söndag 29 september 2013

Eftermiddagen..

Vi gick ut på gården en sväng efter vilan. Grävde lite i sandlådan, gick en sväng i skogen bakom vårt hus.. Och sedan hittade Leo gräsklipparen, och då var det enbart den som gällde..



Inte utan min gräsklippare.. 









Ny lampa

Vår nya fina lampa! :)




En tavellist ska upp ovanför soffan också, lite färg på tavlorna skulle ju inte skada ;) 

Vi har ju iof massor med färg här hemma om man räknar med Leos alla leksaker som jag sopade åt sidan när jag skulle fota =D

Bendödardöden!

Antog utmaningen :-) 


Jag är på dag 7 nu. Känns omöjligt att öka.. gör dock inte alla i en följd, utan 25/set och några minuter (i vissa fall timmars..  :) vila innan nästa set. 




Söndag

Idag så längtar vi mest tills i morgon för då kommer mormor, moster och kusinen Tilde och hälsar på! Jippi!! 

Grävde fram Leos gåstol från förrådet, han verkar ha saknat den.




lördag 28 september 2013

Mot Barkaby

Leo har lite picknick i bilen 


Lördag

God morgon! 


Idag fick jag sovmorgon och klev upp runt 9 :) Leo vaknade 7:30, så det blev ju inte en jättetidig morgon för Lasse heller :-) 

Idag ska vi fixa lite grejer till lgh. Matta till hallen, lampa till vardagsrummet och lite sånt. 

Ska bli skönt att få det lite mer ombonat här hemma :)

fredag 27 september 2013

Fredagkväll

Först tacomiddag, nu chips och Idol!


VIP-shopping på H&M

3 par byxor till Leo, 1 tröja till Leo, 1 halsduk + mössa till mig, två par fingervantar till mig och en kofta till mig. 390:-

Som hittat!

Taskig morsa!

Freedag! Så härligt :) 

Jag har känt mig så världens sämsta mamma nu på morgonen.  Leo vaknade inatt och fick lite välling redan vid 02-tiden. Efteråt så hörde jag att han låg och pratade för sig själv, och sedan började han ropa "mamma" "mamma"..

Jag tänkte bara "nää. Sov nu." Och gick aldrig dit. Han låg och babblade en stund till. Ropade några ggr, sedan låg han och smågnällig en stund, och precis när jag klev upp och gick till hans rum så blev han tyst så jag vände om och gick och la mig igen.. 

Nu i morse så sov han fortfarande när jag skulle gå, men jag gick in och tittade till honom, så luktade det bajs i rummet.. Jag klappade lite försiktigt på blöjan och kände att det var en hård knöl i blöjan :( Stackars lilla hjärtat! 

Han försökte berätta att han ville ha en ny blöja ju! Fy vad taskig jag känner mig som inte gick dit.. Inte för att det är någon fara, men ändå. 

Nu ska jag gå en snabbis på HMs VIP-shopping. Om inte annat för att bara hämta lite frukost ;-) eller jag ska faktiskt handla några saker. Passar på när man får 20% på allt =D




onsdag 25 september 2013

Onsdag!

Visst är det onsdag idag? Ganska så säker på det :) Halsduk och varmare jacka idag. Ynka 3grader ute! Lite härligt ändå.. Gillar hösten! Framförallt när det inte regnar :-)




tisdag 24 september 2013

Är kroppen lat så får smaklökarna lida..

Satt i soffan och märket att Leo höll på att pilla med en blomma i köksfönstret. Ajajaj sa jag. Ajaj svarade Leo och gick därifrån (efter att ha petat lite mer på blomman) 

Några minuter senare så hittar jag ett salladsblad på golvet, under stolen där jag suttit och ätit. Lat som jag är så stoppar jag det i munnen (äckligt kan man tycka, men jag dammsög innan maten och det såg helt och otuggat ut ;-)

Efter att jag tuggat salladen några gånger så känner jag att det är något som inte riktigt stämmer. En frän och bäsk smak sprider sig i munnen. Känns lite giftigt sådär. 

