Leo massor med kläder och tog en långpromenad i morse i -13grader. Även om det var kallt så kändes det välbehövligt efter att ha käkat kakor och tårta till lunch OCH middag tre dagar i rad.

På vägen hem stannade vi och handlade och väl hemma så upptäckte jag att mitt körkort var borta. Igen. Tappade det för en månad sedan också. Då spärrade jag det och fick ett nytt i fredags, nu var alltså även det borta! Orkade knappt bli irriterad denna gång..

Först så tänkte jag ringa och spärra även detta körkort, men så letade jag upp nummret till Coop där vi handlat och där hade någon vänlig själ lämnat in det! TACK! Jag hade tappat det utanför, förmodligen när jag tog upp telefonen. Från och med NU ska jag aldrig ha korten lösa i jackfickan.

Borde gå ner i tvättstugan nu men Leo kommer förmodligen vakna när som helst så det är väl bäst att vänta så får han följa med. Sedan så ska vi dammsuga. Som sagt, tråkig tisdag.

måndag 21 januari 2013

Slut som artist

Hej och hå! Idag fyller vår älskling ett år!! Ett helt år! Man blir ju så stolt :)


Vi kalasade ju i lördags, men då var ju Leo enda barnet, så det var ju inte mer än rätt att han fick bjuda hem sina polare idag ;-) Massor med goa barn och föräldrar kom förbi på fika, och Leo fick så fina saker! Många böcker och ett pussel, det märks att vi har barn i samma ålder som verkar gilla liknande leksaker!

Jag fotade naturligtvis kalaset men eftersom jag inte vet om dom vill synas i min lilla blogg så får ni lite bilder på födelsedagsbarnet istället.







Ett år <3

God morgon hälsar ettåringen






lördag 19 januari 2013

Kalasdag!

Leo har hostat sig igenom natten, men verkar pigg nu på morgonen, om än väldigt snorig. Jag själv är trött så att jag skulle behöva tandpetare för att hålla upp ögonlocken, men idag är det bara att bita ihop och hinka kaffe för i em så kommer det runt 20 personer som ska fira Leos första födelsedag :) Hade tänkt att vi skulle gå ut och gå innan så att han får sova ordentligt, men när ventilen inomhus frusit, så blir man ju aningen tveksam till att gå ut..

fredag 18 januari 2013

Helg

Snart kommer mormor, morfar och morbror hit! Hurra vad vi längtar! Leo somnade precis och jag dricker kaffe.. Har försökt städa lite också men känslan av nystädat har lite svårt att infinna sig eftersom det ligger en påse i hallen med en blöja som sprider bajsdoft :)

I morgon blir det 1års kalas här hemma för vår prins. Galet vad fort ett år kan gå, samtidigt så känns Leo så självklar, som att han alltid funnits här.


torsdag 17 januari 2013

Hoppsan!

Jeansen är på OCH knäppta! Jag skulle dock aldrig kunna böja mig, ännu mindre sätta mig... Men för några veckor sedan så fick jag knappt dom över rumpan :) Heja mig!!

onsdag 16 januari 2013

Älskade gunga







Full rulle

Känns som det nyss var helg och idag är det onsdag. Hejsan hoppsan, vad hände?? I måndags var vi som sagt på KS med Leo igen. Igår hängde vi med grannarna till kyrkans öppna förskola i Solna Centrum. Vet inte varför vi inte testat den tidigare, förmodligen för att jag inte är så kyrklig av mig, men det var jättebra där! Jättefina lokaler, ljust och stort, och inget krångel med olika åldrar olika dagar som många andra öppna förskolor har. Toppen!

Just nu sover lillskrutten så vi får se vad vi hittar på när han vaknar. Skulle behöva handla lite till kalaset på lördag. Pytte fyller ju ETT ÅR på måndag! Stora kille!

måndag 14 januari 2013

EEG/EKG

Nu är det gjort och Leo var jätteduktig! Kl 08 hade vi tid på Neuro, samma ställe där jag för några år sedan opererades, så det var en aning ångestframkallande att vara där igen. Det tog ca en timme totalt och med lite mutor så lyckades vi hålla Leo stilla. Skönt att det är gjort, och om några veckor så får vi resultatet, så nu håller vi tummar och tår för att allt ser bra ut!

lördag 12 januari 2013

Frisörbesök

Nu på morgonen har jag varit hos frisören. Var väl sisådär ett halvår sedan sist så det var välbehövligt. Klippte ca tre cm och blev himla mycket blondare :)

fredag 11 januari 2013

Maten

Vi kämpar vidare med att få Leo att äta mat med större bitar i. Bara han får en egen tallrik och gegga med så spottar han inte längre ut magen man stoppar i munnen på honom. Däremot så sätter han i halsen och verkar ha väldigt känsliga kräkreflexer för nu när han åt nyss så satte han i halsen, hostade och kräktes sedan upp en del. Då kändes det ju jättetaskigt att fortsätta mata mera! Idag var det ris och någon slags köttbitar.. Ganska stora bitar, borde kanske försök hitta någon rätt med bitar som är mer lättuggade. Fortsättning följer..

Freeedag!!

Idag så tog vi en tur till simhallen i Sumpan. Länge sedan vi var där, och denna gång hade vi ju ingen speciell tid att passa (som det var med babysimmet) så nu hade Leo sovit innan och var pigg och glad :) Suddiga bilder, jag vet. Men han är ju aldrig still, den lilla busen. ;-)