Då slår det mig att det är ett blomblad jag sitter och idisslar på. Fräscht! 

måndag 23 september 2013

Löpning

Inspirerad av hälsoundersökningen så fick det bli ett litet löppass nu på kvällen. Lite jobbigt att det blir mörkt så tidigt nu bara! 


Krympt?

Jo, en sak till! Enligt mitt gamla pass så är jag 177cm lång (uppmätt på polisstationen i Sundsvall..) När jag de senaste åren mätt mig, så har jag varit ca 175cm. Tills idag. 173cm! Det kan ju inte stämma?! Eller krymper jag?

Resultat hälsotest

Jag måste nog ändå säga att jag klarade mig bra! Blodtrycket var lite lågt som vanligt, kolesterolet såg bra ut, och blodsockret var bra :) 

På konditionstestet så låg jag högt över genomsnittet för kvinnor i min ålder, så det var ju kul att höra :-) Att all löpning ger lite resultat! Enda varningsklockan var väl min rygg.. Men det var ju inget nytt. 


Höst

Satan vad kallt det var i morse när jag cyklade till tunnelbanan. Måste gräva fram lite vantar och halsdukar tror jag!
Svårt att klä Leo också! Det var ju så mycket enkare förra hösten när han mest satt i vagnen :-)

Nu är det mössor som dras av och tappas bort, jackor som man tycker känns lite för kalla på morgonen blir alldeles för varma på eftermiddagen.. osv osv.

Full rulle på jobbet även denna vecka, och i em ska jag till vår företagshälsovård och göra något slags hälsotest. Spännande! fast efter denna helg så vet jag inte om jag vill få några besked avseende min hälsa. Jag gjorde ju ett avsetg från mitt "sockerförbud" i lördags när vi var på kalas.. sedan på kvällen åt vi pizza.. och så lite chips i fredags. Uuuäk.
Nya tag nu då. Tänkte springa ikväll iallafall. Alltid något.

Appro på förra hösten..
Lilla plutt vad tiden går fort!










lördag 21 september 2013

Lördag

Leo stormtrivdes på kalaset! Tror aldrig han lekt så bra när vi varit med! Favoritleksakerna idag var en docka, en Brio-spis och en ladugård med massor med djur :) 

Nu har Leo precis gått och lagt sig och vi ska ha filmkväll. 
Några bilder från dagen;


På väg till Lea


Här lagas det mat :)


Matar dockan


Målar lite ;-) 




2års kalas

Strax ska vi åka och fira Leos kompis Lea dom fyller 2 år!


Kalasklädsel! 


Härligt med Lördag! 


onsdag 18 september 2013

Gulle

Hämtar hjärtat på förskolan



Lycka är att hoppa i vattenpölar!


Idag hade Leo "rymt" på förskolan. Dom hittade honom på chefens kontor där han  klättrat upp på stolen och satt och knappade på datorn. 

Jag är inte så förvånad.. ;-) 




tisdag 17 september 2013

Lång dag!

Idag har jag varit med och hållit i en workshop på jobbet, allt har gått jättebra men shit vad trött man blir av att prata en hel dag! 

När det var dags att åka hem så var all trafik på blå linjen inställd.. Hepp! Bara ta sitt pick och pack och försöka hitta en alternativ resväg. 

Pendeltåg till Sumpan (som också blev stående i typ 10min innan Karlberg..) sedan vänta på en buss som var jätteförsenad, och sedan snigelfart i bilköer hem. Typ 1h och 20min tot. I vanliga fall så tar resan max 20min.. 
Och så regnade det.

Men jo! Leo sov hela natten i natt! 20:00-06:45 utan att vakna. När jag klev upp så hörde jag hur han låg och babblade i sin säng, på strålande humör :-)



måndag 16 september 2013

Middag

Pannkakor! Yummie!!


Måndag

I natt så blev det inte många timmars sömn.. 2,5 kanske? Leo vaknade och grinade var och varannan  timme, han började blöda näsblod (?!) och sedan hade jag jättesvårt att somna om så mellan 6-7 så låg jag mest och tittade på klockan och önskade att jag kunde sova liiite till. Dagen har ändå gått ok! Haft jättemycket att göra så jag har inte riktigt hunnit känna efter hur trött jag har varit..

Leo verkar ha haft en bra dag på förskolan iallafall :) Han hade varit lite ledsen vid några tillfällen då andra barn gråtit men i övrigt så hade det gått bra! 

Han hade sovit väldigt länge, så han var väl också trött efter natten :) 

Idag hämtade jag Leo med cykeln och bortsett från att regnet öste ner så gick det jättebra! 


Genomblöta när vi kom hem! 


söndag 15 september 2013

Apropå kyrkvalet..

Såg nu att jag hade tagit på mig en väldigt passande tröja :) 


Kyrkovalet

Så, nu har vi varit och röstat. Är inte alls insatt, men det känns ändå viktigt att rösta. Nu hänger vi på lekplatsen och Leo leker med två andra killar. Känns som att han saknat att leka med andra barn. Han snackar på som bara den :)



Söndagsträning


Gick helt ok! Känner av baksida lår lite, framförallt mot slutet. 



lördag 14 september 2013

World War Z

Filmkväll med World War Z. Både jag och Lasse älskar ju zombiefilmer/serier och även "katastrof-filmer" där jorden ska gå under osv osv.. :-) Kombinationen av dessa två blev ju så klart riktigt bra! Eller på en 5-grafig skala, en 3,5a, eller en 3,8 kanske till och med :)

Till filmen blev det ju så klart chips... På måndag har jag klarat första veckan utav min utmaning. Känns bra! Känner att jag behöver lite "regler" kring mitt sockerintag! Dessutom så tycker jag nog att jag i allmänhet tänker lite mer på vad jag äter, och framförallt NÄR jag äter. Jag  har blivit mycket bättre på att äta mellanmål. En frukt eller macka vid 9:30 och 15-tiden, och jag blir inte alls lika sötsugen! 

Sedan kan jag väl inte påstå att jag äter supernyttigt, men jag försöker iallafall äta lite bättre. Åtminstone under veckorna. 

Jo, ang förra inlägget! Leo tyckte det var jättekul att åka bak på cykeln :) Han satt och skrattade och klappade mig på ryggen ;-) men han var inget större fan av cykelhjälmen...

Kanske räcker det med att han förstår att vi ska cykla när jag tar på honom den? Det visar sig.. 


Cykelpremiär

Lördag

Äntligen börjar han bli frisk, vår lilla parvel.  Han är fortfarande lite snorig, men nu busar han och hittar på hyss igen, så det tar vi som ett friskhetstecken! 

Vi tänkte ta en sväng till Bromma Blocks idag. Måste fixa en cykelhjälm till Leo. Sedan blir det nog ett besök på någon lekplats.. Strålande sol ute :) Härligt med helg! 


Leo sover middag nu, och jag passar på att kolla lite på Game Of Thrones. 



fredag 13 september 2013

Fredag den 13e

Idag är jag jättetrött! Att jag dessutom sitter och stirrar på ett exeldokument gör ju inte att man känner sig piggare.


Gäsp...
Leo sov ganska dåligt inatt. Han vaknade första gången vid 01, sedan igen vid 05 och då somnade han inte om för än vid 06.. Vid 01 så klev Lasse upp. Sedan vid 05 så tänkte jag att Lasse kunde få sova så då klev jag upp.. men när jag märkte att Leo inte verkade kunna somna om, utan mest låg och pratade, och så fort jag lämnade rummet så började han att gråta.. då väckte jag Lasse så fick han sitta där en stund, tills Leo somnade om.

Vi borde kanske börja lyfta över honom till oss. Framförallt när nätterna är såhär, men jag vet inte  om det är en bra idé... han är ju van att sova i sin säng, men det kan ju vara värt ett försök. Tyvärr så är ju Leo ganska så lättväckt så risken är ju att han skulle vakna oftare om vi vänder på oss eller när min klocka ringer o.s.v. samtidigt så kanske han skulle ha lättare att somna om om han såg att vi ligger där och sover? Svårt.

onsdag 11 september 2013

Tredagarsfeber

Fick en tips om att det kanske är tredagarsfeber som Leo har, och vi har också tänkt den tanken.. Bara det att vi trodde att han redan haft det. Sååå om detta nu är tredagarsfeber, så är ju frågan  vad han hade tidigare?! Då hade han feber i tre dagar (denna gång har febern kommit och gått..) och sedan blev han prickig på magen och ryggen (nu är han prickig från topp till tå)

I morgon är det Lasses tur att vara hemma :)


Tycker nog ändå att prickarna börjar att ge med sig, men Leos humör är inte att leka med ;-)

Kvällsrunda

Känns lite "onödigt" att vara ute och springa nu. Alla lopp jag var anmäld till har ju varit.. Haha :) Får ha en ny målsättning helt enkelt. Typ minst två löppass/vecka.. Samtidigt som att jag vet att jag borde börja styrketräna mer. Nu när jag jobbar igen så är det väl bara en tidsfråga innan min rygg/nacke börjar göra ont igen. 

Tänkte ta upp Crossfitpassen på måndagar. Dom är sjukt jobbiga men samtidigt jätteroliga! Dessutom så är det på lunchen så det passar perfekt! Får se bara om jag kommer att ha tid.. Har ju endel att göra på jobbet framöver, samtidigt som en halvtimmes längre lunch en gång i veckan knappast spelar någon roll i längden.

Ja. 5km löpning fick det bli ikväll, som avslutades med lite backträning. Ajajaj mina ben!



Svettigt! 

Prickar prickar prickar

Är hemma idag också. Igår fm så var ju Leo feberfri, så tanken var ju att han skulle gå på dagis idag. Men i går kväll så stod termometern på 38,5 igen (han ligger på runt 35-36grader är han är frisk)

Så då är vi hemma idag också.. Sedan har han fått mer prickar i ansiktet, medan dom på rygg och mage börjar försvinna.. 

Helt frisk är han inte!  Det märks om inte annat på att han är som ett plåster.. Vill sitta i knä eller bli buren, och lämnar men honom i en minut för att gå på toa eller nått, så blir han jätteledsen 


Svårt att se alla prickar när kameran är så dålig.. 


Ryggen ser bättre ut!



Frukost

Bananpankakor! Yummie!


måndag 9 september 2013

Virusprickar

Vi har precis varit med Leo på vårdcentralen. Ringde tidigare idag eftersom jag kände mig så osäker på om det var vattkoppor han fått. Det kändes som att det var för många och för små prickar. Läkaren höll med :) Hon trodde snarare på något virus som gav utslagen. 

Han får vara hemma i morgon också, och är han lika pigg då som han varit idag (och prickarna inte blivit värre) så får han gå till dagis på onsdag. 

VAB

Då var vabbandet igång. Lasse tog förmiddagen och efter lunch så tog jag över. Fortfarande osäker på vad dör slags sjukdom det rör sig om. Igår hade han feber och var jättetrött och gnällig. Idag småprickig över hela kroppen. 
Kan vara vattkoppor men vi är inte helt säkra.. Stackars lilla prickiga korven :-) 

Idag är han iallafall mycket piggare, men som sagt prickig..


Så här ser benet ut..


Ryggen..

Bara att avvakta och se antar jag :)